Dodaj do ulubionych

ciężarna panna młoda

08.11.05, 09:01
Dziewczyny, chyba się stało! Ślub 12 sierpnia 2006 r., a ja prawdopodobnie
jestem w 7-8 tyg.ciąży. Z tego wywnioskowała moja Pani doktor. Nie jestem
pewna na 100%,ale dziś mam USG. Jeżeli okaże się prawdą, to tak naprawdę już
nie wiem co robić. Cieszę się bardzo, zawsze chciałam mieć śliczniutkie
maleństwo, ale dopiero po ślubie. Mamy zadatkowaną salę, kamerzystę,
fotografa, orkiestrę, zarezerwowana datę i dekorację w kościele. Nie wiem,
czy w razie czego przyśpieszyć ślub? Jakoś nie wyobrażam sobie ślubu w zimie
i też nie wyobrażam sobie ślubu w ostatnim miesiącu ciąży. Buuu. A tak
chciałam cieplutkie lato! Czy uda mi się znaleźć wolne terminy wcześniej?
Jestem w kropce, doradźcie proszę. Co robić!
Obserwuj wątek
    • cheri-bibi Re: ciężarna panna młoda 08.11.05, 09:43
      a nie lepiej poczekać na urodzenie dzidziusia i potem brać ślub? Ja bym na
      Twoim miejscu przesuneła wszystko własnie o parę miesięcy do przodu. Niestety w
      lecie już się nie wyrobicie, ale może pażdziernik? Do tej pory zrzucisz juz
      pare kilo po ciazy, przy dziecku nie bedziesz musiala byc non stop. Zastanow
      sie...
      • kami251 Re: ciężarna panna młoda 08.11.05, 10:08
        Dziękuję Ci ! Wiesz, też brałam to wyjście pod uwagę. Jednak boję się uwag
        otoczenia, szczególnie sąsiadów, których wszystko zawsze interesuje. Oni
        roznoszą ploty po całym osiedlu. Boje się, że zrobią ze mnie
        jakiegoś „podlotka”- ciężarną panienkę..buuu. Wiem, że może nie powinnam się
        przejmować obcymi, ale taką mam już naturę. Z drugiej strony, gdybym wzięła
        ślub parę miesięcy po urodzeniu, zaraz bałabym się o co zrobić z brzdącem w
        trakcie wesela, co z karmieniem buuu.Inna kwestią, jest to, że wszystkie
        marzenia związane z tym pięknym dniem runą- już nie będzie ta wymarzona jedyna
        sukienka, bo nie sądzę, iż szybko stracę kilogramy. Sama widzisz, najlepszym
        wyjściem w moim wypadku jest przesunięcie ślubu -ale zima mi nie odpowiada.
        Myślałam o lutym, marcu. Jednak przeraża mnie myśl, że ten dzień może być
        nieudany ze względu na warunki pogodowe, plucha po śniegu, a może i zaspy
        śnieżne (jeżeli zima będzie ostra)! Spać dziś nie mogłam. Myślałam o tym
        wszystkim. Ale dziś będę wiedzieć na 100%, czy mam się cieszyć ciążą, czy
        planować spokojnie ślub wg harmonogramu na 12.08.06 r. Pozdrawiam ciepło i
        dziękuję raz jeszcze: )
        • anmery1 Re: ciężarna panna młoda 08.11.05, 10:15
          ja bym urzadzila wesele w grudniu w siweta na waszym miejscu - o ile okaze sie
          ze jestes w ciazy i o ile znajdziecie jeszcze cos wolnego /sala masz itp/
          nie robilabym imprezy po urodzeniu bo to klopot z takim malenstwem - karmienie
          usypianie itp itd
          trzymam kciuki o to zeby bylo po Twojej mysli - i pamietaj -nie ma sytuacji
          bez wyjscia!!!
        • mija4walles Re: ciężarna panna młoda 08.11.05, 10:23
          kami251 napisała:

> Dziękuję Ci ! Wiesz, też brałam to wyjście pod uwagę. Jednak boję się uwag
          > otoczenia, szczególnie sąsiadów, których wszystko zawsze interesuje. Oni
          > roznoszą ploty po całym osiedlu. Boje się, że zrobią ze mnie
          > jakiegoś „podlotka”- ciężarną panienkę..buuu. Wiem, że może nie pow
          > innam się
          > przejmować obcymi, ale taką mam już naturę. Z drugiej strony, gdybym wzięła
          > ślub parę miesięcy po urodzeniu, zaraz bałabym się o co zrobić z brzdącem w
          > trakcie wesela, co z karmieniem buuu.Inna kwestią, jest to, że wszystkie
          > marzenia związane z tym pięknym dniem runą- już nie będzie ta wymarzona
          jedyna
          > sukienka, bo nie sądzę, iż szybko stracę kilogramy. Sama widzisz, najlepszym
          > wyjściem w moim wypadku jest przesunięcie ślubu -ale zima mi nie odpowiada.
          > Myślałam o lutym, marcu. Jednak przeraża mnie myśl, że ten dzień może być
          > nieudany ze względu na warunki pogodowe, plucha po śniegu, a może i zaspy
          > śnieżne (jeżeli zima będzie ostra)! Spać dziś nie mogłam. Myślałam o tym
          > wszystkim. Ale dziś będę wiedzieć na 100%, czy mam się cieszyć ciążą, czy
          > planować spokojnie ślub wg harmonogramu na 12.08.06 r. Pozdrawiam ciepło i
          > dziękuję raz jeszcze: )

boze dziewczyno wiesz kim jestes???
          po co zastanawianie sie nad saiadami
          wyostrz sobie zarcik i nie omieszkaj komentowac ich poczynan w twojej obecnosci
          my biezemy slub jak malenstwo bedzie mialo 5 miesiecy z tej prostej przyczyny
          ze ja chce sie pobawic na swoim slubie
          (nie chce miec dzidzi w srodku)
          a 5 miesiecy to jzu nie bedzie mnie potrzebowala tak non stop
        • katarzyna_zd Re: ciężarna panna młoda 28.12.05, 10:23
          wspołczuje Ci, ja jednak zdecydowalabym sie na slub wczesniej. W mojej
          miejscowosci tez byla kiedys taka sytuacja, Pani Mloda nie chciala przesuwac
          terminu wesela bo co ludzie powiedza, liczyla, ze ciaza z pierwszym dzieckiem
          nie bedzie tak widoczna i postanowila ukryc brzuch pod sukienka. Silne
          zdenerwowanie doprowadzilo do tego, ze z kosciola pojechala do szpitala, dziecko
          chcialo wydostac sie na swiat w 5 miesiacu ciazy.
    • vinea Re: ciężarna panna młoda 08.11.05, 10:16
      Ja też sugerowałabym - w razie ciązy - przesunięcie ślubu o kilka miesięcy
      (październik). A zresztą, jeśli dobrze rozumiem, to i tak ślub byłby po
      porodzie, prawda? Skoro teraz kończysz 2. miesiąc, to dziecko urodzisz ok
      czerwca/lipca, prawda? więc element "srodowiskowy" i tak i tak będzie,
      niezależnie od tego, czy byłby to sierpień, październik. A przyspieszać nie
      radze. A co jeśli źle się poczujesz w ciąży, np będziesz musiała kilka dni
      poleżeć, a tu ślub?
      Pozdrawiam!
      • anmery1 Re: ciężarna panna młoda 08.11.05, 10:19
        wyobrazasz sobie slub i wesele z 4 miesiecznym bobasem ???? ja nie i dlatego na
        ich miejscu zrobilabym wszystko do konac tego roku np w swieta czy sylwestra
        no chyba ze koniecznie chca w lato to beda musieli poczekac do lata 2007 bo w
        2006 tez raczej nie dadza rady czasowo - pazdziernik to juz nie lato
        POWODZENIA
        • cheri-bibi Re: ciężarna panna młoda 08.11.05, 10:25
          oczywiscie ze tak, 4-ms bobas to nie noworodek, bez przesady. Karmisz przed
          wyjazdem do kosciola, po obiedzie sie wymykasz na 20 minut, jeszcze raz ostatni
          kolo 20 czy 21 i dzidzius idzie spac, mozesz w nocy skontrolowac sytuacje i
          tyle. Oczywiscie trzeba bedzie znalezc kogos do dziecka, ale takie rozwiazanie
          jest najlepsze skoro nie chcesz slubu zimowego... A sasiedzi? Beda i tak gadac
          i tak ze slub bo panna w ciaze zaszla.
          • anmery1 Re: ciężarna panna młoda 08.11.05, 10:39
            od razu widać ze nie masz malego dziecka - inaczej byc pewnie myslala jakbys
            byla w sytuacji mlodej matki z dylematem slubnym
            uwierz mi ze to ogromy klopot organizowac slub i wesele bawic sie na nim i
            pilnowac malenstwo - znam z autopsji - nie wlasnej ale bliskiej mi osoby
            • cheri-bibi Re: ciężarna panna młoda 08.11.05, 12:17
              po pierwsze mylisz się, przesadzasz, jak matka nie jest nadopiekuńcza to przy
              pomocy rodziny da się to załatwić. Nie przecze, ze to nie jest trudne, ale z
              tego co sama piszesz wynika ze jest to mozliwe
              • cheri-bibi Re: ciężarna panna młoda 08.11.05, 12:19
                > Nie przecze, ze to nie jest trudne, ale z
                > tego co sama piszesz wynika ze jest to mozliwe

sorry
                oczywiscie "Nie przecze, ze to JEST trudne, ale z tego co sama piszesz wynika
                ze jest to mozliwe"
                • anmery1 Re: ciężarna panna młoda 08.11.05, 12:56
                  ok ja nadal uwazam ze to zly pomysl - przynajmniej dla mnie
                  nie chcialabym w tym dniu sie rozdwajac i denerwowac o bobasa oraz angazaowac
                  rodzine do pomocy
                  moja propozycja /i ja bym w takiej sytuacji tak zrobila/- teraz slub cywiliny
                  lub calosc - poki zdrowie fizyczne dopisuje ciezernej, albo slub i wesele jak
                  dziecko bedzie mialo ze 2, 3 lata
                  jak zrobi pani co zalozyla watek - nie wiem
                  trzeba by porozmawiac o tym z narzeczonym rodziną itp
                  trzymam kciuki
        • muszalik20051973 Re: ciężarna panna młoda 17.12.05, 15:26
          a wrzesień to nie łaska? Zawyczaj jesień jest pogodna i dość ciepła -
          przypominam wrzesiesień 2005.
    • kami251 Re: ciężarna panna młoda 08.11.05, 10:26
      Dziękuję Wam dziewczyny za każdą z rad!Jedeście kochane. To faktycznie nie jest
      błahy problem! Musimy się z moim narzeczonym mocno zastanowić nad całą sprawą.
      Przemyśleć wszelkie za i przeciw. Tak jak wspomniałam idziemy dziś na USG.
      Wiem, że powinnam się cieszyć, jednak trochę jestem przerażona, bo troszkę
      inaczej sobie wszystko wyobrażałam. Ale zaczynam realizować plany swojego
      życia, jednak nie w tej kolejności, którą zaplanowałam. hi,hi,hi. Trzymajcie za
      mnie kciuki: ) Będą mi dziś potrzebne.
      • mija4walles Re:kami !!! 08.11.05, 10:44
        kami251 napisała:

> Dziękuję Wam dziewczyny za każdą z rad!Jedeście kochane. To faktycznie nie
        jest
        >
        > błahy problem! Musimy się z moim narzeczonym mocno zastanowić nad całą
        sprawą.
        > Przemyśleć wszelkie za i przeciw. Tak jak wspomniałam idziemy dziś na USG.
        > Wiem, że powinnam się cieszyć, jednak trochę jestem przerażona, bo troszkę
        > inaczej sobie wszystko wyobrażałam. Ale zaczynam realizować plany swojego
        > życia, jednak nie w tej kolejności, którą zaplanowałam. hi,hi,hi. Trzymajcie
        za
        >
        > mnie kciuki: ) Będą mi dziś potrzebne.

powiem ci jak my to rozwiazemy
        najpierw zapytaj czy w miejscu gdzie bedzie uroczystosc sa pokoje do wynajecia
        wtedy potrzebna ci tylko zaufana osoba do opieki nad dzieckiem caly dzien
        wlasnie w tym pokoju gdzie mozecie latwo sprawdzic co z waszysm malenstwem
        no i musisz sciagnac troche pokarmu do butelki
        jestem pewna ze to nie jest az tak trudna sytuacja i znajdziecei roziwazanie
        pozdrawiam
        • kami251 Re:kami !!! 08.11.05, 11:07
          mija4walles! Już o tym myślałam w noc. Noc miałam nieprzespana, więc już sama
          się domyślasz, że wiele faktów przeszło mi przez głowę. Wiem, że jest taki
          zamykany pokoik, bo sama go oglądałam. Stoi tam ława, dwa fotele i lodówka na
          alkohol.
          • mija4walles Re:kami !!! 08.11.05, 11:18
            kami251 napisała:

> mija4walles! Już o tym myślałam w noc. Noc miałam nieprzespana, więc już sama
            > się domyślasz, że wiele faktów przeszło mi przez głowę. Wiem, że jest taki
            > zamykany pokoik, bo sama go oglądałam. Stoi tam ława, dwa fotele i lodówka na
            > alkohol.

no to teraz pomysl czy wolisz z dzidzia w brzuszku czy nie
            porozmawiaj z ukochanym i cos postanow2cei daj znac

pzodraiam
    • calineczka57 Re: ciężarna panna młoda 08.11.05, 12:30
      Witam
      GRATULUJĘ! Ale myslę sobie, że jeśli teraz jesteś w 7-8 tyg. ciąży, to poród
      będzie gdzieś w czerwcu. Więc tak czy inaczej będziesz już miała przy sobie
      dzieciątko. Ja też jestem mamusią, moja córeczka ma już 14 miesięcy, a ślub
      bierzemy dopiero w maju przyszłego roku i też nie wiem, jak ona to zniesie. Ja
      na Waszym miejscu przełożyłambym ślub nie o kilka miesięcy, ale o kilkanaście.
      Chociaż z drugiej strony, jeśli urodzi się Wasz dzidziuś, a Wy nie będziecie
      małzeństwem, to Twój przyszły mąż nie będzie mógł wziąć zwolnienia na opiekę nad
      Tobą i nowym członkiem rodziny. Może weźcie teraz ślub cywilny, a jak dzidzia
      podrośnie weźmiecie kościelny i wyprawicie wesele.
      Pozdrawiam
      • anmery1 popieram 08.11.05, 12:47
    • kania81 Re: ciężarna panna młoda 08.11.05, 15:15
      Witaj kami !!!
      Wyobraź sobie ze ja bylam (jestem nadal) w podobnej sytuacji. Slub planowalismy
      na 22 kwietnia, wszystko bylo juz zaklepane orkiestra, sala, kosciol,
      fotograf,a co najgorsze mam juz suknie slubna !!! I tu dowiaduje sie ze jestem
      w ciazy smile Wczoraj bylam na USG, dzidzia jest jeszcze bardzo malutka, bo ma
      dopiero 4 tygodnie, ale do kwietnia bylabym wielka baba !!! Postanowilismy
      wszystko przesunac. Na szczescie udalo sie bez problemu, slub bedzie 4 lutego
      2006 roku. To juz tak niewiele...
      Tez nie chcialam brac slubu zima, ale mowi sie trudno. A moze tego dnia bedzie
      piekny snieg, sloneczko, a ja bede w swej sukni wygladala jak krolewna wink
      Brzuszka jeszcze nie bedzie widac (mam nadzieje) no i w sukienke sie zmieszcze.
      Bajka, co? smile
      Wierze ze to bedzie piekny dzien, ja bede czula sie z moja dzidzia na tyle
      dobrze zeby potanczyc na wlasnym weselu, a urodze juz jak bede zona swojego
      krolewicza wink
      Pozdrawiam !!!
      • agulabis Re: ciężarna panna młoda 08.11.05, 15:38
        Dziewczyny,
        jakie życie jest przewrotne. Panny młode dowiadują się, że są w ciąży i to
        wymaga od nich zweryfikowania ślubnych planów, a ja od dwóch lat nie mogę zajść
        w ciążę ... crying Mężatką jestem dłużej. Wiem, że wiele zależy od sytuacji w
        której się człowiek znajduje ale gdybym wcześniej wiedziała to co wiem teraz
        pewnie i przed ślubem skakałabym z radości na wieść o ciąży ...

Życzę wszystkim ciężarnym pannom młodym wiele szczęścia smile
    • lilka007 Re: ciężarna panna młoda 08.11.05, 15:33
      uważam ze jest ok... biorę slub 4 lutego i jestem w 7 tyg. Szczególnie luty nie
      jest obleganym miesiącem na śluby więc przełożyc z sierpnia nie będzie
      większego problemu... najważniejsze sala i orkiestra powinni miec w tym m-cu
      wolne... bo to nie sezon...
      A ślub w zimie zawsze chcialam.. przynajmniej nie oklepane... pomyśl jak
      pięknie możesz wygladać inaczej .... do slubu w eleganckim futrze... sama tak
      planuje... a pogoda... napewno piękna... tylko trochę mroźna wink
      Pozdrawiam i zachęcam do ślubu w karnawale...
    • kami251 Re: ciężarna panna młoda 09.11.05, 08:08
      Witajcie Kochane!
      Stało się, jestem w ciąży- 5 tydzień i 2 dni.
      Postanowilismy przesunąć ślub o pół roku.Prawdopodobnie będzie to 18 luty -
      urodziny mojej mamy, jeśli oczywiście terminy sali i kościoła będą wolne.
      Strasznie się ciesze.
      Pozdrawiam Was i dziękuję za Wasze wszelkie dobre słowa i rady!
      Całuję mocnosmile
      • k0k Re: ciężarna panna młoda 09.11.05, 08:19
        gratulacje smile
    • panna-niemloda Re: ciężarna panna młoda 09.11.05, 08:43
      Ja tez przychylam sie do pomysłu wczesniejszego slubu. Po dziecku to juz trudno
      bedzie organizowac impreze.
      • lilka007 Re: ciężarna panna młoda 09.11.05, 09:30
        a czy 18 luty to juz post????
        • irlaaa Re: ciężarna panna młoda 09.11.05, 10:56
          18 luty to świetna data smile) tez będzie dniem mojego ślubu. W lutym nie ma
          jeszcze postu, a 18 jest przedostatnim weekendem karnawału.
          Post zaczyna się równiutko 1 marca.

Z kościołem, ani salą nie powinnaś mieć najmniejszego problemu.

Kami gratulacje smile) wszystko się ułoży zobaczysz!!!!
          Pozdrawiam
          • kami251 Re: ciężarna panna młoda 09.11.05, 11:07
            Dziekuję za ciepłe słowa! Mam tylko nadzieję, że z ta datą wszytsko wypali i że
            mój brzuszek nie będzie jeszcze tak bardzo widoczny.Nie wiem jak wtedy będzie
            wyglądał wiem tylko, że będzie to 19 tydzień.
            Może któraś z Was dziewczyny ma doświadczenie?

Buziaczkismile
            • mamma320 Re: ciężarna panna młoda 10.11.05, 10:00
              Gartulacjesmile
              Mam doświadczenie, ale każda dziewczyna ciążę przechodzi inaczej. Ja w 20 tyg.
              wyglądałam jakbym tylko lekko przytyła- nic nie było widać za to wyglądałam
              pięknie i zdrowo czego Ci życzę smile
              A we wrześniu 2006 nasza już wtedy 8 letnia córa będzie szleć na naszym ślubiesmile
            • calineczka57 Re: ciężarna panna młoda 10.11.05, 11:01
              U mnie do 24 tygodnia prawie w ogóle nie było widać brzuszka , choć bardzo się
              wypinałam i nosiłam ubrania ciążowe, żeby wszyscy wiedzieli, że jestem w ciąży.
              Dopiero w 7 miesiący zaczęłam wyglądać jak przyszła mamusia, ale przez całą
              ciążę przytyłam tylko 13 kg (z czego 7 w ostatnim trymestrze). Pozdrawiam
    • iza3108 Re: ciężarna panna młoda 09.11.05, 09:35
      Kochaniutka !
      Mi tez marzyl sie slub w lato w pieknej scenerii o czym ja nie marzylam, a tu
      zaszlam w ciaze i trzeba zrobic slub w grudniu i wcale sie tym nie przejmuje,
      powiem Ci szczerze ze jestem z moim chlopakiem 11 lat i ciagle odkladalismy ta
      decyzje na pozniej a to mnie zwolnili z pracy a to nie bylo gdzie mieszkac a to
      cos tam, i gdyby nie to malenstwo pewnie bysmy dalej tak razem "chodzili" a ja
      mam 26 lat on 29 lat, i z pers[ektywy czasu wszystko sie rozwiazalo i
      mieszkanie i wszystko i bardzo sie cieszymy z tego ze tak sie stalo i w koncu
      stworzymy rodzine, wiec nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo, wszystko
      da sie przezyc ciesz sie chwila i macierzynstwem a napewno da sie ciaze
      przelozyc ja obecnie jestem w 13 tyg a do slubu bede szla w 20 tyg. Mozesz np
      przelozyc slub na marzec ?
      Powodzenia.
      • asia785 Re: ciężarna panna młoda 09.11.05, 09:41
        witam Kami najlepiej przesuńcie ślub do tyłu jak mówiłaś na luty bo później
        bardzo trudno się zebrać, znam to z autposji bo po 6 latach ślubu cywilnego 20
        maja w naszą 6 rocznicę bierzemy ślub kościelny a nasza prawie 6-cio letnia
        córka będzie sięz nami bawić na weselu. Gratulacje dzidziusia wasze życie
        zmieni się na zawsze.
    • fanta-girl suknie dla ciezarnych 09.11.05, 11:29
      zobacz jakie sa super:
      www.netwesele.pl/forum/viewtopic.php?t=490&postdays=0&postorder=asc&start=0
      !!!!!!!!!!!
      smile
      generalnie im wiekszy brzuch, tym ladniejsza suknia smile
      i wesele na spokojnie, albo sam obiad, zeby sie dzidzia nie zmeczyla smile
      • caysee Re: suknie dla ciezarnych 10.11.05, 21:56
        Ladne te suknie smile Szczegolnie te dwie pierwsze.
    • lankal84 Re: ciężarna panna młoda 12.11.05, 15:13
      18 luty smile wtedy bede miala slub tez jestem w ciazy w 6 tygodniu boje sie
      tylko tego zimna nigdy nei lubilam zimy ale moze przez ten slub polubie smile
      • turana Re: ciężarna panna młoda 14.12.05, 14:12
        Witajcie dziewczyny! No i u nas tez nie wszystko bedzie po kolei, slub koscielny
        planowalismy na sierpien a tu niespodzianka, jestem w 8 tyg. i pani doktor
        wyznaczyla mi date porodu na 1.08. wiec o sierpniu mozna zapomniec. Zrobilismy
        wiec "ankiete" wsrod najblizszej rodziny i przyjciol, zdania sa podzielone,
        jedni mowia zeby wszystko przelozyc na pazdziernik (dzidzia bedzie miala 2,5
        m-ca), inni zeby przelozyc na nastepny rok np. na czerwiec. Jestesmy po cywilnym
        wiec chociaz nie ma problemow natury formalnej ale i tak czuje sie nieco
        zawiedziona ze nie bedzie tak jak sobie to wymarzylismy no i trzeba bedzie znowu
        czekac. Dodam ze sprawa jest o tyle skomplikowana ze moj maz jest Francuzem i
        wiekszosc naszych gosci przyjedzie z Francji, w zw. z tym organizacja wesela,
        nocelgow etc. jest powiedzmy - niestandardowa. Widziecie wiec ze np. slub w
        karnawale nie wchodzi w gre, my musimy liczyc min. rok na przygotowania. Prosze
        o Wasze opinie, padziernik 2006 czy czerwiec 2007?
        • nchyb Re: ciężarna panna młoda 14.12.05, 16:56
          aa może maj 2015? Połączycie od razu z komunią dziecka smile
          • turana Re: ciężarna panna młoda 15.12.05, 17:49

No tak, biorac pod uwage ze za dwa tyg. bedziemy juz miec 2006r.to faktycznie
            przesada planowac slub o rok wczesniej no ale zawsze znajda sie "zyczliwi"
            • nchyb Re: ciężarna panna młoda 15.12.05, 17:56
              ale Ty nie piszesz o tym, czy brać ślub za dwa tygodnie, tylko o tym czy za
              rok, czy za dwa. A to już spora różnica...

Piszesz o podzielonych zdaniach rodziny. A może nie oglądaj się na rodzinę,
              tylko wybierz datę, która będzie pasować Tobie i Twojemu mężowi. Jeżeli nie
              chcesz znowu czekać (tak piszesz) to wybierz bliższą datę i Już problem ślubu
              za prawie dwa lata odpadnie smile

• sineira Re: ciężarna panna młoda 14.12.05, 17:42
      Nie przyspieszaj ślubu na siłę, bo nigdy nie wiadomo, jak będziesz znosić ciążę
      i jak stres związany ze ślubem wpłynie na Twój stan. Nie chciałabyś chyba
      stracić dziecka? Lepiej poczekać, nawet odłożyc ślub o rok, niż narażać zrowie
      swoje i maluszka.
    • halszkabronstein Re: ciężarna panna młoda 21.12.05, 01:19
      Ja jestem w ciąży w 2 miesiacu i Ci powiem ,ze czasami czuje sie bardzo bardzo
      zle ! Nie moge jesc , nie dobrze mi etc. Dlatego ja bym nie przyspieszała slubu
      podobno pierwszy trymestr jest najgorszy (choc na poczatku tez czułam sie ok ).

Też nie mam ślubu , ale stwierdziłam ,ze nie bede go brała . Zwłaszcza w
      widocznej ciąży. Mój kuzyn miał taki śłub i choc wszyscy sie do niego
      uśmiechali to wredne baby z jakiejs dalszej rodziny na końcu kościoła gadały ,
      ze napewno tylko dlatego sie zenia bo jest dziecko i nawet pewnie kiepsko
      znaja , nie kochaja .. na weselu to samo !!! Niestety ludzie są wredni . Slub
      moge wziaci za 2 lata , wtedy wszystko bedzie jasne . Kocham narzeczonego i
      chce z nim tak czy tak być .

Pozdrawiam !
    • spamkiller9 Re: ciężarna panna młoda 27.12.05, 15:53
      powodzenia i trzymam kciuki za kazda decyzje
    • ciocia_ala Re: ciężarna panna młoda 30.12.05, 07:02
      Ja znam trzy sytuacje:

Panna Mloda numer 1. dowiedziala sie ze jet w ciazy, zorgaanizowali sobie w
      miesiac slub i wesele. Pana mloda byla gdzies w drugim miesiacu. Nic nie bylo
      widac - ale ona z naturey chudziutka jest. Wszyscy bawili sie dobrze, ona
      wygladala switnie. Mieszkali ze soba juz kilka lat. Teraz wszscy czekamy na
      dzieciaczka.

Panna Mloda numer 2. dowiedziala sie ze jest w ciazy. Urodzila malucha na
      jesieni. Latem nastepego roku wyprawili wesele. I wszyscy byli zadowoleni. Nikt
      prolmu nie robi. Dzieciaczek zostal z niania w domu.

Panna Mloda numer 3. Slub zaplanowany byl na lipiec a w lutym dziewczyna
      dowiedzial sie ze jest w ciazy. Prawie zrezygnowali ze slubu. Dobrze ze sie tak
      nie stalo!! Dzieczyna wygladala absoutnie przepieknie. Byla juz w zaawansoanej
      ciazy i brzuszek bylo wyraznie widac. Wygladal kwitnaca. Pan Mlody, cala rodzina
      i przyjaciele pomagali jak mogli, zeby jejniczego nie zabraklo i zeby wszysko
      wyszlo jak najlepiej. W kocu wiadoma rzecz - nie denerwuj kobity w ciaz!!

Jak by nie bylo tak bedzie dobrze. Powodzenia!
      • agnrek Re: ciężarna panna młoda 30.12.05, 12:04
        A nie lepiej teraz wziąć ślub cywilny, a po porodzie ślub kościelny razem z
        chrztem? Moja znajoma niedawno tak robiła i żadnego "elementu środowiskowego"
        nie było. Dodam, że to Warszawa.
      • turana Re: ciężarna panna młoda 05.01.06, 19:37
        My mamy juz slub cywilny wiec nie mam dylematow typu"panna z dzieckiem", choc wg
        kosciola taka wlasnie bede, no coz ostateczne decyzje nie zostaly jeszcze
        podjete ale sama sklaniam sie ku czerwcowi, pazdziernik z dwu-miesiecznym
        maluchem jest zbyt ryzykowny, takze i dla mnie, nie wiadomo jak bede sie czula i
        jak bede wygladala. Jestem z Krakowa wiec mam nadzieje ze znajdziemy jakiegos
        "nowoczesnego" ksiadza ktory byc moze udzieli tez przy okazji chrztu naszemu
        dziecku. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka