Dodaj do ulubionych

O zwierzątkach

07.03.04, 22:11
Qwerty pisze czasami o swoim "kłuotku" w specjalnie dla niego założonym
wątku. Moze i my napiszmy o naszych ulubieńcach. Jak np. zdrabniacie imię
swego pupila, co robią dziwnego lub smiesznego. Zresztą to, co tylko wam
klawiatura wystuka.
Obserwuj wątek
    • lubona Re: O zwierzątkach 07.03.04, 22:13
      Nie znaczy to Qwerty, że nie możesz tu pisać, oczywiście pisz i opowiadaj.
      • qwerty.tarnow Re: O zwierzątkach 07.03.04, 22:20
        Ale innych zwierząt nie posiadam. A "kłuotek" nie ma imienia. ;-D
      • lubona Re: O zwierzątkach 07.03.04, 22:24
        Mój pies ma taki zwyczaj, że jak jedna osoba idzie z nim na spacer, to druga
        musi go żegnać. Pies czeka aż ktoś się ubierze i w tym czasie łazi za drugą
        osobą i siada przed nią, łapą trąca żeby go głaskać. Rano wskakuje na łóżko
        siada na człowieku i czeka na głaskanie.Boi sie petard, burzy i przed tymi
        odgłosami ucieka do WC, ale i tam się chowa przed małymi muszkami.
        • lubona Re: O zwierzątkach 07.03.04, 22:27
          O kłuotku też przeciez możesz. Myślę, ze robi różne dziwne rzeczy, o których
          jeszcze nie pisałeś.
          • lubona Re: O zwierzątkach 07.03.04, 22:31
            O mam pomysł, może ktoś nada imię Twojemu "kłuotkowi"? Moze ogłosimy konkurs?
            Z nagrodami. Nagrodą mogłaby być pozostałość po prezencie "kłuotka"? ;-)
            • lubona Re: O zwierzątkach 07.03.04, 22:37
              Mój pies ma naimię Czaki i wołam go każdym możliwym (i niemożliwym) imieniem
              pochodnym, np: Czakuś, Czakowski, Czakica, ale i słoneczko, gacek, oszołom i co
              tylko chwila i okoliczność przyniesie.
            • qwerty.tarnow Re: O zwierzątkach 07.03.04, 22:37
              Ale nagroda już przypadła mnie w udziale - był konkurs i nikt się nie
              zgłosił. ;-P
              • qwerty.tarnow Re: O zwierzątkach 07.03.04, 22:45
                W ostateczności skłonny jestem jednak zrezygnować z powyżej wymienionego
                przedmiotu. Ale co do "kłuotka" - za stary jest już na nadawanie mu imienia. A
                poza tym w myśl cytowanej tu już bodajże przez Teklę swego czasu myśli: "Kot
                nie reaguje na żadne imię. Kot reaguje na każde imię jeśli wołanie dobiega z
                kuchni". ;-)
          • qwerty.tarnow Re: O zwierzątkach 07.03.04, 22:32
            Może zrobię tak: "kłuotek" niech zostanie w swoim starym wątku, a tutaj będę
            opisywał ewentualne inne moje spostrzeżenia co do zwierząt.
            • lubona Re: O zwierzątkach 07.03.04, 22:40
              "Decyzja należy do Ciebie" Ja myślałam o innym, nowym ( bo pewno jeszcze
              będzie) prezencie kłuotka.
              • lubona Re: O zwierzątkach 07.03.04, 22:43
                Jeszcze o moim szczęściu. Potrafi w czasie snu zaksztusić się swoim językiem.
                Budzi się wtedy, prycha, kaszle, zmienia pozycję i dalej śpi, często chrapiąc
                głośno.
              • qwerty.tarnow Re: O zwierzątkach 07.03.04, 22:49
                Aż tak ufasz w łowieckie zdolności mojego "kłuotka"? A może już wszelkie łapki
                się w okolicy skończyły? I co wtedy? ;-P
                • lubona Re: O zwierzątkach 07.03.04, 22:57
                  No coś Ty. Przecież to pan kłuotek i chadza sobie znanymi ścieżkami, moze ma
                  cos na widoku. Wszystko przed Tobą, nie trzeba wątpić.
                  • qwerty.tarnow Re: O zwierzątkach 07.03.04, 23:10
                    No zobaczymy. :-)
                    • teklat Re: O zwierzątkach 09.03.04, 21:26
                      Nasz piesek co tydzień ma czyszczone uszy - bo jak nie, to zaczynają się
                      problemy, które kończą się u weterynarza. Ja nie wiem, skąd nasza psina wie, że
                      to jest ten dzień.... On dzień czyszczenia uszu spędza pod stołem - od rana do
                      wieczora... Stół w ogóle jest miejscem, gdzie nasz pieseczek się chowa, kiedy
                      wyciągamy smycz - bo on nienawidzi wychodzenia na pole. Jest dosyć bystry -
                      potrafi różne rzeczy robić - ale nie jesteśmy w stanie nauczyć go podawania
                      łapy. On siada w taki sposób, że jak próbujemy podnieść mu tę łapę, by go tego
                      nauczyć, to się przewraca i każe głaskać po brzuchu. Albo udaje, że chce nam
                      odgryźć rękę, choć wszyscy wiedzą, że to tylko takie wygłupy. Nasz pies jest
                      kompletnie pozbawiony jakiejkolwiek agresji - przynajmniej w stosunku do ludzi.
                      To jest po prostu dziwak.
                      • lemuriza Re: O zwierzątkach 11.03.04, 14:29
                        no nie mogę napisać jak mój kot ma na imię, bo moglabym się zdemaskować, a nie
                        chcę:), bo mój kot ma trochę dziwne imię jak na kota oczywiście.
                        Ostatnio mój mąż mawia na niego "Łapki", no bo sobie tak przebiera łapkami po
                        domu...
                        można by całe historie napisać o moim kocie.Myszy czasem przynosi, włóczy się
                        jak tylko się zrobi ciepło, a w ogóle to jest przyjazny, delikatny, koci.A w
                        ogóle to jest to kotka.
                        Polecam wszytskim miłośnikom zwierząt ksiażkę, którą wydał Znak " Kuna pod
                        kaloryferem", niezwykle ciekawe opowieści o zwierzakach.
                        I jeszcze tu zajrzyjcie: ( bardzo fajny artykuł o zwierzakach):
                        kiosk.onet.pl/charaktery/1153966,1799,artykul.html
                        • 1gomez Re: O zwierzątkach 12.03.04, 09:32
                          moja suka nalezy do domowej grupy trzymajacej wladze.zawsze potrafi postawic na
                          swoim.do celu dochodzi za pomoca roznych sztuczek.kiwanie ogonem wymowne
                          spojrzenia ,ruszanie uszami w specyficzny sposob.ot psie nasienie
                          • qwerty.tarnow Re: O zwierzątkach 12.03.04, 12:07
                            1gomez napisał:

> moja suka nalezy do domowej grupy trzymajacej wladze

Rety! Gomez! Złóż samooskarżenie i to czym prędzej! ;-)))
                            Zanim Ci to GW lub Ziobro z Rokitą wyciągną na forum publiczne. :-D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka