Dodaj do ulubionych

Masło czy margaryna - oto jest pytanie!

31.01.02, 20:53
No właśnie. Naukowcy mówią o cholesterolu w maśle, inni z kolei narzekają na
margarynę.
Według mnie najlepsze i najsmaczniejsze jest masło. Margaryna? Tfu.
A według Was?
Obserwuj wątek
    • Gość: cdn Re: Masło czy margaryna - oto jest pytanie! IP: *.intech.pl 31.01.02, 20:57
      Nie wiem co lepsze.Ja chleba nie smaruje,bo mi się po prostu nie chce.
    • Gość: Zbigniew Re: Masło czy margaryna - oto jest pytanie! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 21:06
      Tylko smalec ze skwarkami pycha a najlepszy w Chłopskim jadle :)))
    • Gość: mjot Re: Masło czy margaryna - oto jest pytanie! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 21:10
      To pytanie postawisz jeśli wykombinują masło o smaku margaryny!
      Tradycjonalista M.J.
    • Gość: Piter NUR MASŁO ! IP: 192.168.5.* 31.01.02, 21:48
      Tylko masło-ten smak! najlepsze iralandzkie Kerry Gold pycha! Margaryna? średnio
      A po masle ta skleroza!
      pozdrawiam zjadaczy masła Piter
    • Gość: mtq Re: NUTELLA IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 23:49
      NUTELLA forever... żadne tam masło (blee) czy margaryna (bleeeueehhh).
      • kriss.forum Re: NUTELLA 01.02.02, 21:23
        Nutella - pycha, ale tylko z masełkiem i świeżym chrupiącym ciepłym clebem.
        Mmmmmmmm, aż mi ślinka cieknie!
        • Gość: mtq Re: NUTELLA IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 02.02.02, 20:38
          kriss.forum napisał(a):

> Nutella - pycha, ale tylko z masełkiem i świeżym chrupiącym ciepłym clebem.
          > Mmmmmmmm, aż mi ślinka cieknie!

Co Ty! Tylko sama, tak jak mówiłem: masło bleeeuh.
          Pyszna bułeczka grzaneczka z Carrefoura + świeża nutella = PYCHA!!!!!!!!!!!!!!!!!! czyli jeden z grzechów
          głównych ;-)
    • Gość: Yaskier Re: Masło czy margaryna - oto jest pytanie! IP: 213.77.2.* 01.02.02, 08:43
      Przez większość część studiów jadłem margarynę, bo mnie coś trafiało, jak
      musiałem rozsmarowywać to @#$&*@ masło. Ale od ponad roku zajadam masełko, bo
      mi znacznie bardziej smakuje. A świetne jest masło 'śmietankowe', które
      sprzedają w w półprzezroczystych, pergaminowych opakowaniach (takich jak kilka
      -naście lat temu).
    • Gość: mjot Re: tylko masło! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 10:19
      A czy kiedykolwiek rozsmarowywaliście na prawdziwym chlebku (pieczonym np. na
      liściu), prawdziwe masełko, właśnie wydobyte prościutko z kierzanki? To
      pryskanie maślanki po gębie...
      Do tego naprawdę nie jest potrzebna krowa! Wystarczy gdzieś na jarmarku kupić
      prawdziwą drewnianą kierzankę i mieć gdzieś zaprzyjaźnioną wiejską rodzinkę (by
      pozyskać śmietankę).

Tak troszkę nie w temacie, pytanko!
      Czy na Błoniach można jeszcze spotkać krowę?
      Czy piwiarnia „Pod Płachtą” jeszcze istnieje?
      Kiedyś sącząc sobie tam piwko można było spoglądać w melancholijne ślipięta
      umieszczone powyżej przeżuwającego pyszczydła...

Najniższe ukłony!
      Ogarnięty wspomnieniami M.J.
    • Gość: smakosz Re: Masło czy margaryna - oto jest pytanie! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 19:29
      Jest takie masełko. Nazywa się Extra Mazurskie. SUPER!!!
    • Gość: anka9009 Re: Masło czy margaryna - oto jest pytanie! IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 22:07
      też pytanie
      MASŁO oczywiście
      • Gość: Tomaszek Re: Masło czy margaryna - oto jest pytanie! IP: 192.168.2.* 03.02.02, 23:16
        Córeczka pyta się mamusi- z czego zrobione jest masło?
        -widzisz córeczko, masełko wyrabia się ze świeżej śmietanki, którą otrzymuje
        się z mleka, które to, jak wiesz, daje krówka.
        No dobrze - odpowiada córeczka, a z czego robi sie margarynę?
        Wiesz kochanie, zapytaj tatusia, on jest chemikiem!

To prawda, że najlepsze jest Mazurskie, łatwo się rozsmarowuje i nie ma nic
        wspólnego z margaryną, mimo, że zawiera olej słonecznikowy. Poza tym masło
        jest jedyne do kanapek i jajecznicy!
        • Gość: Alex Re: Masło czy margaryna - oto jest pytanie! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 04.02.02, 15:21
          Moja znajoma pracuje w sanepidzie i kiedyś mi mówiła, że wszystkie jej
          koleżanki jedzą tylko mazurskie. Dlatego robię tak samo, tyle, że w niewielu
          sklepach można je dostać. A margaryna- jedynie do pieczenia.
    • Gość: agaw Re: Masło czy margaryna - oto jest pytanie! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 18:45
      TYLKO MASLO!!!!!!!
    • Gość: max Re: Masło czy margaryna - oto jest pytanie! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 25.09.02, 17:18
      margaryna....
      • Gość: obcy Re: Masło czy margaryna - oto jest pytanie! IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 25.09.02, 17:38
        Tylko masło ,wszystko co jest naturalne to powinniśmy spożywać ,margaryna to
        sztuczny twór w przyrodzie nie występuje .
    • tosia_ Re: Masło czy margaryna - oto jest pytanie! 25.09.02, 20:12
      Masełko!!!!
    • bluetab70 Jakie tam mazurskie!... od razu widać, że 25.09.02, 20:17
      nie jedliście masełka z Hajnówki :))) to dopiero jest Masełko (przez duze M)
      • Gość: India Re: Jakie tam mazurskie!... od razu widać, że IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 25.09.02, 20:35
        Tylko masło, a jak jeszcze jest świezy chlebek taki chrupiący to dopiero pycha

India
    • mtq Re: Masło czy margaryna - oto jest pytanie! 25.09.02, 20:43
      Powtarzam: NUTELLA
    • Gość: van der Re: Masło czy margaryna - oto jest pytanie! IP: 194.204.148.* 26.09.02, 09:00
      MASMIX :-)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka