Dodaj do ulubionych

co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-)

24.11.09, 19:16
Na to, to nawet ja bym nie wpadła wink
Dekoracja herbacianych wymoczków:

http://blogs1.marthastewart.com/photos/uncategorized/2008/06/17/pictu
re_3.jpg
Obserwuj wątek
    • zia86 Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 24.11.09, 19:24
      Nie za bardzo rozumiem co tutaj jest udekorowane. W sensie to są
      herbaty na kawowo-herbacianym bufecie? I zamiast zwykłego sznureczka
      mają takie bileciki? Uważam jednak, że pomysł przynajmniej w pokazanym
      wykonaniu jest uroczy. smile
      • emily_valentine Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 24.11.09, 19:30
        Oj Zia, nie zrozumiałaś faktycznie wink
        Chodzi o to, że góra torebeczki jest obcięta we wzorek i do tego
        jest ten sznureczek i karteczka z przesłaniem.
        Choć pomysł faktycznie uroczy, ale to już chyba lekka przesada, żeby
        dekorować nawet herbatę wink
        Wyobrażasz sobie, przyjęcie na 200 osób, każdy niech wypije ze 2
        herbaty - ile to jest roboty z tą dekoracją?

• freciczka Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 24.11.09, 20:12
          Jak planujesz ślub z dwuletnim wyprzedzeniem to żeby zabić czas możesz coś
          takiego wydziergaćsmile
          Jeśli chodzi o niedorzeczne pomysły dekoracji to moim faworytem jest papier
          toaletowy w ślubny wzorek!! szczególnie jak zapraszasz wredną rodzinę- nic tak
          ich nie ucieszy jak możliwość wytarcia w Twój wizerunek swoich czterech litersmile
          • zia86 Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 24.11.09, 21:04
            O właśnie! smile Tyle umiem zrobić, bo wystarczy wydrukować coś takiego z
            komputera i przeciągnąć sznureczek.
            Papier toaletowy to ja pokazywałam, to rzeczywiście dla kogoś kto ma
            dużo dystansu do siebie i nie ma wrednej rodziny. tongue_out
            • emily_valentine Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 25.11.09, 12:33
              Zia! Nie mów, że się zainspirowałaś? big_grin

Dla mnie najgorszy pomysł na dekoracje, to cukierki, etykiety,
              serwetki itd. ze zdjęciem pary młodej. A dlatego, że to później
              ląduje w koszu uncertain

• zia86 Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 25.11.09, 12:44
                A zainspirowałam. smile To są takie szczególiki(bo już nawet nie
                szczegóły) i trzeba być naprawdę sfiksowanym żeby coś takiego robić, że
                mi się podoba. wink W sensie, że to już jest szaleństwo a ja przecież
                szaleństwo lubie.
                Też uważam, że rzeczy ze zdjęciem nie są za fajne, nie mówiąc już o
                tym, że zdjęcie powinno być super a często nie jest.
                • monikapers Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 25.11.09, 12:48
                  dla mnie tez nie jest to szalenstwem, to tzw. dbalosc o kazdy szczegol, jesli
                  komus na takiej precyzji dekoracji zalezy, lubi bawic sie lub ma swietna
                  weddingplannerke, dlaczego nie, w USA natomiast to wciaz samonakrecajacy sie
                  biznes wiec kazda innowacja jest podchwytywana i wyroznia firme.

• emily_valentine Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 25.11.09, 12:52
                    Ręcę mi opadły. Wy tak na poważnie? big_grin big_grin big_grin
                    • emily_valentine Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 25.11.09, 12:53
                      Zia, tylko nie zacznij robić za wcześnie tej herbaty. Wiesz, okres
                      przydatności do spożycia itd. wink
                    • zia86 Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 25.11.09, 12:57
                      Nie wiem jak Monika ale ja na poważnie. smile Ładne to jest co pokazałaś
                      po prostu, jak będę mieć winietki np. z zieloną obwolutą to takie
                      pomniejszone tylko z naszymi imionami i datą ślubu można dołączyć do
                      herbaty. smile Zajęcie na następną zimę będę mieć. wink
                      • emily_valentine Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 25.11.09, 13:01
                        Zia, jak znajdę coś jeszcze to wkleję dla Ciebie smile
                        A może masz jakiś pomysł?
                        • zia86 Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 25.11.09, 13:06
                          No właśnie jakoś ostatnio mi pomysłów brak. tongue_out Jak na razie nic mi nie
                          wpada w ręce i do głowy nie przychodzi, może jest ograniczona liczba
                          rzeczy które można na weselu zrobić i ja już ją wyczerpałam. tongue_out
                          • misself Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 25.11.09, 13:10
                            Oj nie, nie jest ograniczona...
                          • emily_valentine Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 25.11.09, 13:13
                            zia86 napisała:

> No właśnie jakoś ostatnio mi pomysłów brak. tongue_out Jak na razie nic mi
                            nie
                            > wpada w ręce i do głowy nie przychodzi, może jest ograniczona
                            liczba
                            > rzeczy które można na weselu zrobić i ja już ją wyczerpałam. tongue_out

Nie wierzę? wink
                            Ale się uśmiałam z Was dziewczyny big_grin
                  • zia86 Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 25.11.09, 12:55
                    Szkoda, że u nas nie ma aż tylu innowacji. wink Tylko musimy wygrzebywać
                    z internetu.
                    • monikapers Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 25.11.09, 13:02
                      Emi, TY brutusie przeciwko nam? I innowacjom?
                      smile
                      Ja nie sadze, zeby zdobienie woreczkow mialo sens w nowoczesnym hotelu i na
                      weselu dla 100 osob, gdzie jest zamieszanie i herbaty nie podaje sie w ten
                      sposob /woreczek + wrzatek/
                      ale na stylowym kameralnym przyjatku w uroczym miejscu, oczywiscie, ZE TAK
                      smile

Wszystko ma/powinno miec swoj sens, cel i smak
                • caprichito Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 02.12.09, 16:31
                  zia,

zdjecia z podobiznami to nie, ale m&msy to tak?wink jeszcze do
                  niedawna chcialas cos takiego tongue_out
    • misself Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 25.11.09, 13:10
      Mnie się podoba, z prostego powodu: nie znoszę herbaty torebkowej i wolałabym
      gości uraczyć mieszankami aromatyzowanych herbat niż gotowymi ekspresówkami.

Jednorazowe filtry do herbaty kupuje się w sklepach z wyposażeniem dla
      gastronomii, nożyczki tnące w ząbki ma każdy większy papierniczy, a przypinanie
      etykietek do woreczków to IMHO dużo wdzięczniejsze zajęcie na okres przedślubny
      niż ozdabianie butelek z wódką.

Oczywiście, tak jak napisała Monika, na weselu na 100 osób się to nie sprawdzi,
      za to na kameralnej imprezie - jak najbardziej.
      • monikapers Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 25.11.09, 13:14
        a no wlasnie, ozdabianie butelek z wodka, KAZDEJ! paskudzctwem o tresci
        "wypijcie za zdrowie..." czy ine blabla, to TAK bo oklepane i w polish tradycji,
        a herbata z wdziecznym ogonkiem juz NIE...
        dziwne
        zgadzam sie z miss, mile i ladne
      • emily_valentine Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 25.11.09, 13:15
        misself napisała:

> Mnie się podoba, z prostego powodu: nie znoszę herbaty torebkowej
        i wolałabym
        > gości uraczyć mieszankami aromatyzowanych herbat niż gotowymi
        ekspresówkami.

Najbliższa okazja święta BN. Można zrobić rozgrzewającą mieszankę na
        zimę albo nawet taki prezencik. Zapakować w ładne pudełeczko i
        gotowe smile
        • freciczka Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 25.11.09, 13:24
          Na prezent to świetny pomysł!!
          • sajolina Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 26.11.09, 17:28
            Hmm, wygląda to całkiem ładnie, ale szczerze mówiąc dostałabym oczopląsu, a
            nawet odruchu wymiotnego na weselu, gdzie na każdym kroku mam napisane np. "Asia
            i Marcin". W pewnym momencie następuje pewien przesyt. Idąc dalej można
            zaproponować zdobienie każdego kwiata w wazonie taką zawieszką, każdej łyżeczki,
            każdej nogi od stołu, a może w ogóle poprosić o wytapetowanie restauracji
            zdjęciami pary młodej?
            • misself Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 26.11.09, 17:42
              Nadmierne "brandowanie" ślubu nie jest dobrym pomysłem, masz rację. Mnie się
              kojarzy z barami typu McDonald's: mają tam McHerbatę, McLody, McTace i McKible.
              • sajolina Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 26.11.09, 17:48
                Dobrebig_grinbig_grin
            • e.milia Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 27.11.09, 09:52
              Zgadzam się, tak samo nie lubię wszechobecnych napisów typu "szczęście młodej
              pary", "najszczęśliwszy dzień" itd.
              Same w sobie te dekoracje herbatki są ładne, lepiej to wygląda niż zwykła
              ekspresówka z napisem lipton czy innymi wink No i na pewno ładniejsze od
              większości etykietek na wódkę z durnymi wierszykami.

Jak napisała Misself, też wolałabym sypane herbatki, czarne i aromatyzowane w
              takich opakowaniach, niż zwykłe ekspresówki, chociaż to warto zaznaczyć, bo
              niektórzy nie lubią aromatyzowanych herbat, tylko czarne i mogą czuć się
              zaskoczeni, jak dostaną coś innego.
              Tylko że ja będę miała za dużo gości, żeby robić to samodzielnie.

Ale myślałam wcześniej już o tym, żeby oprócz zwykłej czarnej herbaty
              przygotować też różne inne, zielone, aromatyzowane, może nie jakoś wiele, ale
              żeby było też coś innego. Niektórzy goście lubią herbatę, nie każdy będzie pił
              alkoholu i może szkoda, jakby musieli pić kolejną filiżankę tylko czarnej
              herbaty, a tak to mieliby jakiś wybór.

• sajolina Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 27.11.09, 10:13
                Super pomysł Emila, popieram!
              • misself Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 27.11.09, 10:22
                Jeśli goście lubią zwykłą herbatę, zawsze można kupić na wagę jakiś Yunnan czy
                inny Darjeeling i też wsypać do tych jednorazowych filtrów smile Po prostu w
                kupnych herbatach ekspresowych są zwykle śmieci, a nie listki.
                • e.milia Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 27.11.09, 11:10
                  Zgadzam się, też wolę herbatę sypaną od torebkowej smile Chodziło mi o to, żeby
                  oznaczyć jakoś, że to czarna ekspresowa, a to aromatyzowana smile
                  W sumie pomysł w tym wątku jest dobry nie tyle ze względów dekoracyjnych, ale ze
                  względu na jakość herbaty - i pod tym względem mnie przekonuje jak najbardziej.
                  Tylko przy ok 90 gościach może być ciężko to zrealizować.
                  • misself Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 27.11.09, 11:43
                    E, robota taśmowa: jedna osoba wsypuje herbatę, druga zawiązuje sznureczki,
                    trzecia mocuje "etykietki". Zresztą nawet bez etykietek można, jeśli się ładny
                    (i nietoksyczny) sznureczek wybierze.
                    • e.milia Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 27.11.09, 11:54
                      Hmm, faktycznie, to jest do rozważenia. Bez etykietek nawet bardziej mi pasuje,
                      bo nie lubię nadmiaru dekoracji smile A potem ułożyć te woreczki do koszyczków,
                      oddzielnie aromatyzowane, oddzielnie czarne.
                      Tylko nie mam pojęcia, ile potrzeba torebek herbaty na ok 90 osób smile
                      • sajolina Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 27.11.09, 12:05
                        Ja bym obstawiała 3 herbaty na głowę. A skąd chcecie wziąć te woreczki? bo to
                        chyba muszą być takie specjalne, żeby się w gorącej wodzie nie rozpuściły, ani
                        nie wydzielały żadnych szkodliwych substancji
                        • misself Re: co jeszcze udekorować z okazji ślubu? ;-) 27.11.09, 12:40
                          Pisałam już chyba dwa razy o tym, sajolina. Te woreczki to nic innego jak
                          tzw. filtry jednorazowe do herbaty. Kupuje się je w hurtowniach z wyposażeniem
                          dla gastronomii.
                          • emily_valentine część 2 - zapałki 02.12.09, 15:15
                            Zapałki wraz z instrukcją wykonania:

https://cache.stylemepretty.com/wp-
content/uploads/2009/11/matchboxes.jpg
content/uploads/2009/11/Matchbox-1.jpg
content/uploads/2009/11/Matchbox-2.jpg
content/uploads/2009/11/Matchbox-3.jpg

• zia86 Re: część 2 - zapałki 02.12.09, 15:36
                              Bardzo ładne, ale dalej nie wiem po co te zapałki?
                              • emily_valentine Re: część 2 - zapałki 02.12.09, 16:06
                                A po co dekorować herbatę? tongue_out

Dla przykładu zapałki mogą się przydać do zestawu ze sztucznymi
                                ogniami:

https://images40.fotosik.pl/132/2211603d688362bbm.jpg
                                https://images38.fotosik.pl/132/73af4a9270e28b0a.jpg
                                https://images50.fotosik.pl/136/1fcffa0829743d40.jpg

• zia86 Re: część 2 - zapałki 02.12.09, 16:13
                                  Nie chodziło mi po co dekorować ale po co mogą się przydać. smile Zestaw
                                  ze sztucznymi ogniami do mnie przemawia.
                                  • emily_valentine Re: część 2 - zapałki 02.12.09, 16:16
                                    zimne ognie miało być smile
                            • misself Re: część 2 - zapałki 02.12.09, 16:18
                              O ja... Szaleństwo smile
                              Chociaż w Krakowie sprzedają takie ozdobne zapałki z różnymi obrazeczkami na
                              nich, na Grodzkiej z takiego wózka. Ludzie to kupują na prezent. Co jak co, ale
                              zapałki SĄ praktyczne smile
                              • emily_valentine Re: część 2 - zapałki 02.12.09, 16:22
                                Mnie osobiście zapałki przydają się tylko na cmentarzu. A i wtedy
                                zawsze je pożyczam od zaprzyjaźninego sprzedawcy, u którego kupuję
                                znicze.
                                • misself Re: część 2 - zapałki 02.12.09, 17:32
                                  A ja zawsze mam kłopot w domu z zapałkami, bo nikt u nas nie pali. Jak chcę
                                  świeczkę zapalić, to od płomienia na kuchence... A to nie jest zbyt wygodne smile
                                  Dlatego jak mi dają w knajpie czy na jakiejś imprezie, to chętnie biorę i się
                                  bardzo cieszę z tego smile
                                  • emily_valentine Re: część 2 - zapałki 02.12.09, 17:36
                                    Nam została zapalniczka po czasach jak mąż palił fajki wink
                                    • misself Re: część 2 - zapałki 02.12.09, 18:37
                                      A, zapalniczkę też mamy - taką specjalistyczną, do fajki, wygląda jak mały
                                      palnik do creme brulee. Ale Mężczyzna nie pozwala mi jej używać, bo to Jego
                                      Święta Zapalniczka Do Fajki (której i tak nie pali) big_grin

Zapałki są na pewno bardziej praktyczne niż jakaś durnostojka smile
                                      • emily_valentine Re: część 2 - zapałki 02.12.09, 21:09
                                        fajki w sensie papierochy wink
                                        • misself Re: część 2 - zapałki 02.12.09, 21:27
                                          Wiem smile
                            • misself Re: część 2 - zapałki 08.01.10, 22:04
                              Znalazłam jeszcze jedne zapałki. Spełniają przy okazji rolę wizytówek na stoły.

https://images.marthastewart.com/images/content/pub/weddings/2009Q2//mwd104505_spr09_matchbox4_xl.jpg
    • zia86 Część 3 - cukierki 14.12.09, 14:04
      https://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img1209/cukierki9010.jpg
      • emily_valentine Część 4 22.12.09, 10:13
        Na początek łagodnie - serwetki:

https://images45.fotosik.pl/241/efdad348b636ed3d.jpg

I nieco ostrzej - coś do golfa, ale nie znam fachowej nazwy:

https://images40.fotosik.pl/236/94e292f1acbe6050.jpg

Na koniec coś dla miłośników gry na gitarze:

https://images45.fotosik.pl/241/bd8436c3ebe8fec2.jpg
        • misself Re: Część 4 22.12.09, 10:41
          Emily, to ostatnie to jest zaproszenie?
          Coś do golfa - kołeczki smile Ang. tees.
          • emily_valentine Re: Część 4 22.12.09, 10:57
            To ostatnie to się chyba nazywa piórko do gitary, ale też się nie
            znam.
            • misself Re: Część 4 22.12.09, 11:23
              A, faktycznie, nie pomyślałam, że to wątek o dekoracjach smile Myślałam, że to
              zaproszenie w formie opakowania na piórko (nazywa się też to kostką).
        • zia86 Re: Część 4 22.12.09, 18:51
          U nas serwetki też będą więc ok. smile Ale te patyczki i kostka, to już
          dziwne trochę, zastanawiam się nad funkcją czegoś takiego.
          • misself Re: Część 4 22.12.09, 19:46
            Ja też się zastanawiam. Raczej się tego nie daje gościom, bo śluby, na których
            100% gości gra na gitarze czy w golfa, chyba się nie zdarzają...
            • lili-2008 Re: Część 4 22.12.09, 19:50
              Chyba, że nowożeńcy się w tym lubująwink
              • misself Re: Część 4 22.12.09, 20:42
                No tak, tylko akurat w przypadku tak hermetycznych przedmiotów jak tees
                czy piórka do gitary większość gości by nie zrozumiała o co chodzi - i nie miała
                co zrobić z tymi rzeczami.
                • e.milia Re: Część 4 22.12.09, 22:44
                  Taką kostkę z datą ślubu i logo to ewentualnie ja mogłabym dać mojemu
                  ukochanemu, na pamiątkę tego dnia, bo on gra na gitarze (i na weselu też coś
                  zagra) wink Ale nie jesteśmy fanami takich gadżetów wink

No ewentualnie moglibyśmy dawać coś takiego tym znajomym, którzy też grają, ale
                  raczej nie chciałabym, żeby grali czymś z moim logo i datą ślubu, bez przesady
                  smile))))
                  • misself Re: Część 4 22.12.09, 23:11
                    Mój też gra na gitarze, ale chyba bym musiała na głowę upaść, żeby dawać mu
                    KOSTKĘ z datą ślubu. Jak będę chciała, żeby zapamiętał, to każę wygrawerować na
                    obrączce. Albo piętno wypalę tongue_out
            • freciczka Re: Część 4 22.12.09, 19:51
              No nie wiem czy się nie zdarzają...jakby mój brat robił teraz swój ślub to
              pewnie oprócz rodziny wszyscy goście przyszliby w strojach do golfa a on sam
              wystąpiłby z kijem w rękuwink taka moda wśród bananowej młodzieżybig_grin
              • joanka-r Re: Część 4 22.12.09, 20:10
                freciczka a ci goście , to pasjonaci golfa? czy tylko tak snobistycznie golfowe steroje wybrali?
                • freciczka Re: Część 4 22.12.09, 23:37
                  Pasjonacismile ta zaraza obejmuje coraz więcej osób!!tongue_out
          • joanka-r Re: Część 4 22.12.09, 20:09
            Ja tam nie chcialabym , aby sobie ktos buzie wycierał, serwetką, na ktrej są nasze inicjały. Przesadzacie troche z tymi ozdobami, w zasadzie mozna przystroić wszystko, tylko pytam sie po co?
            • aneta-skarpeta Re: Część 4 22.12.09, 21:33
              po to , żeby wydac jeszcze więcej pieniędzywink

ja mysle, że dobrym pomysłem jest
              - zrobienie ręcznie torebeczek na cukier- zawartość to 1 łyżeczka
              -wydrapać na każdym ziarenku kawy literkę imienia Panny Młodej i
              Pana Młodego- naprzemiennie, bo wiadomo, że 2 na raz sie nie
              zmieszczą

• zia86 Re: Część 4 22.12.09, 21:46
                Widziałam u nas, koło Floriańskiej stoi taki koleś i ryje imiona na
                ziarenkach ryżu, to może kawę też by dał radę? wink
                • aneta-skarpeta Re: Część 4 22.12.09, 21:47
                  zia86 napisała:

> Widziałam u nas, koło Floriańskiej stoi taki koleś i ryje imiona
                  na
                  > ziarenkach ryżu, to może kawę też by dał radę? wink

jakby mi ktos dobrze zapłacił to sama bym ryłabig_grin
                  • e.milia Re: Część 4 22.12.09, 22:44
                    Hehe, to może zamówić u niego spersonalizowany ryż do sypania pod kościołem ? ;D
                    • zia86 Re: Część 4 22.12.09, 22:47
                      O tym nie pomyślałam. tongue_out Szkoda, że jestem przeciwniczką rzucania
                      ryżem. wink
                    • misself Re: Część 4 22.12.09, 23:06
                      Można kupić takie ozdobne dziurkacze w kształcie motywu przewodniego i
                      podziurkować płatki róż.
                      • joanka-r Re: Część 4 22.12.09, 23:13
                        ''Można kupić takie ozdobne dziurkacze w kształcie motywu przewodniego i
                        podziurkować płatki róż.''

popłakałam się ze smiechu, serio.
                        • zia86 Re: Część 4 22.12.09, 23:18
                          Ja też. smile Ja to wszystko w żartach mówiłam, aż tak jeszcze nie
                          oszalałam, żeby wyrywać na ryżu motyw przewodni. wink
                          • aneta-skarpeta Re: Część 4 22.12.09, 23:35
                            zia86 napisała:

> Ja też. smile Ja to wszystko w żartach mówiłam, aż tak jeszcze nie
                            > oszalałam, żeby wyrywać na ryżu motyw przewodni. wink

nie mów hop..masz jeszcze 1.5 rokuwink
                        • misself Re: Część 4 23.12.09, 11:04
                          Mam nadzieję, że płakałaś wiedząc, że to był żart...
      • zia86 Re: Część 3 - cukierki 02.01.10, 23:49
        https://images.marthastewart.com/images/content/pub/weddings/2004Q4/a100448_win04_favors_xl.jpg
        • misself Re: Część 3 - cukierki 03.01.10, 09:47
          To chyba dropsy, takie w rulonach. Wyglądają fajnie, ale jak myślę, ile z tym
          wszystkim roboty i jak długo wyglądają fajnie...
    • misself Część 5 30.12.09, 09:16
      Spersonalizowane butonierki dla każdego z gości.

https://images.marthastewart.com/images/content/pub/weddings/2010Q1//mw_0110_ribbons_xl.jpg

Zabawki dla gości - tzw. piekło-niebo.
      https://images.marthastewart.com/images/content/pub/weddings/2010Q1//mw297p2rr_0110_cootiecatcher_xl.jpg

Wachlarze dla gości (na letni ślub - np. zamiast lizaków).
      https://images.marthastewart.com/images/content/pub/weddings/2009Q3//mwd104697_sum09_fan1_xl.jpg

Misa z owocami pod kolor wesela.
      https://images.marthastewart.com/images/content/pub/weddings/2006Q4/wrc13_271_0001_01_xl.jpg
      • sajolina Re: Część 5 30.12.09, 09:21
        Wachlarze ok, ale piekło niebo........? no nie...........
        • misself Re: Część 5 30.12.09, 09:59
          sajolina napisała:

> Wachlarze ok, ale piekło niebo........? no nie...........

Przydatność tego gadżetu idealnie pasuje do wątku big_grin
      • zia86 Re: Część 5 30.12.09, 10:40
        Te butonierki są super. smile
      • joanka-r Re: Część 5 08.01.10, 21:16
        ''Misa z owocami pod kolor wesela. ''
        wziąwszy pod uwage, ze to misa cytryn, nie wiem po co one na weselu?
        • zia86 Re: Część 5 08.01.10, 21:18
          Do herbaty? wink Zauważyłam na zagranicznych serwisach, że jest trend na
          dekoracje z owoców więc może o to chodzi?
        • misself Re: Część 5 08.01.10, 21:53
          To jest tzw. centerpiece - dekoracja na środku stołu, a ten papierek to menu.
          Nie twierdzę, że to jest przydatne, zasadne, rozsądne i mądre smile
    • zia86 Część 6 02.01.10, 23:52
      https://images.marthastewart.com/images/content/pub/weddings/2007
Q2/mwa102884_spr07_cookies_xl.jpg

https://images.marthastewart.com/images/content/pub/weddings/1997
Q1/dg_candy_spr97_card_xl.jpg

https://images.marthastewart.com/images/content/pub/weddings/2005
Q1/ft_spring05msw01_xl.jpg

https://images.marthastewart.com/images/content/pub/weddings/2007
Q4/wa103250_fa07_spongecake_xl.jpg
      • misself Re: Część 6 03.01.10, 09:48
        Te ciasteczka z pierwszego zdjęcia skojarzyły mi się z Galerią Kazimierz... Tam
        GK jest wypalone na każdej desce sedesowej big_grin

Robienie z okazji ślubu specjalnej foremki do ciastek to jest mocne przegięcie,
        moim zdaniem.
        • emily_valentine Część 7 06.01.10, 15:13
          Korki do wina:

https://www.weddingbee.com/wp-
content/uploads/2009/12/30/galgk11.jpg

https://www.weddingbee.com/wp-content/uploads/2009/12/30/img-
837.jpg

https://www.weddingbee.com/wp-content/uploads/2009/12/30/img-
83801.jpg

Korki zrobione ze starych gałek do drzwi wink
    • zia86 Część 8 08.01.10, 21:01
      https://www.bellacartastudio.com/system/portfolio_assets/assets/196/large/glass_water_bottles-bella_carta_studio.jpg?1247880684
      • misself Re: Część 8 08.01.10, 21:29
        W takiej wodzie powinny pływać cukierki M&M's ze zdjęciem młodej pary,
        powleczone specjalnym żelem zapobiegającym rozpuszczeniu.
        • zia86 Re: Część 8 08.01.10, 21:37
          Uważam, że może nie koniecznie takie, ale w ogóle butelki z wodą w
          bardzo upalny dzień można gościom rozdać po ceremonii.
          • kitka20061 Re: Część 8 08.01.10, 21:59
            A to woda święcona jest?
            • zia86 Re: Część 8 08.01.10, 22:07
              Nie no chyba normalna.
            • misself Re: Część 8 08.01.10, 22:17
              kitka20061 napisała:

> A to woda święcona jest?

Oczywiście. A zamiast oczepin - wybory miss mokrego podkoszulka. Panna młoda
              wygrywa, bo zawsze wygrywa ta w białym.
              • emily_valentine ołówki 26.01.10, 12:27
                http://blogs1.marthastewart.com/.a/6a00d83451e44269e2012876ac5ab2970c
-800wi
                • zia86 Re: ołówki 26.01.10, 12:29
                  Fajne. smile Jako save the date na ślub np. architektów. wink
                • misself Re: ołówki 26.01.10, 12:34
                  emily_valentine napisała:

To na ostatnim zdjęciu - zaproszenie - jest GENIALNE!
                  Uwielbiam takie zabawy czcionką.
    • zia86 Podstawki pod szklanki (?) 14.04.10, 21:52
      https://media.theknot.com/ImageStage/Objects/0003/0044833/large_image.jpg
    • zia86 Mieszadełka ;) 14.04.10, 22:04
      https://media.theknot.com/ImageStage/Objects/0003/0041598/large_image.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka