kriss.forum 31.01.02, 20:53 No właśnie. Naukowcy mówią o cholesterolu w maśle, inni z kolei narzekają na margarynę. Według mnie najlepsze i najsmaczniejsze jest masło. Margaryna? Tfu. A według Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cdn Re: Masło czy margaryna - oto jest pytanie! IP: *.intech.pl 31.01.02, 20:57 Nie wiem co lepsze.Ja chleba nie smaruje,bo mi się po prostu nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Masło czy margaryna - oto jest pytanie! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 21:06 Tylko smalec ze skwarkami pycha a najlepszy w Chłopskim jadle :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjot Re: Masło czy margaryna - oto jest pytanie! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 21:10 To pytanie postawisz jeśli wykombinują masło o smaku margaryny! Tradycjonalista M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter NUR MASŁO ! IP: 192.168.5.* 31.01.02, 21:48 Tylko masło-ten smak! najlepsze iralandzkie Kerry Gold pycha! Margaryna? średnio A po masle ta skleroza! pozdrawiam zjadaczy masła Piter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: NUTELLA IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 23:49 NUTELLA forever... żadne tam masło (blee) czy margaryna (bleeeueehhh). Odpowiedz Link Zgłoś
kriss.forum Re: NUTELLA 01.02.02, 21:23 Nutella - pycha, ale tylko z masełkiem i świeżym chrupiącym ciepłym clebem. Mmmmmmmm, aż mi ślinka cieknie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: NUTELLA IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 02.02.02, 20:38 kriss.forum napisał(a): > Nutella - pycha, ale tylko z masełkiem i świeżym chrupiącym ciepłym clebem. > Mmmmmmmm, aż mi ślinka cieknie! Co Ty! Tylko sama, tak jak mówiłem: masło bleeeuh. Pyszna bułeczka grzaneczka z Carrefoura + świeża nutella = PYCHA!!!!!!!!!!!!!!!!!! czyli jeden z grzechów głównych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaskier Re: Masło czy margaryna - oto jest pytanie! IP: 213.77.2.* 01.02.02, 08:43 Przez większość część studiów jadłem margarynę, bo mnie coś trafiało, jak musiałem rozsmarowywać to @#$&*@ masło. Ale od ponad roku zajadam masełko, bo mi znacznie bardziej smakuje. A świetne jest masło 'śmietankowe', które sprzedają w w półprzezroczystych, pergaminowych opakowaniach (takich jak kilka -naście lat temu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjot Re: tylko masło! IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 10:19 A czy kiedykolwiek rozsmarowywaliście na prawdziwym chlebku (pieczonym np. na liściu), prawdziwe masełko, właśnie wydobyte prościutko z kierzanki? To pryskanie maślanki po gębie... Do tego naprawdę nie jest potrzebna krowa! Wystarczy gdzieś na jarmarku kupić prawdziwą drewnianą kierzankę i mieć gdzieś zaprzyjaźnioną wiejską rodzinkę (by pozyskać śmietankę). Tak troszkę nie w temacie, pytanko! Czy na Błoniach można jeszcze spotkać krowę? Czy piwiarnia „Pod Płachtą” jeszcze istnieje? Kiedyś sącząc sobie tam piwko można było spoglądać w melancholijne ślipięta umieszczone powyżej przeżuwającego pyszczydła... Najniższe ukłony! Ogarnięty wspomnieniami M.J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: Masło czy margaryna - oto jest pytanie! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 19:29 Jest takie masełko. Nazywa się Extra Mazurskie. SUPER!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka9009 Re: Masło czy margaryna - oto jest pytanie! IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 22:07 też pytanie MASŁO oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomaszek Re: Masło czy margaryna - oto jest pytanie! IP: 192.168.2.* 03.02.02, 23:16 Córeczka pyta się mamusi- z czego zrobione jest masło? -widzisz córeczko, masełko wyrabia się ze świeżej śmietanki, którą otrzymuje się z mleka, które to, jak wiesz, daje krówka. No dobrze - odpowiada córeczka, a z czego robi sie margarynę? Wiesz kochanie, zapytaj tatusia, on jest chemikiem! To prawda, że najlepsze jest Mazurskie, łatwo się rozsmarowuje i nie ma nic wspólnego z margaryną, mimo, że zawiera olej słonecznikowy. Poza tym masło jest jedyne do kanapek i jajecznicy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Masło czy margaryna - oto jest pytanie! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 04.02.02, 15:21 Moja znajoma pracuje w sanepidzie i kiedyś mi mówiła, że wszystkie jej koleżanki jedzą tylko mazurskie. Dlatego robię tak samo, tyle, że w niewielu sklepach można je dostać. A margaryna- jedynie do pieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaw Re: Masło czy margaryna - oto jest pytanie! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 18:45 TYLKO MASLO!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Masło czy margaryna - oto jest pytanie! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 25.09.02, 17:18 margaryna.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: Masło czy margaryna - oto jest pytanie! IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 25.09.02, 17:38 Tylko masło ,wszystko co jest naturalne to powinniśmy spożywać ,margaryna to sztuczny twór w przyrodzie nie występuje . Odpowiedz Link Zgłoś
bluetab70 Jakie tam mazurskie!... od razu widać, że 25.09.02, 20:17 nie jedliście masełka z Hajnówki :))) to dopiero jest Masełko (przez duze M) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: India Re: Jakie tam mazurskie!... od razu widać, że IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 25.09.02, 20:35 Tylko masło, a jak jeszcze jest świezy chlebek taki chrupiący to dopiero pycha India Odpowiedz Link Zgłoś
mtq Re: Masło czy margaryna - oto jest pytanie! 25.09.02, 20:43 Powtarzam: NUTELLA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: van der Re: Masło czy margaryna - oto jest pytanie! IP: 194.204.148.* 26.09.02, 09:00 MASMIX :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś