Dodaj do ulubionych

Panny Młode z Zielonej Góry

IP: 82.160.53.* 12.02.05, 12:35
Porozmawiajmy o naszych ślubach: marzeniach, rzeczywistości.
Zapraszam
Obserwuj wątek
    • sylwia_zg Re: Panny Młode z Zielonej Góry 12.02.05, 13:05
      Jestem na etapie poszukiwań sukienki, na razie tylko w siecismile I od tego
      zaczynam. Ma być skromna i nie biała; tyle na razie wiem. Bardzo podoba mi się
      model 2410 z kolekcji Sarah Danielle. Ślub bedzie cywilny; mama nie akceptuje
      wyboru, więc atmsfera przygotowań słaba. Po ślubie małe przyjęcie dla
      najbliższch (ciekawe czy mama jednak przyjdzie...) więc odpada całe szaleńswo z
      kościołem, naukami, dużą salą, orkiestrą... a potem wyjeżdżamy cieszyć się
      sobąsmile Jutro przejdziemy się na targi, może do czegoś zainspirująsmile
      • Gość: Bestia Re: Panny Młode z Zielonej Góry IP: 82.160.53.* 12.02.05, 13:50
        U nas też troche smutno. Moja mama na wiadomość o ślubie cywilnym zareagowała
        dobrze. Przyszła tesciowa powiedziała, że takiego ślubu nie akceptuje, teściu
        nie powiedział nic. Gdzie urządzacie przyjęcie?
    • lilia13 Re: Panny Młode z Zielonej Góry 12.02.05, 14:14
      Ja mam ślub we wrześniu i jurto też wybieram się na targi do palmiarni.
      Sukienkę mam upatrzoną, ale nigdy takiej nie mierzyłam i nie wiem czy będzie
      pasowała, więc od marca zaczynam węrówkę po salonach i przymiarki, chyba że coś
      ciekawego wpadnie mi w oko na targach. Wesele u mnie się odbędzie, wszystko
      jest już zamówione. Ale z tego wszystkiego najważniejsze jest to, że w końcu
      będziemy razem Pozdrawiam i życzę Wam powodzenia i dużo szczęścia na nowej
      drodze życia.
    • sylwia_zg Re: Panny Młode z Zielonej Góry 12.02.05, 17:38
      W związku z tym, że będzie to małe przyjęciem jakoś nieszczególnie się tym
      stresujemy; jest kilka przytulnych miejsc w ZG, chociażby Cafe Espresso, myślę,
      że na 30 osób w sam raz. A w ogóle to najchętniej wyjechałabym w jakieś fajne
      miejsce, tam wzięła ślub, a tutaj po powrocie zrobiła imprezkęsmile Cały czas myślesmile
      • Gość: misiabisia Re: Panny Młode z Zielonej Góry IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 12.02.05, 19:13
        Witajcie. Ja wychodzę za mąż w czerwcu smile Już niedługo. Sukienkę mam już
        kupioną. Jutro będzie na Targach wystawiona. A zaraz potem ją zabieram do domu
        smile Mamy już miejsce na imprezę - parę kilometrów za ZG. Teraz zaczynamy nauki i
        szukamy fotografa. Mam nadzieję znaleźć coś jutro w Palmiarni. Zostanie jeszcze
        DJ... Wiecie co? To będzie dla nas najpiękniejszy dzień. Mimo tych, którym coś
        nie pasuje. Zobaczycie smile)))
        Pozdrawiam i życzę wszystkiego naj...
      • Gość: Bestia Re: Panny Młode z Zielonej Góry IP: 82.160.53.* 13.02.05, 08:19
        Podaj lokale do ktorych warto zajrzec. Jesli orientujesz sie w cenach to tez
        daj znac bardzo prosze.
      • Gość: Pieczarka Re: Panny Młode z Zielonej Góry IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.05, 23:11
        To zrob tak jak my. Wsiedlismy do samolotu i wzielismy slub w Nowym Jorku! a po
        powrocie przyjecie dla najblizszych! Polecam!
    • anna.agnieszka jedyne co się zgadza, to że z Zielonej Góry 12.02.05, 20:14
      "Panna Młoda" - niestety raczej nie w tym roku, młoda juz dawno nie, panna
      tylko jako stan cywilny w dawnym dowodzie wink

Początkowo planowaliśmy sierpień br. ale wyszło jak wyszło - i już się chyba
      nie da odkręcić, a raczej "zakręcic" wokół tematu tegorocznego ślubu, bo nawet
      nie rozpoczęliśmy całego przedsięwzięcia (problemem okazało sie poinformowanie
      rodzin, ktore poki co nie doszlo do skutku) ... zupełnie z głupia frant mimo
      wszystkpo obdzwonilismy 20 lokali w ZG - i przezylam szok - nie wiedziałam, ze
      pol roku wczesniej co ciekawsze i atrakcyjniejsze (głownie cenowo) lokale
      i "usługi dodatkowe" są już zarezerwowane nawet w takiej malej miescinie, jak
      nasza.

Ale jutro na targach bede - moze nie w roli "zainteresowanej" ale z pewnością
      obserwatora. Troche szkoda, ze nie bede mogla wziac udzialu w konkursach, bo
      ostatnio mialam wyjatkowe szczescie w roznych gazetowo-radiowych losowaniach wink
    • sylwia_zg Re: Panny Młode z Zielonej Góry 12.02.05, 20:59
      Do anna.agnieszka: to, które lokale mogę odpuścić w poszukiwaniach? A o jaki
      termin pytałaś? sierpniowy?
      Pozdrowienia!
      • anna.agnieszka "Wywiad" lokalowy w ZG 13.02.05, 12:00
        Sylwiu! Pytałam o sierpien - 6, 13 lub 20 i wrzesien - 17 lub 24.

W ciągu tygodnia zrobię "zbiorówkę" i Ci prześlę, gdzie zajęte i mniej wiecej
        jakie ceny - obiadu i wesela. Jeśli bedziesz miała jakieś inne informacje i
        namiary - poproszę o podzielenie się.

Możesz tez do mnie napisac bezposrednio - e-mail jak u góry. Pozdrawiam!
    • Gość: calla Re: Panny Młode z Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 21:58
      Witam,
      życzę miłych i pomyślnych przygotowań do pięknej ceremonii...
      A jeśli któraś z Panien Młodych byłaby zainteresowana kilkoma sugestiami w
      sprawie oprawy muzycznej swej ślubnej ceremonii, chętnie służę radą...
      Pozdrawiam!!
      • Gość: misiabisia Re: Panny Młode z Zielonej Góry IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 12.02.05, 22:13
        Proszę... podpowiedz coś muzycznego... smile
    • Gość: calla Re: Panny Młode z Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 22:18
      Bardzo chętnie!!
      A jakies konkrety?? Coś Ci się marzy?? Jakby co, mój mail:
      catallina@tlen.pl

A może chcesz pogadac na GG?
      Radą służę z przyjemnością, jako że muzyk ze mnie...
      • Gość: misiabisia Re: Panny Młode z Zielonej Góry IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 12.02.05, 22:24
        Odezwę siena mail'a. Teraz muszę wyjść więc niestety nie porozmawiamy. Napisz mi
        coś o sobie. Jaki z Ciebie muzyk? smile Odezwę sie napewno. Pozdrawiam
    • Gość: calla Re: Panny Młode z Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 23:06
      Nie mogłam odpowiedziec wczesniej, bo na parę dni wyleciałam z sieci... Maila
      na swej skrzynce nie znalazłam...
      A co do moich kompetencji muzycznych - jestem śpiewaczką, i już wielokrotnie
      uświetniałam ślubne ceremonie. Doświadczeń uzbierało sie już sporo.
      Pozdrawiam
      • Gość: sylwia Re: Panny Młode z Zielonej Góry IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.02.05, 15:27
        Czesc dziewczyny!!!
        znacie zespoł Samowar z Zielonek Gory??ja jestem w Wrocławia ale zastawiam sie
        nad nimi....Czy moze ktoras z Was słyszała ich gdzies na weselu?Jak wrazenia??
        Pozdrawiamsmile)
        • Gość: m. Re: Panny Młode z Zielonej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 21:11
          bardzo fajny zespol.Na naszym rynku chyba bez wiekszej konkurencji.Polecam z
          czystym sumieniem, na pewno nie pozalujesz.Graja bardzo rozny repertuar-dla
          starych i mlodych.Wokalista z duza haryzma poderwie do tanca nawet noge od
          stolu,a jak sie bardzo postara to ta noga nawet zaspiewasmileMusisz sie jednak
          zdecydowac z jakims polrocznym wyprzedzeniem.
        • anna.agnieszka Re: Panny Młode z Zielonej Góry 24.02.05, 10:25
          Grali u nas na studiówce - wtedy mi się bardzo podobało, natomiast w ubiegłym
          roku na weselu u przyjaciółki - niekoniecznie.
          Prowadzący Marcin się nie angażował w podrywanie kogokolwiek ani do tańca, ani
          do zabawy, za to elegancko "dołożył" pijanym wujom, którzy przeszkadzali w
          zabawach w trakcie oczepin gromkimi (acz zupełnie "nie w dźwięk") "jeszcze po
          kropelce..."

Generalnie przesiedzieliśmy całe wesele i tylko w oczepinach wzięliśmy udział.
          Zresztą, zasada jest taka, że zespół gra tak, jak zyczą sobie goście. A że
          goście byli w przewadze po 40-ce i nie wylewali za kołnierz to woleli "Białe
          Misie" od współczesnych rockowych kawałków ...

Natomiast oczepiny były nietuzinkowe, bez idiotycznych "ogórków wsadzanych do
          butelki" i zbierania na wózek dla młodej pary. Najlepszy moment tego wesela
          zdecydowanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka