patrice6 23.02.12, 09:05 Kochane, Kupowałyście buty do ślubu z sklepach z ślubnym obuwiem? Czy może w zwykłych sklepach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5th_element Re: Gdzie kupić buty ślubne? 23.02.12, 11:26 mrrrwwwrrr, a jak kupisz w sklepie nieślubnym to już slub niewazny? A jeśli w sklepie "ślubnym" nie ma Twojego wymarzonego modelu? To co? Myślenie nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Gdzie kupić buty ślubne? 23.02.12, 13:05 Kupowałam buty w sklepie z butami. Ale ja miałam "kolorowe" buty więc było mi łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
patrice6 Re: Gdzie kupić buty ślubne? 27.02.12, 16:05 Pewnie, że ważny Z ciekawości pytam - ja znalazłam ładne ecru w Conhpol Bis - i chyba się na nie zdecyduję Odpowiedz Link Zgłoś
twojewymarzonewesele Re: Gdzie kupić buty ślubne? 27.02.12, 17:48 Polecam ze zwykłego sklepu, np ryłko. Mają duży wybór, a potem takie buty można wykorzystać na inne okazje Odpowiedz Link Zgłoś
crazysexicool Re: Gdzie kupić buty ślubne? 01.03.12, 18:59 zalezy jaki styl i cene preferujesz. ja na oczatku chorowalam na punkcie butow z krysztalkami www.gina.com/gita-1331.aspx www.gina.com/dusk-2342.aspx ale jednak troche drogie, te akurat co mi sie podobaja. ostatnio bylam w sklepie zara i tam kilka ciekawych par wpadlo mi w oko. Cenowo tez niezle np te: www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/uk/en/zara-S2012/189510/686014/BASIC%2BHEEL%2BCOURT%2BSHOE Odpowiedz Link Zgłoś
nowy_login123 Re: Gdzie kupić buty ślubne? 18.03.12, 18:20 A czy w zarze można dostać wygodne buty? Odpowiedz Link Zgłoś
abihsba Pamiętajmy o CENIE 01.08.13, 14:55 Wszystko co łączy się ze słowem "ślub", "wesele" od razu staje się droższe. Poszukaj w zwykłych obuwniczych sklepach. Nie będziesz musiała bezsensownie wydawać pieniędzy na buty, tylko dlatego, że są "weselne" czy "ślubne" Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjaforsycja Re: Gdzie kupić buty ślubne? 05.03.12, 17:07 ja ci mogę polecić fajny sklep. www.facebook.com/pages/Galeria-Obuwia-%C5%9Alubnego-i-Wizytowego-i-Sukien-%C5%9Alubnych/374883602541296?sk=wall dośc duzy wybór mają bo akurat w weekend robiłam zwiad przedślubny Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjaforsycja Re: Gdzie kupić buty ślubne? 05.03.12, 17:09 tam można np przynieść swój materiał i w tej samej cenie robią ci buty jakie chcesz- kolorowe , ślubne , torebki itp. z tego co wiem to cenowo nie jest źle i jeszcze jakies znizki masz póżniej na buty już nieslubne Odpowiedz Link Zgłoś
patrice6 Re: Gdzie kupić buty ślubne? 07.03.12, 12:04 Dzięki dziewczyny, Kupiłam jednak w Conhpolu i jestem na etapie rozchodzenia, bardzo wygodne są! Zazwyczaj nie chodzą na wysokim obcasie więc muszę się przyzwyczaić! Odpowiedz Link Zgłoś
n_ina Re: Gdzie kupić buty ślubne? 08.03.12, 00:13 na pewno proponuję kupić zwykłe białe baleriny - do noszenia kiedy już nogi odmówią posłuszeństwa, w zeszłym roku takie baleriny - bardzo popularne na ślub - były w butiku Follow me na ul, Okrąg 1 w Warszwie, ale sprzedają też online, przez facebooka Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka705 Re: Gdzie kupić buty ślubne? 27.04.19, 18:46 Oj tak ,popieram, baleriny są super Odpowiedz Link Zgłoś
pannaniedzwiedzia Re: Gdzie kupić buty ślubne? 11.03.12, 18:53 Moim zdaniem kupowanie butów w sklepach ze slubnym obuwiem to strata pieniedzy. Sa drogie a i tak zrobione ze sztucznego materialu. Ja swoje buciki kupilam W Warszawie na znanym bazarze różyckiego. Rozwazalam takze mozliwosc uszycia butow na zamowienie, juz nawet zaprojektowalam sobie wlasne. Jest taka fajna firma chyba z gdanska ,ktora szyje buciki bardzo niedrogo na zamowienie, mozesz zaprojektowac sobie swoj bucik idealnie dopasowany do stopy. Gdyby nie bazarek różyckiego napewno moje buty uszylabym wlasnie w tym sklepie. www.bialebuty.com.pl/II_BUTY_SLUBNE_WIZYTOWE_WIECZOROWE__Na_zamowienie-k1-0--default.html Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka705 Re: Gdzie kupić buty ślubne? 27.04.19, 18:48 O matko, naprawdę Ci się podobają? Odpowiedz Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: Gdzie kupić buty ślubne? 11.03.12, 21:46 Kup tam, gdzie trafisz a) ładne buty (wbrew pozorom to nie takie proste) b) pasujące do sukni kolorem i stylem (patrz wyżej) c) w Twoim rozmiarze + wygodne d) w sensownej cenie Ja kupiłam za jakieś 150 zł proste białe skórzane półbuty w salonie ślubnym, ale wybór był tragiczny - zwiedziłam większość butików ślubnych w Łodzi i jakieś dziesiątki sklepów obuwniczych. Jak się okazało, mutanty o stopie w rozmiarze 41 ślubu brać nie powinny, a jeśli już, to na pewno nie w sukni koloru białego (nie wiem czemu, ale ecru był większy wybór, tylko co z tego). I to niezależnie od producenta - czy typowego producenta ślubnego czy Ryłki, Lasockiego et consortes. Tak więc nie sugeruj się sklepem, tylko szukaj do skutku Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_obyczajnaa Re: Gdzie kupić buty ślubne? 13.03.12, 20:35 aaaaa w Menburze w Wola Parku (Wawa) już są niektóre modele nowe kolekcji. Dziś wyszłam od nich z : Odpowiedz Link Zgłoś
lan83luc Re: Gdzie kupić buty ślubne? 14.03.12, 11:17 Ja chcem złote, najlepiej brokatowe nie moge znaleźc. www.gogogu.pl/zloty-diament-zlote-buty-na-obcasie-buty-luk-sukni-slubnej-buty-slubne Cos takiego Odpowiedz Link Zgłoś
gabriellaa Re: Gdzie kupić buty ślubne? 14.03.12, 11:23 Ja kupiłam w salonie ślubnym Adria w krakowie, tam kupiłam też sukienkę a że akurat mieli takie buty jak chciałam to się zdecydowałam, no i najfajniejsze w tym wszystkim było to, że mogłam na miejscu porównać kolor butów i sukienki żeby sprawdzić czy będa pasowac do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix-kiddo Re: Gdzie kupić buty ślubne? 14.03.12, 13:17 Ja kupowałam w sklepie internetowym Ryłko. Trochę ryzykowałam, nie mogąc najpierw przymierzyć, ale po pierwsze, na stronie podane są przy numerach obuwia także długości w cm (można sobie zmierzyć stopę), po drugie, często kupuję buty Ryłki i wiem, jaki mam u nich rozmiar. Zakup okazał się trafiony, buty bardzo wygodne. Do tego, ponieważ są w kolorze ecru, to mogę ich użyć jeszcze na inne okazje. Tak więc polecam Ryłkę. Acha, na stronie ich sklepu można przejrzeć wszystkie modele i uruchomić lokalizator, który powie, gdzie można dany model kupić w sklepie. Ja kupowałam przez internet, bo interesujący mnie model był dostępny tylko w Krakowie i Warszawie - za daleko ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
chanelka1985 Re: Gdzie kupić buty ślubne? 16.03.12, 19:33 Ja kupowałam swoje buty w Menburze, w Wola Park. Dałam chyba 150 na przecenie. Odpowiedz Link Zgłoś
patrice6 Re: Gdzie kupić buty ślubne? 03.04.12, 09:34 Ja będę polecać Conhpol, buty już są rozchodzone, bardzo wygodne stopa nie boli i może nawet dam rade wytrzymać w nich całą noc Odpowiedz Link Zgłoś
zazanka8 Re: Gdzie kupić buty ślubne? 23.04.12, 15:05 Witam Ja kupiłam buty w salonie mody ślubnej Adria w krakowie, załatwiłam to przy okazji zakupu sukni.. Odpowiedz Link Zgłoś
lan83luc Re: Gdzie kupić buty ślubne? 24.04.12, 08:38 Ja kupilam jednak w sklepie internetowym- ANWI- maja bardzo ładne butki i niedrogie. Obecnie czekam az do mnie dotra. Odpowiedz Link Zgłoś
pamoz Re: Gdzie kupić buty ślubne? 24.04.12, 11:12 Ja wlasnie 'odkrylam' ze tkmaxx ma suknie i buty slubne w sprzedazy. Lacznie z badgley mischka. Warto sprawdzic czy w Polsce tez sa dostepne. www.tkmaxx.com/wedding-boutique/wedding-shoes/icat/2255#2255?sort=release&sort=name&parentCategoryRef=2255&order=desc&order=asc&q=*&setpagenum=1&perpage=50&_suid=133525852747805754363710967503 Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaw123 Re: Gdzie kupić buty ślubne? 25.04.12, 13:52 W wielu salonach sukni ślubnych jest do wyboru masa obuwia, więc może tam pogrzeb Odpowiedz Link Zgłoś
love4shoes Re: Gdzie kupić buty ślubne? 13.05.12, 20:44 ja swoje kupiłam w nowo otwartym Showroomie Ksis. Przepiękne buty. Każdy ma swoją 'kobiecą' nazwę Ja zdecydowałam się na model Betsy kość słoniowa i Besty szokowy róż na after party. Trafiłam do Showroomu z FB. Nigdzie nie mogłam znaleźć wyjątkowych butów slubnych. Wszędzie tylko te białe kieliszki albo buty na raz niewiadomego pochodzenia. To prawda- buty na raz ale okazja wyjątkowa, do przetańczenia cała noc. Istny czad- buty mają nubukową podeszwę więc kompletnie nie ślizgają się i co najważniejsze nie wypad mi stopa przez nosek Szczerze polecam! Kejti Odpowiedz Link Zgłoś
daanulaaa Re: Gdzie kupić buty ślubne? 25.07.13, 20:21 Kolorowe buty ślubne allegro.pl/badgley-mischka-randall-buty-slubne-z-usa-roz-36-5-i3404201469.html allegro.pl/badgley-mischka-lacie-buty-slubne-z-usa-mieta-r-36-i3404283391.html wygodne, dobrej jakości, piękne Odpowiedz Link Zgłoś
5th_element Re: Gdzie kupić buty ślubne? 06.08.13, 08:13 nie mow mi, ze Randalle są wygodne. Jakosc jak na chińczyka całkiem niezła ale za tę cenę można dostać lepiej wyprofilowane buty. Pięty nie trzymają, pasek wokół palców zbyt wąski. Buty na wielkie wejście. Po godzinie lepiej je jednak cichaczem zmienić na coś bardziej butopodobnego Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaelk Re: Gdzie kupić buty ślubne? 08.04.14, 19:39 Hej, Czy ktoś ma do sprzedania te buty w rozmiarze 36? Interesuje mnie każdy kolor prócz czarnego. Dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
airis1983 Re: Gdzie kupić buty ślubne? 01.08.13, 19:53 Ja kupowałam w sklepie "Kari". Szukałam w internecie butów ze srebrnymi wstawkami i znalazłam firmę Menbur, ale po próbie przymiarki w sklepie - masakra... Dziwne rozmiary, jedne za duże, drugie za małe. Tego typu zakupy uważam, żeby najlepiej sobie zmierzyć - z internetu nigdy nie wiadomo co do nas przyjedzie Odpowiedz Link Zgłoś
michalw21 Re: Gdzie kupić buty ślubne? 02.08.13, 15:02 na nokaut .pl mają sporo butów w tym ślubnych Odpowiedz Link Zgłoś
natka1100 Re: Gdzie kupić buty ślubne? 04.08.13, 15:47 uffff....straszny stres... .u nas - sa 2 skpely slubne, ceny z Ksiezyca , miasto 50 tys ludzi - jest pare doslownie sklepow z butami: moloch w centrum handlowym typu supermarket, wiekszosc chinski platik, moloch Pitarello, tez wiekszosc plastik, buty ze skory od 80 euro w gore i dla 50cio latek do kosciola, a nie na slub , niedaleko ejst Deichmann, i Bata, ale z malym asortymentem. Oprocz tego rozne plasticzaki na plazowym deptaku. Zwiad sie skonczyl placzem i rezygnacja, bo jestem tego samego wzrostu co moj M, a kiecke uszylam troch za dluga ( model ciezki do skrocenia... ) , wiec szukalam malego obcasika albo szukalam balerinek w kolorze kremowym, i nei z plastiku ( slub we wrzesniu ) , zeby w nich nie umrzec.ZERO. czolenka na obcasie 3-4 cm kolor kremowy ZERO . sandalki jasne nie na koturnach w gustownym kolorze ZERO. znalazlam : ohydne plasticzaki za 50 euro, obcas 12 cm + platforma, nby slubne, sandalki obcas 10 cm, nieslubne,a le jak dla panienek lekkich obyczajow ( blyszczace i pokryte sztucznymi kamieniami tudziez folia odblaskowa jak dla wedkarzy na blystki) , plus milion koturn. te w miare ladne sie konczyly na nr 40 ( nosze spore 41 i mam szeroka stope) Koniec koncow, kupilam 2 pary butow w chinskim centrum handlowym, zupelnym przypadkiem, zobaczylam ten sklep przejezdzajac obok. sandalki na koturnach, ale koturna ma dziure, ze z boku wyglada jak szpilka, nie wiem czy jarzycie ten model .jedne nr 40 kremowe z satyny, drugie takie same, ale 41 i blekitne, w ktorych w koncu pojde slubowac. zrobie bukiet z bialcyh kwiatow albo niebieskich, do tego blekitna altasowa wstazka we wlosach. koszt operacji buty : 10 euro ))))) nie bedzie szkoda nie zalozyc nigdy wiecej, i ejstem przekonana, ze po slubie znajde bez problmow te wymarzone buciki na 4 cm obcasie ... Odpowiedz Link Zgłoś
natka1100 Re: Gdzie kupić buty - w sklepach dla tancerzy 04.08.13, 16:00 zapomniala, ze moj pierwszy pomysl, to buty pt Diamant, piekne stynowe, mozna ufarbowac na dowolny kolor, mam je w pudelu, tle uzyte co przymierzone ... i nie wytrzymam w nich wiecje nzi 15 min.... stopa sie sie rozklapciala, kupilam pare lat temu jaka mialam intensywnie sie uczyc tanczyc .... moze ktoras chce? nr 400, obcas 6 cm, taki model : www.diamant.net/en/ladies_latin_mod_017_ladies_dance_shoes_made_in_germa-cat-42-p-017-058-329.html tyle ze z bialej satyny, podeszwa ze skory, mam tez oslonki plastikowe na obcasy, nie rysuja podlogi. buty vintagem, juz tego modelu nie widze w katalogu ..... Odpowiedz Link Zgłoś
mel_onka22 Re: Gdzie kupić buty ślubne? 28.08.13, 18:49 Ja swoje wypatrzyłam na allegro Odpowiedz Link Zgłoś
zlobek2 Re: Gdzie kupić buty ślubne? 29.08.13, 14:48 Ja swoje kupiłam w salonie z sukniami, razem z suknią. Żłobek Odpowiedz Link Zgłoś
patiana Re: Gdzie kupić buty ślubne? 29.08.13, 23:13 Ja swoje chce kupić w zwykłym sklepie z obuwiem. Ponieważ szukam niebieskich i uważam że można później jeszcze je użyć później do innego stroju..... Odpowiedz Link Zgłoś
just3220 Re: Gdzie kupić buty ślubne? 08.10.13, 09:20 Wiesz co ja swoje kupiłam w sklepie Conhpol o dokładnie te--> conhpol.pl/sklep/produkt/b-2215-rosso1226oro Ponieważ miałam czerwone dodatki i były rewelacyjne!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynasumara Re: Gdzie kupić buty ślubne? 14.04.14, 12:45 kolor nude na 12,5 cm szpilce kupowałam w gino rossi Odpowiedz Link Zgłoś
anna6442 Re: Gdzie kupić buty ślubne? 16.04.14, 10:05 Wydaje mi się, że teraz wybór obuwia w zwykłych sklepach jest na tyle duży, że zdecydowanie znajdzie się jakieś eleganckie białe buty pasujące do sukni. Moje znajome, które już powychodziły za mąż najczęściej kupowały buty w Centro. Wygodne i w sumie niedrogie. Odpowiedz Link Zgłoś