Dodaj do ulubionych

Krakowski tłumacz żąda 50 tys. zł odszkodowania...

IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 13.12.03, 14:22
Pracuję w firmie zajmującej sie handlem sprzętem biurowym. Regularnie
wykupujemy w Panoramie ogłoszenia warte kilkanaście tysięcy złotych netto. W
edycji sprzed dwóch lat nasza reklama WOGÓLE SIĘ NIE UKAZAŁA, zaś w
tegorodcznej edycji pojawił się twór stworzony samodzielnie (bez naszej
wiedzy) przez grafika Panoramy, po tym jak zgubił stworzoną przez naszego
grafika właściwa reklamę. Szok i super, hiper niekompetencja. Fajnie że
weszedł ten artykuł - chętniew spotkam się z jego Autorką i przedstawię
kilka ciekawostek. Obiecuję zadzwonić!
Obserwuj wątek
    • Gość: piki Re: Krakowski tłumacz żąda 50 tys. zł odszkodowan IP: *.podsiec / *.chello.pl 13.12.03, 18:39
      Jest to ze strony tej firmy wyraz chamstwa i arogancji wobec klientów,którzy w
      jej mniemaniu mogą jej skoczyć ponieważ stać ich na sztaby prawników firmy
      windykacyjne (czytaj upierdliwo-wymuszające)i potrafią zniszczyć każdego
      podskakującego im człowieczka.
      W moim przypadku nasyłają już trzecią firmę bo dwie po moim oświadczeniu (patrz
      poniżej) uznały że nie ma podstaw prawnych a z tej ostatniej jedna pani głosem
      nie znoszącym sprzeciwu oświadczyła ach to tak? to spotkamy się w sądzie!!
      I teraz tak, ja jestem maleńką firemką która ledwie zipie, proces załóżmy
      odbywa się w W-wie, to po procesie okaże się że np. wygrałem ale tak jak z
      Panem Kluską i innymi,stracony czas pieniądze stres wykończyły mnie i moją
      firmę... i to należało udowodnić maluczkim żeby nie podskakiwały tak wielkim,
      bogatym jak właśnie P.F

Oświadczenie

Oświadczam, że z firmą „Panorama Polska Sp. z o.o.” nie zawierałem pisemnej
      umowy o umieszczenie mojej reklamy w tym wydawnictwie.
      W sierpniu 2002r zadzwonił do mnie przedstawiciel z propozycją umieszczenia
      reklamy.
      Ponieważ nie byłem zdecydowany zaproponował że wyśle rachunek za reklamę z
      zastrzeżeniem że jeżeli nie zostanie opłacony do końca września 2002r to
      reklama nie ukaże się
      Ponieważ zrezygnowałem z umieszczania reklamy (tj. nie zapłaciłem rachunku za
      nią) a reklama pomimo to ukazała się w „Panoramie Firm”, uważam to za oczywisty
      błąd po stronie firmy „Panorama Polska Sp. z o.o.”.
      Z tego względu nie widzę powodów dla których powinienem zostać obciążony
      kosztami usługi, której nie kupiłem.

Z poważaniem,
      • Gość: riki Re: Krakowski tłumacz żąda 50 tys. zł odszkodowan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.03, 20:14
        W moim przypadku nazwa firmy została wydrukowana w ogóle bez numeru telefonu!
    • Gość: maxym Re: Krakowski tłumacz żąda 50 tys. zł odszkodowan IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 13.12.03, 21:15
      A może by tak zebrać wszystkie błędy Panoramy - i przed sądem przedstawić
      zbiorowy pozew i wydusić z niej okrągłą sumkę...?
      • magdalin Re: Krakowski tłumacz żąda 50 tys. zł odszkodowan 13.12.03, 23:25
        Też jestem tłumaczką i przy drukowaniu mojego ogłoszenia przekręcono nazwisko
        w sposób uniemozliwiający indentyfikację mojej osoby, a wiadomo, że w tym
        zawodzie głównie liczy się rozpoznawalne nazwisko. Tytułem rekompensaty
        przysłano mi po wielu monitach jakąś śmieszną sumkę, a potem przez rok
        poprawiałam dzwoniących. Miało to ten plus, że pozwalało się zorientować, ilu
        klientów zyskałam dzięki Panoramie firm.
    • Gość: Krzysztof K. Re: Krakowski tłumacz żąda 50 tys. zł odszkodowan IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 14.12.03, 00:59
      Ja osobiście korzystam z normalnej książki telefonicznej, ktora jest sto razy
      lepsza od idiotycznej panoramy firm.
    • Gość: misiek Panorama Firm - odradzam IP: *.radiotel.com.pl / 195.150.76.* 14.12.03, 13:13
      Moja historia jest nieco inna, choć również nieprzyjemna. W zeszłym roku
      zdecydowałem się zamieścić większe ogłoszenie. Fatalna obsługa, pomylony dział
      w którym miało się ukazać ogłoszenie ... W tym roku postanowiłem zrezygnować,
      ale gdy przedstawiciel Eniro zaproponował rekompensatę - darmowe ogłoszenie w
      drugim dziale, rozszerzenie wpisu i rozłożenie płatności na raty - zgodziłem
      się ponownie. Skutek ? Po miesiącu przyszło wezwanie do zapłaty całości kwoty.
      Gdy skontaktowałem się z przedstawicielem pytając - czy to są w jego mniemanu
      raty, odpowiedział, że nic na to nie poradzi, bo to nie on wystawia rachunki.
      Zgadzam się z Wami, że PF razi niekompetencją, ucieka się do nieuczciwych
      praktyk, słowem - oszukuje. ODRADZAM KAŻDEMU !

Acha - jeszcze jedno spostrzeżenie - wpisując się pierwszy raz otzrymałem
      obietnicę, iż podstawowy wpis będzie już funkcjonował zawsze ZA DARMO (czyli
      miałoby to być tzw. wejście do Panoramy Firm - płatne, ale jednorazowo), a
      zmuszony będę tylko dopłacać za dodatkowe informacje. Teraz quiz - czy
      sądzicie, że ktoś z Eniro dotrzymał słowa ? Bez komentarza.
    • Gość: Biuro Informacji Re: Krakowski tłumacz żąda 50 tys. zł odszkodowan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 08:35
      To nie jedyny przypadek Eniro.
      Ja odmówiłem zamieszczenia reklamy i nikt u mnie nie był. Ale Firma Eniro
      z Krakowa i Warszawy stale mnie napastuje. Odmówiłem przyjęcia faktury za nie
      zamówiona i źle wykonaną usługę. Niestety w dniu 18 grudnia br. z numeru tel
      022/314-24-39 jakiś smark ( po głosie może 25 lat) szantażował, że jak nie
      podpisze faktury to mnie załatwią. i juz 20.12.br ok. godz. 9.50 jakiś inny
      smark pod pretekstem " Dyskusji na temat obecnego Rządu" usiłował wtragnąć do
      mojego mieszkania.
      Firma Eniro spadkobierczyni wydawnictwa Panorama Firm to instytucja którą
      powinno się jak najszybcie zaopiekować Prokuratura. Podaje jej adres Warszawa
      ul. Domaniewska O/Krakówul. Starowiślna.
      Pozdrawiam !
      Kraków 22.12.2003 Biuro Informacji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka