Witam,
w przyszłym roku mam być świadkową na ślubie mojej przyjaciółki, sama jestem w związku nieformalnym (do przyszłego roku możemy być już zaręczeni

Para Młoda zna mojego partnera, jednak świadkiem będzie inny mężczyzna. W związku z tym mam takie pytanie - co z moim partnerem w czasie całej ceremonii ślubu oraz na weselu? Na razie głupio mi zapytac o to Parę Młodą, chciałabym się dowiedzieć jak to bywa czy w tradycji czy po prostu jaka jest praktyka...
Martwie się tym bo oboje znamy tylko Parę Młodą, jak to ma wyglądać, no bo wiem że ja muszę być od wczesnych momentów wraz z Panną młodą, przy przygotowaniach aż do samego końća wszelkich uroczystości, ale co wtedy będzie sie dzialo z moim partnerem, czy będzie siedział na weselu obok mnie, czy życzenia i prezent możemy podarować Parze Młodej razem, czy może być z nami przy przygotowaniach? sytuacja jest o tyle utrudniona że ślub jest w dużej odległosci od naszego miejsca zamieszkania więc musimy tam dojechac conajmniej dzień wcześniej, a mój chłopak nie posiada prawa jazdy więc nawet ni będzie mia jak dojechac no z kościoła do sali, co wtedy?
mam z tym wiele wątpliwości i martwie się tym jak to wszystko wyjdzie organizacyjnie, czy może zasugerować pewne rozwiązania Parze Młodej? Natomiast myślę że to nie wypada, oni przecież wiedzą żę jesteśmy parą i oboje jesteśmy zaproszeni na ślub....
proszę o jakieś rady