Dodaj do ulubionych

5th się zestawia. Wersia 2.0

12.01.12, 12:59
Miały być fifties, jednak urzekły mnie zwiewne sukienki. 5th i jej Najwspanialszy ślubują cywilnie. Ma być romantycznie ale nie księżniczkowo. Dlatego wymysliłam suknie w kolorze lekiego błękitu. Krój
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ge/cg/vecv/O1aDWxzk8dTmYByGIX.jpg
do tego butki
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ge/cg/vecv/34ilgEfqazGqUYU9PX.jpg
zacięłam się na czubku głowy wink. Po przeglądnięciu tryliona zdjęć stroików, weloników, toczków (jeden już mam ale pasował do wersji fifties) stwierdziłam, że pasował będzie kwiat, i to nie w kolorze sukni czy butów. Celuję w ciemny róż/ fuksję/ burgund. Bardziej chodzi mi o kształt. Co myślicie o kwiecie typowym, czyli stroiku udającym kwiat? Czy powinno być tylko coś zamotane? Czy cos z poniższego zestawu do Was przemawia?
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ge/cg/vecv/jOxKLPaa6vmJqL4BlB.jpg
Obserwuj wątek
    • figa241 Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 12.01.12, 13:29
      O 5TH! w koncu !!

no to jak sie zestawiasz i wystawiasz na publiczna krytyke to ja sie zabieram do dziela!!

zatem sukienka- ta ze zdjecia jest mega Figowa- piekna gora- uwielbiam takie motylkowe rekawy! co do koloru- nie ma ze tylko cywilny! az cywilny! bede Ci namawiac na biel! tendencyjnie biel! choc jasny blekit tudziez szampanski lub brudny roz....dobra bo sie Figa kolorystycznie nakreca- bile Elemntarnie :p

buty- piekne!! bez dwoch zdan! Figa kocha buty - te kocha! piekne sa !

spinka zapinka....fuksja ladny kolor...ale ja bym moze poszla w ten taki burgund- pierwszy kwiatulek sie mi poodbuje najmocknije!
      ale Figa wrozy- jeszcze sie Element nazmienia.... a Figa pokibicuje a co!
      • 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 12.01.12, 13:43
        aale materia już kupiona, heh.
        I byl to lekki protest_song na ślubno=białe wizje. Na dodatek ktoś 5thowi powiedział że mu w ecru lepiej niz w bieli, a 5th ecru nie lubi. Cos mi tez ten burgund sie najbardziej widzi. A kFFiatek nie odpustowy? nie?
    • pamoz Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 12.01.12, 13:35
      Ale jaja....
      Piata, moge tyle powiedziec, ze zgadzam z toba niemal w kazdym poscie. telepatycznie chyba nawet suknie razem wybieralysmy. Twoja jest cudna, dodatki tez. Nadaje sie i na slubny i na cywilny. Czyj to projekt?

A teraz moje podobienstwo: augustajones.com/Isola.htm, a tutaj jej tyl: www.stellaliliana.com/new_images/bridal/augusta_jones/album/slides/isola_back.shtml
      • 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 12.01.12, 13:51
        dziekuje smile)
        Twoja suknia piekna. Ja mialam obsesje niepokazywania ramion. ale jak masz piekny dekolt i kształtne ramiona to pewnie. Jest bezpretansjonalna. I mysle ze mozna by ją np po latach ufarbowac i zalozyc na jakas rocznice , a cosmile
        • pamoz Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 12.01.12, 14:15
          Gdybym widziala Twoja wczesniej, to mozliwe ze zdecydowalabym sie na nia. Te efemeryczn-zwiewne rekawki sa cudne. Wyglada mi to na jakis hiszpanski projekt.

Nic bym nie zmieniala w Twoim ukladzie, wlaczajac dodatki. A kwiat zaden odpustowy, no chyba ze uda ci sie znalezc jego zywy odpowiednik, jak ta ostatnia orchidea, to bedzie jeszcze ladniej. Ja bede miala 2 kremowe roze z tylu boku. Jak planujesz wlosy uczesac? Podobnie do fryzu na zdjeciu?

A propos koloru, wyczytuje na forum ze biel wciaz popularna???
          Moze to jakas kulturowa roznica, ale w UK, gdzie mieszkam, biale suknie sa prawie nie do znalezienia. Biel to synonim czystosci przedmalzenskiej, czyli odpowiednik naszego welonu. Co kraj to obyczaj...
          • 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 12.01.12, 15:08
            hmm z tymi symbolami to ciekawa sprawa. Raczej symbol slubu ta biel. Moze i troszke zaluje ze bialej nie kupilam. Teraz na allegro za grosze mozna cudne suknie kupic. No ale 5th lubi kombinowac i szyje. (znaczy szycie zleca).
            co do wlosow to tylko je na walki nawine, podniose, za uchem zbiore i tam kwiat wepne. Nistety Bozia wlosow o gestosci tych od Kasi Middleton nie dala wink

Mi sie kiedys biel kojarzyla bardziej ze slubem koscielnym. W ecru czuje sie zle ...no i pospolity imo. (widzialam niedawno na allegro suknie w pieknym kolorze capuccino i to bylo to!) Poza tym chcialam pojsc w lekka awangarde. A ze w sklepach z materialami wcale wielkiego wyboru nie ma, wiec dlugo nie dumajac postawilam na ten blekit.
      • 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 12.01.12, 13:52
        a projekt to za diabła nie wiem. Widziałam ją w 2 linkach na internecie i sie zakochalam
    • shirley_shirley Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 12.01.12, 13:52
      Suknia ladna, zedne toczki nie pasuja. Do niebieskiego burgund tez mi sie nie widzi, fuksja itp moze byc. A moze jednak lepiej zywy kwiat we wlosy? Buty fajne. A jaka bedzie fryzura?
      https://www.abcslubu.pl/suwaczki/2012_07_28_46_1.png
      • kassia_34 Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 12.01.12, 14:06
        Suknia piękna ale buty obłędne!! aż żal chować je pod sukienką smile Zgadzam się z poprzedniczką, żadnych toczków, ewentualnie jakaś opaska (jeśli Ci pasuje do urody),a kwiatek to raczej w kolorze fuksji, niż burgundu.
        • 5th_element dlugosc sukni 12.01.12, 15:26
          co myslicie by sukni nie robic bardzo dlugiej? (trenu ani zadnych powłóczystosci nie chce)
          myslaam by byla tak "na bosaka do ziemi". Czyli by po wlozeniu butów bylo je widac.
          Moze jakies inne opcje dlugosci?
      • 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 12.01.12, 14:11
        mam dość liche włosy, kolor szatyn z pasemkami, długość do brody z lekkim pocieniowaniem. Gdybym miala takie piękne owłosienie jak pani na zdjęciu, to wpięłabym tylko jakąś delikatną spinkę
        • ilekobietamalat Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 12.01.12, 14:25
          jesli kiecka blekit to kwiat imho bardziej w fiolet powinien leciec, tudziez ta fuksja, zalezy kto co rozumie pod tym koloremwink)

ale zastanawiam sie czy taki. nie widze do tej sukni duzego kwiatu chyba.. jesli bedzie tak jak na zdjeciu z tymi blyskotkami w pasie to cos mi zgrzyta,ale to w mojej wyobrazni,ty mozesz miec zupelnie inna wizje niz mi sie wydaje ze masz;DD
          • 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 12.01.12, 14:42
            nie nie błyskotek nie bedzie takich znaczy ślubnych kamyczkow. Ma byc lekko modernie (no chyba ze sama jakos w przyplywie weny cos nanizam.

Wlasnie - tez dumam co to fuksja. Przymierzalam generalnie wsciekły różowy kwiatek-takie_cos_co sie przypina do glowy (kukuryku takie z piórek ) w Bijou Brigitte i kolor mi do karnacji pasowal cudnie. Obawiam sie tylko ze do tej rozmydlonej niebieskosci taki kolor bylby zbyt dominujacym elementem. Przymierzalam tez cos takiego jak ten kwiatek w dolnym rzedzie po lewej - w kolorze bordo, i bylo ok. Tyle ze 5th jako osoba cudacząca nie wie, czy to wystarczajace ok big_grin

a kukuryku wygladalo tak:
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ge/cg/vecv/xigoBUx3Cb8myS6m6X.jpg
            • ilekobietamalat Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 12.01.12, 15:27
              takie cusie sa fajne, mnie jak na zlosc kompletnie nie pasuja do urodysuspicious

ale jak masz material kupiony i kieca szyta bedzie,to moze wez sobie skrawek materialu i do roznych kolorow przykladaj, trafisz na idealny.. bo kwestia zdominowania nie jest zla (fajne sa takie mocne kolorystyczne akcenty) tylko kolory maja to do siebie ze niektore lubia sie gryzc. stad moja sugestia zeby bardziej w fiolet isc. taki roz z blekitem moga dac za bardzo czaduwink ale nie wiem tez jaki blekit tej sukni bedziesmile
              • 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 12.01.12, 15:36
                przemawia do mnie zdecydowany ale nie wsciekly roz. Moze to i fuksja. Fiolet musialby byc kurcze jakis taki ...no pasujacy smile Generanie w sklepach z takimi-cusiami u nas dramat. Szukam na ebayu. I cenki calkiem ok są.
                • ilekobietamalat Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 12.01.12, 15:41
                  mam na mysli podobny do tego fiolet https://www.pasaz.v10.pl/img/zdjecia/p/3d/08/3d087f6104276836e2c5b96c24f8ee5c.jpg

co do takich fiufikow, moze pogadaj z jakas rekodzielniczka. zrobienie takich rzeczy to nie problem(wiem,sama robiewink), moze ci zrobic opaske, kwiatek, i zrobi to dokladnie z takich materialow z jakich bedziesz chciala(moze np wykorzystac wybrany kolor i scinki z twojej sukni). przy okazji bedziesz miala cos mega oryginalnego.
                  a jak nie chcesz bawic sie w projektowanie i szukanie jakiejs dziewcyznyt,o poszukaj moze na etsy.com
                  • 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 12.01.12, 15:44
                    o bardzo ladny. Zywy fiolet. Etsy! oo!!
                    • pamoz Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 12.01.12, 16:08
                      Poszukaj moze 'fascinators' tez na ebay.co.uk, lub johnlewis.co.uk
    • martina.15 Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 12.01.12, 15:12
      Jakie masz włosy?

Butki są cuuudowne, z tym że do błekitnej sukni i fuksjowego kwiatka dajesz srebrne??
      • 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 12.01.12, 15:24
        suknia to taki rozbielony blekit. IMO pasuje smile
        Wlosy - szatyn.
        • 5th_element kolor sukni 12.01.12, 15:30
          to cos takiego:
          tinyurl.com/6remrr9
          albo jak tu (znaczy tak jak wyszlo na zdjeciu, bo moze ona nawet jest biala)
          www.stylebistro.com/lookbook/Kate+Middleton/oBnmqm5EiFp
          • figa241 Re: kolor sukni 12.01.12, 16:56
            po przemysleniu sprawy- Figa uwaza ze ten blekit jednak dobry pomysl....i dalje Figa uwaza ze ten kwiat we wlosy jest fajowy wlasnie taki burgund...ale fidze jeszcze przeszlo przez mysl zeby poleciec w taka kolorystyke- blekit , srebrny popiel i fiolety....i trzymac sie tych kolorow- w ich pelnej gamie- i bukiet jesli 5th by chciala to taki mega wielki blekitno fioletowy!!!
            dobra figa zaczyna sie wkrecactongue_out

a co do dlugosci....5th a nie skusilaby sie na miniowke????
            • chomiczkami Re: kolor sukni 12.01.12, 18:47
              Figo, coś mnie od dłuższego czasu zastanawia...
              Czemu piszesz o sobie w trzeciej osobie?
              • figa241 Re: kolor sukni 12.01.12, 20:37
                chomiczkami napisała:

> Figo, coś mnie od dłuższego czasu zastanawia...
                > Czemu piszesz o sobie w trzeciej osobie?

Bo Figa ma rozszczepienie jazni tongue_out
                a tak serio....bo lubie...bo mnie to bawi, a konkrtenie bez powodu wink
                a czemu pytasz chomiczkami???
                • madzirek85 Re: kolor sukni 12.01.12, 21:06
                  A mnie Figowe pisanie bardzo cieszy, tak inaczej ale fajnie smile Jak dla mnie to Figa może pisać powieści w takim stylu a ja będę je czytać smile Przy porannej kawusi mam uśmiech od ucha do ucha smile
                • martina.15 Re: kolor sukni 12.01.12, 21:32
                  Bo figa ma zadatki na dobrego bloggera, albo innego pisarza smile
                  • figa241 Re: kolor sukni 12.01.12, 21:45
                    nie slodzcie Fidze...Fige jeszcze zemdli tongue_out
                    Figa nie ma cierpliwosci do pisania blogow...ale kiedys chciala napisac autobiogrfie- wiecie ze zycie Figi jest dosyc interesujace...bynajmniej Fidze sie tak zdawatongue_out
                • chomiczkami Re: kolor sukni 12.01.12, 22:47
                  > a czemu pytasz chomiczkami???

Myślałam, że może masz jakiś powód smile bo ja wiem? Właśnie nie wiem. Nikt inny tego nie robi i zaciekawiło mnie to. Trzeba przyznać, że oryginalnie piszesz.
            • 5th_element Re: kolor sukni 12.01.12, 22:43

> a co do dlugosci....5th a nie skusilaby sie na miniowke????

yy do mini trzeba miec naprawde piekne nogi. Co prawda moj Jedyny tak uwaza, niby wady wzroku nie ma, ale 5th mimo, ze lasa na komplementy, to jednak nie az tak wink A tak serio to dobrze czuje sie dopiero od dlugosci 10 cm przed kolano. I to tez nie na codzien i tylko do niebotycznych szpilek.
        • martina.15 Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 12.01.12, 19:08
          szatyn, ale krecone- proste? Bo to jednak może mieć wpływ na ogólny widok fryzury
          Jak zobaczyłam ten "błękit" to się przekonałam, że buty pasują smile I koniecznie ten dyrdum na butkach niech będzie widoczny!

A bukiet? Jak będzie kwiat we włosach to będzie też fuksja w kwiatkach w ręku!
          • madzirek85 Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 12.01.12, 21:01
            Suknia piękna w moim stylu tylko niestety nie do mojej figury sad Buty cudowne a kwiat wepnij fioletowy tamte jakoś mi do niebieskiego nie pasują... Długość sukni hmm... może tak do połowy obcasa?! A kiedy Twój wielki dzień?? Bo o tym to zapomniałaś napisać smile
            • figa241 Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 12.01.12, 21:22
              5th ma suwaka..i tam jeszcze sporo dni zostalo- Figa patrzyla 79 dni....jak bedzie 69- to bedzie tak erotycznietongue_out

Madziarek masz racje z tymi fioletami- Fidze tez one kraza przy tym zestawieniu nad glowa..szukala jakis takich zdjec zeby pokazac co Fidze sie wyobraza w kwestii Elementowego slubu ale cos nie znalazla...moze jutro Figa znajdzie??? poczekamy zobaczymy smile

Figa dzis chodzi caly dzien w szalfroku bo sobie obwiescila dzien lenia....tylko wiecie co Figa czuje ze skisla dzis od tego szlafroka...wiec wiecej tak robic nie bedzie...skisnieta figa to nic fajnego mowiem Wam....

• 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 13.01.12, 09:48
            > szatyn, ale krecone- proste? Bo to jednak może mieć wpływ na ogólny widok fryzu
            > ry

oryginalnie proste ale w podkręconych tez sie dobrze czuje. Tylko ze loczki imo nie dokonca pasuja do ogolnego looku
            • martina.15 Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 13.01.12, 10:22
              5th, loczki ala mokra włoszka nie, ale pukle-TAK!!!

Idąc tropem bukfy mam takie propozycje:
              https://blog.zap2it.com/thedishrag/legacyimages/photos/uncategorized/2008/02/22/charlizet_jean_51461687_600.jpg
              https://www.goddivablog.com/wp-content/uploads/2009/10/drew-barrymore-flapper.jpg
              https://1.bp.blogspot.com/-L-bMI4Qu3G0/TmyGliiLfGI/AAAAAAAACsM/wBzULMql0zM/s1600/1920_hairstyle_ideas_drew-barrymore-retro-hairstyle-side-view-09.jpg
              https://xaxii.com/image/image_gallery?img_id=191446

takie pukle ala lata 20 pasują, szczególnie jeśli końcówki nie są schowane pod spód. A inspiracja Drew Barrymore... gotowa na ślub. A co do kwiata, to moim zdaniem nie chodzi o wielkość, ale o to, żeby ten kwiat był po prostu płaski.
              • figa241 Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 13.01.12, 10:24
                o tak martinowe fryzury sa bardzo ladne- Figa jednak uwaza ze to lata 20-ste ale do sukienki , kwiata we wlosach...byloby cudnie...ale i ta woalka Fidze sie podobuje- nadaje fajny klimat- nawet lepszy niz kwiat!
                • 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 13.01.12, 10:32
                  woalka mi sie odwidziala big_grin Kupilam nawet siatke sztuk 2, pochodzilam w tym po domu i mi sie jakos dziwnie tak zezowało zza tych krat wink
              • 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 13.01.12, 10:33
                fryzury piekne i mnie bardzo przekonuja! Dziekuje Martina. Tylko musze troche wlosy pochodowac bo ostatnio mialam wizj krotszej fryzury. Ale do slubu 3 miesiace prawie wiec akurat 3 cm urosna smile
                Tak, wlasnie, kwiat musibyc plaski smile
                • figa241 Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 13.01.12, 10:38
                  ale 5th...ja bym optowala za ta wolaka jednak....zwlaszcza jak juz napisalas o tych kratach...Figa mysli ze to jest dobry wstep do malzenstwa....wiesz no masz taki przedsmak tongue_out
                  • 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 13.01.12, 11:13
                    Babo! No jak to tak! Wiesz ja bym chciala ciut mniej slubnie na tej łepetynie. Juz po ogladnieciu tryliona woalek mi sie odechcialo. Welonu to przenigdy nie chcialam. Chce troche wyspiarsko-hiszpansko. Na ibeju kwiatow skolko ugodno a 5th dalej nie wie, jaki...
                    • pamoz Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 13.01.12, 11:36
                      Bym sie klocila z ta woalka. Ta sukienka nie jest w stylu vintage, wiec siatki odpadaja.
                      Piata, a myslalas o jakims wiekszym biju we wlosach, np.:
                      www.weddingwire.com/wedding-photos/i/accessories-veil-silver-white-elegant-modern-style-vintage-style-headbands-half-up-earrings/i/c756d40555cec933-64550f448d3b5081/2e3297c2d43f688b?tags=silver&page=7&cat=dresses&type=search
                      albo ta pierwsza: brideorama.com/glamorous-bridal-headbands/

albo na manekinie 3 (choc to troche wydaje mi sie za duze) portobellojewelry.com/blog/gorgeous-hand-beaded-jewel-bridal-hair-adornment/

Cos w tym stylu, moze bardziej subtelne. Nadal jednak optuje za pierwsza wersja, kwiatem
                      • 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 13.01.12, 12:05
                        o w mordke jeża jakie to ładne, szczegolnie to pierwsze. Ale mowisz kwiat, nie? Bo to biżu to nie do dostania mi sie zdaje...
                    • ilekobietamalat Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 13.01.12, 11:59
                      a moze samo takie cos kwiatowo niewiadomo jakie co ta pani od woalki na zdjeciu wyzej ma? nigdy nie pamietam jak ona sie nazywa. nie mam pamieci jakos,do gwiazd;>

fajne to jest, nawet takie z perelek jak by znalezc (albo zrobic, sama bys sobie mogla,jak by ci sie chcialo;P)

a druga rzecz, co mnie sie bardzo podoba,ale niekazdemu moze pasowac, i do "przylizanych" wlosow by bylo fajne,to bizu perelkowa na wlosach, takie polaczenie lat 20 i filmow z bollywood.. jak na zlosc nie moge znalezc.

ale kfiatkowopodobne cos fajne znalazlam
                      https://bridelle.pl/wp-content/uploads/2011/12/sarakim4.jpg
                      • 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 13.01.12, 12:35
                        bialych i ecru widze duzo ladnych u nas. 5th przekombinowala i sie meczy teraz z ograniczona oferta kolorowych.
                        Znalazlam cos ciekawego ale kolor ciut nie teges
                        www.etsy.com/listing/83425101/35-raspberry-red-flower-hair-clip-or-pin
                        • ilekobietamalat Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 13.01.12, 13:47
                          a przegldalas polskie serwisy typu decobazar, pakamera, dooperelle, artszafa, wylegarnia... no dobra, dalej mi sie nie chce wymieniac;D
                          nadal namawiam cie do skorzystania z jakiejs rekodzielniczki i zrobienia sobie na zamowienie czegoswink
                          ten kwiat co podlinkowalas jest brdzo prosty do zrobienia, mysle ze spokojnie znajdziesz kogos kto ci to zrobi.. z kolorow jakich chceszsmile
                          zaoferowalabym swoja pomoc,ale cierpie na niedoczas ostatniosmile
                          • 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 13.01.12, 13:55
                            no wlasnie dumam nad zrobieniem. Lapki mam chwytliwe tylko czasem potrafie polegnąć na szczxegolach, np zastosuje zly klej i liipa. A nie wiem jaki material by sie nie strzepil. Podlinkowany kwiatek mi sie podoba bo nie przekombinowany.

Żywych ze wzgl. logistycznych chcialabym uniknac
                            • ilekobietamalat Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 13.01.12, 16:21
                              jak bys chciala robic cos wlasnorecznie, sluze radasmile
                          • 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 13.01.12, 13:58
                            ilekobietamalat napisała:

> a przegldalas polskie serwisy typu decobazar, pakamera, dooperelle, artszafa, w
                            > ylegarnia... no dobra, dalej mi sie nie chce wymieniac;D

nii, zapomnialam smile juz wertuje
    • bukfa Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 13.01.12, 04:03
      Ah, boska suknia i buty tez! I kolor przepiekny!! Ale IMHO te kwiaty troche sa z innej bajki (choc generalnie takie lubie). Ja tu widze raczej cos a'la stary Hollywood, czyli jakies piekne srebrne/klejnotowe spinki czy inne grzebyki wpiete w elegancko zrobione wlosy smile
      • 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 13.01.12, 08:03
        Bukfa, ja sie w pelni zgadzam. Tyle ze nie majac bujnych pukli chcialam dac element jakos powiekszajacy na glowie. Mam wlosy ledwo do szczęki wink i spinka taka, ktora byloby troche widac nie za bardzo ma sie u mnie na czym trzymac. heh....

Kurcze ale babka na zdjeciu ma wlasnie taka spinke. Tyle ze ja bizuterie bede miala perlowa - moze jakis kwiat i pacnac w niego perłę w srodek? No popatrze na allegro.
        • 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 13.01.12, 08:57
          mysle ze kwiat nie moze byc za wielki. Inaczej wyjdzie efekt kapusty na głowie
          tinyurl.com/kapusta-na-glowie
    • zia86 Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 13.01.12, 17:10
      Sukienka śliczna! smile I super, że jest jasno niebieska, to śliczny kolor i razem z pudrowym różem i innymi pastelami wchodzi do kanonu mody ślubnej. Popatrzcie na najnowsze kolekcje WV, białych sukien jest coraz mniej. smile
      Buty świetne, tylko czy masz gdzie je kupić? Ja je chciałam dla druhen kupić i był problem z dostaniem ich i z rozmiarówką.
      Ja bym poszła albo w jasny niebieski i fiolet i srebro albo w jasny niebieski, fuksje i srebro. Pierwsze kolory są bardziej łagodne, romantyczne, lekko retro nawet mogą być, drugie to mocny kontrast, bardziej nowocześnie i miejsko(jest takie słowo?).
      Niebieski z fioletem:
      https://3.bp.blogspot.com/-37rx4YkgB-Q/Tjju5umK7vI/AAAAAAAACgA/DE0wrycSIe8/s1600/inspi.jpg

https://www.weddinggirl.ca/blog/wp-content/uploads/2011/08/Jewel-Tones-Wedding-Design-11.jpg

https://2.bp.blogspot.com/_8GlPZ_EWP94/SpHYHh6wz-I/AAAAAAAAAGg/qDctvG9ZDeQ/s320/boda.JPG

Niebieski z fuksją:
      https://www.sophiesfavors.com/gallery-weddinginspirationboards/AQUA_fuchsia_white_lg.jpg

A od siebie jeszcze zaproponuje niebieski z czerwienią, też super połączenie ale nie każdy je lubi.

https://2.bp.blogspot.com/_0pMivzyqaEg/TBQ3TwfkAnI/AAAAAAAAACQ/LYwgFmlcESk/s400/colors_at.jpg

https://www.sophiesfavors.com/gallery-weddinginspirationboards/AQUA_red_polkadot_lg.jpg

A myślałaś może o opasce?
      • zia86 Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 13.01.12, 17:10
        A właśnie a bukiet planujesz? Jak tak to jaki?
      • ilekobietamalat Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 13.01.12, 18:41
        imho polaczenie niebieskiego z fuksja jest ok, w przypadku niebieskiego wpadajacego w turkus.
        jasniutki bletkit raczej bedzie wygladal kiepsko z fuksja, tak samo jak z czerwienia.

ale zestawienia z fioletem za to bardzo mi sie podobajabig_grin
      • figa241 Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 13.01.12, 20:25
        oooooooooooooo taaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkk wlasnie o takie kolorystyczne zestawienie chodzilo Fidze- Zia jestes boska- 5th- jak Ci sie podoba fiolet i blekit???? ja padam na plecki jak zuczek i kwicze z zachwytu!!!!!!
        przepieknie!!
        • zia86 Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 13.01.12, 20:32
          Cieszę się, że mogłam pomóc. smile To zaraz poszukam więcej rzeczy w takim zestawieniu.
          • figa241 Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 13.01.12, 22:20
            5th a co Ty tutaj tak duzo wpisow zbierasz w swoim topiku!!! chcesz zostac krolowa forum???
            Jej Wysokosc Elemnt V Wspaniala tongue_out
            • zia86 Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 13.01.12, 22:26
              I dobrze, bo forum trochę zamierało ostatnio. smile
      • 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 27.02.12, 16:46
        przepraszam, ze nie zauwazylam Twojej odpowiedzi. Tak Zia, buty kupilam juz na jesieni, jeszcze do poprzedniego zestawienia a'la fifties. Choc IMO ideane to Mischka Carlisle. Randalle są b.wąskie co nie do końca pasuje do moich mocnej budowy odnóży wink
        Dziękuję za podpowiedzi. rzeczywiscie tylko fiolet taki rozmyty. Hurra niech żyje fiolet!
      • 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 28.02.12, 14:19
        skąd wzielas Zia zdjecie o nazwie "boda"? To niewielkie z suknia w falbanki. Bardzo mi sie ta suknia podoba smile
    • raszefka Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 15.01.12, 18:39
      Za takie kiecki lubię to forum. Wspaniały wybór!!
      Dziewczyny pisały o odsłonięciu butów (obłędne), a ja jakoś nie widzę tej sukni inaczej niż wlokącą się po ziemi. Mogłaby mieć jakiś dyskretny rozpierdaczek do połowy uda? Taki niby nie, a jednak coś widać.
      • 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 16.01.12, 08:04
        raszefka napisała:

> Za takie kiecki lubię to forum. Wspaniały wybór!!
        > Dziewczyny pisały o odsłonięciu butów (obłędne), a ja jakoś nie widzę tej sukni
        > inaczej niż wlokącą się po ziemi. Mogłaby mieć jakiś dyskretny rozpierdaczek d
        > o połowy uda? Taki niby nie, a jednak coś widać.

Psia mac, nie chcialam tego przyjac do wiadomosci ale chyba masz racje z tym wleczeniem po ziemi.
        A rozporka niestety dac nie moge, bo jak wytlumaczyla mi krawcowa - material nie jest prosty tylko ze skosu i to rozciecie bedzie sie ukladalo w bok i nie bedzie ladnie wygladalo niestety.
    • yavanna84 Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 15.01.12, 20:19
      Kupiłaś już te buty? Wygodne są?
      • phantomka Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 15.01.12, 20:42
        Suknia cudnasmile Powiedz, z jakiego materiału będziesz ją szyła? A krawcową masz godną zaufania? Po wielu poszukiwaniach, zaczęłam się zastanawiać nad suknią szytą, ale boję się efektu końcowego. Mam niby dobrego kolegę, który prowadził salon sukien ślubnych, łącznie z szyciem, ale nie widziałam zbyt wielu jego projektów, żeby się na to odważyć.
        • 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 16.01.12, 08:01
          heh no ja odwazna jestem wink i szyje z jedwabiu. Krawcowa - hmm widzialam jej projekty, rozmawia mi sie z nia rewelacyjnie (babka czuje temat) na pewno bedzie to modyfikacja tego ze zdjecia i ...nie wiem czy odwaze sie pokazac efekt koncowy ;D. Po prostu ta suknia mnie urzekla, nie wiem, czyj to projekt wiec nawet kupno nie wchodzi w gre, nie mam ochoty wydac 3 tys na suknie wiec z tego powodu tez jej nie kupie.
      • 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 16.01.12, 08:02
        si, są mega wygodne. Kupilam na ebayu i trafilam rozmiarem w dyche.
        • zia86 Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 16.01.12, 14:46
          To super! smile Pokaż nam real photo?
          • zia86 Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 16.01.12, 14:46
            *Pokażesz miało być
          • 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 16.01.12, 14:54
            oj no nie wiem
        • yavanna84 Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 16.01.12, 16:38
          Super. smile Ja dzisiaj zamówiłam takie, tylko niebieskie. smile
          • 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 16.01.12, 17:22
            sugeruj sie dlugoscia stopy (zmierz stając na linijce po prostu) i nie dodawaj już nic po długości a trafisz idealnie. Ja musze tylko dac przezroczysta wkladke na tył pięty bo mi "lata". Ale to nie wina dlugosci tylko raczej kształtu buta.
    • bukfa Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 20.01.12, 18:22
      5th, zobacz sobie tutaj - fajne (choc nietanie) dodatki na wlosy w klimacie Twojej sukni!

www.bhldn.com/the-shop_hair-adornments/
      • 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 27.02.12, 16:47
        matkużboskuż czy nie można by znalezc troszke tanszych? Te cudne niemiłosiernie ale 5th nie uważa by kupowac spinke na 1 raz za takie kwoty smile
        • 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 28.02.12, 12:10
          ciekawam czy to bedzie pasowac. https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/ge/cg/vecv/52HJMxrZDG1uFKMDuB.jpg
          Ciezko o cos co nie swieci wariacko i nie jest wiekie na pol glowy
          • shirley_shirley Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 28.02.12, 13:25
            Podoba mi sie. Z polskich producentow Dublon miewa ladne spinki.
            • 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 28.02.12, 13:41
              o tak! Dublon kiedys byl w moim domu towarowym, poki go nie zlikwidowano wink Dziekuje za przypomnienie marki.
          • bukfa Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 28.02.12, 14:02
            O to to to smile
            • 5th_element Re: 5th się zestawia. Wersia 2.0 28.02.12, 14:05
              15 zł a 300 zł to różnica jak diabli wink

Choc te z linka Twojego są niewymownie piekne/.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka