Dodaj do ulubionych

centrum medyczne LIM

05.08.05, 13:17
Czy ktoś z Was mógłby polecić mi zaufanych lekarzy (pediatra, ortopeda) z
Centrum Medycznego LIM w Warszawie? Mam tam wykupiony abnament i chcę mieć
pewność, że nasz synek będzie pod fachową opieką.
Obserwuj wątek
    • boranet Re: centrum medyczne LIM 05.08.05, 13:28
      Ja z córeczką w Limie korzystam z porad u dr Dębskiej. Jest fachowa i miła (w
      hotelu Mariott)
    • e5121 Re: centrum medyczne LIM 05.08.05, 13:33
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=611&w=6421660
    • dominika8 Re: centrum medyczne LIM 05.08.05, 14:12
      pediatra-rewelacyjna dr Wieczorek
      ortopedia, USG-dr Kroczak
      • schaapje Re: centrum medyczne LIM 05.08.05, 21:35
        Nam doktor Kroczak nie przypadl do gustu - robil usg bioderek, stwierdzil, ze
        jeszcze nie wszystko jest wyksztalcone i nie do konca prawidlowo, ale zebym sie
        nie denerwowala (!), tylko zapisala sie na konsultacje do ortopedy (?!).
        Kolezanka za to polecila mi dr Szymanka i z tej wizyty jestem bardzo
        zadowolona. Doktor uspokoil nas, ze jak na wiek malej wszystko jest tak, jak
        byc powinno. Zalecil tylko prosciutkie cwiczenia na biodra, na noc dodatkowa
        pielucha, no i pokazal, jak nosic mala prawidlowo, a czego unikac.

Tak bylo 4 tygodnie temu, w poniedzialek mamy kontrole.

Dr Wieczorek w zasadzie ok i nawet planowalam do niej z mala chodzic, ale nie
        spodobalo mi sie jej podejscie do szczepionek, ktore naprawde sporo kosztuja.
        Dobra jest jeszcze dr Fedyna (trudno sie dostac) i dr Romanowska. I stanowczo
        doradzam dr Baranowskiego, no chyba ze ktos lubi lekarzy flegmatycznych,
        mowiacych niewiele i pod nosem, ktorzy uwazaja, ze kolka u nowowrodka to
        normalka (bez niej wrecz byloby nienormalnie) i nic z nia nie trzeba robic, bo
        jak ukl. pokarmowy dojrzeje, to sama przejdzie...

to tyle moich doswiadczen
        pozdrawiam
        • garofano73 Re: centrum medyczne LIM 05.08.05, 23:23

Ja tez polecam dr Beate Romanowska, kompetentna, spokojna, sympatyczna,
          wszystko wytlumaczy, zapisze, wiec nam bardzo odpowiada!
          Pozdrawiam,
          Grazyna, mama Basi
    • mamala2 Re: centrum medyczne LIM 28.12.05, 13:38
      Dr Beata Romanowska, Dr Anna Wieczorek.
      Co do dr Fedyny - Kwiatkowskiej - była mi polecana przez LIM, po kilku wizytach
      zrezygnowałam. Nigdy więcej do niej nie pójdę.
      • kszb Re: centrum medyczne LIM 30.12.05, 16:46
        aja polecam drEwe Rybicka - pediatra, inetrnista i lekarz rodzinny
        • ayelet Re: centrum medyczne LIM 02.01.06, 16:17
          Ja chodze do dr Katarzyny Pawelec polecam jest super, miła, sympatyczna, moge
          do niej zawsze zadzwonić na komórkę. Byłam kilka razy u dr Wieczorek też mogę
          polecić.
    • ewus2005 Re: centrum medyczne LIM 03.01.06, 16:38
      Polecam:
      - pediatra dr Gajdulewicz - uratowała moją Zosię przed narkozą,
      - ortopeda dr R. Szymanek - Zosia miała leczone przez niego bioderka i naprawdę
      podchodził do sprawy bardzo rozsądnie. Trwało to 8 tygodni i nadal jesteśmy pod
      kontrolą, ale wszystko jest ok. Powiedział, że jak w styczniu, na kontroli
      będzie też ok, to już nie będziemy musieli do niego chodzić.

Pozdrawiam
      Ewa
      • suzi27 Re: centrum medyczne LIM 03.01.06, 23:22
        Doktor Wieczorek odradzam, gdy mała miała dwa miesiące według niej jedynym
        lekarstwem na alergię było odstawienie jej od piersi. Nie posłuchałam, jakoś 15
        stycznia Zuza kończy siedem miesięcy i nadal ją karmię. Dr Baranowski -
        odradzam, nie umiał mi nawet nic konkretnego powiedziec na temat szczepionek i
        w ogóle jakoś niechętnie o wszystkim informuje.
        Ja już siódmy miesiąc chodzę do dr Gajdulewicz i ją polecam z całym sercem.
        Jest to pediatra z CZD i naprawdę ma serce do tego co robi. Przez kilka
        pierwszych wizyt nie miałam jakoś do niej serca bo mi się wydawała zbyt oschła,
        ale teraz nie ma dla mnie innego pediatry. Jest po prostu konkretna i jak
        trzeba to potrafi rodzicom zmyć głowę jak coś robią nie tak. Nazywa rzezcy po
        imieniu i nie owija w bawełnę.
        Co do ortopedy to byliśmy tylko u jednego dr Babiak - moim zdaniem kompletnie
        nie zna się na niemowlakach. My w końcu po jego diagnozach musieliśmy szukac
        namiaru na specjalistę z przawdziwego zdarzenia. No i oczywiście znalazłam
        dobrego lekarza ale nie z Limu.
        To tyle moich doświadczeń z lekarzami z Limu.
        • ayelet Re: centrum medyczne LIM 03.01.06, 23:36
          Ja bywałam tez u dr Baranowskiego, on u nas na wizytach domowych również, nie
          zachwycił mnie ale też nie wydałabym tak skrajnej opinii jak Ty.
          Jeśli chodzi o ortopedów to byłam z małym na dwóch wizytach (nie pamiętam
          nazwiska), odpowiedał mi bardzo kompetentnie na moje pytania, udzielił
          wskazówek itd.
          Nie chciałabym Cie urazić ale czy masz aż takie kompetencje by móc orzec czy
          lekarz się zna na swym fachu czy nie? Nie przypuszczam bowiem, żeby przykład
          był aż tak rażący iz można go zauważyć gołym wzrokiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka