tylko_nntp
30.07.13, 19:49
Witam,
W drugiej połowie września wybieramy się z dziewczyną i córką na około 10-dniowe wakacje na południe Turcji (okolice Alanyi) i wydumaliśmy sobie, że w ramach tej wycieczki zawrzemy również związek małżeński przed konsulem w Ankarze.
Wbrew pozorom nie jest to logistycznie fanaberia łatwa do zrealizowania, ale rozważam wynajęcie samochodu i wypad dwudniowy z Alanyi do Ankary, a tam mam już wstępnie dograną ceremonię przed konsulem.
Pojawia się natomiast jeden dość istotny problem. Żeby zawrzeć związek trzeba mieć świadków, a takowych posiadać nie będziemy. Niestety ambasada w tej materii pomocna nie jest stąd mój pomysł, by skorzystać z pomocy Polonii mieszkającej w Ankarze.
Świadkowie muszą mówić po polsku gdyż w przeciwnym razie trzeba jeszcze organizować tłumacza przysięgłego, a to tylko dodatkowo komplikuje już i tak dość dobrze zagmatwaną sytuację.
No i tutaj moje pytanie. Czy znalazłyby się dwie osoby, które zechciałyby nas wesprzeć i poświadkować na naszym ślubie? Z mojej strony za poświęcony czas mogę zaoferować strawę po ceremonii w jakiejś knajpie w Ankarze.
Jeśli by się ktoś taki znalazł to będę miał trochę więcej pytań z tych organizacyjnych, bo nie ukrywam, że jakieś wskazówki co do noclegu w Ankarze czy jakichś miejsc wartych odwiedzenia na trasie Alanya <-> Ankara też by mi się przydały, ale tak jak wspomniałem to dopiero gdy znajdą się dwie dobre dusze, które by się świadkowania podjęły, bo inaczej pomysł spali na panewce.
Gdyby ktoś miał ochotę pomóc i niekoniecznie chciałby/chciałaby o tym pisać na forum to podaję zestaw namiarów na moją skromną osobę:
mail: fenio@debian.org
telefon: +48 602-383-548
facebook: www.facebook.com/bfenski
gg: 726362
pozdrawiam
Bartek