Dodaj do ulubionych

Dobry fotograf w Poznaniu?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 11:20
Chcę zdjęcia grupowe, u fotografa i w plenerze; dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: Dobry fotograf w Poznaniu? IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 25.03.05, 10:59
      Foto styl ma fajne zdjecia zobacz
      • Gość: K Re: Dobry fotograf w Poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 12:09
        błam z narzeczonym w fotostylu, oglądalismy zdjęcia, własciwie poprawne ale
        jaos razem stwierdzilismy że czegoś nam w tych zdjeciach brakuje...może polotu
        spontaniczności...wybraliśmy fotografa z polecenia T.Tomkowiaka
        pozdrawiam
        K
        • ogi2 Re: Kosztowny fotograf Tomkowiak 26.03.05, 14:09
          Witam,
          Wraz z narzeczonym byliśmy w sprawie zdjęć u Tomkowiaka , usłyszeliśmy
          niebotyczną cenę tzn.1600zł za planer????? Przez telefon miało być taniej. To
          że młodzi przyjechali nowym samochodem i chcą mieć ślub w ładnym pałacu to
          chyba nie oznacza że trzeba im podać ceny SPECJALNE. Zdjęcia śa może ładne ale
          nie super, a poziom człowieka nie zasługuje na pracę w tym szczególnym dniu.
          To kamerzyście bierze 1000zł, a będzie dla nas pracował od 17.00 do 1.00 w
          nocy. Sami oceńcie, Wasza sprawa przy wyborze, weźcie pod uwagę cenę i nie
          tylko cenę..
        • Gość: K Re: Dobry fotograf w Poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 19:39
          jesli chodzi o cenę mozna sie dogadac , tak jak było w naszym przypadku,
          zdjęcia o niebo lepsze niz w FotoStyl...poziom człowieka, od razu nam przypadl
          do gustu taktowny młody
      • iza70 Re: Dobry fotograf w Poznaniu? 26.03.05, 14:29
        Gość portalu: Marta napisał(a):

> Foto styl ma fajne zdjecia zobacz

Ja również uważam że Foto Styl ma fajne i ładne zdjęcia. Takie normalne!
        Powodzenia w wyborze!

Nasz ślubik 3.06.2005smile
    • Gość: Kaska Re: Dobry fotograf w Poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 12:20
      Jesli mozna sie przyłaczyc ja też poproszę...
      kasia_nowakowska@poczta,fm
    • iza70 Re: polecam Foto Styl 26.03.05, 20:10
      Tak się składa ,że my mamy sesje plenerową u Foto Styla.Uważam,że właśnie te
      zdjęcia są o niebo lepszewink
      Po 1-sze są normalne,
      po 2-gie naturalne,
      po 3-cie klasyczne
      i CENY O NIEBO LEPSZE! normalne!
      Dlatego my zdecydowaliśmy się na Foto Styl!

Niestety wielu fotografów korzysta z modelów na swoich
      fotografiach...przypuszczam ,że właśnie tak jest w przypadku Tomkowiaka...
      Pozdrawiam.
      • Gość: Lila Re: polecam Foto Styl IP: *.icpnet.pl 26.03.05, 20:28
        gdzie ta naturalność na tych zdjeciach? Chyba sztuczność to tak zgodze sie z
        tym.naturalne to nie znaczy normalne czy klasyczne? pozostawiam bez
        komentarza...Widziałam na zywo zdjecia i foto styl i tomkowiaka na targach ich
        sie nie da porównać są TOTALNIE INNE. Zdjęcia Tomkowiaka maja to coś czego
        niestety brakuje foto stylowi emocji radości... to tyle. Na zdjeciach nie
        widziałam zadnych modeli ciekwe czy na zdjeciach z koscioła zamiast ksiedza tez
        był model? hehe
        • Gość: aga i zbyszek każdy ma swój styl IP: *.icpnet.pl 28.03.05, 20:18
          Przegladamy własnie razem posty na forum, mieliśmy równiez duzy dylemat w
          wyborze kolejno miejsca, orkiestry kamerzysty i wreszcie fotografa...wybraliśmy
          się na targi i tam się wszystko wyklarowało, niestety różnica w zdjęciach
          zarówni firmy fotostyl jaki pana tomkowiaka są diametralnie inne, myslę ze spór
          o to które są "fajne" a które nie są nie na miejscu wydaje mi się ze to rzecz
          gustu a o góstach się nie decyduje...my mozemy tylko napisać o swoich
          przemyśleniach i postanowieniach,
          Niestety nie podobały nam się fotografie FotoStyl a to głównie dlatego że
          przypominały nam zdjecia wykonane u zwykłego rzemieslnika brakowało nam
          wyczucia, artyzmu spontaniczności, równiez na stronie nudnawo itd...ale wiemy
          że były osoby którym te zdjęcia przypadły do gustu i absolutnie tego nie
          potepiamy tak jak wspomniałam o gustach się nie dyskutuje, o modelach na
          zdjęciach P Tomkowiaka to lekka przesada widzielismy je i to raczej niemozliwe
          chyba ze facet jest mistrzem improwizacji...
          pozdrawiam
          Agnieszka i Zbyszek... juz niedługo
          Marcinkowscy

• Gość: zolwik Re: polecam Foto Styl IP: *.icpnet.pl 29.03.05, 09:35
          Nie bądź taka pewna, że te zdjęcia są takie naturalne i spontaniczne... Znajomi
          mieli robione zdjecia w Tomkowiaka i jakoś one do nich wogóle nie pasowały; a
          jeśli chodzi o cene to faktycznie niebotyczna a zdjecia wcale nie są jakieś
          rewelacyjne. Świetne zdjecia w tej cenie to robi pani Szwabowicz. Te zdjęcia są
          z polotem i o nich mozna powiedzieć że są artystyczne.
          • Gość: ada_Poznań Re: polecam Foto Styl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 10:03
            hmmm, co do pani szwebowicz też opieram sie na zdaniu dwóch par które znam a
            którym ta pani zdjęcia robiła. Choć jej zdjęcia mi osobiście bardzo się
            podobają to słyszałam (zaznaczam tylko słyszałam) że z naturalnościa to zdjęcia
            te maja niewiele wspólnego. ponoć są mocno koloryzowane w studio, ponoć
            najważniejsze są wizje fotografa a nie zdanie młodych. Nie wiem, nie
            sprawdziłam, nie osądzam. Zdjęcia tych par podobaja mi się choć rzeczywiście na
            niektórych widać zmęczenie całą tą sesja.
            • Gość: zolwik Re: polecam Foto Styl IP: *.icpnet.pl 29.03.05, 10:09
              możliwe, że tak jest. Niestety nie znam opinii nikogo kto by robił zdjęcia
              właśnie u p. Szwabowicz, ale zdjecia mi sie podobaja. A co do tego że są
              ustawiane a wyglądaja jak naturalne to się zgodzę. Rozmawiałam z fotografem i
              poczytałam troche pism fotograficznych i troszke sie oriętuje i zdaje sobie
              sprawę że większość zdjęć artystycznych, czyli tzw. innych nie pozowanych to
              jest ciężka praca 2-3 godzinna modeli z fotografem
              • Gość: Joan Re: polecam Foto Styl IP: *.echostar.pl 29.03.05, 11:41
                Ja też widzialm zdjecia tomkowiaka i wcale nie są takie "super...." nie do
                wszystkich par pasuja tego typu zdjecia.Niektórzy wyglądają nawet troche
                dziwnie, a czesc tych zdjec nie jest na miejscu! to w końcu ślub!a nie
                bieganina po zardzewiałych brudnych mostach-takie były zdjećia moich znajomych!
                wogle nie pasuja do stylu ludzi-ogólnie tmokowiak robi masówke-która podobno
                się sprawdza!??? a co do samego człowieka p.Tomkowiaka, nieamowicie zadufany
                człowiek o bardzo dużym mniemaniu o sobie i niestety bardzo rzadko znajdzie
                czas aby porozmawiać z młodymi, trzeba się umawiać ze 3, 4 x aby w końcu
                znalazł czas... to chyba swiadczy o podejsciu człowieka do tak waznego dla nas
                dnia, ja nie chicałabym miec takiego fotografa na ślubie!
                • Gość: ada_Poznań Re: polecam Foto Styl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 12:05
                  no to zachowania nie pochwalam, nieładnie. Czy robi masówkę? nie wiem, może,
                  ale wydaje mi sie że robi to czego od niego oczekuja. Ma swoją nazwijmy to
                  szkołę fotografi, robi zdjęcia jakie robi, ludzie którzy sie na niego decydują
                  wiedzą co robią przecież. Przecież od razu widać że p. Tomkowiak nie robi
                  klasycznych zdjęć. Albo sie na to człowiek godzi bo chce takie albo idzie i
                  szuka dalej. To prawda, nie do każdego to pasuje. My z góry założyliśmy że
                  właśnie tych klasycznych zdjęc nie robimy choc pewnie i takie się znajdą,
                  stawiamy na szaleństwo i oryginalność i bedziemy je robić w różnych netypowych
                  miejscach typu stara fabryka, lotnisko itp. Ale my oboje jesteśmy związani z
                  teatrem, moja druga połowa wręcz zawodowo i może dlatego szukamy czegoś innego.
                  Ale oczywiście szanuje ludzi którzy chcą zdjęcia tradycyjne, one tez są piekne.
                  A jeśli pan Tomkowiak rzeczywiście jest taki to cieszę się że się na niego nie
                  zdecydowalismy.
                  Pozdrawiam
            • Gość: J Re: do ady! IP: *.echostar.pl 29.03.05, 18:24
              to w takim razie kogo ty wybralas??? jaki fotograf bedzie wam robil zdjeciaw
              tym wspaniałm dniu?
              ...a tak poza tym, to na lotnisko nie wolno robic zdjec, zakaz! wiec sie nie
              zdźiwcie...
      • Gość: :) Re: polecam Foto Styl IP: *.icpnet.pl 28.03.05, 20:06
        bzdura...
    • Gość: ada_Poznań Re: Dobry fotograf w Poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 23:48
      Moi znajomi mieli sesję robioną przez pana Tomkowiaka, oni byli no i są bardzo
      zadowoleni a zdjęcia się rewelacyjne. My też chcieliśmy u niego ale niestety
      spóżniliśmy się z termine. Wybraliśmy równiez młoda osobę która podobnie jak pan
      Tomkowiak nie podchodzi do zdjęć nazwijmy to klasycznie. Foto Styl też
      odwiedziliśmy, zdjęcia ładne owszem ale jak dla nas zbyt klasyczne, zbyt martwe,
      takie mało spontaniczne. Ale to przecież kwestia gustu. Zyczę trafnych wyborów.
    • Gość: Michalina Re: Dobry fotograf w Poznaniu? IP: *.icpnet.pl 29.03.05, 18:24
      Mysle ze kazdy powinien indywidualnie podejsc do tematu, ktos wyzej dobrze
      pisal ze sa rozne gusta. Nalezy wybrac zdjecia pod siebie. Jesli ogladacie foty
      tylko w internecie to koniecznie trzeba sie umowic i zobaczy album gotowy na
      miejscu. My wybralismy www.nowozency.com bo nam sie spodobaly a o to przeciez
      chodzi. To my musimy byc zadowoleni a nie ciocia z Gdyni i wujek z Kanady smile
      • Gość: J Re: Dobry fotograf w Poznaniu? IP: *.echostar.pl 29.03.05, 18:26
        na stronie nowozency.com sa podobno zdjecia osob ktore wlasnie te zdjecia
        robia, widocznie ktos inny robil te zdjecia a oni sobie je przypisali, czy to
        ładnie tak????... co to za fotograf??? Była juz wczesniej o nich mowa w
        poprzednich postach.
        • Gość: Michalina Re: Dobry fotograf w Poznaniu? IP: *.icpnet.pl 29.03.05, 18:33
          Tak sie sklada ze bedac u nich ogladalismy i ludzi ktorzy robia zdjecia i ich
          prace. Nam zdjecia beda robic oni i nie sa podobni do ludzi w galeri na ich
          stronie, wiec to co piszesz to jakas kompletna bzdura. Moze zazdrosna
          konkurencja probowala kiedys ich oczernic...
          • Gość: ada_Poznań Re: Dobry fotograf w Poznaniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 00:43
            zaznaczam że to co tutaj teraz napiszę słyszalam od znajomej pary ale coś w tym
            jest. Ponoć w nowozency.com zdjęcia wykonują dwie pary, zawsze ponoć jeżdżą
            dwójkami. Właśnie oglądałam ich stronę i jedno mnie zastanowiło. Jako że jeszcze
            całkiem niedawno poszuliwaliśmy fotografa byłam równiez i na ich stronie,
            zdjęcia mi się podobały. Na stronie były 3 galerie, teraz są tylko 2, jedna z
            tych trzech to była galeria Dagmary i Piotra (chyba Piotra, nie pamiętam), tej
            właśnie galerii nie ma. A jakby na to nie spojrzeć w opisie przygotowań (który
            teraz również został skrócony) również pojawiły sie te dwa imiona. Dziwny zbieg
            okoliczności? Może. Nic do nich nie mam, zdjęcia ok jak dla mnie ale tylko
            logicznie tu rozumując coś nie gra i może być w tym prawda że ktoś napisał wyżej
            w któryms poście.
            • Gość: Marta Re: Dobry fotograf w Poznaniu? IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 30.03.05, 09:31
              Kurcze Ada. Masz rację wszystko uklada się tak jak piszesz dlaczego ciekawe
              znikneła ta galeria? z tego co wiem to jedna dziewczyna to Dagmara a teraz
              rzeczywiście opis został skrócony... Ciekawy zbieg okolicznosci czy...?
              Może powołamy komisję śledczą ds. Nowożeńców? Oczywiście żartuję...

• Gość: J Re: ponownie do ADY! IP: *.echostar.pl 30.03.05, 10:24
              Witaj, Ado może zdradzisz nam w końcu kto tobie bedzie robil zdjecia? jaki
              fotograf???
    • Gość: zofia Re: Dobry fotograf w Poznaniu? IP: *.icpnet.pl 29.03.05, 21:10
      To w końcu jaki jest dobry fotograf w Poznaniu?????
      • Gość: Marta Re: Dobry fotograf w Poznaniu? IP: *.icpnet.pl 29.03.05, 22:18
        Nie ma dobrych: są albo najlepsi albo przeciętni z tego wynika... każdy inaczej
        jest postrzegany... każdy wykonuje różne zdjęcia...
    • Gość: J Re: Dobry fotograf w Poznaniu? IP: *.echostar.pl 30.03.05, 10:19
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=21905987
      już była o tym mowa...
    • Gość: ada_Poznań Re: Dobry fotograf w Poznaniu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 12:57
      nie można...ale ja jestem pracownikiem lotniska i mam na to zgodę. smile A kogo
      wybralam wybacz ale nie chce mówić bo dość się tutaj naczytalam różnych postów
      na temat kamerzystów, fotografów, sal, kapeli, DJ itp. Nie widzę potrzeby. Z
      chęcią uzyskam od Was informację gdzie kupić fajny album albo wynająć samochód,
      albo jak mówić do teściów ale kwestię fotografa, DJ, sali,kamerzysty pozostawię
      be echa. Sorry.
      • Gość: . Re: coś tu ktoś kręci!!!;( ZAZDROSNA KONKURENCJA IP: *.echostar.pl 30.03.05, 14:24
        COŚ KTOŚ TU KRECI! ADO TAK ŹLE PISZESZ O WSZYSTKIM FOTOGRAFACH O
        SZWABOWICZ,FOTOSTYLU, TOMKOWIAKU, NOWOZENCY ITP, W ZASADZIE WSZYSTKICH
        KRYTYKUJESZ?crying a sama jak masz napisac kogo ty wybrałaś i kto jest
        tak "wspaniałym " fotografem nie potrafisz napisac? albo się po prostu boisz!
        kogo??? postów, bo coś mi się wydaje ,że jestes konkurencja fotograficzna.Bo
        jeseli w zapytaniu ktoś pyta kogo polecacie ? DOBRY FOTOGRAF W POZNANIU??? to
        ty wszystkuich krytykujesz! bardzo dziwne, bo uwazam ze firmy te które zotsały
        skrytykowane maja sie czym pochwalić i robia naprawde fajne zdjęcia!

ZAZDROSNA KONKURNCJA ADO????
        • Gość: ad_Poznań Re: coś tu ktoś kręci!!!;( ZAZDROSNA KONKURENCJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 15:20
          Zanim napisałaś (napisałeś) tego posta należalo najpierw uważnie przeczytać
          moje posty. Pisalam że zdjęcia Tomkowiaka mi się podobają i że gdyby nie to że
          nie bylo terminu wziełabym wlasnie jego, o Szwebowicz tez pisalam że mi się
          podoba a Foto Styl ma zdjęcia ok tylko nie w moim stylu. Więcej zrozumienia w
          czytaniu (tego uczą juz w szkole podstawowej). Widać logiczne myslenie też nie
          jest twoją mocna stroną - konkurencja która nie chce powiedzieć kim jest??
          hahaha. Poznań to nie dziura zabita dechami, oprócz tomkowiaka, foto stylu czy
          szwebowicz są jeszcze dziesiątki innych fotografów o których pewnie polowa z
          nas nie slyszala. Zresztą -KAŻDY SĄDZI PO SOBIE.
    • Gość: oli Re: Dobry fotograf w Poznaniu? IP: *.icpnet.pl 30.03.05, 17:17
      nima...dobrego
      • Gość: Marta Re: Dobry fotograf w Poznaniu? IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 31.03.05, 09:51
        A może jednak są, pisałem cos innego... tylko kazdy inaczej spogląda na
        zdjecia, kazdy ma inny gust a o gustach sie nie dyskutuje. Jeszcze szukam...
        • Gość: isia Re: Dobry fotograf w Poznaniu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 15:54
          My zdecydowaliśmy się na Szwabowicz, podobają nam się jej foty i produkt
          końcowy -piękne albumy. Chyba ciężko komuś polecać fotografa bo to jak z
          sukienną każdy kieruje się swoim gustem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka