emily_valentine 20.11.09, 15:11 Żeby nie zaśmiecać wątku Zia, wklejam tutaj link do sklepu z butami CL w bardzo *przystępnych* cenach, który znalazłam kiedyś na amerykańskim blogu, więc raczej nie są to podróbki: Christian Louboutin Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mademoiselle_catastrophe Re: B U T Y Christian Louboutin 20.11.09, 15:16 podejrzanie tanio Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: B U T Y Christian Louboutin 20.11.09, 15:29 Rzeczywiście bardzo tanio, ale nie należy zapominać, że w USA jest cała masa outletów z luksusowymi markami i można kupić czasem za grosze fantastyczne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: B U T Y Christian Louboutin 20.11.09, 15:26 Tylko trzeba pamiętać, że zamawiając z USA zostanie nam naliczone prawdopodobnie cło i vat. Nie wiem ile wynosi cło na buty i czy jest w ogóle, ale vat to 22% wartości towaru. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: B U T Y Christian Louboutin 20.11.09, 15:31 200% cła jest podobno na te buty. Także absolutnie się nie opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: B U T Y Christian Louboutin 20.11.09, 15:36 a gdzie to usłyszałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: B U T Y Christian Louboutin 20.11.09, 15:38 wpisałaś w google louboutin buty cło? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: B U T Y Christian Louboutin 20.11.09, 15:42 Ktoś mi to gdzieś powiedział, ale teraz nie pamiętam gdzie. Chciałam zadzwonić do urzędu celnego ale oni mają już zamknięte. Zaraz to sprawdzę. Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: B U T Y Christian Louboutin 20.11.09, 15:45 Bo ja sprawdziłam w necie, jest gdzieś info o 200% cła, ale to ironia Niemożliwe, że jest 200% cła. Cło to małe piwo w porównaniu z vatem. A cło nakłada Ci UC a nie Louboutin. Odpowiedz Link Zgłoś
rzmija Re: B U T Y Christian Louboutin 20.11.09, 15:31 Coś dziwnie tanio. Pisałam przed chwilą w wątku Zia ale powtórzę. Na stronie projektantajest spis jego butików i sklepów internetowych sprzedających jego buty. Jest też ostrzeżenie przed podróbkami sprzedawanym w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
merda Re: B U T Y Christian Louboutin 20.11.09, 15:45 Wielkie dzieki Emily,skusilabym sie,ale boje sie ryzykowac,lubie sobie buty na spokojnie przymierzyc. Ale,slinka mi cieknie ,tyle jest na tej stronie ladnych modeli... Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: B U T Y Christian Louboutin 20.11.09, 15:54 Wiecie co, ja to nie wiem jak to jest z tym cłem? Kupowałam woalkę do ślubu (czyli też ubranie) i cła nie płaciłam. Ale za tortownicę już tak. Za moją miseczkę czyli poduszeczkę na obrączki też nie płaciłam cła. Ten e-sklep znalazłam jako reklamę na jednym z najbardziej znanych blogów ślubnych. Watpię żeby reklamowali tam podróbki Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: B U T Y Christian Louboutin 20.11.09, 16:02 Bo z cłem jest różnie i zależy to od wartości towaru. Generalnie było tak, że produkty o wartości do 22$ nie były oclone, ale kiedyś słyszałam, że gdy nastąpił kryzys zmieniły się warunki na korzyść dla kupujących. Twoja patera była droga, więc została oclona. Ja kiedyś kupowałam buty w sklepie www amerykańskim, ale na szczęście były tanie i nie zostały oclone. Natomiast perfumy i drogie kosmetyki kupowane na strawberry prawie za każdym razem trafiały do UC. Po kilku takich sytuacjach zrezygnowałam z kupowania perfum droższych niż 100 zł na truskawie, bo po prostu bardziej mi się wtedy opłaca kupić w PL i nie muszę się stresować, że nie dość, że dopłacę do interesu to jeszcze będę miesiąc czekać na towar. Odpowiedz Link Zgłoś
prunilla Re: B U T Y Christian Louboutin 20.11.09, 16:14 ec.europa.eu/taxation_customs/dds/cgi-bin/tarchap?Taric=6403599999&Download=0&Periodic=0&ProdLine=80&Lang=PL&SimDate=20 091120&Country=US/0400&YesNo=1&Indent=8&Action=1#OK Stawke celna na produkt do UE sprawdzic najlepeij w TARIC - wyswietla sie tez po polsku. Mnie symulacja cla na buty skorzane,damskie, od 24 cm itp wyslane z USA dala clo 8% ( od celnej wartosci calkowitej obejmujaco cena/shipping/ubezpieczenie) + do tego dochodzi 22% VAT. Vatu nie placisz o ile cena nizsza niz 45 EUR. Sklepy online nie zgadzaja sie na umieszczanie na towarze slowa "gift", (prezent) w celu unikniecia oplat celnych bo im grozi lokalna odpowiedzialnosc karnoskarbowa. Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: B U T Y Christian Louboutin 20.11.09, 16:20 No to nie jest tak źle. A Zia informacjami wyssanymi z palca straszy forumki Odpowiedz Link Zgłoś
ni24 Re: B U T Y Christian Louboutin 20.11.09, 15:55 powiem tak, zadne mi sie nie podobaja...ja rozumiem wysokie szpilki(sama takie b.lubie) ale niektore to jakies istne przegiecie...i noga w tym chyba karykatualnie wyglada... Odpowiedz Link Zgłoś
merda Re: B U T Y Christian Louboutin 20.11.09, 16:34 ni24 napisała: > powiem tak, zadne mi sie nie podobaja...ja rozumiem wysokie szpilki (sama takie > b.lubie) ale niektore to jakies istne przegiecie...i noga w tym chyba > karykatualnie wyglada... Kwestia gustu, mnie sie wyjatkowo podobaja Odpowiedz Link Zgłoś
bozenabp Re: B U T Y Christian Louboutin 20.11.09, 17:16 Ten sklep sprowadza produkty od Chinskich producentow (prosze sprawdzic na ich stronie czytajac 'About Us' czyli chinska podroba Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: B U T Y Christian Louboutin 20.11.09, 17:28 kurczę no, a mogło być tak pięknie... Odpowiedz Link Zgłoś
rzmija Re: B U T Y Christian Louboutin 20.11.09, 17:49 emily jesteś dużą dziewczynką i powinnaś od razu wiedzieć, że za markę płaci się dużo więcej. A na tej stronce są ceny podobne jak za buty z Ryłko. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: B U T Y Christian Louboutin 20.11.09, 18:06 Ja wiem, że się płaci za markę, ale też wiem że w Stanach są mega przeceny markowych ciuchów. Nie jak u nas 30-50 %, ale i 90 nawet. Nic dziwnego takie ceny starej kolekcji. O podróbkach nawet mi myśl nie przeszła Dlatego proszę szanowną administrację o wykasowanie tego wątku. Jestem przeciwna podróbkom i nie chcę ich polecać. Odpowiedz Link Zgłoś
mylady21 Re: B U T Y Christian Louboutin 22.11.09, 23:50 Ja widzę tu osobę, która jest pusta do cna, i zastanawia się tylko, jak wydać pieniądze rodziców. Bo wątpię żeby w jakiejś firmie płacili za pisanie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.natan Re: B U T Y Christian Louboutin 23.11.09, 15:06 Ale koszty wysyłki to pewnie zabiją Odpowiedz Link Zgłoś