kama_kama1 05.08.05, 13:17 Czy ktoś z Was mógłby polecić mi zaufanych lekarzy (pediatra, ortopeda) z Centrum Medycznego LIM w Warszawie? Mam tam wykupiony abnament i chcę mieć pewność, że nasz synek będzie pod fachową opieką. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boranet Re: centrum medyczne LIM 05.08.05, 13:28 Ja z córeczką w Limie korzystam z porad u dr Dębskiej. Jest fachowa i miła (w hotelu Mariott) Odpowiedz Link Zgłoś
e5121 Re: centrum medyczne LIM 05.08.05, 13:33 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=611&w=6421660 Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8 Re: centrum medyczne LIM 05.08.05, 14:12 pediatra-rewelacyjna dr Wieczorek ortopedia, USG-dr Kroczak Odpowiedz Link Zgłoś
schaapje Re: centrum medyczne LIM 05.08.05, 21:35 Nam doktor Kroczak nie przypadl do gustu - robil usg bioderek, stwierdzil, ze jeszcze nie wszystko jest wyksztalcone i nie do konca prawidlowo, ale zebym sie nie denerwowala (!), tylko zapisala sie na konsultacje do ortopedy (?!). Kolezanka za to polecila mi dr Szymanka i z tej wizyty jestem bardzo zadowolona. Doktor uspokoil nas, ze jak na wiek malej wszystko jest tak, jak byc powinno. Zalecil tylko prosciutkie cwiczenia na biodra, na noc dodatkowa pielucha, no i pokazal, jak nosic mala prawidlowo, a czego unikac. Tak bylo 4 tygodnie temu, w poniedzialek mamy kontrole. Dr Wieczorek w zasadzie ok i nawet planowalam do niej z mala chodzic, ale nie spodobalo mi sie jej podejscie do szczepionek, ktore naprawde sporo kosztuja. Dobra jest jeszcze dr Fedyna (trudno sie dostac) i dr Romanowska. I stanowczo doradzam dr Baranowskiego, no chyba ze ktos lubi lekarzy flegmatycznych, mowiacych niewiele i pod nosem, ktorzy uwazaja, ze kolka u nowowrodka to normalka (bez niej wrecz byloby nienormalnie) i nic z nia nie trzeba robic, bo jak ukl. pokarmowy dojrzeje, to sama przejdzie... to tyle moich doswiadczen pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
garofano73 Re: centrum medyczne LIM 05.08.05, 23:23 Ja tez polecam dr Beate Romanowska, kompetentna, spokojna, sympatyczna, wszystko wytlumaczy, zapisze, wiec nam bardzo odpowiada! Pozdrawiam, Grazyna, mama Basi Odpowiedz Link Zgłoś
mamala2 Re: centrum medyczne LIM 28.12.05, 13:38 Dr Beata Romanowska, Dr Anna Wieczorek. Co do dr Fedyny - Kwiatkowskiej - była mi polecana przez LIM, po kilku wizytach zrezygnowałam. Nigdy więcej do niej nie pójdę. Odpowiedz Link Zgłoś
kszb Re: centrum medyczne LIM 30.12.05, 16:46 aja polecam drEwe Rybicka - pediatra, inetrnista i lekarz rodzinny Odpowiedz Link Zgłoś
ayelet Re: centrum medyczne LIM 02.01.06, 16:17 Ja chodze do dr Katarzyny Pawelec polecam jest super, miła, sympatyczna, moge do niej zawsze zadzwonić na komórkę. Byłam kilka razy u dr Wieczorek też mogę polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
ewus2005 Re: centrum medyczne LIM 03.01.06, 16:38 Polecam: - pediatra dr Gajdulewicz - uratowała moją Zosię przed narkozą, - ortopeda dr R. Szymanek - Zosia miała leczone przez niego bioderka i naprawdę podchodził do sprawy bardzo rozsądnie. Trwało to 8 tygodni i nadal jesteśmy pod kontrolą, ale wszystko jest ok. Powiedział, że jak w styczniu, na kontroli będzie też ok, to już nie będziemy musieli do niego chodzić. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
suzi27 Re: centrum medyczne LIM 03.01.06, 23:22 Doktor Wieczorek odradzam, gdy mała miała dwa miesiące według niej jedynym lekarstwem na alergię było odstawienie jej od piersi. Nie posłuchałam, jakoś 15 stycznia Zuza kończy siedem miesięcy i nadal ją karmię. Dr Baranowski - odradzam, nie umiał mi nawet nic konkretnego powiedziec na temat szczepionek i w ogóle jakoś niechętnie o wszystkim informuje. Ja już siódmy miesiąc chodzę do dr Gajdulewicz i ją polecam z całym sercem. Jest to pediatra z CZD i naprawdę ma serce do tego co robi. Przez kilka pierwszych wizyt nie miałam jakoś do niej serca bo mi się wydawała zbyt oschła, ale teraz nie ma dla mnie innego pediatry. Jest po prostu konkretna i jak trzeba to potrafi rodzicom zmyć głowę jak coś robią nie tak. Nazywa rzezcy po imieniu i nie owija w bawełnę. Co do ortopedy to byliśmy tylko u jednego dr Babiak - moim zdaniem kompletnie nie zna się na niemowlakach. My w końcu po jego diagnozach musieliśmy szukac namiaru na specjalistę z przawdziwego zdarzenia. No i oczywiście znalazłam dobrego lekarza ale nie z Limu. To tyle moich doświadczeń z lekarzami z Limu. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelet Re: centrum medyczne LIM 03.01.06, 23:36 Ja bywałam tez u dr Baranowskiego, on u nas na wizytach domowych również, nie zachwycił mnie ale też nie wydałabym tak skrajnej opinii jak Ty. Jeśli chodzi o ortopedów to byłam z małym na dwóch wizytach (nie pamiętam nazwiska), odpowiedał mi bardzo kompetentnie na moje pytania, udzielił wskazówek itd. Nie chciałabym Cie urazić ale czy masz aż takie kompetencje by móc orzec czy lekarz się zna na swym fachu czy nie? Nie przypuszczam bowiem, żeby przykład był aż tak rażący iz można go zauważyć gołym wzrokiem. Odpowiedz Link Zgłoś