anna_13 23.11.06, 10:36 Poszukuje kontaktu na lekarza z Poradni Chorób Metabolicznych, oczywiscie prywatnie. Termin jaki wyznaczaja w Centrum Zdrowia Dziecka to obecnie marzec?!?!?!? Z gory dziekuje za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nana2005 Re: Por.Ch.Metabolicznych 23.11.06, 22:46 dr Rowińsk aspecjalista od chorób metabolicznych z CZD. Kiedyś znalazłam na forum chyba Zdrowie, że prywatnie przyjmuje gdzieś na Targówku. Oprócz tego zapisz sie do CZD i czekaj, a w międzyczasie spróbuj do Niej prywatnie. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
primka Re: Por.Ch.Metabolicznych 23.11.06, 23:38 Ta lekarka przyjmuje na Trockiej w przychodni VivaMed, nr tel. 22 679 28 83. Pół roku temu na wizytę trzeba było czekać około 2 tygodnie, koszt 80zł. Idąc na wizytę dobrze mieć ze sobą wyniki badań. Odpowiedz Link Zgłoś
kempy1 Re: Por.Ch.Metabolicznych 24.11.06, 13:45 ja byłam u niej na Trockiej bez żadnych badań bo nie wiedziałam jakie. A termin w CZD rzeczywiście tragiczny, ja miałam na połowę listopada a zapisywałam sie na początku marca. Dr Rowińska preferuje badania robione w CZD, bo jak mi powiedziała ma do nich 100% zaufanie. Nie pamiętam dokładnie jakie były badania, ale napewno był mocz i poziom wydalania wapnia oraz badania krwi. Komplet tych badań w CZD na pocżtku lipca kosztował 53,00. Poszukam w domu powinnam znaleźć jakie to były badania. Odpowiedz Link Zgłoś
kajmal Re: Por.Ch.Metabolicznych 24.11.06, 14:05 warto miec na wizyte (jesli oczywiscie chodzi o gospodarke wapniowa) wyniki badan moczu porannego na kreatynine i wapn, liczy sie z tego wspolczynnik na podstawie ktorego dobiera sie dawkowanie witaminy D3, my poza tym mielismy jeszcze wapn robiony z krwi i morfologie, bo to przepisal nam lekarz pediatra, ktory kierowal na wizyte do niej. W CZD, jak juz sie doczekalismy to robila badania z krwi bodajze na fosfataze (to jest zdaje mi sie badanie D3, fosforu i wapnia, bardziej skomlikowane). Nie powiem dokladnie, bo nie mamy jeszcze wynikow, na ktore chyba czeka sie dosc dlugo (kilka tygodni). Odpowiedz Link Zgłoś