Dodaj do ulubionych

ZAPROSZENIA!!

31.05.05, 22:30
Chciała bym sama wykonać zaproszenia-skromne i eleganckie, mam jednak kilka pytań:
Jak się za to zabrać???
Ile kosztuje w przybliżeniu jedno samodzielnie wykonane zaproszenie?? Czy to się opłaca??
Ile czasu to zajmuje?? Czy zdążę je wykonać–ślub 20 sierpnia na ok. 70 osób.
Czy ktoś ma zdjęcia swoich samodzielnie zrobionych zaproszeń???
Proszę o przesłanie fotek i instrukcji karo_s@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • karo_s Re: ZAPROSZENIA!! 01.06.05, 21:57
      Bardzo bardzo proszę o wszelkie rady!! Wiem wie już był ten temat ale i tak proszę!!!
    • pippilulu Re: ZAPROSZENIA!! 01.06.05, 22:13
      tez planujemy sami robic zaproszenia i tez jeszcze nie wiemy jak za to sie
      zabrac. Mamy slub 6 sierpnia, a do 16 czerwca chcemy zrobic zaproszenia. Moze
      ktos juz ma doswiadczenie? smile
    • althea35 Re: ZAPROSZENIA!! 01.06.05, 22:15
      Przejdz sie po sklepach i zobacz co jestes w stanie kupic. Wtedy bedziesz w
      stanie oszacowac koszt. Pamietaj o kopertach, najpierw znajdz koperty, pozniej
      wybieraj ksztalt zaproszenia. Poogladaj zaproszenia w sieci. Poogladaj
      zaproszenia na forum o ozdobach wlasnorecznie wykonanych:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23390
      Masz jakis miesiac na wykonanie, wiec spokojnie zdzazysz, ale nie porywaj sie
      na cos bardzo skomplikowanego.
      Ja jestem wlasnie w trakcie robienia. Jak skoncze wysle Ci zdjecie.
      • karo_s Re: ZAPROSZENIA!! 01.06.05, 22:25
        Będę wdzięczna za wszelkie fotki!!!!
    • new_woman A gdzie kupujecie papier 02.06.05, 09:51
      potrzebny do drukowania takich zaproszeń? Bo to musi być przecież jakiś
      kartonik czy coś w tym stylu. Czy coś takiego kupi się w hurtowni czy może w
      sklepie papierniczym?
      • althea35 Re: A gdzie kupujecie papier 02.06.05, 09:58
        Pewnie w odydwu miejscach. Podstawa majego zaproszenia jest papier (130 gram),
        a w srodku bedzie cienszy , ktory bedzie drukowany. Najlepszy bedzie sklek i
        churtownia z duzym wyborem papieru.
    • althea35 Re: ZAPROSZENIA!! 02.06.05, 10:03
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=23918561&v=2&s=0
      to jest link do mojego watku o zaproszeniach, jest tam troche namiarow na
      sklepy i linkow do stron z kartkami.
    • maea1 Re: ZAPROSZENIA!! 02.06.05, 10:27
      Ja robilam sama zaproszenia, kupilam papier w hurtowni, kosztowal ok. 11 zl za
      20 kartek, znalazlam wzor zaproszenia w internecie, skopiowalam, wkleilam do
      painta, tam go zrobilam wyrazniejszym, nastepnie znalazlam fajny tekst i
      wydrukowalam na atramentowej drukarce. Drukowanie mialam gratis, a wiec koszt
      zaproszenia to 55 groszy, musze tylko kupic koperty, widzialam w tym samym
      kolorze co papier ale za 45 groszy, popatrze jeszcze w marketach lub na
      poczcie, ewentualnie biala koperta tez pasuje.
    • elld Re: ZAPROSZENIA!! 02.06.05, 10:52
      my kupiliśmy papier czerpany, ale ładnieszy niż ten, który oferują w sklepach z
      zaproszeniami: jest kremowy ale grubszy, nie wygląda jak ten np.: na ogrodowej,
      w-wa (tamten kojarzy mi się trochę z papierem toaletowym) - 1 szt. kosztuje ok
      2,50 zł (przy zakupie hurtowym), dokupiliśmy koperty po ok 0,89zł (hurtowy
      zakup)
      co do zaproszeń - jak znajdę odpowiednią czcionkę wydrukuję na drukarce
      atramentowej, niestety z laserem są problemy (podajnik nie daje rady z
      papierem - za poszarpane brzegi ma), jeżeli nie - oddam do drukarni, ale to są
      małe koszty
      koperty z nazwiskami już sama wydrukowałam

zaproszenia są bardzo proste ale dzięki "jakości papieru" super eleganckie
      za takie w sklepie musiałabym zapłacić ok 9zł. za szt i nie wiem czy byłyb tak
      dobrej jakości
      • bstr POMOCY DRUKOWANIE!!!!! 06.06.05, 20:50
        JA JUŻ MAM PAPIER I MAM SAMO ZAPROSZENIE, TYLKO NIKT MI GO NIE CHCE NA TYM
        PAPIERZE WYDRUKOWAĆ sad((( PROSZĘ, PORADŹCIE GDZIE W WARSZAWIE ZNAJDĘ PUNKT W
        KTÓRYM POPROSTU MI WYDRUKUJĄ W ROZSADNEJ CENIE ZAPROSZENIA NA PAPIERZE CZERPANYM
        • althea35 Re: POMOCY DRUKOWANIE!!!!! 06.06.05, 21:37

> JA JUŻ MAM PAPIER I MAM SAMO ZAPROSZENIE, TYLKO NIKT MI GO NIE CHCE NA TYM
          > PAPIERZE WYDRUKOWAĆ sad((( PROSZĘ, PORADŹCIE GDZIE W WARSZAWIE ZNAJDĘ PUNKT W
          > KTÓRYM POPROSTU MI WYDRUKUJĄ W ROZSADNEJ CENIE ZAPROSZENIA NA PAPIERZE
          CZERPANY

Chcesz drukowac na czerpanym?? A moze zrob z niego cos ladnego (jakby okladke),
          a tresc zaproszenia wydrukuj na gladkim papierze i polacza calosc ze soba
          (sklej, zwiaz wstazeczka, tasiemka). Na drukarce laserowej nikt Ci nie
          wydrukuje na papierze czerpanym... bo i tak nic z tego nie wyjdzie. Na
          atrmantowce, moze by i wyszlo, ale tez nie polecam. Z kolei druk sie moze
          rozmazywac.
    • karo_s Re: ZAPROSZENIA!! 02.06.05, 15:24
      Gdzie można kupić wszystkie niezbędę rzeczy do wykonania zaproszeń np.specjalny
      klej??
      czy ktoś wykonywał zaproszenia z kalką i wkładkami??? Gdzie się je wkleja? nie
      wiem jakos jeszcze nie moge sobie tego wyobrazić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka