Gość: ada IP: *.elpos.net 05.03.05, 19:39 w maju biorę ślub cywilny no i kompletnie nie wiem co na siebie włożyć - tradycyjna suknia ślubna raczej odpada - macie jakieś pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marta Re: w czym na cywilny IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.03.05, 20:09 a dlaczego tradycyjna biała odpada? ja jak bym brała tylko cywilny napewno zalozylabym biała sukienkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agg Re: w czym na cywilny IP: *.crowley.pl 05.03.05, 20:53 Kupiłam na cywilny suknie w salonie cymbeline, model e/pompei w kolorze ecru i jestem super zadowolona. Model jest dość skromny co bardzo mi odpowiadało, a jednocześnie czułam, ze to mój ślub, a nie "cioci imieniny"!!!! Droga Ado, nie sugeruj sie i nie przjmuj niczym i nikim, wystap w tym w czym najbardziej sama chcesz, a nie w tym co narzuca Ci inni, potem bedziesz tego całe zycie żałowac!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkate Re: w czym na cywilny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.05, 18:11 Mam dwa śluby-i dwie suknie. Ta do cywilnego była złoto-ecru, model Cymbeline Pensee- gorset+spódnica "A".I nie widzę powodu dla którego nie miałabyś wystąpić w sukni- moze bardziej wieczorowej niż a la Pierwsza Komunia ) Garsonek zdążysz się jeszcze nanosić, bez przesady Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: w czym na cywilny 06.03.05, 18:22 Ja też biorę tylko ślub cywilny, w sierpniu. Chcę mieć długą białą sukienkę, chociaż nie z salonu ślubnego. Szyje mi krawcowa. Chcę, żeby nie była taka bardzo "kościelna" to znaczy była elegancką, "balową" białą sukienką. Czasem np. na balu debiutantek są tego typu suknie. Myślę , że nie ma czym się przejmować. Panną młodą jesteś tylko raz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bestia Re: w czym na cywilny IP: 82.160.53.* 06.03.05, 18:38 A dlaczego odpada? Biorę tylko ślub cywilny i będę miała białą suknię. Skromną bez tysiąca falban i koronek, ale nie dlatego, że to tylko ślub cywilny. Taką po prostu chciałam. Gdyby marzyła mi się np. beza to też nie miałabym oporów. Szczęścia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vilemo Re: w czym na cywilny IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 07.03.05, 12:00 Ja również brałam ślub cywilny w maju, w tym roku biorę ślub kościelny dletego moja sukienka była typowo letnia długa, zwiewna, różowego koloru w kwiatuszki wszystkim się bardzo podobała, również odradzam garsonki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: w czym na cywilny IP: *.chello.pl 07.03.05, 22:16 Na forum ktos polecał pracownie Juda Pietkiewicz postanowiłam sprawdzic i umówiłam sie na spotkanie z ktorego wyszłam z sukienka.Sprobuj moze Tobie tez sie cos spodoba. Maja swoja strone www.juda-pietkiewicz.com Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś