Dodaj do ulubionych

ŁEBA - NACIĄGACZE "WYDMY" OSZUŚCI

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 17:51
Właśnie wróciłam z łeby oszuści , tylko tyle mogę powiedzieć. Naciagacze
wyjazd na wydmy morze sie okazać wielką klęską, chociaż sam widok jest
śliczny, ale nie dajcie się naciągnąć.
Mądry Polak po szkodzie znowu się sprawdziło. Ponieważ w tym roku nie
jechaliśmy sami na wakacje tylko z ludźmi, którzy niezbyt lubią chodzić
ponieśliśmy klęskę, ale nic nie pobiło wyprawy na wydmy. Szkoda ze nikt nie
informuje turystów dokładnie jak najtaniej tam dojechać jeżeli nie możemy
pójść pieszo.
Jeżeli ktoś byłby zainteresowany to chętnie powiem w jaki sposób najtaniej
tam sie dostać, sama straciłam ale chętnie podzielę się z innymi dobrą radą.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pegaz bryczka ? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 27.07.05, 18:22
      dałaś się naciągnać na jazdę bryczką ?

pozdro
      Pegaz.
    • Gość: sas Re: ŁEBA - NACIĄGACZE "WYDMY" OSZUŚCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 18:23
      nic nie mozna zrozumiec z tego bełkotu - napisz po polsku
      • Gość: antropolog Re: ŁEBA - NACIĄGACZE "WYDMY" OSZUŚCI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 20:00
        ja wszystko zrozumiałem - jechali z ludźmi, którzy nie lubią chodzić, więc neta
        uprzejmie chodziła do sklepu i wszystko kupowała za swoje - jedzenie, piwo,
        kremy i co się okazało?
        Ci ludzie mieli oddać im kasę po powrocie - nie oddali, po prostu ich
        naciągnęli.
        Co do rady, to jest ona prosta - chcesz tanio dojechać na wydmy - patrz z kim
        jedziesz, upewnij się, (odpowiednio wcześniej) że to nie naciągacze.
        :)
    • Gość: scotland yard Re: ŁEBA - NACIĄGACZE "WYDMY" OSZUŚCI IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 27.07.05, 20:14
      ech, niczego nie rozumiecie.Strategicznym
      punktem byly wydmy, do ktorych nalezalo
      dotrzec inaczej niz na wlasnych nogach.
      A ze to sa RUCHOME WYDMY to zostali naciagnieci,
      bo sie oddalaly niczym fata morgana. N.b. zjawisko
      posuwania (na) sie lebskich wydm badane jest przez
      naukowcow i do nich winien(a) zwrocic sie net przed
      podjeciem wyprawy.
      • skun2 Re: ŁEBA - NACIĄGACZE "WYDMY" OSZUŚCI 28.07.05, 03:16
        one nie tylko wędrują, ale i ponoć w czsaie podmuchów wiatru wydają dźwięki
        przypominające słowa:
        "Wrzuuuuuućććć stówkęęęę, wrzuuuuućććć do moooorzaaaa"...
        Ponoć niektórzy się nabierają, a potem żałują.
        Polak mądry po szkodzie.
        • Gość: jurand Re: ŁEBA - NACIĄGACZE "WYDMY" OSZUŚCI IP: *.proxy.astra-net.com 28.07.05, 14:53
          Noooo, super ! Ostatnio na różnych forach trafiałem na samych ponuraków,
          przemądrzałych, wulgarnych prostaków itp. A tu, oprócz jednego, który nie zna
          polskiego- miłe rozczarowanie, wielkie brawa za trzy poprzednie teksty !!!
          Poprawiły mi humor na upalne popołudnie.Pozdrawiam autorów.
    • Gość: madles Re: ŁEBA - NACIĄGACZE "WYDMY" OSZUŚCI IP: *.abp.pl 31.07.05, 11:59
      Wybieram się do Łeby więc proszę neta daj znać jak dojechać na wydmy nie tracąc
      za wiele kasy. Dziękuję.
      • skun2 Re: ŁEBA - NACIĄGACZE "WYDMY" OSZUŚCI 31.07.05, 12:06
        przecież z Łeby to rzut beretem, można pieszo.
    • Gość: magda do NETA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 17:15
      Net- właśnie wybieram się nad morze na wydmy- tzn, że najlepiej dojść tam
      pieszo.
    • Gość: kilka Re: ŁEBA - NACIĄGACZE "WYDMY" OSZUŚCI IP: *.pl / *.skyware.pl 01.08.05, 18:44
      najwięcej to tam kosztuje parking ;-))
      • Gość: l Re: ŁEBA - NACIĄGACZE "WYDMY" OSZUŚCI IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 02.08.05, 08:31
        ja myślę że fajnym pomysłem jest dojście plażą muszę to wypróbować następnym
        razem:-) sama szłam/jechałam drogą tradycyjną:
        samochodem do rąbek parking 4 zł/godz.
        stateczkiem 12zł.
        pieszo do wydm
        z wydm do rąbek meleksem 10 zł.
        za 4-osobową rodzinę tyle co obiad w fajnej knajpie w w-wie
        • Gość: columbus2000 Re: ŁEBA - NACIĄGACZE "WYDMY" OSZUŚCI IP: 80.94.108.* 02.08.05, 21:04
          jesli samochod stal na parkingu 8 godzin, to wychodzi, ze w Wa-wie w fajnej
          knajpie mozna zjesc obiad za 13,50zl od osoby. Musze nastepnym razem zmienic
          lokal, bo tam gdzie bywalem do tej pory chyba oszukuja, bo musialem zaplacic
          duzo wiecej.
    • Gość: karola Re: ŁEBA - NACIĄGACZE "WYDMY" OSZUŚCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 21:48
      Właśnie wybieram się na urlop do Łeby i aż jestem przerażona, cały czas tylko
      czytam jakie tam mnie czekają wydatki, a o co cgodzi z tymi wydmami??
      • Gość: madles Re: ŁEBA - NACIĄGACZE "WYDMY" OSZUŚCI IP: *.abp.pl 07.08.05, 11:31
        neta odezwij się
        • Gość: marek Re: ŁEBA - NACIĄGACZE "WYDMY" OSZUŚCI IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.05, 08:06
          netę tak naciągneli że pękła.
    • Gość: 123 Re: ŁEBA - NACIĄGACZE "WYDMY" OSZUŚCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 19:14
      neta napisz o co chodzi z tymi wydmami
    • Gość: Oktypok NO TO CIĘ WYDYMALI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 19:38
      • Gość: gregorbial Re: WYDMY IP: *.olsztyn.mm.pl 08.08.05, 11:15
        Wlasnie wrocilem z Leby i juz Wam pisze o co chodzi. Rzeczywiscie ceny dojazdow
        sa mocno przesadzone. Zeby dostac sie na wydmy melexem (maly pojazd
        transportowy) trzeba zaplacic dwa razy. Pierwsze melexy dowoza do malej
        miejscowosci Rabki (od granic leby to tylko 1,5km) a placi sie za to 5zl (!).
        Moza rowniez jechac busem w tej samej cenie. Obie mozliwosci maja swoje postoje
        w centrum Leby. Ja mialem pole namiotowe tuz przy koncu Leby i poszedlem do
        centrum zeby wsiasc w melexa. Okazalo sie ze w tym samym czasie co szedlem do
        centrum doszedlym do Rabek i przy dwoch osobach mialbym 10zl w kieszeni. Z
        Rabek mozna isc piechota lub wsiasc w kolejnego melexa lub bryczke (za 10zl za
        osobe !!! ). Do przejscia jest jakies 5,5km i polecam. Cena jaka sie placi za
        ta podroz jest tego nie warta. Dodatkowo w Rabkach placi sie za wejscie na
        teren Slowinskiego Parku - 4 zl normalny, 2 zl ulgowy. Kolejna atrakcja w
        polowie drogi do wydm to Wyrzutnia. O zgrozo...znow bilety. Nie pamietam cen
        ale normalny kosztowal chyba 8zl. Za to zeby zobaczyc 3-4 metrowa wyrzutnie -
        nie warto. Taniej wyjdzie kupic pare pocztowek. Pare kilometrow dalej...wydmy.
        Widok rzeczywiscie poruszajacy.

Teraz najciekawsze...wrocilem do Leby idac plaza. I co ciekawe...nei ma tam
        zadnych wejsciowek. Czyli podsumowujac dla osob lubiacych wedrowac polecam
        spacer plaza od samego poczatku, wejscie na teren Parku macie za darmo, jak
        jest pogoda to sama przyjemnosc chodzenia plaza. Pozniej znow wracacie plaza i
        zaoszczedzicie troche kasy jak sie idzie w kilka osob. Na pewno nie polecam
        jazdy tam pojazdami...chyba ze pogoda jest nie taka to najwyzej pierwszy dojazd
        do Rabek.
    • 5aga5 Re: ŁEBA - NACIĄGACZE "WYDMY" OSZUŚCI 09.08.05, 23:48
      Fakt! byłam tam 3 lata temu ale na wydmy dojechaliśmy wypożyczonymi rowerami.
      • Gość: turysta LUDZIE ! PIESZO TRZEBA CHODZIĆ ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 16:19
        JESTEŚCIE NA WCZASACH TO GDZIE WAM SIĘ SPIESZY? TROCHĘ RUCHU KAŻDEMU DOBRZE
        ZROBI :-) ŻYCZĘ MIŁYCH WRAŻEŃ Z POBYTU W ŁEBIE
        • Gość: Dorota Re: LUDZIE ! PIESZO TRZEBA CHODZIĆ ! IP: *.ztpnet.pl 18.08.05, 21:10
          To prawda, przyłączam się. Teraz żałuję ze tylko wracałam plażą, a droga lekka,
          łatwa i bardzo przyjemna (plażą jakby krótsza niż lądem). Oczywiście przy
          sprzyjającej pogodzie. I woda w tamtych okolicach przezroczysta, prawie
          niebieska. Można się byczyć na plaży cały dzień, co niektórzy czynili. Nawet
          naturyści:) Piękna okolica, szkoda kasy na środki transportu.
    • Gość: magda Re: ŁEBA - NACIĄGACZE "WYDMY" OSZUŚCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 16:29
      Właśnie wróciłam- dzięki waszym uwagą nie dałam się naciągnąć, do Rąbek
      dojechaliśmy taxi 10 zeta na 4, co daje 2,50 na osobe, a dalej pieszo, aż do
      wydm- spacerek super- spowrtotem plażą- jeszcze lepiej- żałuję, że w tamtą
      stronę też nie szliśmy plażą, bo droga o wiele lepsza i ciekawsza, po drodze
      przystanki na kąpiel- super. Teraz już wiem, że nastepnym razem można dojść tam
      plażą i w ten sam sposób wrócić. Pozdraweiam.
      • Gość: ostrów Re: ŁEBA - NACIĄGACZE "WYDMY" OSZUŚCI IP: *.promax.media.pl 29.08.05, 10:12
        dajcie namiarki na niedrogą 2-ke z kibelkiem w Łebie ;)
        pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka