Gość: Friedrich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 22:21 No , wreszcie ale czy ten śpiący satyr Majchrowski będzie chciał to robić ? . A z preferencjami trzeba uważać , pomaga się jednym , osłabia się drugich . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Platforma zajęła się przedsiębiorcami IP: *.chello.pl 29.06.09, 22:53 Ratunku PO chce okrasc miasto,wiekszosc tych co kupilp lokale od miasta wynajmuje je za dobra kase,dlaczego ta kasa nie ma isc do miasta, gdzie jest ABW,CBS,cba,,niech PO sprywatyzuje sobie wlasne tylki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edi Re: Platforma zajęła się przedsiębiorcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 23:16 I bardzo dobrze , niech prywatyzuje .Szlag mnie trafia , że za taki sam lokal w komunalce płaci się grosze i jeszcze podnajmuje . Niech będzie normalnie . A ABW,CBS ,CBA itd niech się zajmie likwidowaniem przestępczości a nie walką z przedsiębiorcami . Zamiast kompromitacji z Filipiakiem , niesłusznie aresztowanym - niech się zajmie kaciarzami i lewusami . Za to im płacimy w podatkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: nie za grosze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 04:07 nie kazdy wynajmujący od miasta płaci grosze, po drugie, jak banki zaczną likwidować placówki, miasto nie wynajmie ani za połowe, po trzecie, jak sie otworzy na bonarce super-hipermarket, to wszyscy dostaną po jajach, po czwarte, większość miejskich kamienic wymaga inwestycji i to nie w groszach, a w milionach, i może sie okazać że miasto sie zes.a, a nie wyremontuje tych kamienic, tak że lepiej sprzedać, a da to stabilizacje kupcom, a panstwu podatki.acha jeszcze teraz można sprzedać za przyzwoite pieniądze, kryzys postepuje, za rok miasto weżmie połowe..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: platfus Platforma zajęła się przedsiębiorcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 07:11 brawo Pan Kośmider. Nareszcie słychać w paltformie jakiś rzeczowy ton i głos rozsądku. Czyżby te szczawie w końcu się uspokoiły? Byłoby cudnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Kośmider - najsensowniejszy facet w PO IP: *.ghnet.pl 30.06.09, 07:39 wiadomo, bankowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AllBe Re: Kośmider - najsensowniejszy facet w PO IP: *.ovh.net 30.06.09, 23:49 To jest prawda. Gosciu aktywny od lat. Ogromny kontrast z tymi mlokosami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derek Lubi e faceta ale,.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.09, 09:31 Co do targowisk zgadzam się - super. Co do lokali będących własnością miasta NIE. Nie ma takiego przepisu, który zabrania być gminie bogatą. Nie ma przepisu mówiącego o tym że gmina nie może wręcz kupować kolejnych lokali. Problemem jest zarzadzanie niemi , a nie ich status prawny. Argument o stabilności jest miałki. Podobnie uwazam odnośnie mieszkań komunalnych. Jak chcecie kasy to przeczytajcie budżet miasta dokładnie tam są pieniądze i idiotyczne wydatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goy-zielenski Platforma zajęła się przedsiębiorcami IP: *.ghnet.pl 30.06.09, 11:48 Czas na kolejna serie lapowek, ale to male piwo. Wiecie, ze banki maja prawo tworzyc pieniadze z niczego? Po angielsku to sie nazywa "fractional reserve banking", i ten system dziala na calym Zachodzie, dlatego, miedzy innymi szwindlami, mamy "kryzys". Co to znaczy? To znaczy, ze banki tworza pieniadze z niczego, pozyczaja te pieniadze miastom i panstwom (i wielu innym, oczywiscie), a potem te miasta i panstwa sprzedaja PRAWDZIWY majatek (oczywiscie miedzynarodowej finansjerze) zeby splacac te sztuczne dlugi/pieniadze. A za "ratowanie gospodarki w czasie kryzysu" Europejczycy zaplacili juz $5,3 bilionow (czyli "trillion" po angielsku) prywatnym bankom. Zsocjalizowane straty, sprywatyzowane zyski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: referee Platforma zajęła się przedsiębiorcami IP: *.chello.pl 30.06.09, 13:14 Może niech lepiej PO nie zajmuje się przedsiębiorcami? Troską politykierów o biznes zawsze kończy się dla niego źle. Radni i posłowie PO tyle lat się namęczyli u władzy, żeby spłodzić to co zwykle. Preferencje warunki dla kogokolwiek i czegokolwiek oznacza, że obłowią się krewni i znajomi. Tyle razy to przerabialiśmy w III RP, nie dość jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Platforma zajęła się przedsiębiorcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 13:31 Wiekszosc osob wypowiadajacych sie na forum nie ma niestety pojecia o sprawie, juz raz rani wykazali sie incjatywa przy motelu krak teraz bedzie powtorka, tylko w wiekszej skali. Odpowiedz Link Zgłoś
mpulumpyu niezła ściema 30.06.09, 16:46 Jest jeszcze śmieszniej niż myślisz. Widziałem ten "projekt programu" i nieźle się obśmiałem, gdy przeczytałem, że "radni PO pracowali nad nim przez pół roku". Dlaczego? "Zadałem sobie trud" - czyli wszedłem na stronę BIP i ściągnąłem ten stary program, o którym wspominają. Oba plany - ten z 2006 i obecny są niemal identyczne. Oznacza to, że przywołani tu radni pół roku poświęcili najwyraźniej na opanowanie systemu kopiuj - wklej. Są różnice. Podejmują one głównie kwestie poruszone w artykule, choć ku mojemu zdziwieniu nie wszystkie. Artykuł pomija np. pomysł radnych, żeby stworzyć osobną komórkę do zajmowania się przedsiębiorcami, a właściwe zaszaleć z tym, co już w urzędzie jest, tylko pozatrudniać tam jeszcze więcej osób i nazwać to inaczej. Inny genialny pomysł to wspieranie zagrożonych branży. I to proponują radni z podobno liberalnej, prorynkowej partii? Przepraszam, ale nie są zagrożone branże, na których usługi jest popyt. A po co dopłacać do branży, z której usług nikt nie chce korzystać? Dla kolorytu lokalnego? W takim razie proponuję dopłacać też do kołodziejów i rusznikarzy - to dopiero zagrożone branże! Absurd. Sensowne są teksty o wsparciu dla szkolnictwa zawodowego, bo to zdaje się jest w zaniku. Tyle, czy dla jednego, dwóch punktów warto powoływać "nowy" plan, zamiast po prostu zaktualizować ten, który już jest i który w większości panowie radni i tak skopiowali? Zaoszczędziłoby to mnóstwo czasu i pieniędzy. No, ale aktualizacja planu nie byłaby promocją grupy radnych, którzy pracują teraz na swoją kampanię wyborczą za ciężkie, miejskie pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: niezła ściema IP: 67.159.44.* 30.06.09, 23:02 Już mamy przykład przedsiębiorczości, to projekt utworzenia muezum Żydów w Podgórzu. Wymyślili to radni PO: Bobrowski i Harasimowicz. Oprocz tej inicjatywy, nikt o nich nie słyszał. Podobno mają poparcie Majchra, a i Kośmider jest za. Ilu jest takich przedsiębiorców w PO? Odpowiedz Link Zgłoś
radnybk W odpowiedzi kłamcy ! 30.06.09, 23:24 Odzywam się ,żeby jakiemuś mpluplu .... odpowiedzieć . Jak kolego czytałeś to doskonale wiesz , że podobne są niektóre punkty dotyczące tylko wspierania małej przedsiębiorczości , więcej były one w 2006 i w 2001 wpisywane poprawkami także przeze mnie . I jak doskonale wiesz , większość nie została zrealizowana więc oczywistym jest ,że warto je wprowadzić . Na ponad 160 zadań powatarza się z poprzednich uchwał mniej niż 20 .A kto wymyślił wpieranie małych innowacji , przedsiębiorczości akademickiej i innowacyjnej , kto wymyślił wpieranie przedsiębiorczości młodych , kto wymyślił zupełnie inne niż dotychczas podejście do współpracy z MARR i realne skorzystanie z funduszy pozyczkowego ,poręczeniowego , zalązkowego , kto wymyślił inne niż dotychczas podejście do promocji gospodarczej i inwestycyjnej czy przetargów inwestycyjnych , kto wymyślił rozszerzenie wsparcia przedsiębiorczości na metropolie i miasta partnerskie ? To też ściema i kopiowanie ? Kłamiesz anonimowy ( a może już nie ? ) mplemlpe . Więc nie kłam . A w sprawie branż chronionych i zanikających ? Gdybyś się interesował poważnie to być wiedział ,że już kiedyś takie coś w Krakowie funkcjonowało , Majchrowski o tym zapomniał i my mu o tym przypominamy , więcej - taki system działa w kilku krajach Europy a nawet mają to niektóre miasta amerykańskie, więc w kraju jak najbardziej liberalnym.Ale żeby takie rzeczy wiedzieć trzeba coś więcej niż krytykanctwo. Rozumiem ,że bronisz Urzędu i kilku struktur zajmujących się wspieraniem przedsiębiorczości , że tobie nie przeszkadza ,że praktycznie tymi samymi rzeczami zajmuje się Wydział Strategii, Pełnomocnik ds Przedsiębiorczości i jeszcz kawałek Wydziału innego , w sumie kilkadziesiąt osób. A nam chodzi o to aby to inaczej zorganizować , znowu wzorując się na najlepszych polskich i europejskich rozwiązaniach . Rozumiem,że zazdrościsz pracy ale dam ci szansę , chcesz to się przyłącz , nie chcesz - nie przeszkadzaj ! Majchrowski i jego ludzie mieli 3 lata na aktualizację , zabrali się dopiero za to , jak poszedł sygnał o naszych pracach . Rozumiem ,że pracując w tej kwestii doskonale wiesz o tym , kolego , próbujesz nie merytorycznie ale tak w swoim stylu uderzyć ale czas minął .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dereke Re: W odpowiedzi kłamcy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 23:46 radnybk stań przed lustrem ! A potem jak nic nadal nie zobaczysz zapytaj ludzi. Nie masz teoretyku pojecia ani o działalności gospodarczej ani o jej wspieraniu.ani też o roli radnego. Przeczytaj lepiej budżet i zadaj z jedno madre pytanie swoim kolegom i panu M. np. dlaczego wydano z budżetu na analizę kanału ulgi parę milionów, dlaczego kładka nieopodal mostu jest potrzebna i w dodatku będzie kosztowała 300 tys za każdy krok. Zapytaj dlaczego przystanek tramwaju wodnego kosztuje kilkset tysięcy chociaż składa się z DWÓCH-TRZECH metrów betonu i betonowego słupa ogłoszeń. Koszt przystanku to cena mniej więcej domu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AllBe Re: W odpowiedzi kłamcy ! IP: *.ovh.net 30.06.09, 23:57 Jesli jestes w posiadaniu takich informacji to napisz do prokuratury a nie na forum. A co do tego co opisales ma ten program PO i radny przd lustrem? Odpowiedz Link Zgłoś
radnybk Re: W odpowiedzi kłamcy ! 30.06.09, 23:58 Kolejny geniusz.Może jestem teoretykiem ale sam prowadziłem kilka przedsiębiorstw i obsługuję kilkaset.Może to w porównaniu z tobą nic ale mnie musi wystarczyć .Cztery kadencje radnego i w każdych wyborach wynik coraz lepszy oczywiście nic nie znaczy ale mnie musi wystarczyć. W sprawie kanału ulgi-jak coś może kosztować miliardy to warto wydać miliony,aby wiedzieć więcej.W sprawie tramwaju sprawdzę.I proszę,nie obrażaj bo taka dyskusja nie ma sensu Odpowiedz Link Zgłoś
mpulumpyu Re: W odpowiedzi kłamcy ! 01.07.09, 00:15 Słodkie, merytoryczne i bardzo liberalne to: "może już nie jesteś chłopie anonimowy". Czy się to komuś podoba, czy nie, każdy ma się prawo publicznie wypowiedzieć, zwłaszcza na temat promowanego w prasie programu. Zważywszy na nick, którym się Pan posługuje i na niektóre fragmenty postu, wnoszę, że jest Pan jednym z podpisanych pod projektem radnych. Cóż, mój głos w przyszłych wyborach Pan stracił (co zabawne, bo zdaje się, że w poprzednich wyborach na Pana głosowałem). Nie dlatego, że nie znajduję sensu w Pańskim projekcie, ale ze względu na styl odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
radnybk Re: W odpowiedzi kłamcy ! 01.07.09, 00:21 No i dobrze.Jeżeli mogę wybierać wyborców to chętnie z takiego zrezygnuję, tym bardziej że z IP wynika,że kolega mieszka trochę dalej niż w moim okręgu.A styl ? Jak mi kolega zarzuca plagiat a okazuje się ,że powtarza się mniej niż 10 % tekstu , i to zresztą w większości wprowadzonego moimi poprawkami-to trudno się nie zdenerwować.Chętnie dyskutuje ale merytorycznie.W przypadku kłamstw trudno merytorycznie dyskutować,szczególnie jak komuś się wydaje,że jako anonimowy może wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Re: W odpowiedzi kłamcy ! 01.07.09, 00:40 Od razu - wszystko. Tytuł "rewolucja" brzmi tak bombastycznie, że nie sposób go nie skomentować. Przedstawiłem kilka problemów. Nie liczyłem, czy przeniósł Pan z kolegami 10% poprzedniego programu, czy więcej, jestem przekonany, że więcej, naprawdę sporo. Można siąść i policzyć. Nie w tym rzecz jednak ile procent przeniesiono. Pytanie czy ogłaszanie rewolucyjnego programu i wcielanie go od podstaw nie jest przypadkiem dużo droższe od aktualizacji działającego programu. Bo sam Pan przyznaje, że zapisy w nim są, tylko z realizowaniem jest gorzej niż by przedsiębiorcy oczekiwali. Może więc zamiast ogłaszać rewolucję warto się zastanowić co zrobić, żeby działało to, co już jest? Bo może to będzie tańsze, skuteczniejsze i szybsze? Tyle, że to nie brzmi równie medialnie, jak "rewolucja". Odpowiedz Link Zgłoś
mpulumpyu korekta 01.07.09, 00:43 Przepraszam za multinikowanie. Na kilka minut zamieniłem się miejscem przy kompie z bratem, a on zalogował się na swoje konto, czego nie zauważyłem. Mpulumpyu to ja, bosman_plama brat:). Powyższy post napisałem ja, mpulumpyu. Teraz, choinka, obaj z bratem przestaliśmy być anonimowi. Odpowiedz Link Zgłoś
radnybk Re: korekta 01.07.09, 00:54 Za multilink się nie obrażam,tak się zdarza.Liczyć można co się chce.Sam to pisałem i wprowadzałem kilka lat temu więc wiem.A jeśli chodzi o to czy rewolucja czy ewolucja?.Ja nie wymyślałem tytułu ale to co proponujemy to rzeczywiście rewolucja.Pisałem już w czym i nie widzę możliwości aby program z 2006(a sam go tworzyłem) tylko poprawiać.To jest zasadnicza zmiana.I to w wielu,bardzo wielu sprawach.Dlatego wnerwia mnie jak ktoś sobie robi z tego jaja.W kilka osób spotykaliśmy się od stycznia,analizowaliśmy programy Krakowa ale i innych miast,proponowaliśmy swoje własne rozwiązania,konsultowaliśmy w środowiskach i potem ktoś taki jak Pan pisze,że to kopia.Jeżeli kopia to w 10%,zreztą w sprawach wprowadzanych przeze mnie ale reszta to świeżutki oryginał.Jak ktoś poświęcił kupę czasu to proszę się nie dziwić,że to wnerwia.I tyle.Pozdrawiam i życzę dobrej nocy.Jutro sesja i trzeba być.POzdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grant Re: korekta IP: *.centertel.pl 01.07.09, 01:10 Panie radny , pan sie nie boi . Pare tysiecy takich jak ja za panem stoi . Kryzys , problemy , bezwład urzednikow , niechec do zmian , krytykowanie wszystkiego to są nasze problemy . Niech pan nie gada z trollami , oni chca sobie tylko pogadac i pomarudzic . Ja chetnie bym sie spotkal i pogadal o konkretach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: referee Re: korekta IP: *.chello.pl 01.07.09, 08:45 Panie radny - IP dużo łatwiej zmienić niż styl pisania. Flooding pod różnymi nickami to tania sztuczka i dość łatwa do wykrycia, szczególnie, że większość forowiczów korzysta z internetu nieporównywalnie dłużej niż polscy politycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nestor Re: W odpowiedzi kłamcy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 00:43 A co tu ma do rzeczy liberalizm ? Radny zakwestionował prawdomówność gościa, dostęp do IP ma prawie każdy, lokalizację też można bardzo szybko określić. Więc rzeczywiście anonimowy gościu nie jesteś i to jest bardzo merytoryczne. Jeszcze bardziej merytoryczne jest, że przedstawiony program to jest coś. Słodkie jest to, że skrytykowałeś coś w czym chyba nie miałeś racji. I teraz zmieniasz temat. A program?. Diabeł tkwi w szczegółach. A o szczegółach nie gadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
mpulumpyu Re: W odpowiedzi kłamcy ! 01.07.09, 00:49 Radny zarzucił mi niemerytoryczność, sam też jej specjalnie się nie trzymał, bo co ma moje IP do jego programu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derek Re: Platforma zajęła się przedsiębiorcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 23:36 Co znaczy większośc? Większość to my bo takiego wyboru dokonaliśmy. Na tym polega demokracja. Ale ona dopuszcza również zmianę w kolejnych wyborach - tylko na co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sodano Re: Platforma zajęła się przedsiębiorcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 23:52 Jestem przedsiębiorcą , przeczytałem co mogłem i to mi się podoba. Nie mam lokalu komunalnego ale działam w branży innowacyjnej.I pierwszy raz przeczytałem o ofercie dla takich jak ja .To mi się podoba. Życzę żeby się udało i nie przejmujcie się burakami,co wszystko krytykują. Oni nic nie wymyślą a tylko narzekają. Wreszcie Platforma w Krakowie coś sensownego pokazała . Przywracacie mi wiarę ,że PO może pomóc przedsiębiorcom . Ale i trochę dziegciu - te branże chronione ? Jak to chcecie zrobić żeby nie zabić takich jak ja ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Retire Eunuch i krytyk z jednej są parafii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 00:34 Jest takie powiedzenie : Eunuch i krytyk z jednej są parafii , każdy wie jak , żaden nie potrafi . I tu mamy takich eunuchów , niby coś wiedzą ale głównie krytykują . Nie ma co się eunuchami przejmować , nic z nich nie wyrośnie . A pomysł z placami targowymi jest ekstra , i miasto zarobi , i kupcy . Gratuluję . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e-krakus Re: Eunuch i krytyk z jednej są parafii IP: *.rzone.de 01.07.09, 00:40 To taki kraj ludzi wychowanych na romantyzmie - jak ktos cos robi to tylko mozna pomarudzic, ale samemu cos zrobic, to juz gorzej. Dobrze, ze znajduja sie jeszcze ludzie z inicjatywa spoleczna, choc troche nerwowi. Z drugiej strony sie nie dziwie. Robta swoje! Odpowiedz Link Zgłoś