Dodaj do ulubionych

BUKIET ŚLUBNY

• Gość: Ola Re: BUKIET ŚLUBNY IP: *.chorzow.um.gov.pl 08.04.04, 13:04
      witam!!
      słyszalam o tym ze dobieranie bukietu zalezy od panny mlodej jej parametrowsmile
      wzrostu,szerokosci itd
      czy moglabys mi polecic z jakich kwiatkow moglabym zrobic bukiet?mam 160cm
      jestem lekko przy tuszy i bede miala sukienke ecri,moj Narzeczony bedzie mial
      jasny garnitur,podobaja mi sie kwiatki drobne,jakie kwiatki i kolory
      polecilabys???
      dziekuje
      • elf Re: BUKIET ŚLUBNY 08.04.04, 16:49
        Ech, widzę że tu porad wszystkim udzielasz, to ja też Cię trochę jeszcze
        pomęczęsmile, bo też nie mam koncepcji bukietu.
        Ślub 21 sierpnia, mam 170 cm wzrostu, szczupła (chuda nawetsad, sukienka ecru,
        jednoczęściowa, w kształcie litery A, na ramiaczkach, ale takich "łódkowatych" -
        tzn. będących jaby przedłuzeniem dekoltu na ramiona. Na tym pasku materiału
        tworzącym ramiączka są naszyte maleńkie koraliki, taki sam pasek z koralikami
        jest naszyty pod biustem. Generalnie wyglądam w tej sukience jakoś tak.. młodo,
        tzn. dziewczęco. Włosy ciemny brąz, na pewno upięte w kok, na pewno welon -
        taki do połowy pleców najprawdopodobniej, ale pojedynczy, żadnych spiętrzeń z 3
        warstwsmile Najchetniej gdyby też miał naszyte koraliki, ale nie wiem czy uda mi
        się taki gdzieś znaleźć.
        Pan młody to szczupły brunet, w okularach, wyższy ode mnie o parę cm, garnitur
        ciemnoszary.
        Ufff, chyba opisałam najdokładniej jak mogłamsmile
        • Gość: biedermayer Re: do elf IP: *.chello.pl 08.04.04, 18:43
          Ty jestes ten elfik z Poznania ?
      • Gość: biedermayer Re: do Ola IP: *.chello.pl 08.04.04, 19:02
        moga byc drobne kwiatki tylko ulozone w luźna, przedluzajaca sie wiazanke
        (oczywiscie nie do ziemi), taka kompozycja wyszczupla. Nie wydaje mi sie by do
        Ciebie pasowaly duze kwiaty. Kolory, ktore pasuja do ecru opisalam wczesniej.
        Rodzaj kwiatow (poza rozami i innymi stalymi pozycjami) jest zalezny od pory
        roku. pa
        • Gość: saralee BUKIET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.04, 23:20
          już odpisałam-moja odp pod poprzednim postem
          • elf Do biedermayer 09.04.04, 14:33
            Owszem, owszem, to ja elf z Poznaniasmile Jeszcze raz dzięki za adres strony www z
            bukietami!
            Czekam niecierpiwie co mi doradzisz! A może przy okazji juz coś wiesz o dobrych
            kwiaciarniach w Poznaniu?
            Wesołych Świąt, elf
            • Gość: biedermayer Re: Do elf IP: *.chello.pl 09.04.04, 21:38
              niedlugo powinnam Ci podac jakis adres w Poznaniu. Cos po Swietach pomysle. Tez
              Ci zycze wesolych Swiat !!
          • Gość: biedermayer Re:do saralee IP: *.chello.pl 10.04.04, 23:49
            chyba nie w tym miejscu co trzeba wpisala sie moja odpowiedz dla osoby, ktora
            najpierw zadawala pytania a potem jakby miala calkiem inne intencje. Chyba
            odczytalas to jako pyt. do siebie a to byl moj błąd, ze nie napisalam do kogo
            odpisuje, przepraszam.
            • Gość: biedermayer Re:do saralee IP: *.chello.pl 10.04.04, 23:56
              ten komputer wskazuje mi teraz jakies inne daty wpisow. Mialam na mysli odp.
              dla podpisujacej sie jako Aleksandra,a wyszly mi jakies bzdury. Ide spac.
              WESOLYCH ŚWIĄT wszystkim życze!!!
              • ziutkaa do biedermayer 11.04.04, 07:41
                Czesc Biedermayer,

Czy da sie zrobic kule/pomponik z malutkich stokrotek? I ile taki bukiecik
                kosztowalby w Twojej kwiaciarni w grudniu. Wiem, ze wymyslilam sobie kwiatki nie
                na te pore roku, ale tez wiem, ze da sie wszystko sprowadzic smile Na ile wczesniej
                powinnam umowic sie z kwiaciarnia?
                Dzieki i pozdrawiam
    • Gość: LadyDaisy Re: BUKIET ŚLUBNY- POMOCY!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 11:14
      Witam,
      Już od jakiegoś czasu śledzę wątki poruszane na tym forum i nie ukrywam, że są
      cennym źródłem wiedzy o tym jak przygotowac się do tego ważnego dnia od
      strony "bukieciarskiej". Mój ślub odbędzie się w maju (dokładnie za miesiąc) i
      o zgrozo, nie do końca mam sprecyzowane jak będzie wyglądał mój bukiet.
      Chciałabym więc o coś zapytać. Widzę że bardzo chętnie podpowiadasz dziewczynom
      co pasuje a co nie do sukni, więc mam cichą nadzieję że i mój post nie
      pozostanie bez odpowiedzi.
      Moja suknia będzie w kolorze cappucino (lub szampana, co salon sukien ślubnych
      to inaczej określają ten sam kolor smile, suknia będzie z gorsetem bez ramiączek,
      zdobiony naszytą koronką z akcentami delikatnych listków, z niewielkim
      przebłyskiem złotej nitki. Góra gorsetu zdobiona jest jeszcze maleńką markizą,
      pomiedzy nią a górnym szwem gorsetu doszyte są maleńkie różyczki w kolorze ecru
      i złotym. Dół prosty, w kształcie litery A z lekko połyskującej tafty. Na
      ramiona zarzucę szal z tego samego materiału. Mój narzeczony bedzie ubrany w
      czarny garnitur (Lantier), z krawatnikiem w takim odcieniu jak moja suknia.
      Ale do rzeczy, rozpisałam się na temat sukni, a chodzi o kwiaty.... wymarzyły
      mi się tulipany w lekko zielonym lub beżowym (lub herbacianym) ocieniu,
      pomieszane z jakimiś innymi kwiatami (róże lub caltadeskami - nie wiem czy tak
      zapisuje sie tą nazwę ale myślę że domyślisz się o czym mówię, takie śliczne
      kwiaty w kształcie rurki).Zastanawiam się tylko czy to "marzenie" o tulipanach
      będzie pasowało do reszty. Z tego co pisałaś wcześniej jeśli jakieś zdobienie
      pojawia się na sukni, to powinno pojawić się w bukiecie, no i zastanawiam się
      nad tym czy nie zrezygnować z tego na rzecz róż. Są śliczne, ale do tulipanów
      przekonuje mnie sentyment (pierwsze kwiaty które dostałam od mojego
      narzeczonego to właśnie tulipany....nasza miłość rozpoczęła się na wiosnę,
      kiedy był "ich czas" i ślub bierzemy też wiosną).
      Mam jasną karnację i raczej krótkie włosy (blond). Czy do takiej sukni w tym
      kolorze pasuje też utrzymana w jasnej tonacji wiązanka ślubna? Czy mogłabyś mi
      coś doradzić? Może jednak powinnam wybrać jakiś bardziej kolorowy bukiet? Boję
      się że taka "jasno pastelowa" wyjdę trochę blado, i przydałby sie jakiś
      kolorowy akcent ożywiający. Ale też nie wiem jakie kolory połączyć z tym
      cappucino..... POMOCY!!!!
      W miarę możliwości proszę o odpowiedź. Będę bardzo wdzięczna.
      Pozdrawiam
      Lady Daisy
      • Gość: LadyDaisy Do Bidermaier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 11:21
        cześć, zapomniałam napisać do kogo kieruję to pytanie co w poprzednim poście.
        pozdrwaiam
        LD
        • Gość: biedermayer Re: Do LadyDaisy IP: *.chello.pl 16.04.04, 22:34
          jutro robie wiązanke ślubną ale do białej sukni ze złotymi dodatkami (listki) i
          białymi różami na sukience. Wybrałyśmy białe róże z czerwonymi (właściwie
          bordowymi) różami i dodam jeszcze chyba coś żółtego do tego złota (może
          frezje?) jeszcze nie wiem. Dziewczyna ma czarne włosy co ułatwia podjęcie
          decyzji.Przedłużę jej storczykiem tajlandzkim i zielenią, bo ma być trochę
          wydłużona. Lubi różowy kolor i zamawiając białą limuzyne wybrała różowe
          karbowane wstęgi na samochód. Odradziłam jej te wstęgi bo to już nie modne i
          nie oryginalne a róż nie będzie jej pasował do bukietu. Jakby nie miała tego
          złota to nie było by problemu bo do bieli i czerni (włosy) róż pasuje ale nie
          do złota. Zaproponowałam jej, żeby wybrała dekoracje samochodu pasującą do
          bukietu i jeżeli wybierze kwiaty to niech pyta czy można je zabrać i wtedy ma
          dekoracje na stół (np.przed Młodymi). Może nie będę mieszać jej kwiatów i dam
          też żółte róże (zamiast frezji), tym bardziej, że świadkowej też robie z
          żółtych róż bukiecik. No dobrze, tyle o innych , teraz odpowiem na Twoje
          pytanie. Wydaje mi się, że ładnie wygląda jeżeli elementy z sukienki czy
          dekoracji włosów pasują do bukietu. Dlatego proponowałabym Ci wybrać róże i
          taki kolor tych róż jakie są na sukni. Do tego możesz wybrać kalle, są piękne i
          w różnych kolorach. Właściwie to nie wiem jaki to kolor te capuccino, to znaczy
          mogę sobie wyobrazić ale czy to nie jest te tzw. ecru? Pisałaś, że różyczki są
          w kolorze ecru, czy właśnie są w kolorze sukni(?) czy w jakimś innym odcieniu ?
          Mogłabyś zamiast koloru sukni wybrać róże w pomarańczu (wpadającym jakbu w
          lekki brąz) lub np.ciemne bordo i do tego coś w pomarańczu(jak kalla) i w
          jasnej zieleni(jak kalina) z elementami pasującego kolorystycznie hipericum.
          Widziałam też blondynki w jasnych sukniach i z jasnymi bukietami i na tle
          zieleni całkiem nieźle te bukiety wyglądały a one nie były takie znów blade,
          przecież to ślub i można wyglądać "blado" bo to pasuje nawet bardzo Pannie
          Młodej. Pomyśl co Ci się lepiej podoba, powodzenia, pa.
          • Gość: biedermayer Re: Do LadyDaisy IP: *.chello.pl 16.04.04, 23:16
            a zobacz to www.jfy-floralcreations.com/wed_autumn_flair.html
          • Gość: Lady Daisy Re: Do LadyDaisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.04, 12:44
            Witaj!
            Nawet nie wiesz ile radości sprawiłaś mi dzisiaj, kiedy odkryłam, że odpisałaś
            na mój post. Wiedziałam że o ile to będzie możliwe to pomożesz! Jednak dobrzy
            ludzie są na tym świeciesmile
            Co do koloru sukni: cappucino to kolor ciemniejszy od ecru, jest bardziej
            zbliżony do kawy z mlekiem niż do czystego ecru (który przecież ma lekko
            żółtawy odcień). To taki baaaaardzo lekki beżyk. Różyczki są różne, od pąków do
            bardziej rozwiniętych, ale są raczej małe, pomiędzy nimi w kilku miejscach są
            listeczki. Zrobione są z różnych materiałów, ale przeważa właśnie ni to ecru-ni
            to cappucino z domieszką złota.
            Widzę że nie do końca podchwyciłaś mój zapał do tulipanów, czyżbyś miała z nimi
            jakieś przykre doświadczenia? Wiem że nie jest to najtrwalszy kwiat pod
            słońcem, ale one mi się tak strrrrasznie podobają!!!! Od wczoraj przejrzałam
            chyba wszystkie możliwe strony o bukietach (w tym te linki które podawałaś
            dziewczynom wcześniej). Masz jeszce jakieś? Jeśli tak to proszę podaj, to co mi
            przesłałaś już po części obejrzałam i będzie napewno źródłem insporacji. Nawet
            nie wiesz jak żałuję że nie mieszkam w Warszawie, napewno byłabym Twoją
            klientką!
            Wiesz też myślałam już o herbaciano-pomarańczowej kolorystyce wiązanki, lub
            lekko beżowych (już widziałam taki odcień w kwiaciarni), nie wiem tylko jak
            wygląda hipericum, ale zobaczę gdzieś u siebie. Przemyślę jeszcze te kalle w
            połączeniu z różami, no i myślałam o jakiejś złotej nitce zaplątanej w te
            kwiaty, lub cienkim druciku. Co o tym myślisz?
            Czekam na sugestie i życzę miłego weekendu, choć z tego co pisałaś chyba
            spędzisz go w pracy......
            Pozdrawiam
            Lady Daisy

• Gość: LadyDaisy Re: Do LadyDaisy-dla Biedermaier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.04, 21:07
              Witam znów,
              jeśli chcesz zobaczyć jak mniej-więcej wygląda kolor cappucino to zapraszam na
              stronę www.katrin.com.pl/cymbeline-2.html gdzie w kolekcji Cymbeline
              znajdziesz suknię "Pilo" lub model "Paradis" (na zdjęciach miniaturkach 1 i 13
              w rzędzie od prawej strony). Moja suknia z tych dwóch będzie miała podobny
              tylko kolor, jak widzisz różni się i to bardzo od ecru. Moja bedzie odrobinę
              podobna do modelu "Naty" (druga od góry z lewej na miniaturkach), ale nie
              będzie miała trenu, tylko spódnicę prostą i to zdobienie na gorsecie górą.
              Prosta ale elegancka. No i co widziałabyś do tego koloru i fasonu? Wiem,
              namieszałam nieźle ale takiej sukni jaką będę miała nigdzie nie ma w internecie
              (ja przynajmniej nie znalazłam).
              Pozdrawiam jeszcze raz cieplutko.
              Lady Daisy

P.s.A może masz jakieś namiary na jakąś fajną kwiaciarnię florystyczną w
              Sosnowcu lub Dąbrowie Górniczej? Na szkoleniach pewnie poznaje się różnych
              ludzi....
              • Gość: biedermayer Re: Do LadyDaisy-dla Biedermaier IP: *.chello.pl 19.04.04, 19:33
                www.bonnieflowers.com/product.html?website_id=495045504849486565&source=&product_id=W17-
                3300&catalog_website_id=&index_id=fol_wedding
              • Gość: biedermayer Re: Do LadyDaisy-dla Biedermaier IP: *.chello.pl 19.04.04, 19:45
                chcialam Ci przeslac jedno zdjecie ale chyba za dlugi albo cos zepsulam, wiec
                przesylam Ci adres zmniejszony ale obejrzysz sobie wszystkie (z Chicago chyba)
                www.bonnieflowers.com/ffo_index_fullinfo.html?
                website_id=495045504849486565&index_id=fol_wedding teraz inny adres jak sie
                uda www.nzflower.co.nz/shop/wedding-flower-pictures.htm (moga sie
                powtarzac z poprzednio podanymi przeze mnie bo nie pamietam, ktory podawalam a
                teraz podaje jak leci www.jfy-floralcreations.com/weddings.html teraz
                inny www.lejardinblanc.com/ i jeszcze
                www.wiggyflowers.com/home.html , teraz zobacze co poszlo i popisze sobie
                dalej.
              • Gość: biedermayer Re: Do LadyDaisy-dla Biedermaier IP: *.chello.pl 19.04.04, 21:36
                nie mialam ostatnio czasu i nie odpisywalam ale tez wydaje mi sie, ze przestane
                odpisywac bo nie daje rady. Ale na te wasze obecne posty jeszcze odpisze.
                Oczywiscie powtornie podalam Ci adres jednej strony ale to zobaczylam potem,
                jak juz poslalam. Masz niesamowity kolor sukni i mam problem co Ci doradzic.
                Dałabym jednak te róże w kolorze ecru, bo to by sie powtórzylo z elementem z
                sukni a dalej mozna poszalec. Takie szczegóły sie jednak liczą.Ta dziewczyna,
                której poradziłam ostatnio, żeby nie brala różowych karbowanych wstążek do
                samochodu, posłuchała sie i jak podjechali tą limuzyną (rety jaka długaśna
                była, czworo drzwi miała)zobaczyłam, że ma zwykłe białe wstążki. Jak pojechali
                robic zdjecia w Łazienkach to na tle samochodu pewnie tez robiła. No i jak by
                wyglądała różowa wstążka do bukiety w biało-czerwono-żółtym kolorze ? Mam
                zdjecie jej bukietu i przypinki dla Młodego, dla świadkowej i świadka też w
                komputerze ale nie mam czasu na założenie strony, mogłabym najwyżej przesłać je
                emailem. Ale to nie jest kolor dla Twojej sukni.Jak bedziesz zamawiać bukiet
                proś o złotą nitke (to może być taki cienki złoty drucik), możesz miec
                go "zamotany" lekko na wierzchu wiązanki albo mozesz miec go spuszczony (nie
                jeden tylko kilka) i na nim jakies nawleczone czy przywiązane kwiatki czy co
                tam bedziesz chciala.A może zaszalejesz i zrobisz połączenie róż ecru i
                złotych ? To może nie byłoby takie złe! Wiem, że nic nie pisze o tulipanach,
                one są w porządku nic do nich nie mam ale przy Twojej sukni jakoś nie mam
                punktu zaczepienia dla tulipanów. Jakby nie było tych różyczek to takie długie,
                same, przerzucone przez reke tulipany ładnie by wyglądały, albo same kalle !
                Może niepotrzebnie sie ograniczam do szczegółów z sukni, może powinnaś je
                ominąć ale ja jakoś nie potrafie. Możesz dac do tego bukietu róże ecru, żółte
                tulipany i kalle żółto-brązowe, to bedzie taki kolorowy bukiet. Ten ze złoto-
                ecru róz bedzie bardziej stonowany i zimniejszy ale bardzo elegancki. Nie
                chcesz złotych róż to zrób z samych ecru bedzie cudo. Teraz jeszcze raz
                spojrzalam na te suknie z podanej przez Ciebie strony i doszłam do wniosku, że
                wybrałabyn chyba kalle przerzucone przez jedna reke(tak 5,9 szt.w zależności od
                tego czy będą zamkniete czy otwarte)w formie nie berła tylko związane w dwóch
                miejscach wstążką np. złotą lub w kolorze ecru ze złotymi szpilkami. Do włosów
                nie bardzo wiem co Ci doradzic bo jakby dały sie upiąć w kok to wtedy przypieta
                z boku koka kalla z różą dopełniłaby całości, a tak to juz mi brakuje konceptu.
                Ale mnie ta suknia zmordowala a zobacz ile jeszcze mam odpowiedziec.
                Mam pomysl może same tez bedziecie sobie pomagac podpatrując wiązanki innych
                Panien Młodych.
                A jeszcze jeżeli chodzi o Ciebie, LadyDaisy to doszłam do wniosku, że tulipany
                chyba będą zbyt pospolite do Takiej sukni jak Twoja. Zostaw je na rocznice
                ślubu. Pytałaś czy nie znam jakiejś kwiaciarni w Twoich okolicach i niestety
                nie moge Ci pomóc. Miałam teraz sie szkolić i miałam sie popytac o adresy dla
                Ciebie i te w Poznaniu dla Elfa ale odwołano szkolenie a szczerze mówiąc na
                poprzednich nikt nie myślał o braniu adresów. Na poprzedniej stronie
                odpowiedziała Magda Agnieszce, właśnie o Poznaniu, że znalazła dobrą
                kwiaciarnie, może ktoś by pomógł też Tobie. Tylko czasem mam wrażenie, że
                odpowiadać mogą osoby, które same w tych kwiaciarniach pracują, więc musisz to
                sprawdzić sama. Ale sie rozpisałam !Ale to tak na koniec mojej
                pisaniny .Powodzenia !!!
                • Gość: biedermayer Re: Do LadyDaisy-dla Biedermaier IP: *.chello.pl 20.04.04, 10:12
                  zobacz w Wiggy Flowers (ta str.,ktora wczesniej podalam), w portfolios, w
                  apricot icing, zdjecie w lewym, gornym rogu.
                • Gość: Lady Daisy Re: Do LadyDaisy-dla Biedermaier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 17:32
                  Witam ponownie!
                  "Pracuję w warszawskiej kwiaciarni i robię wiązanki ślubne itd. Chcecie o coś
                  zapytać ?" ten post napisany przez Ciebie końcem lutego, chyba przerósł Twoje
                  najśmielsze oczekiwania? Sama widzisz ile osób potrzebuje fachowej rady, więc
                  proszę w imieniu swoim i nie tylko o to żebyś broń Boże nie przestawała
                  odpisywać na pytania zadawane przez internautki. Z tym pomaganiem sobie
                  nawzajem to dobry pomysł. Tylko czy wszyscy to podchwycą, to wątpliwe, pozatym
                  gdybyś potrzebowała rady na jakiś temat i zobaczyła gdzieś taką zachętę jak
                  Twój początek pisania, czy szukałabyś dalej? Ja raczej nie, tym bardziej, że
                  nawet mimo braku czasu, zawsze zdołasz napisać choć kilka krótkich słów które
                  mogą wiele pomóc, na przykład tak jak mi. Jestem bardzo wdzięczna za to że tak
                  serio potraktowałaś moje wołanie o pomoc, bo dzięki Tobie już chyba wiem co z
                  tymi moimi kwiatami będzie. Widzę, że nie tylko mi ten kolor sukni sprawił
                  kłopoty w dobieraniu do niego dodatków, ale przyznasz że jest śliczny!? Różni
                  się i to bardzo od ecru, a jest niesamowity. Szukając sukni mierzyłam i białe i
                  ecru, ale dopiero jak przymierzyłam pierwszą w takim kolorze, wiedziałam, że to
                  to czego szukałam. Zawsze lubiłam beże, brązy i ciepłe pastelowe kolorki i ten
                  capuccino spadł mi jak z nieba. Problem z dobraniem do tego dodatków jest, ale
                  za to jaki efekt! Mam nadzieję, że mimo że zabiłam Ci klina z tym kolorem sukni
                  i co do tego dobrać w kwiatach, potraktujesz to jako fajne doświadczenie i
                  wyzwanie, tym bardziej że w tym roku wydaje mi się że ten kolor będzie często
                  spotykany, bo w salonach sukien ślubnych często się przewija (tak jest u mnie,
                  a nie wiem czy też w Warszawie). Może pojawi się u Ciebie zagubiona przyszła
                  panna młoda i powie jaki ma kolor sukni i już będziesz wiedziała jak to ugryźć.
                  Jest to lekka odskocznia od tych śnieżno białych i ecru, a za to jaki elegancka
                  odskocznia!
                  Myślałam o Twoich sugestiach i chyba jednak wybiorę róże w kolorze ecru z
                  kilkoma kallami, tak upiętymi żeby trochę tez bukiet wyciągnąc w dół, żeby to
                  nie była taka kulka, a dla druchny będzie taki sam tylko z samych róż, w
                  kształcie kulki z podobnymi dodatkami. Złota nitka juz dawno "chodziła mi po
                  głowie" i wiem, że na 100% pojawi się w moim ślubnym bukiecie. O Twojej
                  propozycji o bukiecie z samych kall myślałam, ale mimo wszystko nie jestem do
                  tego przekonana, bo kłopot z takim bukietem jest jeden: jak go potem zasuszyć?
                  Już raz widziałam jak kalla "umiera" i wiem że wygląda to dość żałośnie.
                  Tulipany żeczywiście sobie odpuszczę (dostanę innym razem). Nie wiem tylko
                  jednego, co miałaś na myśli pisząc o złotych różach? Chodziło ci o sztucznie
                  złocone brokatem, czy o jakiś innych ocieniach róż herbacianych?
                  Wiesz, pisałaś coś o chęci założenia strony internetowej, życzę powodzenia w
                  tym przedsięwzięciu i mam nadzieję że kiedyś się doczekam. Jak znajdziesz
                  chwilkę to napisz co z tymi różami, przejrzę jeszcze raz dokładnie wszystkie
                  stronki których adresy mi posłałaś i dam znać co wybrałam, tym bardziej że w
                  niedzielę jadę zamówić wiązankę. Koleżanka poleciła mi jedną kwiaciarnię i mam
                  zamiar tam iść i pogadać no i zamówić wreszcie te kwiaty, bo ślub wkrótce. Mam
                  nadzieję że trafie tam na jakąś mądrą i uzdolnioną florystkę, która w lot
                  pojmie o co mi chodzi.
                  Jak będziesz chciała, to po wszystkim poślę Ci mailem zdjecie, żebyś mogła
                  zobaczyć jak wybrnęłam z tematu "ślubny bukiet" (swoją drogą na Twoje pytanie
                  zadanie na forum GW trafiłam wpisując w wyszukiwarkę google właśnie taki
                  temat smile. Zastosuj i zobaczysz, że pojawiasz się na pierwszej pozycji po
                  wyszukaniu! Jeśli możesz to podaj jakiś namiar na forum, obiecuję posłać.
                  Co do włosów to nie myślałam dotąd nawet o żywych kwiatach, bo jakiś
                  przekonałam się do tych stroików i chyba nie będę już robiła sobie zamieszania.
                  Pozdrawiam
                  Lady Daisy

P.s. Swoją drogą chyba powinnam coś pokombinować ze stokrotkami w bukiecie ze
                  względu na nick smile Ale wiem, one tak jak szafirki są pewnie ciężkie do takich
                  robótek, pozatym też pospolite, a suknię mam z innej bajki............
    • Gość: Kasia LILIE?jaki kolor? IP: *.ipt.aol.com 17.04.04, 11:24
      czy mozesz mi cos poradzic?Jestem szczupla blondynka 165 cm wzrostu. Wlosy
      dluzsze beda lekko spiete na gorze...i dalej rozpuszczone,raczej proste. MYsle
      o sukni ecru, albo bialej prostej na ramiaczka. Pan mlody bedzie mial angielski
      stroj z kapeluszem kolor czarny. Biore pod uwage kalla lilie, krotka wiazanke
      (nie dluga) tylko nie wiem jaki kolor?Myslalam o bialych do bialej
      sukienki..beda biale.. lub lekko mieszane z rozowymi, nie wiem natomiast co by
      pasowalo do sukienki ecru? nie myslalam o ciemniejszych kolorach bo mam raczej
      jasna karnacje. AHa i jeszcze jedna sprawa, czy kalla lilie, beda dobrze
      wygladaly we wlosach?
      Jak myslisz czy uda ci sie mi pomoc?
      • Gość: biedermayer Re: do Kasi IP: *.chello.pl 19.04.04, 21:57
        Kasiu nie moge sie cos polapac w tym co napisalas. Kalla to jeden kwiat a lilia
        to inny kwiat.Z tego co piszesz to Twoj facet bedzie ubrany w pewnym stylu a Ty
        powinnas tez ten styl zachowac. To co piszesz o prostej sukni na ramiaczka to
        jakos wydaje mi sie biednie przy "angielskim kapeluszu". Ale to moze Ci tu inne
        dziewczyny pomoga. Ja szczerze mowiac do czerni widzialabym bardziej biel niz
        ecru ale niech sie inni wypowiedza. Potem pogadamy o wiazance.
        • Gość: Kasia od Kasi IP: *.ipt.aol.com 20.04.04, 03:24
          hmmm przepraszam.. tutaj gdzie jestem (zagranicasmile )kalla,to calla
          lilies,dlatego wszystko poplatalam.Nie mniej jednak chodzi mi o to samo.
          Ostatnio jestem troche zestresowana i mowie-pisze trzy po trzy.
          ALe od poczatku.
          Biore slub w Polsce.. i jak na razie tylko mysle.. o wyborze sukienki, jakby to
          powiedziec wirtualnie. Pan mlody bedzie w tym angielskim stroju. Jeszcze go nie
          wynajelismy (moze byc czarny lub szary garnitur)+ kolorowa kamizelka i krawatka
          (kolor zalezny od mojego stroju,dodatkow).On jest wysoki 182 i szczuply dlatego
          tez myslalam o czyms co mnie..wydluzy,wyszczupli. Z moimi 165 centymetrami
          widze siebie w "prostej"(a nie "bombce")dopasowanej do sylwetki sukience, byc
          moze leciutko poszerzonej na dole.
          Podaje przykladowy adres , trzeba sie udac na BRIDAL COLLECTION i 4zdjecie-
          Hallie 70346(fryz i sukienka)i 5 Fawn 70332 fryz.Przepraszam ale slabo widac,w
          duzym formacie w gazecie wyglada znacznie lepiej.
          www.melissasweet.com
          Myslalam o bukiecie z kalla w kolorze rozowo-bialym, lub brzoskwiniowo-bialym.
          A moze powinnam zostac tylko przy jednym kolorze. Mam jasna karnacje..i jasne
          blad wlosy tak wiec nie wiem co by pasowalo.A moze powinnam polaczyc kalla z
          rozami?zupelnie nie wiemsad. CHcialabym takze wpiac kwiat we wlosy.
          dziekuje za pomoc KASIA

• Gość: biedermayer Re do Kasi IP: *.chello.pl 20.04.04, 10:17
            jakie ladne te zdjecia !podobalo mi sie szczególnie te przy skrzynce pocztowej,
            ale to nie o to teraz chodzi. dobrze, ze je pokazalas bo jakos wyobrazilam
            sobie Ciebie (nie obraz sie!) jako "uboga krewna" przy panu Mlodym, a tu wcale
            tak to nie wyglada. No coz, zawsze jestem za tym, ze to facet ma pasowac do
            kobitki, nie odwrotnie (he,he..). No dobrze. Oczywiscie 'bombki' nie bralam pod
            uwage ale jesli moge ci doradzic to moze powinnas pomyslec nad biala suknia,
            nie ecru. Nie to, zeby nie pasowala ale z blond wlosami jakos mi sie lepiej
            widzi biel i jest lepsze pole do manewru z kolorystyka bukietu, no a wogole
            troche juz duzo tego ecru i.. moze ja juz nie bede sie wymadrzac bo mnie inne
            dziewczyny zakrzycza. Pomysl z kalla jest swietny. Mozesz tu zaplanowac raczej
            przedluzany bukiet (taki troche "uroczy"), w kolorach jakie opisalas bedzie
            dobrze, nie moge Ci narzucac jakiegos koloru bo wszystkie(i jeden i te co
            podalas)tu pasuja, wybor nalezy do Ciebie, masz dobry gust to dobrze
            wybierzesz, choc moze kolor brzoskwiniowy bylby troche lepszy od rozowego?
            Mozesz wybrac bukiet mieszany z kallami i rozami a mozesz tez wybrac same kalle
            na rece i bedzie slicznie. Ale Ci pomoglam, co ? No ale co ja moge jak tu
            wszystko bedzie ladnie wygladac. Jak jestes bardziej romantyczna to wybierzesz
            ten uroczy a jak nalezysz do tych zdecydowanych (mam nadzieje, ze rozumiesz o
            co mi chodzi) to wybierzesz berlo z kalli w jednym kolorze. Tylko nie sugeruj
            sie, ze powinnas byc bardziej "zdecydowana" bo to taka przenosnia. Jedyne co
            nie polecalabym Ci to rzeczywiscie ciemnych kolorow bukietu. Podalam Ci
            wczesniej, ze bukiet proponuje przedluzany bo to cie optycznie wydluzy a masz
            wysokiego faceta to bedzie pasowac.Do wlosow to lepiej chyba wygladalaby u
            Ciebie roza, bo nie moge sobie wyobrazic kalli nad uchem a roze tak. Jak bys
            miala kok, to jak juz wczesniej pisalam, pieknie wyglada kalla z boku koka ale
            przy puszczonych jakos nie bardzo. A jesli chodzi o lilie to zobacz takie
            zdjecie: wejdz w www.bonnieflowers.com/ffo_index_fullinfo.html? i
            Wedding, strona 3, tam w drugim rzedzie trzecie zdjecie od lewej jest
            kompozycja z liliami, ale to tak na marginesie. Powodzenia.
    • Gość: Aneta Re: BUKIET ŚLUBNY IP: 81.15.254.* 17.04.04, 11:50
      Jestem ciekawa jaką wiązankę doradziłabyś dla mnie. Jestem szatynką wzrostu 162
      cm, raczej szczupłą. Będę miała sukienkę w białym kolorze. Z bardzo szerokim
      podpinanym miejscami dołem. Gorset bez ramiączek. Pan młody jest ok 20 cm ode
      mnie wyższy i będzie miał garnitur szaro - oliwkowy. Nie mam kolorowych
      dodatków dlatego nie bardzo wiem w jakim kolorze dobrać wiązankę, białej nie
      chcę. Bardzo lubię róże, dlatego myślałam, że może z kremowych róż wiązanka by
      mi pasowała. Co byś mi poradziła?
      • Gość: biedermayer Re: do Aneta IP: *.chello.pl 19.04.04, 22:29
        napisalam post a on nie poszedl bo Forum ma jakies problemy. Dobrze wybralas
        Anetko zostan przy tych różach i zobacz czy Ci pasuje róża Vendela (w
        kwiaciarni). Powodzenia.
        • Gość: Aneta Re: do Aneta IP: 81.15.254.* 19.04.04, 22:36
          Dziękuję bardzo za radę. A czy tak samo kremowe róże będą pasowały dla mojej
          drużki, która jest blądynką i będzie w bordowej kreacji?
          • Gość: biedermayer Re: do Aneta IP: *.chello.pl 20.04.04, 08:35
            beda pasowac, tylko zeby ich bylo mniej i nie przytłumiły Twojego bukietu. To
            ma być taka uboższa miniatura Twojej wiązanki.
            • Gość: Aneta Re: od Aneta IP: 81.15.254.* 20.04.04, 12:32
              Dziękuję Ci bardzo. To miło z Twojej strony, że doradzasz tu wszystkim
              przyszłym pannom młodym. Jeszcze raz dziękuję.
    • Gość: mmagda Re: BUKIET ŚLUBNY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.04, 10:02
      Dziekuje za to forum! Jestes niesamowita!Oby wiecej takich ludzi na swiecie!
      Mam pytanie: czy sztucznie barwione kwiatki moga pofarbowac mi sukienke?
      np.podczas deszczu lub gdy mi sie rece spoca? Jaki bukiet lepszy-w mikrofonie
      czy bez?
      • Gość: biedermayer Re: do mmagda IP: *.chello.pl 19.04.04, 22:48
        najbardziej farbuja koncowki np. kolorowej margerytki czy granatowej rozy.
        Przewaznie raczke sie zawija tak, ze nie masz kontaktu z koncami kwiatow ale
        teraz tez czasem zostawia sie koncowki rowno przyciete i niczym nie
        zabezpieczone i jezeli bedziesz miala w bukiecie np. kolorowane margerytki
        (szczegolnie nasze polskie)to masz murowane, ze i rece i sukienka beda
        kolorowe.W czasie deszczu tak latwo nie spadna platki z kwiatow a wystarczy,
        zebys tylko nie kladla mokrej wiazanki na sukience. Czy dawac mikrofon czy nie
        to moze zalezec np. od pogody, bo jak jest duzy upal a wiazanka nie jest bardzo
        wielka i ma kwiaty, ktore szybko wiedna bez wody to wtedy musi byc mikrofon
        albo zawatowane koncowki kwiatow. Z tym jest roznie jedni wola robic bez
        mikrofonu a inni nie potrafia bez niego zrobic wiazanki. Ja osobiscie wole jak
        te kwiaty sie mocno trzymaja i "mozna nią rzucac".
    • Gość: L Re: BUKIET ŚLUBNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 10:47
      Mam 183 cm wzrostu - jestem szczupła ale nie chuda szatynka - włosy upne w górę
      bo bedzie welon Suknia biała prosta lekko rozkloszowana
      Pan młody szczupły 190 garnitur ciemno grafitowy, też klasyzny
      A ślub 4 września
      jakie kwiaty pasowałyby do tego żeby było pięknie i niedrogo?
      • Gość: biedermayer Re: do L IP: *.chello.pl 19.04.04, 23:14
        ogladalas moze wczesniej podane przeze mnie adresy ? Nie widzialabym Ciebie z
        przedluzanym bukietem, ani takim ktory wydluza optycznie, ale berlo ladnie by
        wygladalo (np.kalla nie bedzie kosztowac wiecej niz 10PLN za szt.). Goździki
        nie są drogie (u nas 2PLN./szt.) i np. te jasno zielone są piekne, mozesz je
        np. połączyć z niebieską margarytką. Widzialam na pokazie kulę z margarytki
        zwanej santini (w zielonym kolorze), ozdobioną troche storczykiem i to trzymala
        na dłoni Panna Młoda (nie miało to żadnej rączki!) i było oryginalne. Możesz
        też wybrać wiązanke z kilku białych róż (o dużych głowach!), bedzie ładnie.
        • Gość: L Re: do biedermayer IP: *.icpnet.pl 19.04.04, 23:22
          Nie oglądałam jeszcze tych adresów bo nie chciałam się sugerować zanim mi
          czegoś nie doradzisz smile
          Szczerze mówiąc spodobał mi się pomysł z goździkami bo lubię te kwiaty i zawsze
          lubiłam (ale się teraz pewnie naraziłam wielu osobom) smilesmilesmile
          Pytaliśmy o bukiet w kilku kwiaciarniach w Poznaiu ale nikt mnie raczej nie
          przekonał zwłaszcza że słyszałam szablonowe "przedłużany bukiet z róż lub
          storczyków bo pani jest wysoka"
          Ty podałaś wreszcie coś oryginalnego - tylko jak teraz znaleźć w Poznaiu kogoś
          kto myśli równie otwartym umysłem? Może ktoś tu zna ciekawą kwiaciarnię w
          Poznaniu?
          • Gość: biedermayer Re: do L IP: *.chello.pl 19.04.04, 23:38
            ruszylam nowy temat (pod nazwą Pomocy), wlasnie pytając jakby za Was o adresy
            czy dobór sukienki czy co tam innego może jeszcze być. Nie przejmuj sie
            goździkami bo wracają do łaski i znów zaczynają być modne, i bardzo dobrze bo
            są pięknymi i wdzięcznymi kwiatami. Kto mógł Ci polecać przedłużany bukiet przy
            Twoim wzroście ?!
            • Gość: L Re: do biedermayer IP: *.icpnet.pl 19.04.04, 23:44
              Bardzo Ci dziękuję za pomoc smile
              Co do tego przedłużanego bukietu - też wydawało mi się to dziwne ale
              jednomyślność była zaskakująca... Jedna tylko pani powiedziała że widziałaby u
              mnie bukiet "z lekkim bałaganem" najwyżej odrobinę wydłużony smile
              Zastanawiam się z czym połączyć te goździki i w jaki sposób je uformować...
              Pierwszy raz w życiu żałuję że nie mieszkam w Warszawie smilesmilesmile
              • Gość: biedermayer Re: do L IP: *.chello.pl 20.04.04, 10:54
                nie masz czego zalowac. Ciesze sie tylko, ze nie mieszkam w Centrum i nie
                pracuje za blisko miejsc, ktore moga byc teraz zagrozone. A tak poza tym nie
                lubie za specjalnie Warszawy. Myslalam o bukiecie dla Ciebie i moze
                spodobaloby Ci sie berlo ? jak chcesz to przesle Ci zdjecie berla, ktore
                robilam na warsztatach, jest co prawda z margarytki ale to mozna zamienic bez
                problemu na gozdziki. Pokazesz tylko zdjecie w kwiaciarni (jak dobra to nie
                bedzie zadnego wydziwiania). Przeciez w Poznaniu prowadzą taką dobrą szkołę i
                to jest niemozliwe, zeby tam nikt Ci nie doradzil dobrze. Ja mialam wrazenie,
                ze kto jak kto ale w Poznaniu to wszyscy sa wyszkoleniu. Sama nawet zalowalam,
                ze nie mieszkam tam bo bym miala blisko do warsztatow, ktore tam prowadzą czy
                wlasnie szkoly, ktorą chcialabym tam skonczyc. Jestem zaskoczona. Moze
                powinnas isc do tej pani, ktora zaproponowala Ci bukiet z lekkim balaganem, bo
                mam wrazenie, ze moze Ci cos sensownego zrobic. Powodzenia
                • Gość: L Re: do biedermayer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 10:59
                  Koniecznie prześlij mi zdjęcie to i każde inne które wyda Ci się właściwe dla
                  mnie smile
                  Jestem CI niesamowicie wdzięczna - jeśli istnieje powołanie do ukłądania
                  kwiatów Ty masz je na pewno smile
                  A co do tej pani od bałaganu to chyba faktycznie skorzystam z jej usług skoro
                  jako jedyna wykazała się inwencją - chyba że do tego czasu znajdę jeszcze jakąś
                  z podobnym jak Ty powołaniem smilesmilesmile
                  Pozdrawiam
                  milka1974@o2.pl
                  • Gość: Magda-Poznan Re: do L. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.04, 09:52
                    Witaj L.! Jesli nadal szukasz kwiaciarni w Poznaniu to polecam Zlota Roze na
                    ul. Dąbrowskiego na petli na Ogrodach (ostatni przystanek tramwajow 1,2,7).
                    Jest tam kilka kwiaciarni,oblecialam wszystkie. Najbardziej za serce chwycila
                    mnie kobieta wlasnie w Zlotej Rozy, mloda jest otwarta na nowosci, a starsza ma
                    doswiadczenie kilkunastoletnie w bukieciarstwie. To chyba udane polaczenie. Nie
                    wiem,co Tobie doradza,ja jestem niska (160cm) wiec mnie doradzily maly
                    bukiecik.Bede miala jako oprawe male dzieci w kosciele i dla nich tez wymyslily
                    fajna sprawe-kwiatki w malenkich koszyczkach,oczywiscie takie same jak moje
                    kwiaty w bukiecie. Pozdrawiam i zycze udanych poszukiwan!
    • Gość: Ania Re: BUKIET ŚLUBNY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.04, 19:21
      Poproszę i ja o pomoc... Mam ślub 5 czerwca i zupełny brak koncepcji co do
      bukietu. Jestem bardzo wysoką (180 cm)i szczupłą osobą, sukienka będzie biała,
      spódnica w kształcie litery "A" a gorset delikatnie zdobiony koronką. Włosy
      ("mysi" blond - zamierzam zrobić kilka jeśniejszych pasemek) będą upięte w kok,
      by wygodnie przypiąć welon. Pan młody jest niewiele wyższy (183 cm), garnitur w
      kolorze grafitowym. Chciałabym, by wiązanka była raczej tradycyjna niż
      ekstrawagancka i raczej skromna. Jakie kwiaty mogłabym wybrać? Po cichu dodam,że
      uwielbiam intensywnie różowe piwonie, ale na ślub piwonie chyba odpadają smile
      Z góry dziękuję za podpowiedź. I nie będę oryginalna jeśli dodam, że dawno nie
      spotkałam się z taką życzliwością jak Twoja. Pozdrawiam ciepło - Ania.
      • Gość: biedermayer Re: do Ania IP: *.chello.pl 19.04.04, 23:29
        Aniu te piwonie są ładne ale jakoś mi do welonu nie bardzo pasują.Przeczytaj co
        napisalam wczesniej, do L, ona tez ma podobny problem (tylko inne wlosy) ale to
        samo moglabym Ci polecic, no moze bez tej kuli bo to nie jest klasyczne. Ale
        chyba róż też byłby dobry do grafitu, zobacz w kwiaciarni różę o nazwie Aqua.
        Też ciepło pozdrawiam.pa
        • Gość: biedermayer Re: do Ania IP: *.chello.pl 20.04.04, 08:31
          możesz jednak połączyć róże z piwoniami (małą ilość), bedzie to intensywnie
          różowy bukiet i Młodemu też coś różowego trzeba dać w klape. Rano sie inaczej
          myśli, pa. KOŃCZE MOJĄ PISANINE BO NIE DAJE RADY !! Teraz mam 2 dni urlopu
          to popisalam ale potem jak posiedze po pare godzin przed komputerem to nie
          zrobie innych rzeczy w domu (np. sadzonki). Przykro mi dziewczyny, może same
          wspólnie sobie pomożecie, co ? spróbujcie narazie !!
    • kometa Re: BUKIET ŚLUBNY 20.04.04, 16:19
      Mam zamiar miec suknie ecru, ktora bedzie na dole dosc strojna tzn. bedzie miala
      z boku drapowanie podpiete kwiatem (byc moze ze zwisajacymi listkami). Jaki typ
      bukietu wybrac aby calosc nie byla przesadzona? Jaka kolorystyka? Dziekuje z
      gory za fachowa pomoc smile

Kometa
      • kometa Re: BUKIET ŚLUBNY 20.04.04, 16:21
        Aha i jestem srednio ciemna blondynka o srednio bladej cerze i szarozielonych
        oczach smile To tak dla dopelnienia obrazu smile

Kometa
    • Gość: Agnes Butonierka IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.04.04, 16:11
      Witam Cie serdecznie,chcialabym Cie prosic abys zdradzila tajemnice robienia
      butonierki dla Pana Mlodego z np.2 kwiatkow. Czy jakos specjalnie nalzey
      usztywnic lodyzke? I czy najlepiej przypinac butonierke na agrafke czy moze
      jakos inaczej? Bede wdzieczna za odpowiedz. Pozdrawiamsmile
    • Gość: kaja Re: BUKIET ŚLUBNY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 08:59
      Chciałabym mieć bukiet "polny" naturalnie związany ale w sprzedaży są tylko
      margarytki co radzisz? Na łące nie będe zrywaćsmile
    • Gość: b Re: BUKIET ŚLUBNY IP: *.chello.pl 22.04.04, 20:41
      przykro mi ja jez nie odpisuje a zajrzalam tu na sekunde w przelocie. Naprawde
      nie mam czasu !!
    • Gość: kasia to ja tez..<zawstydzony> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 00:37
      wymarzony dla mnie watek, ostatnio zabralam sie za temat bukietu slubnego i
      baaaardzo brakuje mi kogos kto moglby kompetentnie doradzic. nie jestem z
      warszawy wiec pozwole sobie ta droga, z gory wyrazajac wdziecznosc za to, co
      robi dla nas przyszlych panien mlodych biedermayerwink
      a wiec tak: mam 172 cm wzrostu, chyba mozna powiedziec, ze jestem szczupla
      (sukienka ma rozmiar 38). sukienka jest do obejrzenia tu
      www.prudencegowns.com/images/ila/1875_166276.jpg?142 kolor jasne ecru.
      koraliki na sukience sa zlotawe, chyba tak to mozna ujac. jeszcze nie wiem
      dokladnie jaka bede miala fryzure ale bedzie to jakies blond upiecie. do tego
      prawdopodobnie zlota bizuteria na szyje. pan mlody bedzie mial na sobie brazowo-
      oliwkowy garnitur z jasnobrazowym paskiem (tenis), koszule ecru i fular
      golabkowo-bezowy, na ile moja znajomosc kolorow potrafi to ocenic..smile co do
      kwiatow wiem tyle, ze nie chce zadnych kaskad, raczej cos bardziej klasycznego
      w ksztalcie. z jednej strony chcialabym moc bukiet zasuszyc, z drugiej strony -
      wykorzystac kwiaty sezonowe, a slub bedzie w maju. pewnie to sprzeczne
      zyczenia, niemniej gdybys mogla cos doradzic - bede bardzo wdzieczna.
      pozdrawiam smile
      • Gość: Lady Daisy Re: to ja tez..<zawstydzony> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.04, 17:08
        Witaj,
        trochu spóźniłaś się z zadaniem tego pytania do Biedermaier, bo od pewnego
        czasu niestety przestała odpowiadać na pytania sad(patrz na odpowiedź wyżej od
        b.). Jeśli chcesz znaleźć odpowiedź jaka wiązanka to prześledź wątki od
        początku i m.in. w postach od Biedermaier do mnie znajdziesz kilka linków,
        które dla mnie były dużą inspiracją przy wyborze ślubnego bukietu (też w sukni
        mam odrobinę złota). Ja już swój zamówiłam, a wzór tego mojego wymarzonego
        znalazłam pośród tych które można zobaczyć na tych stronach. Zajrzyj jeszcze
        pod adres "babskiego forum" na www.gimbla.pl i szukaj, szukaj, szukaj.......
        Życzę wytrwałości w szukaniu....
        Pozdrawiam, też majowa panna młoda.....
        LadyDaisy
    • zabolek27 Re: BUKIET ŚLUBNY 19.07.04, 14:23
      Czesc MalgosiusmileJa z mila checia moglabym sie z Toba spotkac poniewaz
      potrzebuje porady:
      mam suknie z gorsetem w kolorze ekri a gora jest gorsetowa z koronki a na
      koronce sa wytlaczane jakies wzorki zlote.
      Moj narzeczony ma garnitur czarny a koszule ekri, ale nie wiem jaki musznik?
      Ostatnio uslyszalam ze musznik dobiera sie do mojej wiazanki-czy tez tak samo
      sadzisz?
      Rowniez nie wiem jaka ma byc dekoracja samochodu-slyszalam ze powinna byc
      podobna do mojej wiazanki?
      Ja wychodze zamaz w ostatnia sobote sierpnia - prosze cie o propozycje
      kolorystyczna a moze mozemy sie spotkac i porozmawiac.
      Moge rowniez przeslac ci moja suknie.Dodatkowo mam wrostu 160cm i sniada
      karnacje i wybierajac suknie dowiedzialam sie rowniez ze mam urode cyganska.
      Prosze doradz mi cos
      Pozdrawiam Ania

P.S. Jesli mozesz to odpisz mi na moj adres: ania.posuniak@wp.pl
    • mroowka Re: BUKIET ŚLUBNY 21.07.04, 08:39
      Proszę o radę. Ślub mamy w ogrodzie, w sierpniu. Wymyśliliśmy, że bukietem będą
      miniaturki słoneczników w dużą ilością traw, zielonego. Czy jakieś rady możesz
      mi dać, co do ułożenia, na co zwracać uwagę przy słonecznikach, co zrobic żeby
      wytrzymały chociaż do następnego dnia z podniesionymi główkami, bo wtedy mamy
      sesję zdjęciową.
      Dziękuję i pozdrawiam
    • Gość: NUTELLLA Re: BUKIET ŚLUBNY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 14:13
      cześć potrzebuję małęj rady: otóż w sierpniu wychodze za mąż i moka suknia
      slubna jest na tzw.styl hiszpański bardzo zwiewna, troszkę poszerzana na małym
      kole,kolor ecru,do tego gorset "opadające ramiączka" haftowany .spódnica jest z
      tiulu taka warstwowa( 3 warstwy różnej długośći)sprawia wrażenie bardzo
      zwiewnej i lekkiej.Pan młody grafitowy garnitur i koszula ecru.Mam pytanie jaki
      bukiet będzie pasował żeby sie nie zlał z moja suknią.Prosze o odpowiedź.
    • aniaw77 Re: BUKIET ŚLUBNY 22.07.04, 22:04
      Witam serdecznie,

Mam takie pytako, kiedy powinnam zamówić wiązankę do ślubu i z jakich kwiatów
      robi się wiązanki we wrześniu?
      Ślub -4 września.

Pozdrawiam,
      Ania
    • Gość: stokrota Re: BUKIET ŚLUBNY IP: *.tvgawex.pl 03.08.04, 22:09
      witamsmile
      ja juz zaplanowalam sobie ze moj bukiet bedzie z gozdziwkow. jedank mam
      dylemat: czy z bialych gozdzikow poprzeplatanych niebieskimi - mam dodatki
      niebieskie, czy moze tylko biale gozdziki i jakies drobne niebieskie kwiatuszki
      do tego? jesli te drobne to jakie? pozdrawiam i dziekuje z gory za odpowiedz
    • byhanya Re: BUKIET ŚLUBNY 03.08.04, 22:52
      Jezeli moge tez czcialabym skorzystac z twojej uprzejmosci i poradzic sie o
      bukiet do bardzo nietypowej sukni slubnej ktora sklada sie z szaro lnianej
      spodnicy z koronkami na dole troche w formie dzwonu. gora to gorset se skor
      foczych moga byc szale lub szarobezowe. pod gorset zaloze delikatna koszulke z
      uzym dkoltem i dlugimi "sredniowiecznymi" rekawami. Slub odbedzie sie w
      kosciele - wyremontownanej stajni i odsloniemtymi belkami. maz jezt ze tak
      powiem brzydko wygladu pantarczego jajka ale bardzo ujmujacy. zalozy dokladnie
      to o co go poprosze....
      Jakie do tego kwiaty ???? slub zima -przedwiosnie
      • Gość: anja Re: BUKIET ŚLUBNY IP: 212.160.156.* 04.08.04, 10:11
        Bardzo proszę i ja o poradę.
        Ślub mam 9 października. Mam 177 cm wzrostu, jestem szczupłą blondunką z jasną
        cerą. Suknia koloru ecru z ramiączkiem na szyje, rękawiczki i dłuuugi tren.
        Włosy będe miała spięte w klasyczny kok. Pan młody w ciemnym garniturze.
        Myślałam o jakimś klasycznym bukiecie tylko nie moge się zdecydować z jakich
        kwiatów i czy lepszy bedzie w kolorach ecru z zielonym, czy też zdecydowany
        bordo. Możesz mi coś poradzić?
    • ania.de Re: BUKIET ŚLUBNY 09.08.04, 13:52
      PROSZE O PORADĘ, BIORĘ SLUB 9 PAŹDZIERNIKA 2004, SUKNIA BĘDZIE BIAŁA Z LEKKIMI
      AKCENTAMI SREBRA-PLATYNY, MAM WZROST 166 CM, WŁOSY CIEMNY BLĄD, OCZY
      NIEBIESKIE, NARZECZONY JEST CIEMNEJ KARNACJI, Z CIEMNYMI WŁOSAMI, BEDZIE W
      CIEMNYM GARNITURZE JAKĄ MOGE DOBRAĆ DO TAKIEGO POŁĄCZENIA WIĄZANKĘ? Z JAKICH
      KWIATÓW?
      W PAŹDZIERNIKU JAKICH KWIATÓW MOŻNA UŻYC DO PRZYSTROJU KOŚCIOŁA?
      POZDRAWIAM
      ANIA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka