Dodaj do ulubionych

To juz jest po prostu przesada!!

10.11.05, 06:20
Kochane Mamy,
po prostu mam dość!
Znacie mój nick, często tutaj coś oddaję. Nie dlatego, że mam absolutny
nadmiar wszystkiego, tylko, że jak czytam, że komuś czegoś czegoś brak, to
albo się dzielę tym, czym mam, albo pytam koleżanek, czy mają coś na zbyciu,
często kupuje w lumpku, kiedy jest wysprzedaż. Szukam kartoników, robię
paczki, niosę je w zebach na pocztę, nie raz płaciłam z wlasnej kieszeni. I
nie zamierzam teraz wyliczać jaka jestem dobra, tylko powiem wprost:
TRAFIA MNIE kiedy odbiorca paczki nawet nie napisze mi, że przesyłka doszła.
Taka sytuacja jest częsta. Nie chodzi o wielkie podziekowania, ale zwykłe
"DZIEKUJE, DOSTAŁAM". Czy to ja muszę się dopytywać? I jeszcze jedno: po raz
kolejny wyslałam paczkę, a osoba miała mi wrócic 10 zł na konto- tkz koszt
wysyłki. Cisza, nawet nie napisała "pocałuj mnie w d...".
Kolejna mama zamilkła, mimo, że obiecała, że wyśle mi na przesyłkę. Paczka
powstała po dramatycznym opisie swojej trudnej sytuacji jak to dziecko nie nic
na zime.Po cholerę łaziłam i pytałam znajomych, czy coś mają. Teraz leży w
kącie i czeka drugi tydzień, a owa mama nie odpowiada na maile.
Mamy bądźcie poważne!
Powiem szczerze: zraziłam się i już więcej robić tego nie bedę.
kalpa
Obserwuj wątek
    • marudka1980 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 07:09
      Pewnie gdyby nie bylo kosztow przesylki to by odebralysmileDaj sobie spokoj szkoda
      Twoich nerwow cos mi sie cisnie na usta zeby wystawic opinie takim emamom ale
      nie wypada mi.3maj sie cieplutko
    • mamaroksany Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 08:35
      ehh, zgadzam się ale szkoda mi się denerwować i opisywać bo mam juz i tak zły
      humor sad(
      jedno wiem, nie warto reagować na prośby jeśli nie są one dokładnie sprawdzone i
      ja tego się będę trzymać, bo po co potem zaprzątać sobie głowę a czy doszło a
      może to oszustka a mogłabym wysłać naprawdę komuś kogo dziecko chodzi i letniej
      kurtce w zimę do szkoły...
      poświęciłam troszkę czasu na "prześwietlenie" parunastu mam, popytałam i teraz
      mam jasny obraz smile)
      z tego się cieszę bo nie mam zamiaru dawać się wykorzystywać tymbardziej że u
      nas ostatnio też się nie przelewa a mamy dwójkę małych dzieciaczków
      ja nie rezygnuję ale wszystkie "nowe" potrzebujące przedstawiajcie siebie, swoją
      sytuację a jak już ktoś wam coś da to zwykłe dziękuję paczka doszła nie
      zaszkodzi!!!!
      pozdrawiam Agnieszka z Gdańska
      • maria_rosa Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 08:52
        Kalpa, poproszę nicki tych mam na priv.

pozdrawiam,
        • nn31 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 09:01
          Ja mam pytanie do Marii rosy, dlaczego nie ujawnisz nowych nicków niektórych
          mam, które piszą pod dwoma, a może i większą ilością?
          A może masz osoby które lubisz i nie lubisz?
          Wiesz, ja zauważyłam to, nie jestem moderatorem, a Ty to chyba widziasz albo
          udajesz ze nie widzisz?
          Mnie to zlinczowałaś, a może by tak ujawnic te mamy? Ja jestem za tym.
          • ameba1 To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 09:23
            Ja może nie mam takiego doświadczenia na tym forum, ale jednak co nieco
            zdążyłam się nauczyć. Wystawiłam rzeczy do oddania, owszem zgłosiło się bardzo
            szybko parę mam. No i tu pojawił sie problem. Która mama tak naprawdę jest
            potrzebująca? Powysyłałam maile do każdej z nich z wiadomością zgodną z prawdą,
            że ciuszki nie są nowe, ale były używane przez moje dziecko. Naprawdę serce mi
            się krajało jak bym miała wyrzucić te rzeczy na śmietnik. Choć rzeczy były w
            stanie naprawdę dobrym, ale z powodu tego, że naprawdę nie mam gdzie tego
            trzymać chciałam komuś oddać. I wiecie co? odpisała jedna mama. Ja wiem że to
            brzydkie z mojej strony, że może je tak "prześwietlałam", ale naprawdę trudno
            mi jest określić po jednym mailu, która z nich tak naprawdę potrzebuje.....

Pozdrawiam
            Małgorzata mama Julki (13.01.2005r.)
          • vaniliaa1 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 09:28
            nn31 napisała:

> Ja mam pytanie do Marii rosy, dlaczego nie ujawnisz nowych nicków niektórych
            > mam, które piszą pod dwoma, a może i większą ilością?
            > A może masz osoby które lubisz i nie lubisz?
            > Wiesz, ja zauważyłam to, nie jestem moderatorem, a Ty to chyba widziasz albo
            > udajesz ze nie widzisz?
            > Mnie to zlinczowałaś, a może by tak ujawnic te mamy? Ja jestem za tym.
            A ciebie juz kilka razy proszono abys nie piosala na forumm.....
            • nn31 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 09:31
              vaniliaa1 napisała:

> A ciebie juz kilka razy proszono abys nie piosala na forumm.....

Ciebie tez proszono
              • vaniliaa1 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 09:37
                nn31 napisała:

> vaniliaa1 napisała:
                >
                > > A ciebie juz kilka razy proszono abys nie piosala na forumm.....
                >
                > Ciebie tez proszono

mnie??????? pokaz mi bo jakos sobei nie przypominam....
          • maria_rosa Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 09:43
            nn31 napisała:

> Ja mam pytanie do Marii rosy, dlaczego nie ujawnisz nowych nicków niektórych
            > mam, które piszą pod dwoma, a może i większą ilością?
            > A może masz osoby które lubisz i nie lubisz?
            > Wiesz, ja zauważyłam to, nie jestem moderatorem, a Ty to chyba widziasz albo
            > udajesz ze nie widzisz?
            > Mnie to zlinczowałaś, a może by tak ujawnic te mamy? Ja jestem za tym.

Droga nn31, w odpowiedzi na twoje sugestie wyjaśniam:
            1.Do mam,które logowały się dwoma nickami zostały wysłane listy.Owe mamy
            wyjasniły,iż nie potrafią się poruszać po forum i nie wiedziały o
            zasadach.Ponieważ były to zupełnie nowe nicki, nie musiałam informować o tym
            całego forum.Wystarczy ,że ja to widzę. W innym przypadku odpowiedni post
            znalazłby się na forum.
            2.Na forum nie faworyzyję nikogo.Z osobami, z którymi się przyjażnie nie pisuję
            na forum ale spotykam się prywatnie , ewentualnie koresponduję na prywatnej
            skrzynce.
            3.Nie rozumiem czego nie widzę i co udaję...,- zatem na to pytanie nie
            odpowiem.
            4. Na ostatnie pytanie jednoczesnie odpowiedziałam w 1., tak więc możesz
            ponownie przeczytać.

Jeśli to wszystko co masz do mnie to dziękuję ci, za przeczytanie powyższego i
            pozdrawiam.
            Temat uważam za zakończony.
            • nn31 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 09:51
              maria_rosa napisała:

> Droga nn31, w odpowiedzi na twoje sugestie wyjaśniam:
              > 1.Do mam,które logowały się dwoma nickami zostały wysłane listy.Owe mamy
              > wyjasniły,iż nie potrafią się poruszać po forum i nie wiedziały o
              > zasadach.Ponieważ były to zupełnie nowe nicki, nie musiałam informować o tym
              > całego forum.Wystarczy ,że ja to widzę. W innym przypadku odpowiedni post
              > znalazłby się na forum.
              > 2.Na forum nie faworyzyję nikogo.Z osobami, z którymi się przyjażnie nie
              pisuję
              >
              > na forum ale spotykam się prywatnie , ewentualnie koresponduję na prywatnej
              > skrzynce.
              > 3.Nie rozumiem czego nie widzę i co udaję...,- zatem na to pytanie nie
              > odpowiem.
              > 4. Na ostatnie pytanie jednoczesnie odpowiedziałam w 1., tak więc możesz
              > ponownie przeczytać.
              >
              > Jeśli to wszystko co masz do mnie to dziękuję ci, za przeczytanie powyższego
              i
              > pozdrawiam.
              > Temat uważam za zakończony.

Osoby które używają dwóch lub więcej nicków sa od bardzo dawna, mam wymienic?
              Naprawdę tego nie widzisz?
              >
              • maria_rosa Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 09:54
                Nie, nie widzę.
                Wymieniaj.
                • nn31 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 09:57
                  nie chę być złośliwa ale...mnie to każdy najeźdzał, było mi przykro więc
                  chciałąbym i ja wyjaśnień w takim razie
                  pimpek06 i pusi06 to ta sama osoba? chyba nie powiesz że tego nie widziałaś?
                  Wiem jeszcze o dwóch osobach, które poprostu lubię i znam i wolę jak sama to
                  sprawdzisz, nie chce napisac bo się te osoby na mnie obrażą.Natomiast mama
                  którą wymieniłam, nie znam jej, więc może poznam.
                  • vaniliaa1 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 10:01
                    w3atpie zeby one same sobie wysylaly zabawki....
                    • nn31 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 10:05
                      a tutaj?
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=615&w=20938390&a=20938390
                      też wątpisz?
                      • nn31 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 10:06
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=615&w=20938390&a=27707651
                        jeśłi maria rosa tego nie widzi to ja juz nie wiem. To w takim razie jakies
                        względy.
                  • foretka Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 10:08
                    Wiesz - ja za to wiem, gdzie wyladowalo UFO ale poniewaz te zielone ludziki sa
                    sympatyczne i je lubie, to nie powiemwink

Co za tlumaczenie...

Mozna uznac w takim razie, ze Tobie podwojne nicki nie przeszkadzaja (skoro nie
                    podasz)- to czemu sie czepiasz??

~ foretka ~ mama Paulinki (13.09.2004r.), która ma juz ...
                    • nn31 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 10:15
                      foretka napisała:

> Wiesz - ja za to wiem, gdzie wyladowalo UFO ale poniewaz te zielone ludziki
                      sa
                      > sympatyczne i je lubie, to nie powiemwink
                      >
                      > Co za tlumaczenie...
                      >
                      > Mozna uznac w takim razie, ze Tobie podwojne nicki nie przeszkadzaja (skoro
                      nie
                      >
                      > podasz)- to czemu sie czepiasz??

a własnie ze mi przeszkadza, i nawet jedna osoba która wie o tym ze ja wiem ze
                      używa prosiła mnie o to zeby nie ujawniac.Więc trzymam się prośby, bo przecież
                      moderatorki same to wykryją to po co mam być złośliwa.
                      Tylko przypomniałam moderatorce, bo zapomniała ze są osoby które logują się nie
                      jednym nickiem, a one tego nie widzą, albo i widzą.
    • pusi06 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 09:23
      droga kalpo, jesteś kochana, nawet mi pomogłaś,
      Uwierz jednak, że niekiedy adres jest niewidoczny, al;bo na poczcie nie ma się
      listu....ja mam stale kłopoty z pocztą gazetową, listy p[rzychodza do mnie po
      czasie, lub nie dochodzą, i moje też.
      jednak uważam, że wdzięczność powinna być, i musi.
      A jak się w danym momęcie nie może oddać obiecanej sumy, to powinno się o tym
      fakcie poinformować i poprosić o zwłokę.
      Mnie nie raz ktoś nie oddał jak obiecywał, raz bylam zła, bo jak w miesiącu na
      jednę mamę-paczki dla niej wydałam ponad 50 zł, to już się wkurzyłam, ale co
      zrobić.
      Kalpo, jesteś kochana, mam nadzieję, że choć moje słowa wdzięczności, dadzą Ci
      troszkę pociechy.
      Kalpo, ja Ci dziękuję , że myślisz o innych,, za to, że jesteś

Pozdrawiam Cię
    • pusi06 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 09:28
      kalpa...ja miałam od Cuiebie ostatnio wiadomość , że wysłałaś mi spodnie, więc
      od razu piszę, że ja zawsze staram się od razu dziękowć jak tylko coś dostanę,
      jednak one do mnie nie doszły.
      Nie wiem kiedy dojdą.
      Więc nie mam jeszcze tych spodenek, oby ten post nie tyczył się do mnie, bo ja
      naprawdę ich nie dostałam.
      Może dziś dojdą

• elizas2 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 10:03
      To i sie dorzuce smile Jakis czas temu jedna mama prosiła o kurtki dla synka, a ze
      mam synka w tym samym wieku, wiec postanowiłam ze jedną kurtke mozemy oddac.
      Jednak okazało sie ze moge wysłac dwie kurtki jedną zimową i jedną taką na
      teraz, przywiozłam je specjalnie od mamy. Napisałam do tej mamy, ze juz mam i
      moge wysłac, w nastepnym mailu wysłałam wymiary kurtek i zdjecia, i poprosiłam
      o adres na który mam wysłac. Umówilismy sie, ze ta mama pokryje koszt
      przesyłki. I juz chyba od ponad miesiąca jest cisza. Niewiem, moze zdjecia
      kurtek jej sie nie spodobały, moze sie rozmysliła? Moze tez byc tak ze jeden
      mój mail do niej niedotarł, ale kazdy nastepny? Niewiem
      Natomiast jak wysyłam do dziewczyn paczki, zawsze mi dawały znac, ze przesyłki
      doszły smile
    • pusi06 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 10:06
      ...pewnie , że ta sama, ja nie zaprzeczam i już to nie raz wyjaśniałam, a
      zmieniłam nick, jak chcesz wiedzieć, więc Ci wyjaśnię, bo korzystałam z brata,
      wpisał mi swój, potem to było skomplikowane, bo korzystam często z jego kom. i
      miał pretensje, bo wychodziły pomylki.
      Nie było miło.
      Jego znajomi pissali do mnie, moi do niego....
      Ja niekiedy wchodzę na tamten, bo pod tamtym założyłam forum oprywatne
      dziękuję, i jest ono po to, bo jestem wdzięczna.
      I jeszcze pod tym nickiem jestem zapisana na forum zamkniętym, i tam też
      wiedzą, żę jestem jako pusi06
      Ja piszę , że pimpek06, i pusi06, to zawsze jestem ja
      A często nie zmieniam nicku przez przypadak, jak sprawdzam coś.
      Możesz się spytać kogo chcesz, i dowiesz się , że nie zaprzeczam, że pimpek06 i
      pusi06 to ja a pod pimpkiem 06 widniał napis pusi06-podpis, by uniknąć pomówień

Jak chcesz być niemiła, to czepiaj się innych, bo ja mam dość rodzinki co
      dobija i jeszcze przez ciebie mam rycze3ć-dziękuję
      Wiesz zastanów się co robisz bo sprawiasz, że mamay zaczną się kłócić, najpierw
      sprawdż co i do kogo piszesz i kopgo chcesz nazwać kłamcą
      Ja i tak mam ciężką sytuację i psychicznie jestem w dołku, więc odczep się, i
      bez urazy
      Mam dość już bycia miła, dopiero co mi dano popalić w domu
      Przez takie pomówienia nie sprawdzone potem wychodzą pokręcone sytuacje,
      powinnaś się dobrze zastanowić zanim coś napiszesz!
      • nn31 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 10:12
        pusi06 napisała:

> ...pewnie , że ta sama, ja nie zaprzeczam i już to nie raz wyjaśniałam, a
        > zmieniłam nick, jak chcesz wiedzieć, więc Ci wyjaśnię, bo korzystałam z
        brata,
        > wpisał mi swój, potem to było skomplikowane, bo korzystam często z jego kom.
        i
        > miał pretensje, bo wychodziły pomylki.
        > Nie było miło.
        > Jego znajomi pissali do mnie, moi do niego....
        > Ja niekiedy wchodzę na tamten, bo pod tamtym założyłam forum oprywatne
        > dziękuję, i jest ono po to, bo jestem wdzięczna.
        > I jeszcze pod tym nickiem jestem zapisana na forum zamkniętym, i tam też
        > wiedzą, żę jestem jako pusi06
        > Ja piszę , że pimpek06, i pusi06, to zawsze jestem ja
        > A często nie zmieniam nicku przez przypadak, jak sprawdzam coś.
        > Możesz się spytać kogo chcesz, i dowiesz się , że nie zaprzeczam, że pimpek06
        i
        >
        > pusi06 to ja a pod pimpkiem 06 widniał napis pusi06-podpis, by uniknąć
        pomówień
        >
        > Jak chcesz być niemiła, to czepiaj się innych, bo ja mam dość rodzinki co
        > dobija i jeszcze przez ciebie mam rycze3ć-dziękuję
        > Wiesz zastanów się co robisz bo sprawiasz, że mamay zaczną się kłócić,
        najpierw
        >
        > sprawdż co i do kogo piszesz i kopgo chcesz nazwać kłamcą
        > Ja i tak mam ciężką sytuację i psychicznie jestem w dołku, więc odczep się, i
        > bez urazy
        > Mam dość już bycia miła, dopiero co mi dano popalić w domu
        > Przez takie pomówienia nie sprawdzone potem wychodzą pokręcone sytuacje,
        > powinnaś się dobrze zastanowić zanim coś napiszesz!

jezeli jestes w porządku to dlaczego masz przeze mnie ryczec?
        Przecież tutaj są zasady ze posługujemy sie jednym nickiem.Ja tez posługiwałam
        się podobnie do Ciebie i zostałam zlinczowana przez całe forum, dlatego
        chciałabym aby każdy nie w porządku był zauważony.Albo poprostu mnnie nie lubi
        moderatorka.
        • mamaroksany do nn 10.11.05, 10:21
          kochana zostałaś zlinczowana nie za posługiwanie się kilkoma nickami
          (kilkunastoma???)chociaż to jest naganne ale za twoją postawę, masz wybujałą
          fantazję i naciągałaś inne mamy łzawymi historyjkami
          a jak ma się twoja rodzinka???
          już poszłaś do domu samotnej matki a mąż wyjechał do rodziny - facet d.pa???
          może juz zapomniałaś jakie kity wstawiałaś???
          a swoją drogą to w końcu kim ty właściwie jesteś???
          oszustka, psychiczna???
          już ci kiedyś pisałam masz coś z dekielkiem i każdy po twoich postach to wie
          prócz ciebie niestety ale to domena ludzi chorych...
          nic tylko współczuć...
          • nn31 mamaroksany 10.11.05, 10:25
            moze jednak zaczniesz sie leczyc, ja ci nie ublizam.
            • mamaroksany Re: mamaroksany 10.11.05, 10:30
              ja ci absolutnie nie ubliżyłam bo chodzą po naszej ziemi ludzie mający coś z
              psychiką więc w skrócie psychiczni, tak jak czarni, muzułmanie... czy inni
              mający swój skrót w nazewnictwie...
              masz spaczone poczucie własnej wartości, nie potrafisz JAK ZWYKLE zachować się
              jak na jeżdżącą cryslerem przystało... i po prostu ZNIKNĄĆ
              ale co ja ci będę pisała o poczuciu, ty kobieto po prostu NIC nie czujesz
        • vaniliaa1 do nn3 10.11.05, 10:22
          o to wreszcie sie przyznajesz do tych wszystkich nikow...i nareszcie
          zrozumialas zasady panujace na forum....szkoda ze tak pozno... a swoja droga
          czasami Twoje myslenie jest blkedne... wszystkich podejrzewasz o kilka nikow..
          chocby mnie i mameroksany....a udowodniono Ci ze jestersmy 2 roznymi osobami z
          roznych koncow Polski...a po prostu mamy podobne podejscie do zycia!!!!!!!
          Wiec moze opamietaj si ew tych swoich szpiegostwach/.....
        • gabi683 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 10:29
          Co Ty się czepiasz ja miałm nik gabi67 a mam teraz gabi 683 i wszyscy o tym
          wiedza .Zmieniłm ze wzgledu na to co bylo z moja osobą i strasznie się z tym
          czułam.Byłam głupia bo nie powiedziałm prawdy i traz to wiem smileCzłowiek sie
          uczy na własnych błędach .Nik zmienilam pod namowa dziewczyny która to
          wykozystała szukała afery i sesacjii.Była mila i mowiła ze jest jest przkro po
          tym co sie stało i dla swojego dobra powinnam wywalić tego nika i sie ze
          wszystkimi pozegnać ,teraz wiem ze ta właśnie osoba to wszytko uknuła.Ale
          przemysłam wszstko i po nice do kłębuszka .Ale to juz nie ważne teraz jestem
          bardzo szczęśliwa bo sytłacja nasza sie poprwaiła ,a tym co nam pomogli bardzo
          bardzo Dziękuje smile
    • pusi06 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 10:28
      więc kto jest za tym, że jestem winna i powinnam odejść z tego forum?

Wiecie co, niekiedy ma się dość oskarżania, ja staram się nie oskarżać
      Zdażyło mi się być za kimś kogo oskarżano, bo nie lubię tych oskarżeń, gdyż tu
      je się kieruje pod każdym adresem.

• vaniliaa1 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 10:30
        pusi to nie bylo do Ciebie.... ja do Ciebie nic nie mam!!!!!!! moj post byl
        skierowany do nn3 czyli sysysy czyli swku i kilka innychsmile
        • mamaroksany pusi vel pimpek 10.11.05, 10:32
          hej, nie przejmuj się bo wszystkie tu zgłupiejemy, ma po prostu chętkę się
          czepiać bo nie ma co robić, wiesz przyszła pani do sprzątania i musiała wyjść z
          SALONÓW więc się z nas śmieje
          daj spokój tylko głowa do góry, uśmiech na twarz i jazda smile))
        • nn31 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 10:32
          vaniliaa1 napisała:

> pusi to nie bylo do Ciebie.... ja do Ciebie nic nie mam!!!!!!! moj post byl
          > skierowany do nn3 czyli sysysy czyli swku i kilka innychsmile

oh jaka ty wspaniała.
          • vaniliaa1 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 10:34
            nn31 napisała:

> vaniliaa1 napisała:
            >
            > > pusi to nie bylo do Ciebie.... ja do Ciebie nic nie mam!!!!!!! moj post b
            > yl
            > > skierowany do nn3 czyli sysysy czyli swku i kilka innychsmile
            >
            > oh jaka ty wspaniała.

dziekuje za uznanie
      • nn31 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 10:31
        pusi06 napisała:

> więc kto jest za tym, że jestem winna i powinnam odejść z tego forum?
        >
        > Wiecie co, niekiedy ma się dość oskarżania, ja staram się nie oskarżać
        > Zdażyło mi się być za kimś kogo oskarżano, bo nie lubię tych oskarżeń, gdyż
        tu
        > je się kieruje pod każdym adresem.
        >

to nie chodzi o odejscie z forum, ja tez mialam problemy, i np ktoś jeszcz
        elogował się na forum z tego samego komputera, no i wyszłam na oszustke co ma
        wiele nicków, więc powinnas sie tez poczuwac ze naruszasz regulamin.To tylko
        chciałam napisac.
        • vaniliaa1 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 10:33
          Twoje tlumaczenia sa zalosne.... jezeli uwazasz ze swku i kilka innych nikow to
          nie ty to wytlumacz jakim cudem na te 2 niki w przeciagu kilku minut byly rozne
          posty???? z tego sdamego IP oczywiscie.... a potem pojawil si ejeszcze jeden
          nik...huggire....z tego samego IP....
          • nn31 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 10:34
            nie jestem taka mądra i nie korzystam tak jak ty z roznych komputerów.
            • vaniliaa1 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 10:35
              ale ja mam tylko 1 nika..jezeli nie wierzyszlub masz dowody to
              udowodnij!!!!!!!!!!!prosze bardzo czekam....nadal uwazasz ze ja i mamaroksany
              to ta sama osoba????
              • nn31 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 10:36
                zauważylyscie rze obydwie jestescie tam gdzie sie coś dzieje? zadymiary jednym
                słowem
                • babcia_marysia Re: nn3 10.11.05, 13:39
                  a ty nn3 naucz się w końcu ortografii bo mój wnuk(7 lat ma i jest w I klasie)wie
                  że "że" pisze się przez ż z kropką a nie przez "rz"...aż nie przystoi na dorosłą
                  kobiete tak kaleczyć język ojczysty
              • nn31 Re: To juz jest po prostu przesada!!. 10.11.05, 10:36
                zauważylyscie rze obydwie jestescie tam gdzie sie coś dzieje? zadymiary jednym
                słowem
            • gabi683 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 10:35
              Za to z jednego z jednym IP hehheheheheh
              • mamaroksany czy to ja czy nie ja?? 10.11.05, 10:37
                właśnie się zastanawiam czy ja to vanilia czy mamaroksany a pod jakim teraz
                napisałam bo nie pamiętam?? jak się zalogowałam???
                swoja drogą to masz dziś ładną fryzurkę sysysy smile)
                • vaniliaa1 Re: czy to ja czy nie ja?? 10.11.05, 10:39
                  a ja??? bo tez sie pogubilamsmile
              • nn31 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 10:38
                ja nie chce się z nikim kłócic, ale maria rosa nie widzi, nie zwraca uwagi
                osobą które loguje sie kilkoma nickami, moze powinna jednak zwrocic uwage, z
                moze tylko mi zwracała bo mnie nie lubi, na to wygląda.
              • vaniliaa1 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 10:46
                gabi683 napisała:

> Za to z jednego z jednym IP hehheheheheh

moderatrrka juz sprawdzala nasze Ip
                • gabi683 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 10:50
                  vaniliaa1 napisała:

> gabi683 napisała:
                  >
                  > > Za to z jednego z jednym IP hehheheheheh
                  >
                  > moderatrrka juz sprawdzala nasze Ip

Ale to nie było do Ciebie ale do nn31
                  pozdrawiam
                  • vaniliaa1 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 10:54
                    gabi683 napisała:

> vaniliaa1 napisała:
                    >
                    > > gabi683 napisała:
                    > >
                    > > > Za to z jednego z jednym IP hehheheheheh
                    > >
                    > > moderatrrka juz sprawdzala nasze Ip
                    >
                    > Ale to nie było do Ciebie ale do nn31
                    > pozdrawiam

Wybacz nei zrozumialamsmile
                    • gabi683 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 10:55
                      smile
    • pusi06 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 10:38
      ja tylko piszę pod pimpkiem jak się pomylę, bo pod nim jestem na forum
      zamkniętym, ale tam wiedzą, że ja to pusi,
      Tu też uoprzedzałam.
      Co do pimpka, to ja po prostu pisze pod nim jak chce by podciągnąć fakt, że
      jest forum dziękuję i tam można dziękować.
      A to chyba nie zbrodnia, kiedyś jak zmieniałam nick na pusi, chciałam na
      f.dziękuję zmienić i swój na pusi i tam, ale nie wiedziałam jak i tak
      zostawiłam.

Jednak zawsze piszę , że pusi i pimpek to ja i nawet niektórym jak piszą do
      mnie jako pusi przypominam, że znają mnie pod nickiem pimpek

Sprawdzić to można

A to, że pod dwoma nickami nie wolno tu być,to wiem, i jeśli chodzi o prośbę o
      pomoc to akurat ja proszę jako pusi, a nie pimpek, więc zdaje się ,że nie łamię
      regulaminu, tak mi się zdaje

• elizas2 Pusi06 :) 10.11.05, 10:49
        Joasiu, nie denerwuj smile, po co ci to? Sporo osób cie zna i wie, ze jestes w
        porządku smile A ja to moge tylko potwierdzic!
    • pusi06 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 10:46
      ja się już gubię w tych oskarżeniach i w tym o co tu naprawdę chodzi

Wiecie co mi właściwie, wszystko jedno komu co oddam, chodzi mi o to, czy ta
      osoba ma więcej niż ja, po prostu mi zaqleży na tym by się przydało, nie
      zmarnowało.

Bo ubranka takie po domku zawsze się przydają każdemu, i plamki nie są
      przeszkodą, czy gorszy stan, oby były mieć w co dziecko ubrać.

Ja za to mam już komu przekazać ciuszki po swojej córci, i nie musze ich
      wysyłać/
      A Ci rodzice naprawdę ich potrzebują i wiecie co, ja ich nawet nie widziałam,
      wiedziałam tylko, że łatwo im nie jest, bo mieszkają na wsi, to móodzi rodzice,
      i oddałam im
      Dałam im przez siostrę tego tatusia, ona im przekazała, a ja sama zapytałam ,
      czy chcą, ciuszki, bo wiedziałam, że łatwo im nie jest.
      Nawet chciałam pomóc im przez to forum.

Proszę o jedno, przestańcie się kłócić, bo każdy już ma dość, naprawdę to boli.
    • pusi06 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 10:50
      ,...a tak z innej bajki, to czemu moje posty widzę nie w kolejności w jakiej je
      wysyłam i nie często ukazują się pod innymi które mają juz wcześniejszą godzinę

A logowanie, wiecie co mi się zdarza,, że jak zaloguję si.ę to zaraz nie ma
      loginu, i znowu muszę się logować,
      • vaniliaa1 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 10:55
        pusi06 napisała:

> ,...a tak z innej bajki, to czemu moje posty widzę nie w kolejności w jakiej
        je
        >
        > wysyłam i nie często ukazują się pod innymi które mają juz wcześniejszą
        godzinę
        >

pewnie dlatego ze dajesz odpowiedz po jakims konkretnym posciesmile

> A logowanie, wiecie co mi się zdarza,, że jak zaloguję si.ę to zaraz nie ma
        > loginu, i znowu muszę się logować,

ja tez tak mamsmile
    • pusi06 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 11:04
      ...tak, ale jak sprawdzam pocztę, na f.dziękuję, swoją pimpek, bo choć mnam
      przekierowaną, to zdarza się, że nie wszystkie idą na pusi, wiecie, jak się
      zaloguję pod pusi, to zdarza się , że po jakimś czasie jest pimpek, a to mnie
      dziwi,
      Ja się nie za dobrze znam na kom w tych sprawach., a teraz skoro mnie się
      oskarża, to może ktoś mi wytłumaczy, czemu tak jest, albio co jest z tą pocztą,
      że listy w obie strony nie idą, potem mogą być faktycznie niejasności

Może skończmy te kłótnie,

Kto za zgodą

Kto chce zgody bo mnie serce wali jak młot, mam dość

Zgoda

Jak ja wyciągam rękę do zgody to juz coś,
      przestańmy się kłócić, to nic nie da
      Trzeba w końcu to na tym forum zakończyć, kto za zgodą, końcem waśni

• blamblam Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 11:20
      a ja sie chciałam odnieść do postu kalpy. Mi tez sie kilka razy zdażyło że
      wysłałam paczke a potem brak odzewu. Przecież nikt nie oczekuje nie wiadomo
      jakich podziekowań. chciałabym tylko wiedzieć ze paczka doszła a tak
      zastanawiam sie: moze paczka nie doszła, moze odbiorca był rozczarowany
      rzeczami. No ale nawet jak ktoś jest rozczarowany rzeczami to przeciez może
      napisac: paczka doszła i tyle. Nikt nie oczekuje zachwytów. Sama juz nie wiem
      czy paczki giną na poczcie czy po prostu nikt nie poczuwa sie do odpisania. a
      moze te potrzebujace mamy oczekują pięknych ubranek i super zabawek? Moze ja
      bez sensu wysyłam rzeczy po moim synku ktore są ewidentnie uzywane i czasem
      skromne? a jakie rzeczy Wy wysyłacie? Może powinnam je wyrzucić do pojemnika
      PCK bede pare zlotych do przodu? Sama już nie wiem......
      • igla4 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 12:11
        I ja podpisuję się pod postem kalpy: kiedy coś wysyłam, chciałabym tylko wiedzieć, że paczka dotarła, nic więcej.
        Tymczasem nie wszystkim mamom chce się odpisać. Dodam jeszcze, że widzę potem nowe posty (przynajmnej jednej ze wspomnianych przeze mnie mam) więc odpada argument braku dostępu do internetu.

Pozdrawiam,

G.
    • monika25lbn Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 11:25
      Oczywiscie masz racje,ale z wlasnego doswiadczenia wiem,ze nie zawsze mozna
      skorzystac z internetu a moj komp na ciagle jest zawirusowany i ciagle musze
      kogos prosic o pomoc a niedlugo pewnie bede musiala odlaczyc neta,bo wlasnie
      zostalam sama z dzieckiem a rachunki za wszystko sa kosmiczne. Pozdrawiam
      Monika...
      • maria_rosa Re: nn31-przesadziłaś tym razem 10.11.05, 13:30
        Pusi, już dawno informowała mnie o zmianie niecka.Ponadto jak sama pisze miała
        pełny opis o zmianie w postach zatem każdy to widział.
        Szukasz sensacji na forum jak widzę, ale na próżno.
        Pluj swym jadem, ale nie na nas.
        • maria_rosa Re: do pusi i pozostałych dziewczyn 10.11.05, 13:36
          Bardzo proszę o nie odpowiadanie na zaczepki forumowe.
          Sądzę, iż czas poświęcony szarpaniu sobie nerwów można spożytkować inaczej.
          Zachowajcie poziom chociaż wy, bardzo o to proszę.
          Ja rozumiem,że nerwy itd..ale...
          Pusi,
          uspokuj się bo nie masz się czym denerwować.

Ja z kolei przepraszam kalpę,za zasmiecanie jej wątkusad

pozdrawiam,
          • vaniliaa1 Re: do pusi i pozostałych dziewczyn 10.11.05, 13:41
            no i oto chodzilosmile jeszcze bym tylko prosila o sprostowanie ze ja to ja a
            agnieszka to agnieszkasmile
            • maria_rosa Re: do pusi i pozostałych dziewczyn 10.11.05, 13:46
              Ty to jesteś ty, a Agnieszka to jest Agnieszka.smile)))))))))))))))))))
              • mamaroksany dziękuję mario roso :)) 10.11.05, 13:48
                bo juz sama zaczełam się zastanawiać smile)
              • vaniliaa1 Re: do pusi i pozostałych dziewczyn 10.11.05, 13:49
                dziekuej za wyjasnienie. mam nadzieje ze poza sysysy nn3 swku i jakies tam inne
                wszyscy wiedza ze jestesmy 2 roznymi osobamismile
        • escribir Re: nn31-przesadziłaś tym razem 11.11.05, 00:48
          Pusiaczku mój. Spokojnie, spokojnie. Komu jak komu, ale żeby tobie się
          oberwało??? Ale jak widac dziewczyny nie dały cię zjeść.

P.S. Napisz mi na priv jak tam dziewczynki (moja młodsza znów pokasłuje ;-( )

• detinka Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 14:47
      A ja bym chciała wrócić do tematu, który poruszyła w tym watku kalpa, bo nam
      się trochę to rozmydliło wink
      Ja też zaobserwowałam, ze coraz więcej ludzi prosi o pomoc i nie wnikam w to
      czy słusznie czy tez nie, bo to sprawa ich sumienia (jeśli takowe mają) Sprawa
      wyłudzeń była już poruszana wilokrotnie więc nie będę się powtarzać. Rzecz w
      tym, że chamstwo i egoizm wyłazi z ludzi nie tylko tu na forum. Sprzedaje
      rzeczy na Allegro i zdarza się, że wkładam gratisik, niestety często nawet nie
      dostaję głupiego maila ze zwykłym dziękuję.
      W GUGUKOMISIE mamy specjalny kosz na gratisowe ubranka, codziennie wpadają
      ludzie żeby poszukać czegoś dla siebie a kiedy znajdą już słyszymy tylko trzask
      drzwi. Oczywiście bez dzień dobry,bez dziękuję, dowidzenia czy pocałuj w d...
      Nie wiem co się dzieje ze zwykłą kulturą, czy chamstwo i arogancja to szczelny
      poncerz przeciwko biedzie i niedostatku ????
      • roxanna1336 Re: To juz jest po prostu przesada!! 10.11.05, 21:48
        Jestem od niedawna na forum i chyba mam szczęcie trafiać na mamy ,które są
        rzetelne i uczciwe, Wszystkie pieniązki za przesyłkę dostałam z powrotem i
        zawsze dostawałam maila z wiadomością ,że paczuszka doszła. Sama jestem w dośc
        nie łatwej sytuacji i też jeśli to możliwe korzystałam z pomocy emam. Dziękuje
        im wszystkim ,zawsze staram się oddać pieniązki za przesyłkę najszybciej jak to
        możliwe. Myślę ,że najprostszym sposobem na unikanie takich sytuacji,jest
        przesłanie z góry pieiążków na paczkę . A Jak Wy sadzicie??
    • akve Re: To juz jest po prostu przesada!! 11.11.05, 00:58
      Oj, kalpa ...
      ile razy rozmawiałysmy o tym w realu?
      Wiele razy.
      Niestety tak często jest:zainteresowana mama odpowiada na mój post,wymieniamy
      maile czesto,dopóki nie wyślę paczki i...cisza.Pieniądze zwracają tylko
      niektóre osoby.O "dziekuję" tez niewiele słyszało.Hasło "moga byc te rzeczy"
      też juz było.
      Czasem ktos do mnie nawet przyjeżdża odbiera rzeczy i wychodzi.Szkoda mówić.
      Przez lata (bo to już lata) oddawania rzeczy na forum,rzeczy,które skrzętnie
      zbieram od znajomych i po swoich dzieciach stwierdzam,ze jest coraz gorzej sad
      Ktos napisał o braku kultury.I zgdadzam się to brak kultury i wychowania.
      Szczytem jest,gdy dziewczyna dostaje ode mnie ubranka dla córeczki( sporą
      paczkę ) i zaraz pisze na forum ,ze jeszcze potrzebuje,bo otrzymała taką
      skromną,nic nie znacząca pomoc.O dziekuję i pieniądzach zapomniała.
      Nie pisze do marii_rosy o tych sprawa ,bo szkoda mi czasu i nerwów.
      Wreszcie moge się wygadać w tym wątku ;-(
      Dlatego postanowiłam najpierw kierować pomoc do znanych wielodzietnych (tez z
      edziecka) .Jak nikt tak się nie zgłosi to oddam tu.
      A na koniec odptymistycznie: dzięki forum znam też wspaniałe osoby.Takie jak
      kalpa smileDo zobaczenia niedługo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka