Dodaj do ulubionych

Pomoc dla Asi

12.04.11, 16:01
Dziewczyny potrzebna jest pomoc dla Asi , która aktualnie znajduje się w bardzo ciężkiej sytuacji finansowej .Więcej szczegółów znajdziecie pod tym linkiem :

forum.gazeta.pl/forum/w,615,122334206,122334206,Potrzebna_opieka_niedziela_poniedzialek.html .

Lea pisała w tym wątku o pracy , którą Asia miała podjąć , wiążąc z nią duże nadzieje na poprawę swojej sytuacji , niestety z tego co wiem sprawa się skomplikowała , jakby nieszcżęść było mało to jeszcze z urzędem pracy są jakieś problemy.

Dziewczyny jeśli , któraś z Was zechciałaby pomóc , to piszcie do Lea , Ona Wam udzieli dodatkowych informacji. Ja próbuję w miarę swoich możliwości wspierać Asię , niestety mój budżet jest aktualnie mocno ograniczony. Dziewczyna ma naprawdę dużo chęci na wygrzebanie się z tego dołka , może przy naszej wspólnej pomocy uda się Jej stanąć na nogismile

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • dorotamed Re: Pomoc dla Asi 12.04.11, 16:07
      Jeśli chodzi o dokumenty potwierdzające sytuację ,to oczywiście zostaną przekazane do moderatorki .
      • olga78 Re: Pomoc dla Asi 12.04.11, 18:10
        Witam,

czy te problemy dot. Urzedu Pracy Lea opisała w wątku dot. zwolnienia lek.? Jeśli to ten sam wątek, spróbuję pomóc, choć co prawda pracuję w innym dziale pup (w centrum aktywizacji zawodowej. Olga.
        • dorotamed Re: Pomoc dla Asi 12.04.11, 18:17
          tak , to ten sam wątek
          pozdrawiam
    • olga78 Re: Pomoc dla Asi 12.04.11, 18:18
      Witam,
      Czy Asia, to dziewczyna o której pisała Lea w wątku o zwolnieniu lek? Pracuję w pup, ale w dziale zajmującym się aktywnymi formami pomocy (w centrum aktywizacji zawodowej), jeśli będzie potrzebna pomoc w zagadnieniach "naszej" ustawy - w miarę możliwości i czasu oferuję pomoc. olga
      • olga78 Re: Pomoc dla Asi 12.04.11, 18:27

Oj, coś mi komuter szaleje.... dwa razy ten sam wpis

Osobiście usprawiedliwiłabym Asi nieobecnośc spowodowaną chorobą dziecka, w dniu potwierdzenia gotowości pracy, Poprosiłabym bezrobotnego o wyjaśnienie na piśmie nieobecności w postaci oświadczenia, w którym szeroko opisałaby swoją sytuację rodzinną i zobowiązałaby się do doniesienia zwolnienia ZUS ZLA (jeśli nie upłynąłby termin wypisania przez lekarza - 3 dni wstecz), Lekarze mają obowiązek wypisania zwolnienia na tym druku

Wystarczyło trochę dobrej woli pracownika, (usprawiedliwianie nieobecności jest uznaniowe, ale nie może zdarzać się nagminnie) niestety i ta sytuacja nie miałaby miejsca...
        Obawiam się, że teraz trzeba złożyć odwołanie od decyzji do organu II instancji za pośrednictwem rodzimego pup.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka