Dodaj do ulubionych

Fort Piontek

11.07.05, 20:09
Czy ktoś miał wesele lub był na weselu w Forcie Piontek w Warszawie na
Modlińskiej? Jak było? Jakie sa ceny? Mam nadzieje że ktoś słyszał o tym
miejscu.
Obserwuj wątek
    • mala07 Re: Fort Piontek 12.07.05, 09:47
      ja bylam tam na weselu 2 lata tamu i bardzo mi sie podobało!!!eksluzywne
      wnetrza sala pieknie przystrojona i w ogole bardzo ładnie wsyztsko wyszło!
      znajomi zaplacili chyba 170 zł za osobe ale bez alkoh. najlepiej zadzwon i sie
      dowiedz o aktualne ceny ale mimo wszystko ja od siebie bardzo polecam FORT
      PIONTEK
      • trifoglio Re: Fort Piontek 12.07.05, 16:45
        dzieki za pomoc, bo myslałam że juz nikt o tym miejscu nie słyszał, chyba jutro
        wybiorę się tam i oblukam jak to wygląda.
        • adrian4u Re: Fort Piontek 12.07.05, 16:48
          Ja tylko słyszałem o dość "excentrycznej" właścicielce (określenie
          znajomego: "nawiedzona hrabinia").
          • mala07 Re: Fort Piontek 12.07.05, 21:08
            wlascicielka niech sobie bedzie jaka jest - na weselu i tak sie nie pojawi smile
            sala piekna POLECAM w 100%
    • greta18 Re: Fort Piontek 12.07.05, 21:23
      Powiem tak, choćby mi dopłacali, to bym tam nie zrobiła. Elaganckie wnętrza?? W
      Forcie Pionek?? GDzie? Odrapane, obrzydliwe, brudne ściany, kelnerzy o
      inteligencji myszy, którzy nawet po 2 godzinach nie raczyli wymienić popielniczki.
      Komuś się moze wydać, że przesadzam, ale jak miałabym wybierać, to już wolałabym
      Hotel Boss lub Hotel Lord - mimo że żadne z nic nie jest w moim stylu i tam też
      miałabym kupę zastrzeżeń.
      Oczywiście zrobisz jak zechcesz, ale ja Ci mocno odradzam.

• mala07 Re: Fort Piontek 13.07.05, 09:24
        co ty opowiadasz????????????ty chyba nie bylas nigdy w FORT PIONTEK - moze w
        ich piwnicach!!! ja tam bylam, na sali glownej na 2 pietrze, i sala jest piekna
        pokoj dla gosci ten zeilony tez piekny, kelner non stop dolewal drinki i byl
        non stop i nie zauwazylam zeby cos bylo nie tak - wszystkim sie bardzoooooooo
        podobało! radze kolezance ktora chce tam wesele pojechac osobiscie i zobaczyc
        na wlasne oczy a Hotel Lord moja droga to dziura jakich mało - nie wiem w
        jakich ty klimatach lubisz przebywac ale skoro fort piontek to dla ciebie
        dziura a hotel lord elegancki to WSPOLCZUJE wyczucia stylu i gustu! pozdrawiam
        • kasienka80 Odradzam !!! 13.07.05, 09:34
          Ja stanowczo odradzam !!!
          Chcialam tam miec, ale zrezygnowalismy.

Ceny zmieniaja do ostatniego momentu: rozmowa na temat wodki zaczela sie od
          stwierdzenia, ze sami kupimy i wybierzemy za ich przyzwoleniem (czyli ok 20 zl
          butelka) a skonczylo sie na 50% ceny wodki z karty !!!! Czyli ok 40 zl za 0,5
          litra.
          Menu nie za specjalne a koszt 165 i to tez na poczatku mial byc 145 ;-(((
          • kasienka80 Re: Odradzam !!! 13.07.05, 09:35
            Aha, i za kazda wniesiona butelke wlasnego alkoholu typu kolorowe wodki, wino
            placi sie "korkowe"....a tez mialo tego nie byc
            • mala07 Re: Odradzam !!! 13.07.05, 09:51
              bo sie nie dogadaliscie i dlatego byly problemy - to jest tak jak ludzie nie
              potrafia dobitnie rozmawiac o konkretach a pozniej takim sie wciska kity i oni
              sie na to zgadzaja
              ja powiem tak: bylam tak bardzo nam sie podobało i młodym tez - bez zastrzezen
              wszytsko sie udalo tak jak chcieli i nikt ich w ch..ja nie zrobił ze tak
              powiem....ale zrobisz jak zechcesz...radze osobiscie sie tam przejechac i
              pogadac
              • kasienka80 Re: Odradzam !!! 13.07.05, 09:55
                Sluchaj...nie mow mi tutaj, ze nie potrafilam rozmawiac ok?
                Umowa jest tak skonstruowana, ze nawet w dniu slubu moga Ci ceny zmienic.
                To ze wam sie udalo to dobrze....
                • mala07 Re: Odradzam !!! 13.07.05, 09:57
                  luz nie denerwuj sie
        • greta18 Re: Fort Piontek 13.07.05, 11:14
          Droga Mala07 - to Ty chyba masz problem z wyczuciem stylu.
          Nie twierdzę, ze Lord czy Boss są fajne, jednakze w porównaniu z tą dziurą -
          Fotem Piontek, to prawie luksus. Chyba nie widziałas tego syfu, który tam
          wszedzie panuje. O obsłudze nie wspomne...
          Wiesz mi, że wzgledu na swoją pracę widziałam ogromną ilosć hoteli na całym
          świecie (nie sądzę, zebyś widziała przynajmniej 10% tego co ja) - własnie
          dlatego jej ten Fort odradzam. Moze zwracamy uwagę na inne rzeczy po prostu.
          Jednak szanuję każdą opinię - nawet Twoją.
          Decyzja nalezy oczywiście do samej zainteresowanej, a ja wyraziłam swoje
          zdanie - tak jak i Ty.

Pozdrawiam w ten upalny dzień,
          Greta
          • mala07 Re: Fort Piontek 13.07.05, 11:56
            OK nie chcialam nikogo urazic
            masz racje - sama powinna ocenic , moze jej sie akurat spodoba a moze nie...?
            pozdrawiam rowniezsmile
          • sandraa3 greta? 13.07.05, 12:13
            A tak z ciekawosci, co byś poleciła w Waszawie lub okolicach? smile
            • greta18 Re: greta? 13.07.05, 12:18
              Mala07 - smile)) wielkie pozdro smile)

Sandro,
              Broń Boze nie chcę wyjść na "taką-co-wszystko-wie", sama mam ślub i wesele, tak
              wie też sie zastanawiał rok temu i... wybrałam. Myśle, ze dokonałam słusznego
              wyboru, ale tajk naprawde okaże sie w praniu... smile

Nie wiem co bym Ci poradziła.. Od razu mówie, ze znam głównie hotele, a nie
              restauracje i własnie jeśli chodzi o znajomość hoteli, mogę spróbować Ci coś
              podpowiedzieć. Z tym, ze co bys chciała - elegancko czy raczej swojsko? I ile
              +/- kasy chcesz na to przeznaczyć...
            • mala07 Re: greta? 13.07.05, 12:32
              jesli ktos chce znac jeszcze jakas moja opiniesmileto dodam iz bylam 4 lata temu
              na weselu w resteuracji SOPHIA w wawie! bardzo mi sie podobało. dodam iz jest
              tam fajna sala, mili kelnerzy duzo miejsca do tanca i duze fajne stoły ulozone
              tez fajnie! ceny sa naprawde w porzadku i mysle ze na srednio zarabiajacych
              mlodych - w sam raz...
    • kabatka2 Re: Fort Piontek 16.07.05, 19:55
      Witam,

Ja bylam na weselu w Fort Piatek 2 lata temu i zdecydowanie nie jest to miejsce
      ekskluzywne. Raczej poprawne. Widok z okien na Selgros i jego parking, obsluga
      niestety fatalna, jedzenie zimne i niesmaczne. Poza tym jest to wielka,
      hangarowata sala, kiepsko jest tez z oswietleniem - albo za jasno, albo za
      ciemno.

Generalnie nie polecam.

Ale co kto lubi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka