Dodaj do ulubionych

kiczowate torty

IP: *.example.net / 62.111.216.* 03.04.05, 11:33
czy ktos kupuje takie paskudztwa?

www.bluegrassbride.com/Cakes/cakegallery1.htm
Czy gdzies mozna zamowic skormny, najlepiej plaski, tort weselny?
Obserwuj wątek
    • ulakoszula Re: kiczowate torty 03.04.05, 12:01
      Ten o nazwie "captivation" jest całkiem ładny i nie paskudny.
      Tort weselny zamówić możesz w każdej cukierni. Proste: płacisz i wymagasz.
      • Gość: Ju Re: kiczowate torty IP: *.cs.bialystok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 19:53
        Ulakoszula! Odezwij sie do mnie na gg -nr 1492142. Jestem z Bialegostoku, wiec
        sobie poplotkujemy smile
    • dafni Re: kiczowate torty 03.04.05, 12:05
      Ja zamierzam kupić takie paskudztwo, najpaskudniejsze z paskudnych -
      wielopiętrowe, z figurkami i w ogólesmile
      • Gość: jagoda,jagoda Re: kiczowate torty IP: *.aster.pl 03.04.05, 12:55
        niektore z tych "paskudztw" jak je nazywasz sa sliczne, tez bede
        takie "paskudztwo" miala, a plaski tort to sobie sama upieke na urodziny
    • pepperann Re: kiczowate torty 03.04.05, 13:26
      Tort weselny z natury swojej jest ozdobny i nieco kiczowaty. Jak dla mnie
      niektore te torty sa bardzo fajne. Sama tez zamierzam miec taka "wiezyczke".
      Plaski tort - na inne okazje.
    • Gość: vinga Re: kiczowate torty IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 04.04.05, 09:38
      Raczej łatwiej będzie ci zamówic w każdej cukierni płaski tort niz takie
      cudeńka, nawiasem mówiac te torty są bardzo ładne i tylko niektóre cukiernie
      potrafiłyby takie zrobić.
    • chipsi Re: kiczowate torty 04.04.05, 09:55
      Ja chce taki "paskudny i kiczowaty" tort weselny,chyba mi trafi 4 pietrowy na
      tylu ludzi hehe. Dzięki za link bo własnie szukam czgos naprawde "paskudnego".
      A powaznie to co kto lubi, mi sie takie podoaja a np u nas w cukierni
      powiedzieli ze zrobia kazdy tort jaki zechce o ile daja rady.
    • Gość: Ninuś Re: kiczowate torty IP: *.arcor-ip.net 04.04.05, 10:21
      Taki wlasnie "kiczowaty i paskudny tort" robi sie na przyjecie weselne. Jest
      pietrowy z racji ilosci gosci zeby dla kazdego starczylo, a poza tym swietnie
      sie prezentuje i ja tez bede miala taki tortsmile)
      Bylam kiedys u kolezanki na weselu. Kupila plaski, wielki rozmiarow tort w
      ksztalcie serca. Przyozdobiony byl czerwona galaretka, truskawkami i rozami z
      marcepana.Naprawde byl ogromny bo na 120 osob, ale musze powiedziec ze nie
      wygladal jak na weselny tort, moze to kwestia gustu, ale mnie osobiscie kojarzyl
      sie z walentynkami niz z weselem.
    • Gość: mikolka Re: kiczowate torty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 12:14
      ja też będę mieć kiczowaty torcik weselny, bo raz w życiu można taki mieć,
      płaskie kojarzą mi się z obiachowymi imprezami urodzinowymi w USA, ale co się
      komu podoba.
    • minerwamcg Re: kiczowate torty 04.04.05, 14:09
      Ja na pewno nie będę miec żadnych figurek, obrączek, całujacych się gołąbków
      itp. Aczkolwiek rozumiem, że tort weselny powinien być wielki, ozdobny i trochę
      kiczowaty smile)). Może będą na nim nasze inicjały, może data. Jeżeli tort będzie
      piętrowy, to tylko na piętrowych paterach, bo jak jest położony jeden placek na
      drugim, źle się kroi i już po ukrojeniu paru kawałków spodnia warstwa wygląda
      jak pobojowisko.
    • Gość: Ania Re: kiczowate torty IP: *.crowley.pl 04.04.05, 14:32
      Jak tak czytam te wypowiedzi ludzi to smiac mi sie chcesmile Jak już wesele to
      musi być kicz...ja mam piękny tort bardzo elegancki, skromny i cały biały. Mam
      zdjęcie w gazecie ślubnej, będę je skanowac, więc jak wyślesz maila to Ci
      odesle..ania@works.pl
    • Gość: pati102 Re: kiczowate torty IP: *.net-serwis.pl 04.04.05, 15:54
      wielkim pientrowym tortom z figorkami mowie glosne TAK smile)) sama taki bede miec.
    • yskyerka Re: kiczowate torty 04.04.05, 18:35
      A my sobie sprawimy płaski tort wycięty w kształt mapy Indii, bo tam się
      poznaliśmy. smile
      • Gość: * Re: kiczowate torty IP: *.example.net / 62.111.216.* 04.04.05, 18:38
        www.elegantbride.com/cakes/
        • Gość: * Re: kiczowate torty IP: *.example.net / 62.111.216.* 04.04.05, 18:41
          www.brides.com/cakesandfood/
          przyznam, nie wszystkie sa okropne...ale czy smakuja tak dobrze jak wygladaja?
          Bo zazwyczaj uroda nie idzie w parze z dobrym smakiem. A moze macie sprawdzona
          cukiernie, gdzie torty sa tak dobre jak domowe?
    • Gość: Iga Re: kiczowate torty IP: 80.48.252.* 05.04.05, 09:17
      musze sie z Toba zgodzicwink te torty sa paskudne. brakuje jeszcze tylko mlodej
      pary,albo gołąbków pokoju. za to ten jest genialny
      serwisy.gazeta.pl/czasopisma/1786092,52424,1880153.html?x=4 . nikt nie
      mowi ze ma byc plaski, jak sernik ale po co od razu taki kicz? no coz,
      Amerykanie cos o tym wiedzą....
      • Gość: Ania Re: kiczowate torty IP: *.crowley.pl 05.04.05, 09:22
        Wczoraj wypowiadalam sie na ten tematsmile Właśnie dokładnie ten tort chcę mieć na
        swoim ślubie ale mam problem...poszłam z gazetą do cukierni (ślub w Zamościu) i
        nikt nie chce sie podjąć zrobienia tego tortu...Może ktoś wie gdzie w woj
        lubelskiem jest cukiernia, która zrobi taki torcik...a moze w innym mieście.
        Dowiadywałam się we Wrocławiu bo tu mieszkam, owszem zrobią, przywiozą i
        zamontują ale sam transport to 1500 PLN...
      • Gość: anni Re: kiczowate torty IP: 217.11.141.* 05.04.05, 10:35
        przeciez to wyglada jak ... biala kupa
        feeeeeee
        • Gość: Ania Re: kiczowate torty IP: *.crowley.pl 05.04.05, 10:48
          Nie wiesz co jest eleganckie...Tobie pewnie podobają się kolorowe torciki z
          plastikową parą młodą....smile
      • Gość: mikolka Re: kiczowate torty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 14:58
        my chcemy zamówić tort właśnie w Sobieskim, ale mieszkamy w Warszawie, więc
        mamy łatwiejsmile co prawda akurat ten tort, który jest na zdjęciu jak dla nie
        jest za mało... hmm, tradycyjny? no jakoś bym się go bała ukroićsmile słyszałam,
        że tory w Sobieskim kosztują 80zl za kilogram, nie wiem czy to drogo czy tanio?
        może Wy się orientujecie jakie są ceny?
        • pati102 Re: kiczowate torty 05.04.05, 15:01
          dosyc drogo, zazwyczaj w cukierniach cena miedzy 35 a 45 za kg (zaleznie od
          smaku i wagi tortu) plus kaucja za stelaz.
        • Gość: Ania Re: kiczowate torty IP: *.crowley.pl 06.04.05, 08:34
          A ja własnie wczoraj słyszałam od faceta z cukierni z Lublina,że torty w
          sobieskim kosztują 140-150 zł za kg...bo sam mi zaśpiewał 100 zł za kg i
          powiedział,że ten torcik "Panna Młoda" na 100-120 osób musi ważyć 12 kg..więc
          1200 zł za sam tort + jakiś transport itp...masakra..A ile Wy płacicie za tort?
    • Gość: mmm Re: kiczowate torty IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 05.04.05, 11:03
      Jak lubisz amerykańskie płaskie gnioty polecam ten:
      www.bluegrassbride.com/Cakes/pages/showerblissful_jpeg.htm
      fajny jak zdejmiesz krem i ozdoby polecam szczególnie dla ludzi bez gustu
    • Gość: vinga Re: kiczowate torty IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 05.04.05, 11:17
      Przedewszystkim tort ma być smaczny, co z tego że będzie piękny jak bedzie nie
      dozjedzenia. Dlatego ja zamawiam tort u piekarki nie w cukierni. Nie będzie
      płaski tylko pietrowy, może nie przyozdobi go tak pięknie jak cukiernia, ale w
      smaku napewno będzie o niebo lepszy.
      • m_m8 Re: kiczowate torty 05.04.05, 15:41
        a czy ta piekarnia jest w Warszawie? I czy mozna wczesniej sprobowac jak
        smakuja ich wypieki?
    • Gość: joanna Re: kiczowate torty IP: 82.160.23.* 05.04.05, 14:29
      Niektóre torty są ładne. Ja zamawiam tort u Kandulskiego. Będzie to 5 tortów
      położonych na specjalnym podeście. Będą one polane czarna czekoladą i każdy
      będzie przyozdobiony jedną złotą różą. Choć słyszałam, że teraz najmodniesze są
      dekoracje z żywych kwiatów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka