Dodaj do ulubionych

Kolorowe dodatki dla Panny Młodej

15.12.09, 19:02
Jestem ostatnio zachwycona kolorowymi dodatkami dla Panny Młodej. Bukiet
czerwonych tulipanów i do tego czerwona szarfa z pasie lub pod biustem, różowy
bukiet i buty w tym samym kolorze, albo biżuteria np. turkusowa. Co myślicie o
takich dodatkach? Nie wydaje Wam się, że taki kolorowy akcent świetnie
urozmaica wygląd Panny Młodej. Dlaczego wciąż tak niewiele kobiet decyduje się
na taki "odważny" krok?
Obserwuj wątek
    • misself Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 15.12.09, 19:19
      Kolorowy bukiet jak dla mnie to KONIECZNOŚĆ. Jasne kwiaty giną na tle jasnej sukni.

Kolorowe buty wyglądają świeżo, zabawnie, stanowią ciekawą niespodziankę (bo
      przecież zwykle ich nie widać spod długiej sukni), a przy tym są praktyczne, bo
      można je jeszcze długo nosić. Biżuteria tak samo, przyda się na inne okazje.
      Poza tym ja osobiście nie lubię pereł, są dla mnie jakieś takie mało wyraziste.
      Klasyczne są diamenty, ale nie wiem, gdzie bym to miała nosić po ślubie - bo
      tramwajem do pracy raczej ciężko jeździć w czymś takim smile

Na pewno będę miała kolorowe dodatki, bo uwielbiam kolor i to widać po moim
      codziennym stroju smile
    • zia86 Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 15.12.09, 19:33
      Ja uważam, że to świetny pomysł! Jednak dużo panien młodych nie wie, że
      tak można, albo jest zakrzyczana przez otoczenie, że to "mało ślubne".
      No i takie dodatki pasują do szczególnych sukien, średnio komponują się
      np. z koronką.
      Ja mam zamiar mieć takie dodatki(kolorowe buty i biżuterie) ale to
      zależy od tego jaką suknie wybiorę.
    • najta Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 15.12.09, 19:33
      Już kilka dziewczyn z tego forum miało kolorowe dodatki smile Także poszukaj i
      obejrzyj.
      • korda.kaska Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 17.12.09, 12:40
        Większość dziewczyn ma kolorowy bukiet i ewentualnie buty. Na weselu bukiet
        zostaje na stole, a butów może w ogóle nie widać jak suknia jest długa. Mnie
        bardziej chodziło o takie mocniejsze akcenty, np. szarfa w jakimś kolorze pod
        biustem, czy w pasie, albo kokarda. Biżuteria, makijaż czy coś w tym stylu.
        Wiadomo, że nie wszystko na raz ;p
        • zia86 Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 21.12.09, 10:31
          Np. Marina miała zieloną szarfę, wyglądało super. smile
        • e.milia Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 21.12.09, 10:54
          Mi się marzy coś takiego. Kolorowy oczywiście bukiet plus może buty, plus jakiś
          kolorowy akcent na sukni. Najbardziej chciałabym delikatny kolorowy haft w
          jakimś jednym intensywnym kolorze, ale ostatecznie może być też i szarfa.

Trochę inspiracji jest np. tutaj:
          www.stellasweddingdresses.com/www.stellasweddingdresses.coms/info.php?p=3
    • martina.15 Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 21.12.09, 12:44
      ja chce miec herbaciany bukiet (suknie najlepiej w kolorze szampana), bardzo mi
      sie podobal sposob wykonczenia sukni Evy Longorii i mysle ze jak bede miala
      gladka a nie z koronka to moze moja suknia bedzie miala taka tasme ze zlotych
      cekinow, mysle ze skasowaloby potrzebe jakichkolwiek innych kolorow tongue_out

pierscionek z topazem, moze w blekit pojde z cala bizuteria i ozdoba do wlosow.
      • korda.kaska Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 21.12.09, 19:23
        Tak, tak mi się bardzo podoba motyw szarfy big_grin Pięknie wygląda w kolorze fuksji
        albo fioletu big_grin
    • nothing.at.all Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 22.12.09, 09:13
      Jestam ZA. Zresztą coraz więcej widzi się sukienek gdzie jest jakiś
      akcent kolorystyczny.
    • foczkaka Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 22.12.09, 09:45
      Ja miałam fioletowe buty, bukiet i biżuterię smile
      Jakos mdło bym się czuła w samej bieli.
      • foczkaka ups 06.01.10, 12:46
        własnie doczytałam ze troche mnie poniosło wink nie miałam fioletowych butów tylko
        włosy wink)) bukiet i bizu
    • oskaaa Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 22.12.09, 12:19
      Podoba mi się ten pomysł na kolorowe dodatki, ale teraz pytanie jeżeli biżuteria
      kolorowa to jaka? Z czego zrobiona zeby nie wyglądało tandetnie. Jezeli macie
      jakieś zdjęcia panien młodych z taką biżuteria to poproszę smile
      • misself Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 22.12.09, 12:49
        Ślubna biżuteria tradycyjna jest złota lub srebrna, z diamentami/cyrkoniami,
        kryształkami Swarovskiego albo z perłami.

Wystarczy zastąpić te bezbarwne i białe kamienie - kolorowymi szlachetnymi lub
        półszlachetnymi, albo emalią.
      • misself Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 22.12.09, 12:56
        Post mi nie wskoczył sad

Tradycyjnie w biżuterii ślubnej złotej lub srebrnej używa się diamentów/cyrkonii
        albo kryształków (Jablonex, Swarovski). Obecnie popularne są też perły.

Wystarczy te kamyki zastąpić kolorowymi szlachetnymi lub półszlachetnymi.
        Ewentualnie emalią. Tandetnie to plastikowa biżuteria z targu wygląda -
        pooglądaj sobie wystawy u jubilerów, trudno o tandetę.

Moim zdaniem przy kolorowym naszyjniku wypadałoby wyeksponować jeszcze jeden czy
        dwa kolorowe akcenty - bo sam naszyjnik to kompletnie od czapy.

https://1.bp.blogspot.com/_q3VawqKcjpI/SYYz7hQ2CHI/AAAAAAAAA7w/3vJQ7C5NS0c/necklaces_02.jpg
        https://pics.gallery.weddingbee.com/2067.Bride-02_copy.jpg.resize
        https://2.bp.blogspot.com/_q3VawqKcjpI/SYYz7tnHTlI/AAAAAAAAA7o/w6AKNP2X078/necklaces_01.jpg
        https://www.adornbrides.com/images/Product/bridal-jewelry-set-callington-l.jpg
        • foczkaka Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 22.12.09, 14:05
          No własnie, kamienie szlachetne, svarowski...
          agat, ametyst, koral, szafiry, rybiny, jest w czym wybierać, zaleznie od koloru
          i efektu jaki chcemy wywołac smile
        • joanka-r Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 22.12.09, 23:29
          korale turkusowe, i żólto-pomarańczowe, zbyt ciezko wyglądają do sukien ślubnych,ale to moje zdanie.
          • misself Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 23.12.09, 11:05
            Zależy chyba od sukni i od naszyjnika. I od szyi panny młodej smile
          • zia86 Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 23.12.09, 13:33
            A mnie się właśnie te turkusy podobają. smile Jest taki zamierzony
            kontrast. Te żółte mi się nie podobają, ale tylko dlatego, że wyglądają
            troche mdło jak dla mnie.
            • joanka-r Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 23.12.09, 13:55
              dla mnie oba zestawy są zbyt ciezkie i dominujące....na wesele lepiej coś lekkiego i delikatnego założyć...
    • inka323f Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 22.12.09, 15:24

U mnie były dodatki w kolorze starego złota; buty, bukiet i kwiat we włosach;
      pod kolor krawata pana mlodego;
      Wszystkim się podobało.
      • joanka-r Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 22.12.09, 23:27
        ''U mnie były dodatki w kolorze starego złota; buty, bukiet i kwiat we włosach;
        pod kolor krawata pana mlodego;
        Wszystkim się podobało.''

Prawie 7 lat temu, byłam na wselu kuzyna z tym samym zestawem, plus kwiatek na klapie od garnituru, tez pod kolor= stare złoto i bukiet z miotełką na koncu. Myslalam, ze trendy zmieniają się czesciej.
        • e.milia Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 23.12.09, 11:13
          Cóż, złoty kolor to jeden z tych, który jest zawsze na czasie. Chociaż nie każdy
          lubi wink
        • stworzenje Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 05.01.10, 21:15

> ''U mnie były dodatki w kolorze starego złota; buty, bukiet i kwiat we włosach;
          >
          > pod kolor krawata pana mlodego;
          > Wszystkim się podobało.''
          >
          > Prawie 7 lat temu, byłam na wselu kuzyna z tym samym zestawem, plus kwiatek na
          > klapie od garnituru, tez pod kolor= stare złoto i bukiet z miotełką na koncu. M
          > yslalam, ze trendy zmieniają się czesciej.

a może inka323f na rzekomo obowiązujący trynd, nie patrzyła tylko na to,że lubi
          kolor starego złota i pasuje jej on do karnacji itd.
          • joanka-r Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 06.01.10, 08:28
            ''a może inka323f na rzekomo obowiązujący trynd, nie patrzyła tylko na to,że lubi
            kolor starego złota i pasuje jej on do karnacji itd.''
            mnie nie chodizło o sam kolor starego zlota, tylko trend dobierania wszystkiego pod kolor, łacznie z krawatem, musznikiem, kwaitami, kokardkami etc......
    • maddy_m Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 22.12.09, 16:07
      Absolutnie popieram smile To bardzo ładny i obecnie modny pomysł.
      • lvivianka Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 23.12.09, 17:59
        Mnie się marzą czerwone pantofelki i szarfa - ale mam nadzieję, że jak wybiorę
        sukienkę, to się trochę wyklaruje ta koncepcja. Nie chcę wyglądać jak flaga
        Polski i to nie tylko dlatego, że wesele na Ukr. ;p
        • korda.kaska Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 05.01.10, 20:45
          Podobno w 2010 r. mają być modne czarne dodatki. Czarne pantofle, bukiet czarno
          biały. Niektórzy uważają czarne dodatki za szczyt elegancji. A wy jak myślicie?
          • stworzenje Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 05.01.10, 21:12
            korda.kaska napisała:

> Podobno w 2010 r. mają być modne czarne dodatki. Czarne pantofle, bukiet czarno
            > biały. Niektórzy uważają czarne dodatki za szczyt elegancji. A wy jak myślicie?

czyli to oznacza szablon bo coś znów modnego...Jak panny ślepo za "nowością"
            polecą to będzie na każdym niemal weselu jednakowo.Kicha.
            a jeśli chodzi o czarne dodatki średnio mi się to ogólnie podoba.
            • lvivianka Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 05.01.10, 22:18
              Kocham kolor czarny, ale ten pomysl wogole mi sie nie podoba. Wrecz wg mnie
              wygladaloby to groteskowo.
          • misself Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 05.01.10, 22:53
            Zestaw biało-czarny uważam za szalenie elegancki - ale za równie poważny, mało
            radosny. Dodałabym trzeci kolor, który ożywiłby całość, albo postawiła np. na
            ciemny burgund albo ciemną zieleń.

Zresztą firlipatka miała biało-ciemnozielony ślub i wyglądało to przepięknie.
            • joanka-r Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 06.01.10, 08:29
              ja rownież uważam ze elagancki ale nie na ślubie koscielnym, na cywilu tak....podobal mi sie ubiór 2 żony Ibisza, miała dodatki czerni, fajnie to wygladało.
              • misself Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 06.01.10, 10:55
                W zasadzie to i na ślubie kościelnym 90% panów młodych ma czarne garnitury i
                jasne koszule - więc jest black&white smile (Na forum się spotkałam wręcz z oceną
                jasnych garniturów jako wieśniackich.)
                • gryzikiszka Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 06.01.10, 11:49
                  misself napisała:

> W zasadzie to i na ślubie kościelnym 90% panów młodych ma czarne garnitury i
                  > jasne koszule - więc jest black&white smile (Na forum się spotkałam wręcz z oceną
                  > jasnych garniturów jako wieśniackich.)

O rany, serio tak myślicie? Mnie się podobają jasne garnitury i chciałabym, żeby N miał. Wygląda w takim jakoś tak... radośnie, a nie jakby szedł do pracy. Inna sprawa, że nie wiem jaki kolor by pasował do sukni ecru.
                  • organza77 Re: Kolorowe dodatki 06.01.10, 13:32
                    o gustach się nie dyskutuje ..
                    wiadomo

nie bardzo rozumiem ten czarny kolor męskiego garnituru na ślubie ..
                    czarny pasuje na pogrzeb a nie na ślub, ale to moja opinia. ja wręcz
                    nie znoszę czarnych garniturów w połączeniu z białymi koszulami uncertain

co do kolorowych dodatków - to jestem na TAK.
                    w TEN dzień nie chcę wyglądać jak na Komunii świętej - BIS.
                    Dlatego będę mieć czerwone sandałki na niewysokim obcasie, bukiet z
                    czerwonych peonii,tulipanów z dodatkiem róży lub kalii.
                    Natomiast mój narzeczony będzie miał jasnoszary garnitur, z białą
                    koszulą i grafitowym lub granatowym krawatem i czerwonym kwiatkiem w
                    butonierce.
                  • misself Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 06.01.10, 18:46
                    gryzikiszka napisała:
                    >
                    > O rany, serio tak myślicie? Mnie się podobają jasne garnitury i chciałabym, żeb
                    > y N miał. Wygląda w takim jakoś tak... radośnie, a nie jakby szedł do pracy. In
                    > na sprawa, że nie wiem jaki kolor by pasował do sukni ecru.

Nie chce mi się za bardzo kopać, ale w paru wątkach się to już pojawiało - i ja
                    się zgadzam z tym połowicznie: w złym guście jest jasny garnitur błyszczący, ze
                    sztucznej tkaniny, taki odpustowy. Ale na letni ślub jak najbardziej letni,
                    JASNY garnitur! I na pewno mój Mężczyzna będzie szedł w jasnym (widziałam kiedyś
                    taki jasnoszary, z mieszanki lnu i jedwabiu, przepiękny!), w mało klasycznym
                    fasonie.

Zdaję sobie sprawę z nietypowości tego pomysłu smile Ale ja w ogóle nie lubię
                    czarnych strojów, większości Polaków niezależnie od płci jest w tym kolorze
                    fatalnie. Poza tym też mam skojarzenie z panami z banku w stroju codziennym.
                    • gryzikiszka Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 09.01.10, 11:46
                      misself napisała:

> Nie chce mi się za bardzo kopać, ale w paru wątkach się to już pojawiało - i ja
                      > się zgadzam z tym połowicznie: w złym guście jest jasny garnitur błyszczący, ze
                      > sztucznej tkaniny, taki odpustowy. Ale na letni ślub jak najbardziej letni,
                      > JASNY garnitur!

To jakaś mania ostatnio z tymi świecącymi. Są tak samo straszne niezależnie od okazji...
                      • misself Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 09.01.10, 13:05
                        gryzikiszka napisała:
                        >
                        > To jakaś mania ostatnio z tymi świecącymi. Są tak samo straszne niezależnie od
                        > okazji...

I niezależnie od koloru...
                  • misself Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 06.01.10, 18:47
                    gryzikiszka napisała:

> nie wiem jaki kolor by pasował do sukni ecru.

Zapomniałam o tym zdaniu smile
                    Beżowy, jak dla mnie doskonały.
                    • organza77 w temacie garnituru 07.01.10, 08:41
                      misself - widzę, że mamy podobne podejście do męskiego garnituru smile
                      takie stricte ciemne garnitury kojarzą mi się (niestety) niezbyt
                      radośnie.
                      Jasny garnitur ma być w jasnym kolorze a nie świecić w
                      ciemnościach smile

dla przykładu:
                      www.tmlewin.co.uk/product.aspx/Men/MenswearSuits!20179
                      www.next.co.uk/shopping/men/tailoring/8/3
                      • misself Re: w temacie garnituru 07.01.10, 10:32
                        Na lato to w ogóle jeszcze jaśniejsze niż pokazałaś smile

https://www.edytaszyszlo.com/blog/wp-content/uploads/2008/06/suits03.jpg

https://ivivarda.files.wordpress.com/2007/03/polo.jpg

https://www.weddingfavorreflectionsblog.com/wp-content/uploads/2008/10/groom-suit.jpg
    • jestem_73 Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 07.01.10, 08:51
      ja będę miała różowe buty i bukiet w tej tonacji, ale chciałabym jeszcze coś
      delikatnego na szyję w tym kolorze. ponieważ sukienka ma mały dekolt, więc
      naszyjnik musi być krótki, raczej obroża, może być z jednym różowym akcentem.
      szukam, szukam i nic mi nie pasuje. może macie jakieś adresy sklepów internetowych?

• misself Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 07.01.10, 10:31
        Może coś na zamówienie? Spytaj na forum Biżuteria, na pewno ktoś Ci zrobi smile
    • misself Re: Kolorowe dodatki dla Panny Młodej 08.01.10, 22:57
      Torebka, buty, rękawiczki...

https://images.marthastewart.com/images/content/pub/weddings/2009Q1//wd104331_win09_shot08_014_xl.jpg

https://images.marthastewart.com/images/content/pub/weddings/2009Q1//wd104331_win09_shot07_027_xl.jpg

https://images.marthastewart.com/images/content/pub/weddings/2009Q1//mwd104331_win09_bm_white_xl.jpg

https://images.marthastewart.com/images/content/pub/weddings/2009Q1//wd104331_win09_shot15_016_xl.jpg

https://images.marthastewart.com/images/content/pub/weddings/2009Q1//wd104331_win09_shot09_019_xl.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka