Dodaj do ulubionych

Ślub za półtora miesiąca - pomocy :) Śląsk

18.10.09, 13:50
No właśnie, wychodzę za mąż na początku grudnia, termin ustalony w czerwcu -
gdybym mogła się cofnąć w czasie, dałabym sobie więcej czasu.

Sukienka się szyje, będzie na czas... ale wymyśliłam sobie kolorowe buty i
płaszcz, których za cholerę nie mogę znaleźć w swoim rozmiarze (34 - płaszcz i
buty!)
Oprócz tego rozwieziona jest tylko część zaproszeń, doba jest za krótka i do
tej pory na rozwiezienie reszty po prostu nie znaleźliśmy wolnej chwili. Nie
mam też dj na przyjęcie poślubne (kilkugodzinne).
Brak kosmetyczki i fryzjera, wypadałoby chyba umówić się na próbny
makijaż/czesanie - tu znów wielkie problemy z czasem sad
Nie ma też samochodu...

Czy ktoś może poratować mnie namiarami na tanich usługodawców...?
Obserwuj wątek
    • cynamonkaa_a Re: Ślub za półtora miesiąca - pomocy :) Śląsk 18.10.09, 13:55
      Jeśli masz dostęp do Centrum Handlowego, gdzie znajduje się perfumeria Sephora
      to skorzystaj z makijażu u nich. Tam pracują naprawdę świetne specjalistki.
      Perfumeria Douglas też jest niezła. Zapytaj, zorientuj się. Powodzeniasmile
      • tomelanka Re: Ślub za półtora miesiąca - pomocy :) Śląsk 18.10.09, 13:58
        namiary na priv
    • inka323f Re: Ślub za półtora miesiąca - pomocy :) Śląsk 18.10.09, 20:43
      Moze moglibyscie zadzwonic i wyslac zaproszenia do reszty?
      • devildriver2 Re: Ślub za półtora miesiąca - pomocy :) Śląsk 18.10.09, 21:00
        Jest bardzo prawdopodobne, że tak właśnie będziemy musieli uczynić.

Pomysł z Sephorą fajny, tylko szukam raczej wizażystki i fryzjerki, które
        mogłyby przyjechać do domu.

Do tego ślubu podchodziłam od początku bardzo na luzie, ma być skromnie i
        prosto, nie znoszę szopek i zajmowania się bzdetami (nie ma żadnych winietek,
        prezencików dla gości itd wink ) ale teraz zaczynam się martwić, że w ogóle
        wyrobimy się z organizacją...
        • kluska2cv Re: Ślub za półtora miesiąca - pomocy :) Śląsk 18.10.09, 21:08
          Ja nie mam dla Ciebie żadnych namiarów ale mogę dodac Ci otuchy,
          spokojnie NA PEWNO DACIE RADĘ, jak z czymś nie zdążycie to znaczy ze
          nie było by to potrzebne, przeciez całe zycie przed Wami tylko to
          sie liczy a czy umalujesz sie sama czy umaluje Cie stylistka to
          naprawdę nie ma takiego znaczenia, ważne że bedziecie sie w ten
          dzień dobrze bawićsmile powiem Ci ze w tym roku byłam na kilku weselach
          i najlepiej bawiłam się własnie na tym które sprawiało wrazenie
          najbardziej zwykłego i luźnego- a jak ktos przez kilka lat planuje
          szczegóły i szczególiki to potem nie jest elastyczny i nie potrafi
          machnąc ręką jak cos nie idzie zgodnie z przygotowanym planemsmile
          trzymaj sie!
          • devildriver2 Re: Ślub za półtora miesiąca - pomocy :) Śląsk 18.10.09, 21:22
            Dzięki za słowa otuchy smile Też się staram pocieszać - nigdy nie marzył mi się
            specjalnie żaden ślub, nie mówiąc już o weselnym przyjęciu, więc tak naprawdę
            jakkolwiek by nie było - nie ma co drzeć szat, to tylko jeden dzień,
            najważniejsza reszta życia - razem wink

Tym niemniej, troszkę boję się choćby wizji braku muzyki... Miałam upatrzonego
            "grajka" ale zaśpiewał sobie cenę, która wg mnie jest dużo za wysoka w stosunku
            do wkładanej pracy - nie zależy mi na prowadzeniu zabaw, jedynie na puszczaniu
            odpowiedniej muzyki.

Nie potrafię znaleźć ładnych, płaskich, kolorowych butów w malutkim rozmiarze,
            ani taniego auta (w sumie obojętne jakiego). Nie mam żadnego pomysłu na bukiet,
            poza tym, że ma być prosty i skromny...

Może znajdzie się jakaś forumowiczka z okolic Katowic, która poratuje namiarami...?
            • e.milia Re: Ślub za półtora miesiąca - pomocy :) Śląsk 18.10.09, 22:39
              Jeśli Ci jest obojętne, jakie to będzie auto, to może nie wynajmuj, tylko pożycz
              od kogoś znajomego? od rodziny? pojedź autem rodziców?
              Ewentualnie możesz taki samochód jakoś samodzielnie udekorować, pomysłów, jak to
              zrobić, jest w necie mnóstwo.
              • devildriver2 Re: Ślub za półtora miesiąca - pomocy :) Śląsk 18.10.09, 22:54
                Na dekoracjach auta mi specjalnie nie zależy, wystarczyłaby mi biała wstążeczka.
                Początkowo plan zakładał właśnie auto członka rodziny, jednak to nie wypali.
                Auto tak naprawdę potrzebne nam jest na maksymalnie 3 godziny, szukałam ofert,
                nie udało mi się znaleźć tańszej niż 500 zł.
    • dorothy_mills Re: Ślub za półtora miesiąca - pomocy :) Śląsk 18.10.09, 21:46
      devildriver2 a skad dokładnie jestes? jak chcesz odezwij sie na @
      gazetowąsmile
      • tomelanka Re: Ślub za półtora miesiąca - pomocy :) Śląsk 18.10.09, 22:48
        kluska, musze poprosic Cie o zmiane sygnaturki
    • misself Re: Ślub za półtora miesiąca - pomocy :) Śląsk 26.10.09, 16:37
      Co do muzyki - proponuję przynieść płyty i poprosić w lokalu, żeby puścili,
      odpalając lokalowi parę groszy dla ZAIKSu. Będzie taniej i na pewno taka muzyka,
      jaką oboje lubicie i jakiej słuchacie.
      • foczkaka Re: Ślub za półtora miesiąca - pomocy :) Śląsk 26.10.09, 16:40
        mozna przyjść z własnym laptopem i playlistą i podłączyć do głośników w lokalu.
        Dla ZAIKSu nic nie trzeba płacić, bo muzyka jest odtwarzana w gronie
        najbliższych, a nie na jakiejś masowej imprezie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka