Dodaj do ulubionych

świadkowanie

10.10.05, 12:52
Organizując wesele pamiętajcie, że świadkowie to też goście i nie obarczajcie
ich nadmiarem obowiązków.
To taka drobna sugestia....od kilkukrotnej świadkowej i żony wielokrotnego
świadka!!!
Obserwuj wątek
    • majeczka34 Re: świadkowanie 10.10.05, 13:13
      a można wiedzieć jakimi obowiązkami zostałaś obarczona? bo ja nie wyobrażam
      sobie innych obowiązków niż podpisanie aktu i odrobiny pomocy przy ubieraniu
      • frania_bania Re: świadkowanie 10.10.05, 13:25
        Zanoszenie prezentów do pokoju młodych - goście praktycznie przez całe wesele
        wreczali prezenty i trzeba bylo co jakis czas latac i zanosic.
        Kelnerowanie - roznoszenie tortu ponad setce gości.
        Pilnowanie czy nie brakuje alkoholu i napojów na stole...
        Męczące i dla mnie i osoby towarzyszącej - tu akurat mąż.
        Moi śwuadkowie nie byli oberczeni obowiązkami. Tyle co postali przy życzeniach
        i pomogli przy kwiatach.
        • majeczka34 Re: świadkowanie 10.10.05, 13:31
          to pilnowanie czy nie brakuje alkoholu to faktycznie dziwne bo tym zajmuje sie
          albo kelner albo według zwyczaju ojciec młodego.
          nigdy nie byłam świadkową a prezenty mimo to pomagałam nosić z czystej sympatii
          do pani młodej i nie czułam zeby było to dla mnie jakies męczące. czy ktoś ci
          kazał te prezenty nosic?
          • frania_bania Re: świadkowanie 10.10.05, 13:39
            o to chodzi, że tak i jeszcze w asyście świadka, chyba żebym nie ukradła...
            sympatia, sympatią, ale ja chciałam się bawić, było sporo osób których dawno
            nie widziałam, a wesele było krótkie, późno się zaczęło,nie każdy mógł siedzieć
            do rana...
            To nie było pierwsze świadkowanie. Do tej pory raczej nie musiałam nic robić,
            tort np młodzi rozdali rodzicom i dziadkom i reszta kelnerzy
            • epox123 Re: świadkowanie 10.10.05, 14:11
              Witam smile
              po pierwsze decydując się na świadkowanie musimy zdać sobie sprawę że jest to
              zaszczyt i obowiązek oraz że każda z młodych par ma różne pomysły.
              Ja też świadkowałam do moich obowiązków należało:przed slubem pomoc w stojeniu
              sali ,samochodu i klatki schodowej,rozdawanie slodyczy i alkoholu na
              tz.bramach,podpisanie papierów w kościele,pomoc w ubieraniu sukni
              ślubnej,zrobienie fryzur całej rodzinie smile,ułożenie trenu pannie
              młodej,trzymanie kwiatów i okrycia,przed kościołem zbieraliśmy kwiaty i
              prezenty,na sali pilnowanie stołów czy wszystko jest
              (alkohol,szklaneczki,kieliszki itd.)chodzenie do toalety z panią młodą smile
              dopilnować orkiestry tz.czy mają co jeść,pić,pilnować aby zrobili oczepiny z
              godnie z ustaleniami państwa młodych,rozdawanie tortu,no i przede wszystkim
              dobrze się bawić smile narazie tyle mi się przypomniało jak coś jeszcze to
              dopisze smile
              Pozdrawiam smile
              • majeczka34 Re: świadkowanie 10.10.05, 14:17
                jak widac sa młode i młode wink te pierwsze przesadzają faktycznie.
                • twitti Re: świadkowanie 10.10.05, 14:24
                  Naprade super mialyscie jako swiadkowe...ja mojej swiadkowej nie mam
                  zamiaru "zaprzegac" do roboty..To prawda ze poprosze ja o pomoc przy odbieraniu
                  kwiatow i przy podpisywaniu sie ale nie mam zamiaru kazac jej zabawiac gosci..
                  chyba ze sama bedzie chciala sie wlaczyc w przygotowania. Wydaje mi sie ze
                  mozna sobie ze wszystkim samemu poradzic a reszte dopelni obsluga wesela.
                  Pozdrawiam
              • frania_bania Re: świadkowanie 10.10.05, 14:53
                o rany!!! Ty to dopiero miałaś...
                • epox123 Re: świadkowanie 10.10.05, 14:58
                  fakt było tego trochę,ale czego nie robi się dla przyjaciół smile
                  a po drugie jaką ja mam teraz wprawe smile doświadczona świadkowa smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka