mala_mia11 08.02.11, 13:03 no właśnie jakie macie na nią pomysły? czy musi być biała/ kremowa? czy krótka czy długa? jak ma wyglądać? macie jakieś pomysły? dla dziewczyn które mają także poprawiny to dość istotny temat a ja nie mam wcale pomysłu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mala_mia11 Re: sukienka na poprawiny 08.02.11, 13:13 taka luźna koncepcja plącząca się w mojej głowie to jakaś do kolan zwiewna lub i raczej biel... ale to tylko wątłe myśli i czekam na Wasze pomysły, lub gotowe kreacje jeśli już macie Odpowiedz Link Zgłoś
ylfeth Re: sukienka na poprawiny 08.02.11, 13:21 Ja poprawin nie robię, ale stawiałabym na kolor. Na poprawinach już nie jesteś niewinną panną młodą więc biel można odpuścić. No chyba, że lubisz. Mnie się podoba ta fioletowa, cała tak jak na fotce. Zależy też od charakteru poprawin, jeżeli druga huczna impreza to można coś eleganckiego, stawiałabym tu na czerń (ale ja kocham czarne), jeżeli śniadanie z obiadem w celu doleczenia kaca przed powrotem do domów to coś luźniejszego, swobodnego. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mia11 Re: sukienka na poprawiny 08.02.11, 13:31 no właśnie bieli nie bardzo lubię więc sroko ślub i poprawiny- biała suknia ślubna bo ma być piękna i wyjątkowa, to na poprawiny też białą bo to pewnie ostatni raz wystąpię w białej sukience chociaż właśnie ta fioletowa jest naprawdę kusząca, nie wiem co zrobić więc podpytuję jak Wy zamierzacie Odpowiedz Link Zgłoś
agata_abbott Re: sukienka na poprawiny 08.02.11, 13:44 Ja planuję raczej coś kolorowego, do kolan, letniego i wesołego Ale to pewnie podyktowane głównie charakterem moich poprawin - mają być luźne, na powietrzu, grill/ognisko - tego typu sprawy. Tak więc biała odpada, bo się od razu upaprze, albo też będę przez całą imprezę stresować się, że zaraz się upaprze Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mia11 Re: sukienka na poprawiny 08.02.11, 13:52 ja poprawiny będę mieć w restauracji tam gdzie wesele, więc ubiór na luzie odpada, bo będę później najbardziej oplotkowaną PM w okolicy Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: sukienka na poprawiny 08.02.11, 14:31 > ja poprawiny będę mieć w restauracji tam gdzie wesele, więc ubiór na luzie odpa > da, bo będę później najbardziej oplotkowaną PM w okolicy Aż tak wielkie poprawiny robisz? Czy tak mało wierzysz w swoich gości. Szczerze mówiąc, o sukience poprawinowej myślałam zawsze w kontekście "która z sukienek, które są w szafie, pasuje na poprawiny?". Forum otwiera oczy. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mia11 Re: sukienka na poprawiny 08.02.11, 15:47 poprawiny są wliczone w cenę wesela więc zaproszeni będą wszyscy goście więc może się zdarzyć plotkująca ciocia.. czy nawet dwie no ja też myślałam, że to już nie jest tak zobowiązujące ale przeglądając fotki znajomych czy słuchając opowieści, poprawiny to też rewia mody a cóż PM nie wypada być nie elegancką Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: sukienka na poprawiny 08.02.11, 15:48 Podziwiam znajomych, którzy mają siłę na rewię mody na poprawinach Cyborgi jakieś. Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: sukienka na poprawiny 08.02.11, 16:01 No to uważaj, żeby nie oplotkowały Cię dlatego, że na poprawinach miałaś białą sukienkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ding_yun Re: sukienka na poprawiny 08.02.11, 16:45 Nie zakłada się na poprawiny białej sukienki. Jakakolwiek kolorowa sukienka nie przesadnie strojna da radę. Odpowiedz Link Zgłoś
karenek Re: sukienka na poprawiny 10.02.11, 20:52 Mam całodniowe poprawiny z orkiestra. Sukienka na pewno do kolana, skłaniam się do kremowej/białej , ale wyjdzie w praniu bo po moim slubie kroja mi sie jeszcze 3 wesela wiec gdyby byla kolorowa sprawdzilaby sie jak ta lala Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkawalczywkisielu Re: sukienka na poprawiny 10.02.11, 21:09 chomiczkami napisała: > Szczerze mówiąc, o sukience poprawinowej myślałam zawsze w kontekście "która z > sukienek, które są w szafie, pasuje na poprawiny?". o to to! - Odpowiedz Link Zgłoś
sajolina Re: sukienka na poprawiny 10.02.11, 21:44 Mz, na poprawinach jest już dowolność kroju i koloru sukni, bylebyś przed ciotkami gołym biustem i tyłkiem nie świeciła, to wszystko jest dopuszczalne. Nie słyszałam nigdy, żeby PM miała obowiązek ubierać się w biel na poprawiny - chyba, że chcesz się wyróżnić i nadal wyglądać jak PM, to w bieli na pewno Ci się to uda. Skoro poprawiny mają być w restauracji to ubierz się raczej elegancko niż całkiem na luzie, ale też bez przesady. Na poprawinach na jakich byłam jedna PM miała błękitną princesskę z żakietem a'la coco chanel, a druga miała letnią, zwiewną sukienkę w zielono - białe wzory (dość elegancką, nie z bawełny). Obie wyglądały bardzo ładnie. Może coś takiego: Odpowiedz Link Zgłoś
pina_colada88 Re: sukienka na poprawiny 10.02.11, 23:17 Sukienka na poprawiny na weselach na których ja bylam zawsze byla eleancka, ale nigdy biala. Moja siostra we wrześniu miala niebieską, jasnoniebiesk,ą, nie turkusową. Wkleję może kilka propozycji 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mia11 Re: sukienka na poprawiny 11.02.11, 10:16 dzięki dziewczyny! przekonałyście mnie, że w bieli nie muszę występować i na pewno tego nie zrobię bo jej nie znoszę Odpowiedz Link Zgłoś
klemenssa Re: sukienka na poprawiny 02.04.11, 19:43 Tak negujesz białą sukienkę, a wklejasz model białej i na dodatek ewidentnie ślubnej sukienki pod numerem 6. Mam suknię ślubną z kolekcji Royal Splendor i znam ten model, bo on też pochodzi z tej kolekcji Ale ta sukienka faktycznie jest bardzo uniwersalna, skoro jak widać, ktoś może ją wybrać na poprawiny, jeżeli obstaje przy bieli i eleganckiej formule imprezy. Jeżeli chodzi o moje poprawiny, to stawiam na kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
gigiaa Re: sukienka na poprawiny 06.04.11, 18:48 Nasze poprawiny będą mieć postać śniadania dla tych gości, którzy zostaną w hotelu po weselu. Doszłam jednak do wniosku, że skoro w trakcie ślubu i wesela panna młoda jest w centrum zainteresowania wszystkich gości, to będą też zwracać na nią, na to w co jest ubrana, uwagę na poprawinach. Chciałam kupić po prostu ładną letnią sukienkę w jakiejś sieciówce, bo priorytetem było dla mnie to, żeby to nie były wyrzucone w błoto pieniądze, sukienka, której nigdy więcej nie założę. W efekcie kupiłam taką sukienkę w jednym z najmodniejszych kolorów tego sezonu, soczystej fuksji Myślę że jest wystarczająco elegancka a przy tym też uniwersalna, myślę, że pewnie nie raz ją jeszcze założę Odpowiedz Link Zgłoś
mortishhia Re: sukienka na poprawiny 06.04.11, 20:26 Bardzo mi się podoba. Faktycznie jest elegancka, spokojnie możesz ją założyć na poprawiny, ale ja nie miałabym oporów, żeby ją ubrać do klubu na imprezę, więc na pewno ją nieraz założysz! Z tym, że ja miałabym wątpliwości co do kupowania sukienki na poprawiny w zwykłych sklepach gdzieś w galerii handlowej. Nie mam takiego wyczucia, Bałabym się, że wybiorę sukienkę, która mi się spodoba, ale będzie niestosowna do tej okazji... My robimy większe poprawiny, cały następny dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
gigiaa Re: sukienka na poprawiny 07.04.11, 20:12 Dziękuję. Chciałam, żeby to było coś oryginalnego, a zarazem uniwersalnego. Tym bardziej, że nie szykują mi się nawet żadne wesela w najbliższym czasie, żebym ewentualnie mogła wykorzystać taką sukienkę z poprawin. A tą, czuję, że założę jeszcze nie raz. Mieli piękne sukienki. Myślałam, że na poprawiny będzie ciężko coś wybrać, ale jak się okazało, trudno mi się było zdecydować na jedną Odpowiedz Link Zgłoś
gigiaa Re: sukienka na poprawiny 07.04.11, 20:16 Ach nie, nie kupiłam jej w żadnym "zwykłym sklepie" w centrum handlowym. Kupiłam ją w salonie ślubnym Splendor przy wybieraniu sukni ślubnej. Też bałam się, że w zwyczajnym sklepie wybiorę sukienkę, która średnio będzie pasować do okazji. Nie mam zbyt wiele czasu na bieganie po sklepach przed ślubem, i tak jest już dużo na głowie. W salonie oprócz tradycyjnych sukien, były też eleganckie sukienki. Na ślub cywilny, czy dla świadkowej. Uznałam, że na poprawiny będą jak znalazł i na pewno nie popełnię żadnej gafy Odpowiedz Link Zgłoś
kamilabarska Re: sukienka na poprawiny 12.01.12, 12:23 Moja znajoma ostatnio wybrała naprawde ciekawy zestaw czarną mini w połaczeniu z bluzką z cekinami. Wygladało to naprawde bardzo fajnie, a taki zestaw mozna potem wykorzystac jeszcze na niejedna imprezę. Odpowiedz Link Zgłoś
monkara25 Re: sukienka na poprawiny 11.02.11, 21:10 Ja, z racji tego, że miałam poprawiny w plenerze, postawiłam na wygodę i dałam uszyć piękny, czarny atłasowy garnitur. Było wygodnie i elegancko. Do tego szpilki i szaleństwo do nocy Odpowiedz Link Zgłoś
magdaplum [...] 06.04.11, 21:18 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś