Dodaj do ulubionych

Do moderatorek

11.05.05, 11:31
Dziewczyny,

od jakiegoś czasu jestem na forum i zauważyłam, że pewne tematy przewijają
się non stop, a są na tyle uniwersalne, że można spokojnie dopisać się do
wątku z poprzedniej strony niż tworzyć nowy. Mam na myśli choćby: zabawy na
wesele, ile alkoholu, ślub z osobą niewierzącą - jakie formaloności etc. Może
dałoby się to zebrać i podlinkować na górze? Forum będzie bardziej
przejrzyste, a nowym pytającym też się bardziej przyda przejrzeć 50
odpowiedzi sprzed tygodnia niż 3 z dzisiaj. Co Wy na to?
pozdrawiam,a.
Obserwuj wątek
    • Gość: 11 Re: Do moderatorek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 11:33
      podpisuje się pod tym co napisała agamaks
      • lama_83 Re: Do moderatorek 11.05.05, 12:25
        ja również, jak najbardziej, może ktoś zrobilby w koncu porzadek na tym forum.
        Juz nie pamietam kiedy ostatnio widzialam dzialanie moderatora...
        • dafni Re: Do moderatorek 11.05.05, 13:56
          Tak Ci się tylko wydaje.
          Niestety nie zdajesz sobie sprawy z tego, jak wyglądałoby to forum bez naszej
          nad nim opieki.

Po pierwsze wchodząc na to forum nie masz okazji przeczytać całej masy wysoce
          obraźliwych i wulgarnych tekstów? Zgadnij dlaczego? Bo codziennie siedzimy i
          wyrzucamy je jak najszybciej się da. Podobnie jak oferty masy osób, które chcą
          za pomocą tego forum zafundować sobie bezpłatną reklamę.

A byłaś może na tym forum zanim zaczęło być moderowane? To było istne
          targowisko, pomieszanie z poplątaniem. To właśnie dlatego pojawiła się
          konieczność moderacji.

Po trzecie fakt, że forum jest podzielone na dwa działy jest również wynikiem
          starań nas, moderatorek.

Po czwarte i ostatnie, nie naszą winą są powtarzające się wątki. Wina leży po
          stronie użytkowników, którzy nie przestrzegają netykiety. Jedna z zasad jasno
          mówi - zanim zadasz pytanie sprawdź w forumowej wyszukiwarce czy już nie padło.
          Jedyne co można robić to upominać takie osoby, żeby poszperały w wyszukiwarce.
          Ewentualnie możemy postarać się o zamieszczenie na górze strony takiej
          informacji.

Podsumowując nie zarzucaj nam tego, że nic nie robimy, bo poświęcamy temu
          miejscu bardzo dużo czasu.
          • Gość: Maciek Re: Do moderatorek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 16:13
            a wiec to pani moglabyc jedna z tych ktora wyrzucila moj wczorajszy post o
            forumslubnym.pl?
            jestem ciekaw dlaczego
            w regulaminie nic nie jest napisane ze nie mozna polecac miejsc gdzie mozna
            znalezc fotografow...
            ja rozumiem reklama pojedynczego fotografa - ale wyrzucac post o forum dla
            fotografow slubnych w ktorym mlode pary moga za darmo umiesic ogloszenie?
            to bez sensu sad

a co do odpowiedzi na temat - po prostu to forum nie ma mozliwosci
            "przyklejania" tematow ...
            • Gość: An A ja zdazylam przeczytac :))) IP: *.arcor-ip.net 11.05.05, 16:46
              i moze skorzystam z tego forumsmile
              • Gość: Maciek Re: A ja zdazylam przeczytac :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 16:51
                smile)

jesli kosztowac to bedzie minute czasu na napisanie ogloszenia - to chyba sie
                oplaca... smile
                ogladajac strony uzytkownikow moge powiedziec, ze rejestruja sie tam coraz lepsi
                fachowcy... forum ruszylo tydzien temu - wiec cudow spodziewac sie nie mozna...
                ale jest juz i tak niezle.
                Jest to jedyne polskie forum dla foto-slubnych... moze za jakis czas bedzie tam
                wiekszosc uznanych fotografow...
    • Gość: Malinka Re: Do moderatorek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.05.05, 14:13
      Polecam uwadze moderatorek jedna pania fotograf Yskierke ....No,chyba,ze jej
      wolno sie tu reklamowac i podawac cennik swoich usług :

Re: ile za fotografa?
      Autor: yskyerka
      Data: 27.04.2005 18:03 + dodaj do ulubionych wątków
      --------------------------------------------------------------------------------
      Warszawa:

100 zdjęć 13x18 z przygotowań, kościoła i początku wesela/obiadu - 800 zł
      (wszystkie zdjęcia w albumie + na CD)

z plenerem - 1100 zł

Zdjęcia piękne. smile
      Jak ktoś chce, mogę podać namiary - yskyerka@gazeta.pl

• dafni Re: Do moderatorek 11.05.05, 14:18
        Moderatorka poświęciła chwilę uwagi tej pani i stwierdza, że nie istnieją
        podstawy do usunięcia tego wątku, jako że wcale nie wynika z niego, że Yskyerka
        jest fotografem. Padło pytanie o to ile użytkownicy płacą za fotografa i
        odpowiedź. Nikt nie zabrania użytkownikom dzielenia się namiarami na różnych
        fachowców pod warunkiem, że robią to na privach.

Więc proszę nie szukaj tu jakiegoś spisku. Wszyscy traktowani są równo. Jedyne
        dziwne sytuacje mogą wyniknąc stąd, że czegoś nie wypatrzymy.

W przypadku postu który wkleiłaś wszystko jest w porząku.
        • Gość: Iza Re: Do Maćka i moderatorek IP: *.echostar.pl 11.05.05, 16:33
          założyłes sobie forum o fotografach, a sam na tych stronach patrz: "ciekawe
          strony fotogarów" jestes tylko ty i sm siebie polecasz!?? moze wiecej
          skromonosc na przyszlosc?!....pozdrowienia dla moderatorek!smile
          • Gość: Maciek Re: Do Maćka i moderatorek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 16:38
            wejdz na czesc forumowa - dodaj ogloszenie
            wejdz na czesc forumowa i zobacz liste uzytkownikow
            to sa zywe osoby - wiele z nich ma swoje strony w internecie
            napisz do nich, spotkaj sie z nimi
            forum zaczelo dzialac niedawno - tydzien temu i jestem jego uzytkownikiem
            wydaje mi sie ze fajnie ze powstalo takie miejsce
            z tego co wiem katalog stron na portalu bedzie rozbudowywany - rozmawialem, ze
            Zbyszkiem i wiem, ze problemem jest napisanie aplikacji ktora bedzie sortowala
            fotografow po wojewodztwie...
            Sadze ze zbyt szybko wyciagasz niewlasciwe, oskarzajace wnioski
            • Gość: maciek Re: Do Maćka i moderatorek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 16:41
              Napisalem do Zbyszka i obiecal ze za chwile reklama jego strony zniknie
              dalem mu linka do tej dyskusji
              ja, tak samo ja on chce by to miejsce na prawde bylo miejscem dzialajacym -
              wierze w to i mam nadzieje, ze wiekszosc z was znajdzie tam fotografow...
              pozdrawiam
    • reirei Re: Do moderatorek 11.05.05, 17:02
      Pomysł z podlinkowaniem jest całkiem niezły, tylko, że po pierwsze takich
      tematów jest mnóstwo i albo trzeba by było wrzucić wszystkie albo powybierać te
      najciekawsze czy najczęściej zadawane pytania. Ale coś mi się wydaje, że to nie
      polepszy sytuacji, bałagan i tak będzie bo co chwila pojawiają sie nowe posty
      pt" jaki dać prezent", "polećcie fotografa" czy "spowiedź przedślubna". Jak już
      napisała dafni to wynika tylko i wyłacznie z nieznajomości netykiety i lenistwa
      forumowiczów, którym nie chce się poszukać informacji na forum tylko po raz n-
      ty zakładają wątek.

• agamaks Reirei 11.05.05, 17:06
        Wysłałam post "Do Dafni" zanim pojawił się Twój. Tam chyba są wskazówki jak w
        miarę sensownie podlinkować. Osiągnięcie ideału jest niemozliwe (a i pewnie
        byłoby nudno), ale jak pokazują rozliczne fora podlinkowane, możliwa jest duża
        poprawa. pozdr, a.
    • agamaks Re: Do Dafni 11.05.05, 17:03
      Dafni,

ponieważ tu już jest dyskusja, a nie ma odpowiedzi na moje pytanie, link do
      forum właśnie podlinkowanego (tematyka może nas niezbyt interesuje, ale nie o
      to przecież chodzi):
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23762
      Czyli wniosek, że da się to zrobić. Czy u nas też?

Do ukrócenia dziwnych dyskusji przydaje się też, jeśli na forum trzeba się
      logować (tak działa większość podforów na e-dziecku). Osoba chcąca dokonać
      rozdwojenia (czy nawet rozdziesiątkowania) jaźni musi się przelogować. Po
      pierwsze, co leniwszym się odechce, po drugie - co mniej sprytni zapomną i
      będzie od razu widać, kto gada z samym sobą.

Odpowiedz mi na pytania, czy to możliwe też tutaj. Jeśli tak - to trzeba będzie
      rozpytać na forum, ilu osobom zależy na większej przejrzystości i czy chcą
      uporządkowania.

pozdrawiam
      a.
      • dafni Re: Do Dafni 11.05.05, 17:34
        POmysł z koniecznością logowania się jest rzeczywiście dobry. Pogadam o tym z
        adminem. To mogłoby rozwiązać część naszych forumowych problemów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka