madziaq Re: i moja suknia :) 22.01.10, 15:15 Suknia ładna, ale to tiulowe bolerko mi się nie podoba, IMHO wygląda jak skrzyżowanie bandażu z firanką. I sposób mocowania welonu też mi się nie podoba (to coś sterczącego przy głowie). Ale sama suknia jest bardzo fajna Odpowiedz Link Zgłoś
femelette Re: i moja suknia :) 22.01.10, 15:37 nie będzie takiego bolerka ani tym bardziej welonu Odpowiedz Link Zgłoś
caprichito Re: i moja suknia :) 22.01.10, 15:15 sliczna. Bierzesz slub koscielny? Bo jesli tak to jak dla mnie ten dekolt jest za bardzo odsloniety. Odpowiedz Link Zgłoś
femelette Re: i moja suknia :) 22.01.10, 15:36 dziękuje kościelny, ale dekolt nie jest taki jak na zdjęciu faktycznie, mierzyłam wczoraj i ostatecznie po przymiarkach układa się jak standardowy gorset, raczej troszkę wyżej niż niżej poza tym myślałam o jakimś koronkowym "bolerku" do kościoła Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: i moja suknia :) 22.01.10, 15:58 a da się załatwić takie w deseń wzoru jak na tym tiulu po wierzchu sukni? Odpowiedz Link Zgłoś
femelette Re: i moja suknia :) 22.01.10, 16:12 właśnie dokładnie o czymś takim myśle, podobno się da Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: i moja suknia :) 22.01.10, 16:04 Bardzo ładna, choć trochę typowa. Ale ja bardzo lubię rybki koronkowe. Mnie się tam to bolerko tiulowe podoba, bo jest takie inne i upięcie welonu też, choć jako całość nie wygląda za dobrze. Ale sama suknia śliczna. Odpowiedz Link Zgłoś
femelette Re: i moja suknia :) 22.01.10, 16:14 welonom mówię zdecydowane nie a typowa, pewnie tak, ale ja lubię koronki i lubię jak najbardziej proste, więc nic innego nie wymyślę Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: i moja suknia :) 22.01.10, 19:19 Mam ten sam problem, bo też lubię koronki i rybki. W takim razie jakaś woalka, albo inne ciekawe dodatki? Wtedy na pewno cała stylizacja nie będzie "typowa". Odpowiedz Link Zgłoś
femelette Re: i moja suknia :) 22.01.10, 19:27 tak tak, zdecydowanie woalka i jakiś kwiat.. nie jest to coś co dokładnie wybrałam, ale widać chociaz o co mi chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: i moja suknia :) 22.01.10, 19:38 W 100% popieram! Będzie super wyglądać do tej sukni. Odpowiedz Link Zgłoś
femelette Re: i moja suknia :) 22.01.10, 16:30 to może jeszcze jedno zdjęcie, żeby te dodatki nie drażniły Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: i moja suknia :) 22.01.10, 16:39 femelette napisała: > to może jeszcze jedno zdjęcie, żeby te dodatki nie drażniły > kurka,to mnie teraz drażni, że ten gorset przy byle wychyleniu zaraz zjedzie :-]. Zaopatrz ją w razie co w cieniutkie ramiączka-które możesz mieć przygotowane schowane pod suknię i sobie nasuniesz jak będzie potrzeba w tańcu . Odpowiedz Link Zgłoś
femelette Re: i moja suknia :) 22.01.10, 18:40 wiesz, to bardzo dobry pomysł, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_80 Re: i moja suknia :) 22.01.10, 19:11 Suknie jest śliczna. Jest moją faworytką Czy mogę się dowiedzieć ile za nią zapłaciłaś? Bo mierzyłam ją w listopadzie w Madonnie w Warszawie i wtedy podano mi cenę 7290zł, dziś dzwoniłam do Madonny i przez telefon powiedziano mi że ok. 6000 tyś.... Odpowiedz Link Zgłoś
femelette Re: i moja suknia :) 22.01.10, 19:28 dokładnie 5 490 zł, wczoraj byłam, więc cena aktualna Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_80 Re: i moja suknia :) 22.01.10, 19:30 dzięki za odpowiedź Warszawska Madonna? W takim razie nie rozumiem, dlaczego podano mi w ubiegłym roku cenę ponad 7 tyś, w związku z tym zrezygnowałam z niej. Ale teraz dzięki Tobie spowrotem wybiorę się do Madonny Odpowiedz Link Zgłoś
femelette Re: i moja suknia :) 22.01.10, 19:36 tak w Warszawie na Marszałkowskiej, co do cen, to podobno do końca stycznia jest 500 zł rabatu, tak przynajmniej mi powiedzieli, ale z autopsji wiem, że z tymi cenami i rabatami to u nich jest różnie polecam Ci p. Magdę w tym salonie Odpowiedz Link Zgłoś
femelette wiązanka 22.01.10, 19:43 to może jeszcze jak już otrzymała kilka dobrych rad tutaj, podpytam o wiązanke, co myślicie o tej: Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_80 Re: wiązanka 22.01.10, 20:17 Chyba mamy bardzo podobny gust. Bo ja też myślę o kantadeskach. A ten kolor jest bardzo ładny. Wydaje mi się, że taki bukiet będzie pasował do tej sukni. Odpowiedz Link Zgłoś
1luna1 Re: wiązanka 23.01.10, 19:11 Byłam w ubiegłym roku na ślubie córki mojej koleżanki. PM miała suknię bardzo podobną do Twojej i identyczną wiązankę, ale z ciut ciemniejszymi kwiatami. Prezentowała się pięknie. Moim zdaniem to bardzo dobry wybór. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ni24 Re: i moja suknia :) 24.01.10, 16:26 baaaaaaaaaaardzo ladna !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
milowy_las Re: i moja suknia :) 24.01.10, 18:57 rybka jak rybka, bukiet jak bukiet, ślicznie, elegancko i nudno Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_80 Re: i moja suknia :) 24.01.10, 21:51 milowy_las napisała: > rybka jak rybka, bukiet jak bukiet, ślicznie, elegancko i nudno Przepraszam, a jaka ma być suknia ślubna aby nie było nudno? Może "klasyczna" beza? A może zwiewna łąkowa nimfa? A może zwoje falban na kole? I już wtedy pewnie nie będzie nudno.. I jaki bukiet nie będzie nudny? Wiązanka z 5 rodzajów kwiatów w 8 kolorach przewodnich? Akurat do tej sukni idealnie pasuje taki prosty bukiet w jakimś żywym kolorze. Chyba właśnie o to chodzi, żeby było ślicznie i elegancko. No ale widać dla jednych ślicznie i elegancko to klasyka, dla innych natomiast nuda. Odpowiedz Link Zgłoś
milowy_las Re: i moja suknia :) 24.01.10, 21:57 ja nie krytykuję, wyrażam tylko swoje zdanie. Nie musisz mnie wyzywać od razu od zwolenniczek bez i innych "lajkoników" bo to jets nadużycie wobec mnie. Nie podoba mi się i już, jak dla mnie za poprawnie, nie ma tego "czegos". Co do rybek, to już wielokrotnie wyrażałam swoje zdanie że dla mnie każda rybka jest taka sama. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: i moja suknia :) 24.01.10, 22:22 Dla mnie też, cenię sobie oryginalność, co nie zmienia faktu, że klasyka może być piękna... W końcu najważniejsza jest ta osoba, która jest w środku sukni, a nie sama suknia na wieszaku Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_80 Re: i moja suknia :) 24.01.10, 22:27 Ale ja Ciebie nigdzie nie wyzywam Po prostu spytałam jaka musi być suknia aby nie była nudna? A oprócz bezy i lajkonika wymieniłam tam jeszcze jeden rodzaj sukni, i jakoś tym "nadużyciem" nie poczułaś się dotknięta. A każda rybka jest "taka sama", podobnie jak "taka sama" jest każda beza, każda suknia w stylu empire, czy princessa. Po prostu suknie ślubne w określonych stylach są do siebie podobne. Może akurat niektórzy chcą na ślubie właśnie poprawności, prostoty i elegancji, a że Ty nie lubisz takiego typu sukni nie oznacza od razu nudy.... Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: i moja suknia :) 25.01.10, 21:27 Ciężko jest znaleźć naprawdę oryginalną a przy tym piękną suknie, dużo już było wątków na ten temat. Ogólnie suknie są do siebie podobne. A ja koronkowe rybki uważam za eleganckie i klasyczne. Odpowiedz Link Zgłoś