Dodaj do ulubionych

Przykro mi ;o((((

28.07.05, 22:01
Dziewczyny jestem zła bardzo zła i jest mi przykro. Dowiedziałam się, że nasi przyjaciele, z którymi trzymamy się już od lat a mają ślub tydzień po nas robili w minioną sobotę swoje wieczory kawalerski/panieński-nas chyba już nie musze mówić tam nie było.
Stwierdziłam wspólnie narzeczonym że z różnych względów nie chcemy mieć takiego wieczoru, ale czy to oznacza że oni nas nie powinni zaprosić. Ciekawa jestem, co będzie dalej będziemy udawać, że wszystko jest ok. Przykro mi –mam nadzieje ze wy macie takich prawdziwych przyjaciół nie tak jak my.
Obserwuj wątek
    • enigma-2000 Re: Przykro mi ;o(((( 28.07.05, 22:16
      Nie martw sie KA79! Fakt faktem oni nieladnie zagrali, ale czy to sa faktycznie
      przykaciele skoro tak postepuja? Ja wiem, ze czlowiek czasem "tkwi" w takich
      przyjazniach bo "kope lat sie znamy", bo sentyment, wspolne lata przezyte,
      szkola, liceum itp. ale czy dlatego, ze Wy nie robicie wieczorow swoich oznacza
      ze oni maja Was nie zaprosic? Czyli rozumiem, ze to wszystko jest na zasadzie
      rewanzu; ja zaprosze ich bo oni zaproszaja mnie; oni mnie zapraszaja na slub
      wiec ja ich tez. Daj sobie spokoj z nimi; to nie sa prawdziwi przyjaciele,
      niewarci sa twoje przyjazni uwierz mi. Glowa do gory i nic sie nie martw!
      Pozdrawiam smile))
    • misiabisia Re: Przykro mi ;o(((( 28.07.05, 22:27
      Ka!
      Nie martw się.Tak jak pisze powyżej - to nie są z całą pewnością
      prawdziwi przyjaciele.
      Już dawno zrozumiałam, że lepiej mieć jednego, ale takiego,
      na którym możesz polegać niż zgraję nie wartych zaufania smile
      Skoncentrujcie się na przygotowaniach, swojej miłości i NIE powielajcie
      ich zachowań!
      Ich strata, że Was tam nie było!

Ale bym nie udawała...

Powodzenia
      • ka79 Re: Przykro mi ;o(((( 28.07.05, 23:07
        Dzięki bardzo. Nie mam w zywaczaju rozwlekac takich spar, ale po prostu mnie to dobiło. Nie wiem moze tez są źli że robimy wesele tydzien przed nimi?? chyba dam sobie spokój ....
    • a_weasley Ale o sso chozzzi? 28.07.05, 23:18
      To w definicję przyjaźni jest wpisane zapraszanie na wieczór
      kawalerski/panieński? A niby z jakiego paragrafu?
      Zresztą, różne rzeczy ludzie rozumieją pod tym słowem, a granica między
      przyjacielem a dobrym znajomym jest płynna.
      My zapraszamy na wesele jakieś 25 par. Na wieczorze panieńskim mojej będzie
      chyba 7 osób, licząc ją świadkinię. Na kawalerskim pewnie z 10, góra 15. No i
      co? Ma się ktoś obrazić?
      • didi124 Re: Ale o sso chozzzi? 29.07.05, 13:13
        Dokładnie zgadzam się z tym.
        Najpiew powiedzieli, że nie robią wieczorku panieńskiego/kawalerskiego bo nie
        lubią takich imprez a potem oczekują że ich ktoś na taką imprezę zaprosi ??
        Chyba czegoś tu nie rozumiem. Poza tym skąd wiadomo, że to oni urządzali
        imprezę. Przecież zazwyczaj jest tak, że to przyjaciele robią imprezę dla
        młodych.
    • leeloo26 Re: Przykro mi ;o(((( 28.07.05, 23:22
      a my zaprosilismy na nasze wieczorki wszystkich przyjaciol, ktorzy beda na
      przyjeciu. z rodziny tylko moich rodzicow.
    • sabina Re: Przykro mi ;o(((( 29.07.05, 09:00
      Dziewczyno, łap za telefon i wyjasnij sprawe z przyjacólmi. Byc moze oni wasza
      deklaracje ze nie chcecie wieczorów panienskich (kawalerskich) wzieli sobie do
      serca i pomysleli ze bedziecie sie zle czuli w otoczeniu pijanej bandy ludzi i
      striptiserów, a oni własnie na to mieli ochote? Moglo byc tysiace powodow dla
      ktorych tak postapili. CZy warto skreslac kogos bez wyjasnienia przyczyn?
      Podpytaj sie ich nic nie ryzykujesz. W najgorszej sytacji bedziesz w pozycji
      wyjsciowej i skreslisz ich nr telefonu.
      • mika761 Re: Przykro mi ;o(((( 29.07.05, 09:11
        nie wiem czy to dobry pomysł, zadzwonić i co powiedzieć cześć ponoć robiliście
        kawalerskie a nas nie zaprosiliście mogę wiedzieć dlaczego?

a kto wcześniej ustalił date ślubu Wy czy oni? jeżeli oni byli pierwsi a wy
        poźniej ustaliliście tydzień przed nimi to może to byc jak najbardziej powód iż
        mają żal do was.
        • evika13 Re: Przykro mi ;o(((( 29.07.05, 13:44
          > a kto wcześniej ustalił date ślubu Wy czy oni? jeżeli oni byli pierwsi a wy
          > poźniej ustaliliście tydzień przed nimi to może to byc jak najbardziej powód
          iż mają żal do was.

mam podobną sytuację!
          znajomi wyznaczyli datę ślubu na rok wcześniej, a my rozpoczęliśy przygotowania
          jakieś 3 mieś. temu i również wypadło na tydzień przed nimi..
          z racji naszej podróży będziemy nieobecni na ich ślubie.. chociaż.. dotąd nawet
          nie dostalismy zaproszenia!
          zupełnie nie rozumiem dlaczego może byc to powód żalu/pretensji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka