Dodaj do ulubionych

Por.Ch.Metabolicznych

23.11.06, 10:36
Poszukuje kontaktu na lekarza z Poradni Chorób Metabolicznych, oczywiscie
prywatnie. Termin jaki wyznaczaja w Centrum Zdrowia Dziecka to obecnie
marzec?!?!?!? Z gory dziekuje za pomoc!
Obserwuj wątek
    • nana2005 Re: Por.Ch.Metabolicznych 23.11.06, 22:46
      dr Rowińsk aspecjalista od chorób metabolicznych z CZD. Kiedyś znalazłam na
      forum chyba Zdrowie, że prywatnie przyjmuje gdzieś na Targówku. Oprócz tego
      zapisz sie do CZD i czekaj, a w międzyczasie spróbuj do Niej prywatnie. Powodzenia.
    • primka Re: Por.Ch.Metabolicznych 23.11.06, 23:38
      Ta lekarka przyjmuje na Trockiej w przychodni VivaMed, nr tel. 22 679 28 83. Pół
      roku temu na wizytę trzeba było czekać około 2 tygodnie, koszt 80zł.
      Idąc na wizytę dobrze mieć ze sobą wyniki badań.
      • sdomitrz Re: Por.Ch.Metabolicznych 24.11.06, 12:41
        Jakie badania trzeba mieć?
        • kempy1 Re: Por.Ch.Metabolicznych 24.11.06, 13:45
          ja byłam u niej na Trockiej bez żadnych badań bo nie wiedziałam jakie. A termin
          w CZD rzeczywiście tragiczny, ja miałam na połowę listopada a zapisywałam sie
          na początku marca. Dr Rowińska preferuje badania robione w CZD, bo jak mi
          powiedziała ma do nich 100% zaufanie. Nie pamiętam dokładnie jakie były
          badania, ale napewno był mocz i poziom wydalania wapnia oraz badania krwi.
          Komplet tych badań w CZD na pocżtku lipca kosztował 53,00. Poszukam w domu
          powinnam znaleźć jakie to były badania.
        • kajmal Re: Por.Ch.Metabolicznych 24.11.06, 14:05
          warto miec na wizyte (jesli oczywiscie chodzi o gospodarke wapniowa) wyniki
          badan moczu porannego na kreatynine i wapn, liczy sie z tego wspolczynnik na
          podstawie ktorego dobiera sie dawkowanie witaminy D3, my poza tym mielismy
          jeszcze wapn robiony z krwi i morfologie, bo to przepisal nam lekarz pediatra,
          ktory kierowal na wizyte do niej.
          W CZD, jak juz sie doczekalismy to robila badania z krwi bodajze na fosfataze
          (to jest zdaje mi sie badanie D3, fosforu i wapnia, bardziej skomlikowane).
          Nie powiem dokladnie, bo nie mamy jeszcze wynikow, na ktore chyba czeka sie
          dosc dlugo (kilka tygodni).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka