Dodaj do ulubionych

POWIEDZCIE SAMI ?!?!?!

28.10.05, 09:30
Moi drodzy powiedzcie tylko szczerze czy jest to nie taktem nie robic w
dzisiajszych szasach wesela. Nie mam zupelnie do tego glowy i na dodatek moj
facet jest przeciwny. Wim ze to jeden raz w zyciu, ale..............
czekam na podpowiedz.
Czekałam na te chwile dośc długo jesteśmy 9 lat razem, ale czy ślub i cała ta
oprawa to nie jest po prostu biznes? Wiele z moich znajomych zdązyło się
pobrac mieć dzieci i albo juz sie rozwiedli albo sa w trakcie. Moj mężczyzna
zamówił kościół i oboje chyba liczymy na to że samo się wszystko załatwi......
A może my już z tej bajki wyrośliśmy...
Sylwia i Robert 24.06.2006

Obserwuj wątek
    • askiem Re: POWIEDZCIE SAMI ?!?!?! 28.10.05, 09:41
      Tak, masz rację to jest biznes.
      Jeśli nie chcecie robić wesela a jednak macie zamiar uczcić "ten" dzień może
      warto zorganizować wycieczkę zaraz po przysiędze w kościele? smile
      Dużo par (o czym nie raz czytałam na Forum) robi tylko małe przyjęcie.

Na pewno wszystko się samo nie załatwi smile, ale nie musicie przykładać tyle wagi
      do przygotowań co większość tu na Forum.
      • karol_ka66 Re: POWIEDZCIE SAMI ?!?!?! 28.10.05, 10:00
        też byłam przeciwna robieniu wesela, przygotowania mnie wykańczały; do
        ostatniego dnia przed weselem byłam zła, ze zdecydowałam sie na sporą (100
        osób)imprezę; zastanawiałam się po co to wszystko;dlaczego wydaję tyle kasy;
        chciałam tylko, zeby było już po...ale ten dzień mi wygnagrodził wszyskie trudy
        i zmartwienia; na swoim weselu bawiłam się świetnie i choc trwało do 5 rano,
        wydawało mi się , że to za krótko; chociaz sama w to nie wierzyłam to naprawdę
        niepowtarzalny dzień i warto go godnie uczcić;piękne wspomnienia i duzo radośći
        (bardzo dużo)mam po tym dniu; ale oczywiście małe przyjęcie, czy chociaż obiad z
        najbliższymi to dobry pomysł i chyba w dzisiejszych czasach wszyscy rozumieją,
        że młodzi moga nie mieć ochoty na wesele; najważniejsze, żebyscie tego dnia byli
        razem szczęśliwi i nic nie robili na siłę i wbrew sobie; dzień ślubu nie jest
        męczący!!!!(choc wydawalo mi się cos zupełnie przeciwnego...)
    • monia76 Re: POWIEDZCIE SAMI ?!?!?! 28.10.05, 09:45
      moim zdaniem kazdy robi taka impreze jaka chce i na jaka go stac. nie ma
      przeciez obowiazku robic wesela czy nawet przyjecia.
    • makumbala Re: POWIEDZCIE SAMI ?!?!?! 28.10.05, 09:58
      Wesela jest raz w zyciu. Warto zaszaleć. Nie bedziecie mieli juz takiej
      okazji.To sie nie powtórzy.
    • twitti Re: POWIEDZCIE SAMI ?!?!?! 28.10.05, 10:08
      To zróbcie tylko obiadsmile moze byc miło ale nie tak huczniesmile pozdrawiam
      • konopielka80 Re: POWIEDZCIE SAMI ?!?!?! 28.10.05, 10:24
        Do autorki watku- nietaktem jest zmuszanie kogos do robienia wesel , bo "co powie rodzina i sąsiedzi". Najwazniejsze jest to, aby postępowac zgodnie ze sobą, ze swoimi przekonaniami i potrzebami. Nie chcesz, nie czujesz się na siłach, to nie rób wesela! Kto Ci kaze? Co to obowiązek jakiś? Chcesz się meczyć, denerwować, robić coś wbrew sobie? Po co? Tak jak mówię - nie chcesz, nie rób ! Myśl o sobie i o męzu, to wasz dzień !
    • azanna Re: POWIEDZCIE SAMI ?!?!?! 28.10.05, 11:03
      My bardzo dlugo sie nad tym zastanawialismy. Moj mezczyzna od poczatku byl
      przeciwny, a ja sie nie moglam zdecydowac czego chce, bo czulam w sobie jakies
      takie zobowiazanie wobec rodziny. Ale przerazala mnie ta cala oprawa zwiazana
      ze slubem, weselem. Rozumiem ludzi, ktorzy marza o tym - ale ja po prostu mam
      inny charakter. Ale teraz juz/wreszcie wiem - nie chce wesela. Zrobimy male
      przyjecie tylko dla najblizszych - obiad i ciasto. A reszta rodziny? Ja sie
      obraza to trudno, naprawde przestalo mi na tym zalezec. I tak widuje ich raz na
      dwa lata. Liczy sie tylko to, ze zostaniemy wreszcie malzenstwem, wszystko inne
      to tylko dodatki.
      • twitti Re: POWIEDZCIE SAMI ?!?!?! 28.10.05, 11:23
        a my obiad w sali a potem grilla do nocy na tarasie i w ogrodziewink kucharze
        beda obslugiwac grilla a goscie sobie gadac i mam nadzieje ze dobrze bawicsmile
        oby tylko pogoda bylasmilepozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka