10.06.05, 12:34
wlasnie wpadlam na szatanski pomysl wyprodukowania sobie do zdiec wielgasnego
totalnie kolorowego wianka (z klosami, roznastymi kwiatami...) i teraz
pytanie czy ktoras z Was wie jak to zrobic- chyba takie cos musi buc na
jakiejs wewnetrznej konstrukcji, drucianej czy zylkowej...? bede zobowiazana
za wszelkie podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • mariankaa Re: wianek 10.06.05, 12:36
      Zasze można poprosic panią w kwiaciarni... Ale jak chcesz sama pleść to chyba
      bez stelarza. Ja przyanjmniej jak plotę to nie używam żadnych... Z tych
      łodyżek, które o siebie zaplatasz robi się stelarz... Oj nie wiem jak Ci to
      wytłumaczyć ale jak choć raz plotłaś wianek to wiesz....

PS Fajny pomysł!!!
      • pati102 Re: wianek 10.06.05, 12:40
        no tak ale to ma byc taki kwiaciany "smietnik" roze, storczyki, calle, peonie,
        klosy i co mi tam jeszcze do glowy przyjdzie a raczej zadne z nich nie maja na
        tyle podatnych lodyg zeby daly sie zaplatac...w kwiaciarni wolala bym tego nie
        robic bo wole sama wybrac kwiaty i kolory dokladnie takie na jakie przyjdzie mi
        ochotasmile
        • an20 Re: wianek 10.06.05, 12:50
          mysle ze moze dobrze by bylo ulozyc taki wianek na gabce florystycznej oazis. Te
          gabki maja rózne formy i tez takie kola. Musisz poprzymierzac na glowe te kola i
          ktora bedzie Ci pasowala nabyc. Z tego co wiem, to kolo trzeba na noc namoczyc w
          wodzie zeby wlasnie woda nasiakla i wkladac w nia kwiaty, jakie chcesz i w jaki
          sposob Ci sie spodoba. Nie powinny zwiednac. Tylko sie zastanawiam czy jak
          zalozysz to na glowe czy nei zmoczysz gabka wlosow. Moze z jednej strony trzeba
          powkladac same liscie. Sama nie wiem, ale jest to jakis pomyslsmile))
          • epox123 Re: wianek 10.06.05, 13:44
            do układania takich wianków zazwyczaj kupuje się gotowe podkłady(ze słomy,z
            gałązek itd.)na giełdzie kwiatowej kupujesz kwiaty i są tam też takie cieńkie
            druciki są one pakowane,czasami po 50sztuk,czasami po 100 sztuk,jeżeli chcesz
            np.róże to urywasz całą główkę różyczki i w twardy zielony koniec od łepka
            przebijasz na wylot(poziomo przeciągasz ten drucik i skręcasz)najlepiej Ci to
            narysuje i poślę na maila smile
            • pati102 Re: wianek 10.06.05, 14:07
              bede 1000krotnie zobowiazanasmile wlasnie na gielde po kwiaty mialam sie wybrac.
              • epox123 Re: wianek 10.06.05, 14:52
                pati102,mail już poszedł,myślę że się uśmiejesz,mam nadzieję że zrozumiesz te
                bazgroły smile
    • irlaaa Re: wianek 21.07.05, 10:14
      Witam smile)
      powracam do tematu wianka. Właśnie znalazłam super stronę i m.in. know-how jak
      zrobic wianek, jak mocować kwiaty.... polecam.

Oto linki:
      www.save-on-crafts.com/bridgar.html wianek
      www.save-on-crafts.com/makflorheadg.html
      www.save-on-crafts.com/lenstemtec.html mocowanie kwiatków

ogólnie na stronach www.save-on-crafts.com wiele ciekawych pomysłów i
      cudeniek, których można zrobić samemu, a do tego od razu pokazane sprzęty
      potrzebne do zrobienia danej rzeczy.

Miłej zabawy smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka