zia86 17.11.09, 17:17 Wasza dzielna adminka znalazła salon który sprowadza te suknie a o które dużo osób tutaj się pytało. Z tego co widzę, to dopiero od tego roku są sprowadzane. Salon ten to Młoda i Moda i mają najnowszą kolekcje tego projektanta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emily_valentine Re: Jessu Peiro 17.11.09, 17:25 To niech nasza dzielna adminka wybierze się do tego salonu i znajdzie coś dla siebie. Te sukienki są chyba jeszcze ładniejsze niż Rosa Clara Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Jessu Peiro 17.11.09, 17:31 Rzeczywiście są piękne, ale ja nie mogę mieć zwiewnej sukienki. Jestem malutka i bym w niej zginęła, zwłaszcza przy moim narzeczonym który jest duży. Ja mam ochote na jakąś wariacje na temat princesski(tylko nie tradycyjną beze), albo półrybkę. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Jesus Peiro - ceny i informacje 17.11.09, 17:38 Sorry za literówkę w temacie, teraz ją zauważyłam. Zadzwoniłam do salonu i dowiedziałam się, że suknie będą na początku grudnia. Przedział cenowy 5800 zł do 9500 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
merda Re: Jesus Peiro - ceny i informacje 17.11.09, 17:42 zia86 napisała: Przedział cenowy 5800 zł do 9500 zł. Skromniutko Odpowiedz Link Zgłoś
rzmija Re: Jesus Peiro - ceny i informacje 17.11.09, 17:47 Ech co piękne to drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: Jesus Peiro - ceny i informacje 18.11.09, 20:07 zia86 napisała: > Sorry za literówkę w temacie, teraz ją zauważyłam. > > Zadzwoniłam do salonu i dowiedziałam się, że suknie będą na początku > grudnia. Przedział cenowy 5800 zł do 9500 zł. Z jednej strony to super wiadomość Pamiętam jak zakładałam swój wątek właśnie zwiazany z tymi sukniami. Tam mogłabym przebierać,ale ze względu na cenę nie wiem czy będę sobie mogła pozwolić na taki wydatek ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
merda Re: Jessu Peiro 17.11.09, 17:46 Zia,a czy ty juz przymierzalas jakas sukienke? Bo ciekawska jestem ;- ) Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Jessu Peiro 17.11.09, 17:48 Tak, kiedyś po zaręczynach poszłam do Madonny, żeby zobaczyć jak to jest w sukni ślubnej. Przymierzałam wtedy dwa modele z Pronovias wtedy z 2009 roku, rybkę i półrybke w obu wyglądałam bardzo ładnie(skromna jestem ;P) ale pani polecała bardziej półrybkę. Odpowiedz Link Zgłoś
merda Re: Jessu Peiro 17.11.09, 17:51 zia86 napisała: > Tak, kiedyś po zaręczynach poszłam do Madonny, żeby zobaczyć jak to > jest w sukni ślubnej. Przymierzałam wtedy dwa modele z Pronovias > wtedy z 2009 roku, rybkę i półrybke w obu wyglądałam bardzo > ładnie(skromna jestem ;P) ale pani polecała bardziej półrybkę. Hmm,osmiesze sie,ale jaka jest roznica miedzy rybka ,a polrybka? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Jesus Peiro 17.11.09, 18:01 Nie martw się, ja też na początku nie wiedziałam. Najlepiej pokaże ją na przykładzie tych sukien co przymierzałam. Rybka: Półrybka: Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Jesus Peiro 17.11.09, 18:52 Po prostu rybka się rozszerza dopiero przy kolanach, a półrybka w udach. Śliczne sukienki. Zazdroszczę wszystkim pannom młodym, które mają do nich figurę. Ja niestety w rybce wyglądam... za dobrze. Mogę w niej występować, ale podczas ślubu takie eksponowanie pośladków by mnie krępowało. Odpowiedz Link Zgłoś
merda Re: Jesus Peiro 18.11.09, 11:46 Dzieki dziewczyny,czlowiek sie cale zycie uczy Odpowiedz Link Zgłoś
merda Re: Jesus Peiro 18.11.09, 11:51 misself napisała: > Po prostu rybka się rozszerza dopiero przy kolanach, a półrybka w udach. > > Śliczne sukienki. Zazdroszczę wszystkim pannom młodym, które mają do nich > figurę. Ja niestety w rybce wyglądam... za dobrze. Mogę w niej występować, ale > podczas ślubu takie eksponowanie pośladków by mnie krępowało. Misself,co to znaczy,ze wygladasz za dobrze? No to super,nie mow,ze przejmujesz sie ekspozycja posladkow Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Jesus Peiro 18.11.09, 11:59 merda napisała: > > Misself,co to znaczy,ze wygladasz za dobrze? > No to super,nie mow,ze przejmujesz sie ekspozycja posladkow Przejmuję się, bo przed ołtarzem stoję tyłem do wszystkich. Mam jedną rybkę do tańca i czuję się w niej świetnie, ale do ludzi bym w niej nie poszła... Nawet Jennifer Lopez nie miała rybki na swoim ślubie Odpowiedz Link Zgłoś
merda Re: Jesus Peiro 18.11.09, 12:28 misself napisała: > merda napisała: > > > > Misself,co to znaczy,ze wygladasz za dobrze? > > No to super,nie mow,ze przejmujesz sie ekspozycja posladkow > > Przejmuję się, bo przed ołtarzem stoję tyłem do wszystkich. Mam jedną rybkę do > tańca i czuję się w niej świetnie, ale do ludzi bym w niej nie poszła... Nawet > Jennifer Lopez nie miała rybki na swoim ślubie No Jennifer raczej rybki bym nie zaproponowala Ale jak ktos ma ladny,proporcjonalny "tyl",to eksponowanie go,to sama przyjemnosc,dla meskiej czesci widowni Oczywiscie nie ma sensu kupowac czegos w czym sie zle czujemy,zwlaszcza na swoj wlasny slub. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Jesus Peiro 18.11.09, 13:19 merda napisała: > > No Jennifer raczej rybki bym nie zaproponowala > Ale jak ktos ma ladny,proporcjonalny "tyl",to eksponowanie go,to > sama przyjemnosc,dla meskiej czesci widowni > Oczywiscie nie ma sensu kupowac czegos w czym sie zle > czujemy,zwlaszcza na swoj wlasny slub. Ja mam właśnie taką pupę jak J.Lo... Podobno. Bo ja jej nigdy nie widziałam Jak mówię, eksponowanie tego typu atutów sylwetki wydaje mi się sensowne w innych miejscach, nie w kościele... Nie podoba mi się myśl, że ta "męska część widowni" będzie się gapić na mój tyłek zamiast wykonywać czynności rytualne właściwe mszy. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Jesus Peiro 18.11.09, 16:58 No jest w tym troche racji, ale z drugiej strony jak jest na co popatrzeć to dlaczego nie? Jednak to ty masz się czuć dobrze w sukni i skoro w rybce będziesz się krępować, to w ogóle nie ma dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Jesus Peiro 18.11.09, 19:02 Ja rozumiem tę politykę "pokazuj, co masz najlepszego", ale w moim przypadku to by oznaczało dopasowaną mini z dekoltem na całe plecy... To nie jest stosowny strój Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: Jesus Peiro 18.11.09, 20:09 misself napisała: > merda napisała: > > > > No Jennifer raczej rybki bym nie zaproponowala > > Ale jak ktos ma ladny,proporcjonalny "tyl",to eksponowanie go,to > > sama przyjemnosc,dla meskiej czesci widowni > > Oczywiscie nie ma sensu kupowac czegos w czym sie zle > > czujemy,zwlaszcza na swoj wlasny slub. > > Ja mam właśnie taką pupę jak J.Lo... Podobno. Bo ja jej nigdy nie widziałam > > Jak mówię, eksponowanie tego typu atutów sylwetki wydaje mi się sensowne w > innych miejscach, nie w kościele... Nie podoba mi się myśl, że ta "męska część > widowni" będzie się gapić na mój tyłek zamiast wykonywać czynności rytualne > właściwe mszy. Wybaczcie,ale musiałam. JAK JA LUBIĘ MISSELF Twoje wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Jesus Peiro 18.11.09, 20:31 Jejku, dziękuję, jeśli to nie była ironia Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: Jesus Peiro 18.11.09, 20:42 Nie nie była to ironia misself. Mówię całkiem serio. Fajna babeczka musi z Ciebie być,ale już nic nie mówię, bo dostanę bana,albo coś ;P Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: Jesus Peiro 18.11.09, 22:21 misself napisała: > To może na @ przejdziemy z tym tematem Chętnie. Masz zatem misself @ Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Jesus Peiro 23.12.09, 14:18 misself napisała: > innych miejscach, nie w kościele... Nie podoba mi się myśl, że ta "męska część > widowni" będzie się gapić na mój tyłek zamiast wykonywać czynności rytualne > właściwe mszy. dokładnie i bardzo mądrze mówisz, co niestety wielu dziewczynom taki tok myślenia gdzieś totalnie odchodzi. Kościół to nie sala balowa. Tam jest obrządek i właśnie tak to jest należy się skupić na mszy a nie jakkolwiek ją rozpraszać. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Zdjęcia z pokazu 23.12.09, 13:55 Bacstage Pokaz 1 Pokaz 2 Pokaz 3 Moim zdaniem suknie nic nie tracą na żywo, a to już duże osiągnięcie. Uważałam te suknie za piękne ale nie dla mnie, ale po obejrzeniu tego pokazu wiem, że wybiorę się jednak do Warszawy je przymierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Zdjęcia z pokazu 23.12.09, 14:24 zia86 napisała: > Bacstage > Pokaz 1 > Pokaz 2 > Pokaz 3 raju dobrze, że najpierw widziałam już kawał czasu temu stronę firmową Peiro. Gdybym zobaczyła tylko te fotki z jakiegoś tam pokazu to bym stwierdziła: te suknie są tragiczne! Mianowicie te modelki są tragiczne, że przez to kiece tracą urok. Weźmy np. tą "niezłą" z tzw. kurzą klatką piersiową - "cacy" prezentuje się w kiecce z gołą górą. Haha chyba ci wszyscy sryliści i inni związani z modą to totalnie mają już rozjechane spojrzenie. Na stronie firmowej jednak wiele piękniejszych modeli niż na tym pokazie, który widzę na fotkach. Tutaj praktycznie same typowe szablony goła góra itd. A na stronce mają piękne z różnymi wersjami ramiączek, rękawków, z ciekawymi dołami itd. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Zdjęcia z pokazu 23.12.09, 14:26 Wiadomo jak wyglądają modelki. A tutaj o suknie chodzi, a na modelki można przymknąć oko, choć nie są one dla mnie jakieś super tragiczne. Jeśli chodzi o suknie, to ja nie widziałam tych z koronką na stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 zia 23.12.09, 17:44 Jeśli miałabym taką kwotę na wydanie sukni to nie zawahałabym się. Większość sukni JP jest przepiękna. Radzę Ci pomierzyć. Może się miło rozczarujesz jak któraś Ci podpasuje. Ja również jestem drobna, ale myślę,że to żadna przeszkoda. Naprawdę jest w czym wybierać. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: zia 23.12.09, 17:49 Pomierzę. No ale to jeszcze nie teraz, mnie w przeciwieństwie do dziewczyn zdjęcia na stronie nie przekonały, natomiast zdjęcia z pokazu dużo bardziej, Jesus Peiro wygląda na żywo dużo lepiej niż zachwycająca na zdjęciach Rosa Clara, która w rzeczywistości wygląda gorzej. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: zia 23.12.09, 17:56 Powodzenia więc zia Mnie sukienki JP zachwycają. Uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: zia 23.12.09, 17:59 Ja również uważam, że są cudne, przed uznaniem ich za numer 1 powstrzymuje mnie tylko brak koronki. A sukienki oczywiście wkleiłam dla wszystkich pasjonatów JP, nie tylko dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: Zdjęcia z pokazu 24.12.09, 01:03 Może jednak RC będzie lepsza na żywo. Sukienki JP nie zachwycają. Odpowiedz Link Zgłoś
aniczkamk Re: Zdjęcia z pokazu 25.12.09, 15:07 To ja już nie wiem w takim razie drobniutkim dziewczynom nieładnie w zwiewnych sukienkach, lepiej w księżniczkach lub rybkach? Jeszcze nie przymierzałam żadnej sukienki a wybieram się i nie wiem od czego zacząć... Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: Zdjęcia z pokazu 25.12.09, 22:42 aniczkamk napisała: > To ja już nie wiem w takim razie drobniutkim dziewczynom nieładnie w > zwiewnych sukienkach, lepiej w księżniczkach lub rybkach? Ja np. tak nie uważam,że lepiej w rybkach i księżniczkach. Sama jestem drobna i na pewno nie mam zamiaru się zdecydować na tego typu sukienkę. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Jessu Peiro - katalog 03.03.10, 00:41 Tak przeszukując internet natknęłam się na katalog od nich. Może komuś jeszcze się przyda. Z tym, że te ceny wydają mi się zawyżone, ten nasz salon w Warszawie ma te suknie taniej a przynajmniej takie odnoszę wrażenie. Katalog Odpowiedz Link Zgłoś