Gość: Magda IP: *.it-net.pl 28.02.05, 20:15 Mamy zamiar stanąć przed ołtarzem w czerwcu 2006. Kiedy najlepiej zacząć to całe zamieszanie związane ze ślubem? Kiedy iść dokościoła? Kiedy sala? Kiedy zespół? etc. Doradzcie prosze. M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magda Re: kiedy zacząć...? IP: 80.72.34.* 28.02.05, 21:07 To bardzo fajne, że macie tyle czasu. Najlepiej zacząć przygotowania rok wcześniej. Koło maja postarajcie się już rozejrzeć za sala (a jeśli jesteście z okolic dużego miasta - Warszawa, Kraków to możecie nawet już!). Około rok wcześniej warto zarezerwować też kapele i kemerzystę. Te trzy rzeczy warto zarezerwować wcześniej bo z nimi zawsze największy kłopot. W ostatnich tygodniach grudnia są zawsze wyprzedaże w sklepach z sukienkami. Wtedy warto wybrać się z kimś zaufanym na maraton po sklepach. Ja kupiłam moją za 30% ceny w salonie Cymbeline!!! Warto przejść się też wtedy po sklepach z garniturami. Dla mojego przyszłego męża kupiliśmy świetny wełniany smoking przeceniony z 1200 na 400 zł w Galerii Centrum. Zupełnie przypadkiem! W styczniu są też targi ślubne, na które warto się wybrać na przykład po zniżki. My kupujemy własnie obrączki z 20%zniżką dzięki ulotce z takich targów. Są też zniżki na inne rzeczy. Warto też wcześnie zrobić sobie kurs przedmałżeński. My pojechaliśmy na nasz rok wcześniej. Wybraliśmy weekendową opcję - polecone przez znajomych i było na prawdę fajnie! Kameralnie i z bardzo życiowymu, taktownymi i normalnymi ludzmi. Jeśli chcesz mogę dać Ci namiary. Pozdrawiam i życzę wiele radości i spokoju w czasie przytgotowań! Też mieliśmy tyle czasu i to jest naprawde wspaniałe, że można się oswajać z tą myślą, dorastać do tego i docierać się. Acha i ja jeszcze radziłabym w tym czasie zacząć powoli kompletować sprzęt domowy. My kupiliśmy sobie jako pierwszy dywan Tak po prostu choć nie wiemy jeszcze gdzie będziemy mieszkać i czy nam się zmieści. Ale fajnie mieć już dywan do "Nas". PS I przeczytaj sobie "Przedślubnik" Sheryl Nissinen. Bardzo pomocna Odpowiedz Link Zgłoś