Dodaj do ulubionych

"dodaki" dla gości

30.08.12, 17:01
Spotkałam się ostatnio na weselu z takim powiedziałabym dziwnym zwyczajem, w sumie to było miłe i zaskakujące, ale jednak dziwne i niespotykane (albo za mało bywam w świecie) Otóż każdy gość weselny miała trzy talerzyku paczuszkę gum orbit - 2 sztuki i tab 2kc - tez po 2 sztuki, fajna sprawa, ale czy to jakaś moda nowa??
Obserwuj wątek
    • zia86 Re: "dodaki" dla gości 30.08.12, 17:10
      Mogłoby to być coś w rodzaju podziękowań dla gości. Teraz często PM daje podziękowania za przybycie przy każdym nakryciu, mogą to być różne rzeczy, od fajnego jedzenia(trufli, migdałów, makaroników, babeczek, mini torcików itd.) po jakieś pamiątki(zdjęcie, podziękowanie pisemne, jakieś "stajki" itd.).
      • annniul Re: "dodaki" dla gości 30.08.12, 17:15
        W sumie tak, ale jakos takie to było dziwne i aż głupio było się za to zabraćwink ale pomysł chyba fajny, tylko pewnie kosztowny...A i jako podziękowanie to dawali ciasto na koniec.
        • zia86 Re: "dodaki" dla gości 30.08.12, 17:30
          No rzeczywiście dziwny zestaw, ale pomysły są różne. smile Ciasto na koniec to takie tradycyjne podziękowanie. smile U nas też tak było, podziękowanie przy talerzykach to były trufle w kolorze przewodnim, a podziękowanie tradycyjne to był mini torcik i herbatka weselna. smile
    • ruscello Re: "dodaki" dla gości 30.08.12, 17:51
      To raczej nie prezencik, a miłe ułatwienie dla gości, by odświeżyli sobie oddech po jedzeniu i nie czuli się niekomfortowo z powodu smaku/zapachu w ustachsmile W wielu lokalach do posiłku dodają gumę, a wesele składa się m.in.z posiłków. Pomysł supersmile
      • aiczka Re: "dodaki" dla gości 30.08.12, 18:33
        > W wielu lokalach do posiłku dodają gumę,
        - właśnie, czasem z kawą, czasem z rachunkiem. Stąd te dwugumowe opakowania.
        • jasiuu21 Re: "dodaki" dla gości 31.08.12, 10:46
          Pomysł dobry, chociaz ja sie jeszcze z takim nie spotkalem. Ale 2kc na kaca na wesele jak znalazł smile I guma tez nie zaszkodzi smile
    • sushi_girl Re: "dodaki" dla gości 31.08.12, 11:35
      A moim zdaniem to ani zabawne, ani ładne. I że młodzi zakładją, że śmierdzi mi z ust i że nawale się jak bela to niezbyt taktowne.
      • tretritra Re: "dodaki" dla gości 31.08.12, 11:54
        dokładnie tak. taki "podarunek" wprawiłby mnie w lekką konsternację.
        chyba, że byłoby to wesele moich rąbniętych przyjaciół i byłoby to zrobione z przymrużeniem oka.
        a co do 2kc to różnie można na to zareagować. ja brałam raz kilka lat temu i nie pamiętam imprezy, mimo iż wypiłam bardzo bardzo mało. nie chciałabym tego zafundować swoim gościom smile
        • giggsy21 Re: "dodaki" dla gości 03.09.12, 09:43
          A ja bym to odebrał jako troskę o gości - w końcu 2kc zapobiega kacowi, a wiadomo, że na weselach raczej mało kto się oszczędza smile Poza tym na mnie zawsze działa bardzo dobrze i ucieszylbym sie z takiego podarunku na stoliku smile
    • duchess85 Re: "dodaki" dla gości 31.08.12, 11:57
      Pomysł gumy do żucia bardzo mi się podoba, choć pierwszy raz o nim słyszę. 2kc niekoniecznie, też bym się bała, że goście uznają, że uważam ich za alkoholików smile
      • annniul Re: "dodaki" dla gości 31.08.12, 18:23
        mi się akurat spodobał pomysł z 2kc, bo mi pomagawink i drugi dzień wesela bez bólu głowy się rozpoczął przynajmniej, aczkolwiek zaskakujący pomysł...
    • beverly1985 Re: "dodaki" dla gości 31.08.12, 19:13
      Gumy orbit dają w wielu restauracjach, stąd pomysl...
      • pikadooor Re: "dodaki" dla gości 03.09.12, 14:10
        dla mnie to też raczej troska, a przede wszystkim marketingsmile)) Raczej bym się nie poczuła urażona, może lepiej postawić takie kosze gdzieś koło stołu wiejskiego z takimi gumami i 2kc? Wtedy bierze kto chce i nie ma pretensjismile
        • annniul Re: "dodaki" dla gości 03.09.12, 17:58
          Pomysł z koszami fajny, chyba nie tak "osobiście" można wtedy odbieraćsmile
    • carol_85 [...] 03.09.12, 16:32
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • pikadooor Re: "dodaki" dla gości 04.09.12, 13:33
        Ja by raczej to traktowała jako bonus, a w podziękowaniu standardowo jakieś "stojadło" czy woreczek z czymś słodkim i karteczkąsmile
        • deszcz.ryb Re: "dodaki" dla gości 06.09.12, 14:51
          > Ja by raczej to traktowała jako bonus, a w podziękowaniu standardowo jakieś "st
          > ojadło" czy woreczek z czymś słodkim i karteczkąsmile

Nieeee, tylko żadnych durnostojek i jednego cukierka. uncertain To jest strasznie głupia moda. O wiele lepiej dać coś, co rzeczywiście komuś się może przydać - chociażby zapakowane ciasto z wesela.
    • natkajezewska [...] 06.09.12, 13:49
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • solaris86 Re: "dodaki" dla gości 06.09.12, 14:23
      Może akurat gumy do żucia i tabletki nie są najbardziej eleganckim podziękowaniem, ale sam pomysł upominków dla gości podoba mi się. Na ślubie moich znajomych po złożeniu życzeń PM każdy gość dostawała podziękowanie od świadkowej - cukierki z małymi karteczkami, na których było podziękowanie. I miłe to, i ładne...
      • annniul Re: "dodaki" dla gości 11.09.12, 08:52
        ale nie było to w ramach podziękowaniasmile tylko tak na start raczejwink
        Dodatkowy koszt na pewno...
        Na podziękowanie dostaliśmy ciasto i 0,5 wódki z etykietą zrobioną specjalnie na to weselichosmile
        • pikadooor Re: "dodaki" dla gości 11.09.12, 15:49
          o to fajne podziękowanie, ja to dostawałam zdjęcie młodych czy jakąś pierdółkę z wierszykiem, a tak 0,5 wódeczki chętniej bym wzięła hahaha
          • duzyzuk Re: "dodaki" dla gości 16.09.12, 16:04
            ale to 2kc i orbitka to spoko, jeszcze połówkę wódki na koniec! klasa by było żeby tak na każdym weselu byłosmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka