Dodaj do ulubionych

GDZIE zorganizować chrzciny - W-wa, okolice Wawra

05.05.05, 10:21
W najblizszym czasie chcemy ochrzcic nasza coreczke, a gosci zaprosic na
uroczysty obiad do jakiejs knajpy. Interesuja nas okolice Wawra, Anina,
Wesołej-Starej Miłosnej. Czy ktos z Was organizował lub był na takim
przyjeciu i może polecić nam dobry lokal w tej okolicy ?

Pozdrawiam,
zuzanna
Obserwuj wątek
    • chimba Re: GDZIE zorganizować chrzciny - W-wa, okolice W 05.05.05, 10:34
      Przepraszam, moze jestem z innej epoki, ale po co jakieś wystawne przyjęcie?
      Nie lepiej skromie w domu? Czy dziecko chrzci się na pokaz? Po co jest chrzest
      W jakim celu się chrzci? Owszem nie mowię, ze nie można nic po uroczystości
      chrzcin zrobic, bo ludzie głodni, ale przecież można zrobic skromny poczestunek
      w domu. zresztą też nie rozumiem, po co sie zaprasza pełno ludzi na chrzciny
      dziecka? Wg. mnie powinni być dziadkowie dziecka, oczywiście rodzice, i rodzice
      chrzestni.
      • minkapinka Re: GDZIE zorganizować chrzciny - W-wa, okolice W 05.05.05, 11:53
        Ja nie widzę w tym nic dziwnego, nie każdy ma odpowiednie warunki w domu,
        wystarczajca ilośc naczyń itp. Na chrzest naszej córki zaprosilismy najblizszą
        rodzinę i było to kilkanaście osób - jest to dla mnie najbliższa rodzina i nie
        wyobrażam sobie, zeby kogoś z tego grona zabrakło.
        Czy obiad w restauracji musi być wystawnym przyjeciem?

• leysa Re: GDZIE zorganizować chrzciny - W-wa, okolice W 05.05.05, 15:43
        chimba, wybacz, ale autorka tego postu nie prosiła nikogo o ocenę, czy lepiej
        przyjąć gości w domu czy w knajpie. Nawet jeśli ma ochotę zrobić wystawne
        przyjęcie, to jej sprawa i krytykowanie czyjejś decyzji w tym względzie chyba
        jest nie na miejscu.

A co do miejsca, to jest kilka restauracji w Starej Miłosnej (o ile nie
        pomyliłam nazwy miejscowości) na trasie do Lublina, ale jeszcze przed
        miejscowością Zakręt. Jedna knajpa nazywa się Gościniec, a druga już nie
        pamiętam, ale jest po lewej stronie jadąc od wawy, niedaleko stacji
        benzynowej.
    • minkapinka Re: GDZIE zorganizować chrzciny - W-wa, okolice W 05.05.05, 11:56
      Polecam www.villaparkwesola.pl/pol.html, ale nie jest tam tanio.

• zuzanna29 Re: GDZIE zorganizować chrzciny - W-wa, okolice W 05.05.05, 13:27
        dzieki za namiar minkapinka :o)

Chimba, czy jak gdzies napisalam o wystawnym przyjeciu ????? Nie kazdy ma
        warunki w domu aby przyjac gosci. U nas bedzie 20 osob. To jest TYLKO
        najblizsza rodzina i nie wyobrazam sobie tego przyjecia bez nich.
        Poza tym nie mam najmniejszego zamiaru spedzic tego dnia w kuchni :o(. Chce
        poswiecic Go coreczce i gosciom.
        Przepraszam, ale po Twojej odpowiedzi, czuje sie jak "nienormalna"......
    • chwojka Re: GDZIE zorganizować chrzciny - W-wa, okolice W 05.05.05, 15:58
      Witaj Zuzanno. Znajomi organizowali przyjęcie w rest. Zajazd u Mikulskich (
      przy trasie Wawa - Lublin niedaleko Emowa i Wiązowny. Bardzo stylowa i nie
      koszmarnie droga jest rest. Zalesin w Otwocku ( www.zalesin.pl ). Życzę Wam
      udanej uroczystości.

p.s. wcale nie jesteś "nienormalna" po prostu niektórzy nie zauważają, że czasy
      się zmieniają i mama chce w pełni uczestniczyć w uroczystości dziecka a nie
      spędzić ją przy garach lub podsypiając ze zmęczenia przy biesiadnym stole. Pzdr.
      • zuzanna29 do chwojka 05.05.05, 17:57
        dzieki, a juz myslalam, ze wyszlam na bardzo wygodnicka :o)

Zbiegiem okolicznosci my tez bierzemy pod uwage Restauracje Mazowsze (Zajazd u
        Mikulskich) i Zalesin w Otwocku :o) O tej ostatniej dowiedzialam sie dzis od
        znajomej mojej mamy :o) Znasz moze mniej wiecej cene/os. ?

wielkie dzieki :o))
    • moje-cudo Re: GDZIE zorganizować chrzciny - W-wa, okolice W 05.05.05, 20:09
      W Gościńcu jest spoko dobre jedzenie i porządnie zorganizowane, niedrogie, nie
      znam telefonu ale jest to tuż przed skrętem na Sulejówek.

Albo Bella Vista, obok McDonalda takze przy skręcie na Sulejówek.
    • chwojka ceny są różne w zależności od menu, 06.05.05, 11:31
      myślę, że przy organizacji przyjęcia można wynegocjować korzystniejszą cenę niż
      standardowa z karty. Ja byłam w Zalesinie jako gość ale podobno właścicielka
      jest miłą osobą, otwartą na negocjacje i wiele osób organizujących tam
      przyjęcia chwali sobie to miejsce. Poza tym lokalizacja ( zamkniety teren, przy
      niezbyt ruchliwej ulicy, wśród sosen, z altankami na powietrzu ) to dodatkowy
      atut zwłaszcza przy ładnej pogodzie. Serdecznie pozdrawiam.
    • zos_mama_maksa Re: GDZIE zorganizować chrzciny - W-wa, okolice W 20.05.05, 11:23
      Jeśli to wciąż aktualne - polecam Ci gorąco winiarnię i gospodę Nad Jeziorem w
      Józefowie (www.nadjeziorem.pl).
      Moja koleżanka z pracy robiła tam Chrzciny dla swojej córeczki w marcu i była
      zachwycona. Ja jestem tam bardzo często w weekendy - mają doskonałe wina i
      pyszne jedzenie z grilla. Wiem, że na Chrzciny przygotowali inne menu niż
      standardowe.
      Bardzo polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka