Dodaj do ulubionych

Niekompetencja MPK

IP: 195.205.141.* 02.01.04, 08:22
No i mamy nowe bilety (droższe). Teoretycznie mamy. W piątek rano nie było
nowych biletów w kioskach. Normalnie kupuję bilet godzinny. Przesiadam sie
raz jadąc do pracy. To jest na dzisiaj 3 zł. Dzisiaj, w piatek 02.01.2003
takiego biletu nie można było kupic - ani w kioskach, ani u kierowcy.
Pozostały biletu jednorazowe - tylko u kierowcu. To jest 2,40+0,50 (za
wspaniałą usługę pana kierowcy/motorniczego)razy 2 - to daje 5:80. No i jak
taką sytuację nazwać. Bałaganiarstwo, niekompetencja? Sam nie wiem. Tylko nie
usprawiedliwiajmy tego Polską rzeczywistością, bo do bałaganiarstwa nie warto
się przyzwyczajać. Mam nadzieję, że ktoś za to zaniedbanie poleci ze stołka -
naprawdę mam taką nadzieję. Pozdrawiam wszystkich.
Obserwuj wątek
    • Gość: J-23 Re: Niekompetencja MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.04, 08:33
      Marku nie zauważyłes, że jest to komfortowa sytuacja dla MPK.
      Miejmy nadzieje, że potrwa jak najkrócej...
    • Gość: SW Re: Niekompetencja MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 10:47
      A pytales kierowce o bilety godzinne?

pzdr
      SW
      • Gość: Marek Re: Niekompetencja MPK IP: 195.205.141.* 02.01.04, 13:49
        Oczywiście, że pytałem. Biletów godzinnych nie sprzedaje się w autobusach i
        tramwajach. A normalny jak wiadomo jest o 50 gr droższy.
        MZ
        • pavlack Re: Niekompetencja MPK 02.01.04, 13:52
          No to dziwne, bo od 1.1.2004 bilety godzinne powinny być sprzedawane w
          autobusach i tramwajach (co jest moim zdaniem idiotyzmem, ale to szczegół).
          Moim zdaniem kierowca powinien sprzedawać bilety normalne w cenie 3 zł, ulgowe
          za 1,5 zł (obydwie ulgi) i byłoby dobrze.
        • Gość: SW Re: Niekompetencja MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 15:56
          Terefere. Skoro ja mam miec po 5 sztuk biletow czasowych (3 rodzaje) przy sobie
          to kazdy inny kierowca tez ma miec. Mozes stety a moze niestety :)
          Ja wiem ze moze to sie innym kolegom nie spodoba ale predzej czy pozniej i tak
          sie wszyscy o tym dowiedza i tak. A w autobusach zamiast 'bilety jednorazowe'
          pojawi sie 'bilety jednorazowe i godzinne'

pzdr
          SW
    • iberka Re: Niekompetencja MPK 02.01.04, 18:20
      kolejny przyklad....godzina 12,na Kurdwanowie jeden ə > kiso mial bilety i to
      oczywiscie tylko zwykle zadne godzinne czy cos innego,wiekszosc kioskow w
      ogole nie mialabiletow a ja biegalam z malym dzieckiem w wozku pocalej ulicy
      wisotsa,zeby jakos do miasta dojechac.Horror to nasze MPK,nie dosc ,ze brudne
      i drogie to jeszcze sobie z klientow bimbaja....ciesze sie,ze juz nie musze
      jezdzic do pracy.
      iza zbulwersowana i wsciekla na MPK
      • Gość: SW Re: Niekompetencja MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 19:57
        Zawsze mozesz jechac taksowka. Czysto i za kilometr jakies 2,40 czy cos kolo
        tego. Uwazasz ze brak biletow w kiosku to wina MPK ?? Na jakiej podstawie?
        • Gość: Voith Re: Niekompetencja MPK IP: 5.2.* / *.chello.pl 02.01.04, 20:36
          ostatni raz jechałem taksówką, jak kilometr kosztował 1,50 ... to chyba dawno było :D
        • Gość: J-23 Re: Niekompetencja MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.04, 21:15
          Najprawdopodobnie to wina dystrybucji.
          Tyle wolnych dni od pracy i kogo obchodzą głupie bilety....
          • iberka Re: Niekompetencja MPK 03.01.04, 14:59
            w kioskach otrzymalam odpowiedzi :MPK nie dostarczylo nam biletow,wczoraj bylo
            kilka doplat.pytam ile to jest kilka a pani mi mowi,ze 5 po 20 gr i piec jakis
            tam innych.szok.
            iza......dzis jezdzilam sobie bezplatnymi z hipermarketow,heheheheh
            • Gość: ADAŚ Niekompetencja MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.04, 15:05
              Jezuuuu - Iza chyba się pociacham ze Twojego szczęścia - ale jesteś przebiegła
              i sprytna !!!
              • Gość: majik Re: Niekompetencja MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.04, 15:38
                a jak wam sie podoba likwidacja biletu tygodniowego w cenie 22 PLN, i
                wprowadzenie biletu 72 godziny za 24 PLN?
                ja sam korzystalem z tygodniowych caly czas, bo bardzo duzo jezdze MPK, a
                latwiej bylo mi wygospodarowac 22 zeta co tydzien niz 80 zl co miesiac,
                dlaczego zamiast podniesc cene za tygodniowy do powiedzmy sobie 25 pln, tak
                zeby laczny koszt miesieczny eksploatacji byl 10 zl wyzszy od biletu
                miesiecznego, wprowadzono zdzierczy bilet 72 h/ 24 zeta?
                mam nadzieje ze nikt nie bedzie ich kupowal, a mpkl wtopi na ich druku,
                zlodziejstwo nie powinno poplacac
                • Gość: mouset Re: Niekompetencja MPK IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 03.01.04, 15:44
                  Wprowadzenie trzydniowego zamiast tygodniówki to zwykłe złodziejstwo, szkoda ze
                  złodziejskimi ulgami nikt tak ochoczo a zwłaszcza pan bezradny Słoniowski się
                  nie zajął.
                  Majik ma rację: nikt rozsądny tego nie kupi, będzie to zalegać w punktach i
                  kioskach, same straty
                  A sprzedaż biletów godzinnych p. kierowców wymusza rynek, skoro kioskarz ma
                  zysk 1 grosz z biletu to po co ma je trzymać? Zwłaszcza na peryferiach,
                  niedługo SW będzie sprzedawał karty miesieczne, hihihihi
                  • Gość: SW Re: Niekompetencja MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.04, 16:31
                    > niedługo SW będzie sprzedawał karty miesieczne, hihihihi

oraz soczki, puszki z colą, gazety codzienne lub czasopisma oraz ziemniaki i
                    inne rosliny.
                    od pierwszego stycznia wlacznie sprzedalem 3 bilety czasowe i kilkadziesiat
                    jednorazowych. ale podejrzewam ze proporcje sie zmienia jak z czasem ludzie sie
                    dowiedza ze sprzedajemy czasowki. Ale to mi sie podoba - godzinny 3,50. Ladna
                    kwota i szybkie wydawanie.
                    pzdr
                    SW
                    • Gość: Voith Re: Niekompetencja MPK IP: 5.2.* / *.chello.pl 03.01.04, 22:07
                      spoko SW, skończą się pierwsze dni Stycznia, wsio wróci do normy...
                    • Gość: mouset Re: Niekompetencja MPK IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 03.01.04, 23:46
                      Gość portalu: SW napisał(a):

> oraz soczki, puszki z colą, gazety codzienne lub czasopisma oraz ziemniaki i
                      > inne rosliny.

Będziesz jak poczta, albo mięsny z poprzedniej epoki. Taki 133 ma w końcu
                      kwadrans postoju na Kurdwanowie, mógłbyś wtedy otwierać kram, albo w mniej
                      cywilizowanych rejonach miasta byłby to sklep obwoźny
                      • voith221047 Re: Niekompetencja MPK 04.01.04, 00:01
                        a może Kubę wyślemy do MPK na kiermana, skoro mają się takie rzeczy dziać?? hihihi

PS. Kuba - bez urazy :)
                        • Gość: mouset Re: Niekompetencja MPK IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 04.01.04, 00:07
                          ROTFL. Nie wiadomo czy jarmarczny styl wszystkim kupującym odpowiadałby
                          • voith221047 Re: Niekompetencja MPK 04.01.04, 00:12
                            trzebaby Mu jeszcze jakieś auto wybrać/tramwaj, najbardziej jarmarczny :P

a lbo stworzyć linię dla Kuby (może linia 803): Kleparz - Imbramowski - Piastów - Bieńczycki - Rybitwy (dopiszcie ciąg dalszy)
                            • Gość: J-23 Re: Niekompetencja MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.04, 00:16
                              > a lbo stworzyć linię dla Kuby (może linia 803): Kleparz - Imbramowski -
                              Piastów
                              > - Bieńczycki - Rybitwy (dopiszcie ciąg dalszy)
                              ...I dalej busem na " dyszel " do PROSZOWIC.
                              • voith221047 Re: Niekompetencja MPK 04.01.04, 00:19
                                albo do Sandomierza :P
                                • Gość: J-23 Re: Niekompetencja MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.04, 00:25
                                  ...A może konie sprzedawać - gdzieś w Miechowie...
                                  • voith221047 Re: Niekompetencja MPK 04.01.04, 00:40
                                    albo na Krupówki
                                    • Gość: J-23 Re: Niekompetencja MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.04, 00:43
                                      ...Do WŁADYSŁAWOWA - niech ryby sprzedaje!!!
                                      • Gość: ADAŚ Przekupa we Władysławowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.04, 09:44
                                        Chcesz, żeby Władysławowo straciło turystów hihihi.
                • iberka Re: Niekompetencja MPK 03.01.04, 22:41
                  po co siedenerwowac ?ja tam nie patrze juz tylko maszeruje:-).....wczoraj
                  zuzylam dwa bilety... na dojechanie do ulicy starowislnej/dietla skad na
                  nogach doszlam sobie pod WSP na Podchorazych....zimno bylo ale fajnie,hehe a
                  drugi z WSP do domu:-) i MPK na mnie nie zarobi.
                  iza
                  • hermenegilda_jaga Re: Niekompetencja MPK 04.01.04, 17:52
                    i MPK na mnie nie zarobi.
                    > iza

to moze chociaz psychiatrze dasz zarobic?
                    przydaloby sie...
                    • Gość: J-23 Re: Niekompetencja MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.04, 19:57
                      Locutas prześladowca Locutusa
                      hermenegilda_jaga prześladowca kogo?

• voith221047 Re: Niekompetencja MPK 04.01.04, 22:29
                        hermenegilga_jaga prześladuje iberke HAHAHA
    • Gość: bobo Re: Niekompetencja MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.04, 11:28
      • Gość: bobo Re: Niekompetencja MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.04, 11:34
        Iza pisze że jest wściekła na MPK.
        Wczoraj zapytałem w kiosku jaki jest powód braku biletów.
        Pani z rozbrajającą szczerością odpowiedziała "zamówiłam sobie za mało n i e
        w i e d z i a ł a m że aż tyle pójdzie" faktycznie za niekompetencję
        kioskarki należy obwinić MPK. Logiczne.
        Od 1 stycznia do wczoraj udało mi się sprzedać 1 (jeden) bilet godzinny ulgowy.
        Więc nie opowiadajcie, że u kierowców brakuje. Inna sprawa, że przychodzi
        klient ma w ręce 50 zł i prosi o dopłatę z 0,1 zł. Oczywiście odchodzi z
        kwitkiem i mruczy pod nosem na MPK.

BOBO
        • voith221047 Re: Niekompetencja MPK 04.01.04, 12:12
          wogóle ostatnimi czasy kierowcy robią za automaty do rozmieniania na drobne

ile kioskarz zamawia, tyle ma, NIE JEST ZALEŻNE OD MPK, czy kioskarz ma bilety, bo sam je musi zamówić, a jak zamówi to nie ma takiej możliwości zeby MPK nie dostarczyło, zbyt dużo by to kosztowało
          • Gość: mouset Re: Niekompetencja MPK IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 04.01.04, 16:44
            A może wzorem Mc Donalda ZAWSZE powinni mieć drobne? hihih
    • wpk Re: Niekompetencja MPK 04.01.04, 23:15
      Gość portalu: Marek napisał(a):

> No i mamy nowe bilety (droższe). Teoretycznie mamy. W piątek rano nie było
      > nowych biletów w kioskach.

Brak biletów w kioskach to jest wina MPK? A może jednak kioskarzy, którzy się
      nie zaopatrzyli w nowe nominały?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka