Dodaj do ulubionych

ZAPROSZENIA - Gdzie kupić elegancki papier?

14.09.05, 19:32
Chcielibyśmy sami przygotować nasze zaproszenia. W związku z tym potrzebujemy
sporą ilość arkuszy eleganckiego (np. kolor ecru, stylizowany na "starodawny"
etc.) papieru formatu A4 lub A3. Będę wiec wdzieczna za wszelkie namiary na
hurtownie lub tanie ale dobrze zaopatrzone sklepy papiernicze (lub z
artykułami dla artystów-malarzy) w Warszawie lub okolicach.

A jakie sa wasze doświadczenia z własnoręcznym, autorskim przygotowywaniem
zaproszeń?
Obserwuj wątek
    • reszka.ja Re: ZAPROSZENIA - Gdzie kupić elegancki papier? 14.09.05, 19:39
      a ja szukam czegos takiego w Krakowie lub okolicy...... moze ktos pomoze
    • sol_bianca Re: ZAPROSZENIA - Gdzie kupić elegancki papier? 14.09.05, 19:51
      Na ul. Mazowieckiej są dwa (albo i więcej) sklepy dla artystów, my tam
      kupowaliśmy papier na zaproszenia.
      • reszka.ja Re: ZAPROSZENIA - Gdzie kupić elegancki papier? 14.09.05, 20:29
        a w Krakowie??
    • podtenadres Re: ZAPROSZENIA - Gdzie kupić elegancki papier? 15.09.05, 00:45
      pl.Wilsona - na prawo od kina Wisla i cukierni - sklep z papierem czerpanym,
      bardzo duzy wybor
      • magdalenax Re: ZAPROSZENIA - Gdzie kupić elegancki papier? 16.09.05, 16:58
        Tez kupowalam w Cezexie przy Pl. Wilsona.

Magda
    • emiliag Re: ZAPROSZENIA - Gdzie kupić elegancki papier? 15.09.05, 09:03
      Ja przygotowałam sama zaproszenia dla naszych gości, nieskromnie powiem, że
      wyszły bardzo ładne, dokładnie takie jak chciałam. Do tego 3x taniej niż w
      drukarni i nazwiska gości drukowane.
      Problem jaki nam się pojawił, to nieraz rozmazywał się tusz sad i jak cięliśmy
      papier na gilotynce, to nie zawsze się ładnie pocięło, i potem większość
      zaproszeń wyrównywałam nożykiem do tapet wink
      Ale mam dużą satysfakcję z efektu końcowego.
      A w sklepach z materiałami biurowymi jest duży wybór papieru. My mamy kremowy z
      deseniem tak jakby w krateczkę, widziałam jeszcze tłoczenia tak jak na skórze,
      w formacie A4 jest w czym wybrać.
      • cheri-bibi Re: ZAPROSZENIA - Gdzie kupić elegancki papier? 15.09.05, 12:07
        emiliag napisała:

> Ja przygotowałam sama zaproszenia dla naszych gości, nieskromnie powiem, że
        > wyszły bardzo ładne, dokładnie takie jak chciałam. Do tego 3x taniej niż w
        > drukarni i nazwiska gości drukowane.
        > Problem jaki nam się pojawił, to nieraz rozmazywał się tusz sad i jak cięliśmy
        > papier na gilotynce, to nie zawsze się ładnie pocięło, i potem większość
        > zaproszeń wyrównywałam nożykiem do tapet wink
        > Ale mam dużą satysfakcję z efektu końcowego.
        > A w sklepach z materiałami biurowymi jest duży wybór papieru. My mamy kremowy
        z
        >
        > deseniem tak jakby w krateczkę, widziałam jeszcze tłoczenia tak jak na
        skórze,
        > w formacie A4 jest w czym wybrać.

emiliag a na jakim papierze drukowaliście te zaproszenia? na czerpanym? i na
        jakiej drukarce? a może podeslesz zdjęcie Twojego wyrobu smile ? boję się o te
        rozmazywanie tuszu, bede drukowala drukarka atramentowa na papierze czerpanym,
        ktory jest dosc drogi i szkoda, aby kartki sie pomarnowaly...
        • emiliag Re: ZAPROSZENIA - Gdzie kupić elegancki papier? 15.09.05, 15:07
          To chyba nie był papier czerpany. Kupowaliśmy go w hurtowni z art. biurowymi,
          pakowany po 10 arkuszy A4 po 4,50 za opakowanie. To jest taki grubszy papier z
          jednej strony z takim jakby tłoczeniem w lekką krateczkę. Był dość duży wybór.
          Drukowaliśmy na drukarce atramentowej Lexmark 5100, większość wyszła ładnie,
          kilka się rozmazało sad Ale gdy wcześniej dzwoniłam po drukarniach i podawali mi
          cenę 3 zł wzwyż/zaproszenie, to moje wyszły półdarmo, a wszyscy mówią, że są
          ładne, a i ja mam satysfakcję smile
      • marmoladka76 Re: ZAPROSZENIA - Gdzie kupić elegancki papier? 30.09.05, 11:39
        Zamierzamy sami sobie zrobic zaproszenia slubne. Prosze poradzcie cos w tej
        sprawie? Chcemy umiescic na nim nasze zdjecie. Narazie nie wiemy jak sie do tego
        zabrac. Moze ktos ma pomysl co umiescic na zaproszeniu, np jakies sentencje itp.
        Z gory dziekuje.
    • fan_aberie Re: ZAPROSZENIA - Gdzie kupić elegancki papier? 15.09.05, 11:12
      Dziekuje bardzo za podpowiedzi ...
      Zdaje sobie sprawe, ze reczne robienie zaproszen jest time-consuming ale ...
      czasu mamy jeszcze sporo, bo slub dopiero w czerwcu 2006 smile

Zastanawialam sie tez nieraz, jak robi sie taki papier, ktory jest bardzo
      sztywny, ale wyglada, jakby byl wczesniej namoczony, "pogieciony", ma w sobie
      "pozatapiane" rozne ozdoby - najczesciej szkielety lisci ...
      Czesto stanowi 1 strone zaproszenia albo albumu, widzialam tez robione z niego
      klosze (w tym wypadku byl tez farbowany).
      Nie wiem, czy ktokolwiek sie domysli, o jaki typ papieru mi chodzi ... Jak tylko
      znajde jakies jego zdjecie w necie, to wrzuce linka dla ulatwienia.
      • wiorcia-ogonek Re: ZAPROSZENIA - Gdzie kupić elegancki papier? 15.09.05, 15:47
        Ten "pognieciony" papier to zwykly papier czerpany, tylko technologia jego
        wykonania jest nieco inna...Fakt tez jest taki, ze dobrej jakosci papiery
        czerpane maja w sobie czesto duzy procent bawelny, a po namoczeniu sa nawet
        bardziej wytrzymale i plastyczne, wiec mozna sie pokusic o wykonanie tloczen
        samemu...
        Jesli ktos z was ma problem z rozmazywaniem sie tuszu to mozna sprobowac
        zalatwic to w prosty sposob...zamiast drukarki uzyc xera - w prawdzie nie
        gwarantuje pelnego sukcesu ale w moim przypadku to rozwiazanie sie bardzo
        sprawdzilo...nawet xserowanie na arkuszach foliowych nie doprowadzilo do
        rozmazania tuszu (a powierzchnia folii nie ma przeciez bardziej absorbujacej
        tusz powierzchni, jest gladka i sliska)...
        A jesli nastawiacie sie na uzycie jakiegos mniej ozdobnego papieru ale o
        ciekawej fakturze czy gramaturze, proponuje zajrzec do sklepu dla artystow i
        zapytac o arkusze do pasteli, grafiki czy akwareli wlasnie o wysokiej
        gramaturze...dostepna jest bardzo duza gama kolorystyczna, a arkusze sa
        najczesciej nawet w duzych rozmiarach, np. 100x70.
        Powodzenia smile
    • orangewhatever i w Krakowie, i w Warszawie 15.09.05, 11:41
      firma Antalis, krakowski namiar mogę podać na maila.
      mają piękne papiery, duży wybór, sama kupowałam na kartki świąteczne i
      zaproszenia dla znajomych.
      można się umówić z przedstawicielem, poprosić, żeby koniecznie wziął ze sobą
      wszystkie wzorniki.
    • danon5 Re: ZAPROSZENIA - Gdzie kupić elegancki papier? 15.09.05, 14:32
      Polecam w Warszawie. Perfekcjoniści!!!!!!!!!!!!!

www.zaproszenia.com
      www.zaproszenia.com.pl
      www.zaproszenie.com -----------jest NAJLEPSZE. Tam zamawiałam!
    • magmaria Re: ZAPROSZENIA - Gdzie kupić elegancki papier? 16.09.05, 16:33
      polecam jakon ( w warszawie na ul. Rydygiera i w Piasecznie- dane na stronie
      internetowej) Bardzo duży wybór, ceny atrakcyjne i w dodatku mogą pociąć papier-
      gratis!
    • kamelia7 Re:Gdzie kupić elegancki papier? Wrocław 29.09.05, 15:17
      A gdzie można kupić taki papier we Wrocławiu?
    • m_wait Re: ZAPROSZENIA - Gdzie kupić elegancki papier? 29.09.05, 16:28
      Gliwice firma Kalander-mają stronę internetową -może znajdziesz jakąś propozycję
      dla was.Wpisz w wyszukiwarkę papier czerpany kalander i poczytaj.
      • twitti Re: ZAPROSZENIA - pytanie 29.09.05, 16:42
        A ja mam pytanie- czy jak sie zamawia zaproszenia np. przez internet, to
        dostaje juz wyszystkie z nadrukowanymi nazwiskami calej rodziny (np. 100
        osób),czy tylko z miejscem na wpisanie imienia i nazwiska zaproszonej osoby?
        Chodzi o to ze chcialabym recznie wpisywac imie i nazwisko a reszta zeby byla
        gotowasmile
        • cheri-bibi Re: tutaj 30.09.05, 10:28
          www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3639323
          ja kupiłam od tego sprzedawcy, ma większy asoryment niz tylko wystawiony na
          aukcjach i jesli chodzi o moje miasto to nizsze ceny...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka