Dodaj do ulubionych

Visa studencka do Nowego Yorku

17.11.10, 14:36
Kurcze chce pojechac do Nowego Yorku ale szkola visy zalatwic mi nie moze i dostalam list,ze musze pojechac sama do ambasady. Wycieczka jest z mojego Uniwerku. Jak to sie zalatwia gdzie zaczac? Jak dlugo trwa? O jaka vise w ogole mam aplikowac bo naczytalam sie ,ze jest ich mnostwo niby studencka ale jakbym chciala sie tam uczyc a tak to czy normalna turystyczna??? to tylko 5 dni.Gdzie w ogole ambasada jest?w Londynie??? Czyli pojechac do Londonynu i tam zalatwiac na miejscu czy musze sie umowic? Ale z kim? Jak-przez email? Jessu nawet nie wiem od ktorej strony to zaczac zalatwiac. W szkole mi powiedziano,ze moge zalatwiac jak zabukuja juz hotel i przelot, czyli od nich list jakis dostane z potwierdzeniem romumiem!

Jak ktos ma chwile czasu na wyjasnienie mi tych kwestii bede wdzieczna!
Obserwuj wątek
    • Gość: mmm Re: Visa studencka do Nowego Yorku IP: *.warszawa.vectranet.pl 17.11.10, 14:44
      proponuje zacząc od lektury strony internetowej ambasady w UK (lub w PL jesli wolisz po polsku). To rozwiaze 90% Twoich pytan.
    • princesswhitewolf Re: Visa studencka do Nowego Yorku 17.11.10, 16:44
      watpie by ktos ci dal F1 wize studencka na 5 dniowa wycieczke. A to dlatego ze wraz z F1 idzie forma I-20 w jakiej musisz wykazac fundusze na kazdy ze semestrow szkolnych itd.

Sa specjalne wizy dla krotko wizytujacych studentow- praktyki, wymiany. Ze szkoly wlasnej + miejsca zapraszajacego wez list, wyciag z banku i skladaj aplikacje. W szkole powinni ci udzielic dalszych informacji.
    • Gość: abcd Re: Visa studencka do Nowego Yorku IP: *.masergy.com 17.11.10, 18:44
      Mozesz tez poczytac ten watek... nie jest o wizie studenckiej, ale moze znajdziesz cos ciekawego:

forum.gazeta.pl/forum/w,720,104934865,105585885,Re_Wizyta_w_Ambasadzie_Amerykanskiej_w_Londynie.html
      • titchy Re: Visa studencka do Nowego Yorku 18.11.10, 13:43
        Ok, dzieki wielkie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka