Dodaj do ulubionych

czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okolic??

03.01.06, 18:55
czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okolic??
Chciałam sie dowiedziec gdzie co i jak zalatwiacie,
ja mam wesele w sierpniu i jeszcze dużo żeczy do załawienia a jak u was?

Obserwuj wątek
    • niemamloginu2 Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 03.01.06, 19:11
      ależ oczywiście, ze są tu ludziki z Lublina smile)) Pytaj o co chcesz smile My mamy
      termin w kościele, nauki juz za nami smile sale, zespół, fotografa, kamerzyste,
      • basialek Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 03.01.06, 19:29
        mam sale, kościół ale brak mi fotografa. i kosmetyczki.
        A jak przygotowania?
        • mgendek Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 10.02.06, 10:31
          Witam!Polecam fotografa z Chełma. Nie ma problemu z dojazdem do okolic
          Lublina.Jego strona www.fotomotyw.pl. Ja jestem zachwycona jego sesjami w
          plenerze. Ciepłe, subtelne, ale nie nuda tradycyjna.Taka przygoda!!!!Dobra cena!
      • bebe20130 Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 23.01.06, 02:58
        pewnie, a macie moze jakies namiary na zespol galaxy lub galaxy, bo nigdzie nie
        moge znalezc, z gory dzieki
        • styska5 Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 23.01.06, 10:03
          zespol nazywa sie galaxa, chlopak z ktorym sie wszystko zalatwia Grzegorz,
          przesylam Ci na maila nr telefonu
          a z ciekawosci kiedy masz slub?
    • styska5 Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 03.01.06, 19:42
      I ja jestem z Lublina, ale na razie jeszcze w lesie. Mam sale i zespol, a
      reszta... bosz.. juz mnie boli glowa uncertain dlatego wdzieczna bym byla za wszelkie
      rady...
      • niemamloginu2 hejka 03.01.06, 19:46
        to znowu ja. Kosmetyczkę też mam i jakby co moge polecić. Fajnie, ze z Lublina
        jest nas kilka to sobie możemy na wzajem radzić. Pozdrawiam serdecznie. Jakie
        macie zaklepane lokale?
        • basialek Re: hejka 03.01.06, 19:47
          może podasz namiary. Ja robie wesele w Łęcznej bo tam mieszkam.
      • basialek Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 03.01.06, 19:46
        a kiedy masz ślub? ja 5.08
        • styska5 Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 03.01.06, 20:57
          slub biore 8 lipca, a wesele w lokalu nad zalewem
          • basialek Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 03.01.06, 21:39
            my chceliśmy w Dworku Szlachcekim na Siennej ale terminy mieli już zajęte sad((
            Teraz szukam kosmetyczki i fotografa.
            A jak u Was z przygotowaniami?
            • niemamloginu2 :) 03.01.06, 21:53
              my w czerwcu smile zatem teraz czas na poszukiwanie sukni smile a wy macie już jakieś
              upatrzone, swoje jedyne, wymarzone suknie?
        • eewad Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 10.02.06, 13:23
          Witam,

tez mam slub 5 sierpnia pod Lublinem, pilnie poszukuje zespolu, moze cos
          poradzisz, fryzjera i kosmetyczki tez jescze nie mam, bo nie pochodze z Lublina
          i tam nie mieszkam.
          Prosze o kontakt na maila, jakby ktoś miał zespół warty polecenia:
          ewadan44@wp.p
    • basialek Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 03.01.06, 22:16
      sukienka - powoli się rozgladam. Mam kilka typów co mi się podobąją ale ja będę
      szyła raczej
      • styska5 Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 03.01.06, 22:45
        ja jestem tak totalnie w lesie, ze az wstyd sie przyznac. Generalnie nie wiem
        za co sie zabrac. A wszystko mam po stokroc utrudnione, bo ze wszystkim
        zostalam sama. Moj narzeczony jest marynarzem, teraz jest w pracy i wroci
        dopiero pod koniec maja. A do tego czasu, to juz wszystko powinno byc na prawie
        ostatni guzik...
        Na dodatek dopiero co pojechal i jeszcze jestem rozbita. Nie moge sie
        pozbierac sad
        • basialek :) 04.01.06, 08:53
          Współczuje, że narzeczony wyjechał. Wiem, że bardzo ciężko jest podjąć
          wszystkie decyzje samej. Ja mimo, że mam faceta na miejscu to ciągle
          zabieganego i zapracowanego, że praktycznie to ja biegam za wszystkim a on
          ewentualnie decyduje się na coś lub nie.
          Jak masz sale i zespół to już dobrze.

A teraz Kościół, zaproszenia( gdzie wybieracie - ja w Dikorze w sumie mieli
          największy wybór i miła obsługę), suknia, fotograf (tu największy problem z
          wyborem) i kamerzysta (opcja, która jest u mnie do przedyskutowania czy w ogóle
          będzie).
          • styska5 Re: :) 04.01.06, 09:03
            Basia, dzieki za cenne rady smile, powiedz jesli mozesz z czym mam sie udac do
            kosciola (jakie papierki)i czy mnie nie wysmieja jak pojde tam sama.

No i gdzie ten Dikor? Bo ja nie mam czasu szukac sad Dlatego bede wdzieczna za
            wszelkie podpowiedzi...

I moze mi polecisz jakiegos fotografa...?

Tak w ogole oprocz slubu zalatwiam pierdoly z kredytem mieszkaniowym, inne
            idiotyzmy z nowym samochodem i na dodatek pracuje. A moj narzeczony nie bedzie
            mial zasiegu prze nastepne dwa tygodnie uncertain
            • basialek Re: :) 04.01.06, 09:24
              Jak w Kościele byłam sama jak rezerwowałam termin. Z narzeczonym kazał mi
              przyjść dopiero 3 miesiące przed ślubem. Zamówiłam termin i dostałam karteczkę
              na nauki przedmałżeńskie, bo powiedziałam, że nie możemy przychodzić do mojej
              parafii, bo termin jest nam nieodpowiedni ze względu na studia ( w moim
              Kościele odbywają się co środę a ja wtedy kończę zajęcia o 20) Idziemy więc na
              nauki weekendowe ( pan jest wyrozumiały bardzo - nasi znajomi robili je w 3
              tygodnie przed ślubem).

Dikor mieści się na ul. Narutowicza 62, vis a vis hotelu Victoria.
              www.dikor.printia.pl
              to ich strona są przedstawicielami Caralii w Lublinie.

Co do fotografa to mam umówione spotkania na przyszły tydzień, bo teraz to
              choruje. A jakie zdjęcia chcesz mieć - reportaż ze ślubu i wesela czy tylko
              sesje?
              • styska5 Re: :) 04.01.06, 09:41
                jestes suuuper smile
                co do zdjec, to nawet pomyslu nie mam uncertain musze sie zastanowic.
                A Ty? Jak robisz?

Jutro sie wybieram do kosciola, ciekawe co mi powiedza smile
                • basialek Re: :) 04.01.06, 09:55
                  bo się zarumieniłam smile)

My chcemy mieć reportaż w formie zdjęć ze ślubu. Kamerą zbytnio nie przepadamy -
                  w ostateczności tylko film ze ślubu wchodzi w gre.

Znalazłam stone kt.óra odpowiada mi formą i ilością fotek jakie ja chce -
                  www.moment.com.pl
                  rok temu znajoma brała ich (zdjecia cudne)i byliśmy bardzo nastwienie żeby
                  ich wziąść.A w tym roku cena jest 2500. Troszke za drogo jak dla nas.

na priv wyslę ci reszte namiarów co znalazłam na fotografów.

• julia898 Re: Proszę o pomoc w wyborze fotografa na ślub... 04.01.06, 10:16
                  Witam!W ubiegłym roku wyszłam za mąż i początkowo również nie mogłam zdecydować
                  się na wybór fotografa.U swoich znajomych obejrzałam album pana Zenona Embingera
                  z firmy"Embinger Fotografie"jeśli chce pani zasięgnąć większych informacji
                  zapraszam na strone www.embinger.phg.pl
    • styska5 niemamloginu 04.01.06, 10:32
      czy moglabys dac namiar na kosmetyczke?
      • mxgrocho ja juz jestem po 04.01.06, 15:32
        nie do knca przypadkiem znalazlem sie na tym forum jestem niespelana 5 miesiecy
        po slubie i chyba moge wam cos doradzic bo pamietam jak moja obecna zona tez
        sie martwila tak wiec co do kosmetyczki: to ulica okopowa tzn tam gdzie jest
        ten parking poddziemny w tym samym miejscu fryzjer nie znam sie naq cenach
        takich uslug ale wydaje mi sie ze nie bylo drogo a zona byla bardzo zadowolona
        bo fryzura przetrwala cala noc i noc poslubna tez smile (ale byla jazda)i tak samo
        makijaz przetrwal i kosetyczka uzywala naprawde dobrych kosmetykow nie pamietam
        nazw chyba cos na L chyba lancom (sorry za niewiedze). Co do sukienki to kupila
        w regina diamante na glebokiej zreszta ja tam kupilem swoj garnitur i
        dostalismy rabat i tydzien w orodku wypoczynkowym (do wyboru polska slowacja
        chorwacja jedyne co musisz zaplacic to dojazd do danej miejscowosci i pol
        wyzywienia)co do lokalu to polecam vanett nad zalewem ale nie pytajcie o
        terminy w wakacje bo juz na dwa lata do przodu zajete.Kapela poprostu zajebista
        ale jak sie nazywaja tylko moge powiedziec prywatnie moj mail
        mxgrocho@ctrl.co.uk.
        pozdrawiam i powodzenia
      • mxgrocho ja juz jestem po 04.01.06, 15:34
        zapomnialem o fotografie to byl partyka na narutowicza.Mistrzostwo swiata to co
        zrobil koszt: 1200 zl w tym mialem album, przezentacje na dvd i dodatkowe dwa
        koplety zdjec dla rodzicow itp
        • basialek Re: ja juz jestem po 04.01.06, 16:03
          a możesz podać jakiś nr telefonu albo nr lokalu
          • mxgrocho Re: ja juz jestem po 04.01.06, 17:35
            jesli chodzi o lokal to nazywa sie 'Restauracja Vanet' ul. Niezapominajki to
            jest po lewej stronie jadac od lublina zaraz za kosciaolem w Zemborzycach
            • basialek Re: ja juz jestem po 04.01.06, 17:36
              ale mi chodzi o fotografa
              • mxgrocho Re: ja juz jestem po 04.01.06, 17:38
                nie pamietam numeru ale nazywa sie partyka i miesci sie na narutowicza zaraz
                przy sklepie chyba swiat alkocholi a wczesniej jest sunset suits
              • mxgrocho Re: ja juz jestem po 04.01.06, 17:39
                i naprawde moge go z czystym sumieniem polecic
                • nettie449 Re: ja juz jestem po 12.02.06, 18:56
                  mxgrocho napisał:
                  > i naprawde moge go z czystym sumieniem polecic

Mialem okazje obejrzec ich zdjecia jakie wysmarowali na weselu znajomych...i nie
                  chwalac sie duzo lepsze robie sam swoja "glupawka" olympusem mju2.
                  Zdjecia byly ciemne, sztuczne, pozowane... Moze mamy inne wymagania od zdjec
                  slubnych... ale zdjecia partyki generalnie kojarzyly mi sie ze stypą a nie weselem.
                  Obecnie zastanawiamy sie nad dwoma firmami: moment.com.pl oraz
                  handlerfotografia.pl fakt faktem tani nie sa.
                  moment kosztuje od 2200 (reportaz) - 4000 (reportaz z plenerem). a handler od
                  1500 (sam plener) do 2500 (plener z reportazem).
                  • nettie449 Re: ja juz jestem po 12.02.06, 19:03
                    zainteresowanym polecamjeszcze lekture:

www.prl.strefa.net/lubelskie.php
        • styska5 Re: ja juz jestem po 04.01.06, 19:14
          dzieki za rady smile
          wlasnie w vanett bedzie moje wesele, a kapela "G..." faktycznie mistrzostwo
          swiata. Polecam na wszelkie mozliwe imprezy rodzinne i mniej. Sa suuuuuper!!!!
          Natomiast pani Jola, cudowna babka znlazla dla mnie termin na 8 lipca smile)) (i
          nie bylo by w tym nic dziwnego, ale rezerwowalam teraz w Nowy rok smile)))
          • mxgrocho Re: ja juz jestem po 05.01.06, 09:18
            to ci powiem ze masz szczescie z tym vanet i z zespolem tez bo mimo ze sa
            rezydentami tej restauracji to czasem maja jakis termin zaklepany ja mialem tam
            wesele 15 pazdziernika i o maly wlos bym musial szukac kapeli ale powiedzieli
            ze zagraja i zagrali ale to jak, gosciu mi zaspiewal elvisa jak nikt inny, pani
            Jola fajna babka.
            Ps w trakcie twojego wesela napewna zaspiewaja blue cafe, czulem sie jak na
            koncercie
            pozdrowienia i powodzenia
            • styska5 Re: ja juz jestem po 05.01.06, 10:37
              znam zespol, w vanett balujemy w kazda impreze - andrzejki, ostatki i czasami
              dancingi w piatek (bo tam graja), teraz bylismy na sylwestra gdzie grali (nie w
              vanet)- gdyby nie on, to by byla chala nie z tej ziemi. Dlatego z czystym
              sumieniem moge polecic kazdemu, kto szuka.

Powiedz, ile Cie kosztowalo za osobe w vanet? Sorry, ze pytam o takie
              szczegoly, ale nie uzgadnialam jeszcze nic, dopiero zaliczka wplacona.
              Chcialabym wiedziec na czym moge sie oprzec. Jesli chce pisz na priv.
              A jesli nie chcesz, nie pisz. smile
    • kamilka125 Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 04.01.06, 16:18
      jezeli macie jakies linki do restauracji lub sal ktore polecacie piszcie, mnie
      szczegolnie chodzi o sale gdzie moge miec wlasne kucharki i kelnerki
      • niemamloginu2 witajcie 04.01.06, 20:54
        co do kosmetyczki to polecam taki mały zakład fryzjerski i kosmetyczny na ulicy
        Farmaceutycznej to jest niedaleko al.Kraśnickiej. Malowała moją kumpele i
        naprawdę ślicznie wyglądała. można się umówić na próbny makijaż i w ogóle.
        Natomiast jeżeli chodzi o fotografa to tez wybraliśmy Partyke na sesje w studio
        smile)) i ciesze się ,ze tutaj na forum ma takie dobre oceny. Jeżeli chodzi o
        nauki weekendowe - polecam z całego serca - tez byliśmy i było cool. Jakby co to
        dam namiary.
        • niemamloginu2 namiar na Partyke 04.01.06, 20:57
          znalazłam ten adres: Foto Partyka ul. Narutowicza 77/83 tel 0-81 534 33 49
    • paula_t Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 05.01.06, 15:01
      Witam - ja też Lublin smile
      tylko wesele będzie w okolicach L., bo stamtąd pochodzi narzeczony i finansowo
      nam tak taniej wychodzi.
      Mamy załatwioną salę, kościół, orkiestrę, kamerzystę (orkiestra i kamerzysta
      sprawdzeni na weselu siostry mojego przyszłego). Ja mam już kupioną suknię. Jak
      coś Cię interesuje, to pytaj smile
      • basialek Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 05.01.06, 15:22
        Hej a można wiedzieć gdzie robisz?
        • paula_t Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 16.01.06, 11:34
          W GOKu w Piotrkowie.
    • basialek kwiaty 05.01.06, 19:37
      Wiem, że do ślubu jeszcze dużo czasu, ale dziś byłam w kwiaciarni na Zana (w
      budynku między media a lekleckiem) i okazało się, że już nie ma tej kwiaciarni
      i żadnej kartki nie było. Mam teraz dylemat, bo nie wiem gdzie warto zamówić
      bukiet. Może wy mi polecicie coś ciekawego a przy tym, nie z najdroższej półki.

Druga sprawa. Znacie jakąś sprawdzoną panią od paznokci? Chciałabym sobie
      zrobić tipsy żelowe i nie bardzo wiem gdzie?
      • mxgrocho Re: kwiaty 06.01.06, 09:23
        mysmy kwiaty kupowali w olimpie jest takie stoisko niedaleko tej fonntany
        zaplacilismy za dwa bukiety naprawde ladne 220 zl i pani jeszcze zrobila
        butonierki z roz dla pana mlodego i swiadka(polecam)
        a co do paznokci to moja zona robila w oazie urody na zana tam z tylu,
        naprawde fachowa robota ale nie wiem ile zaplacila
      • styska5 Re: kwiaty 06.01.06, 10:44
        jesli chodzi o manicure, to mam dziewczyne, co robi fantastyczne paznokcie. Ale
        nie zel, tylko akryl. Ale wg mnie jest najlepsza. Chcesz?

A kwiaty u mnie to jedyna rzecz co sie nie musze martwic - mam ciocie co ma
        kwiaciarnie i robi cuda. Tylko ze nie w Lublinie sad ale jesli chcesz, moge
        polecic.
        • niemamloginu2 paznokcie 06.01.06, 11:09
          dziewczyny nie robcie sobie tipsów ani akryli ani nawet fiberglasów (to
          najnowsze jedwabne) Dlaczego? Tipsy - istnieje ryzyko, ze zaczepisz i Ci
          odpadnie , potem zabawa w przyklejanie itp. akryl - strasznie niszczy płytke
          paznokcia - w dniu ślubu wyglada ślicznie, nie odpadnie jak tips, akryl to
          koszt ok 100 zł. Jezeli same teraz nie nosicie długich paznokci to będzie wam
          strasznie przeszkadzać ta sztuczna długość a w kościele będzie istniało duże
          ryzyko, ze upuścicie obrączkę - zła wróżba. Wiem to od kumpelek mężatek - jedno
          co jest pewne - lepsze krótsze z frenchem ale własne niż dłuższe i niewygodne.
          A co wy na to??
          • styska5 Re: paznokcie 06.01.06, 11:14
            masz 100% racji.
            Ja co prawda nosze na co dzien dosc dlugie paznokcie, z reguly french i zapewne
            na slub zrobie tak samo. Ale sa to moje wlasne paznokcie, tylko malowane u
            manikuirzystki.
            Ale jesli juz robic sztuczne, to tylko akryl. Bo nie odpadnie, nie zlamie sie.
            Tylko pozniej trzeba kurowac pazurki jakis rok.
      • niemamloginu2 Re: kwiaty 06.01.06, 18:18
        skoro mowa o kwiatach smile to jakie wam się podobają bukiety? Jezeli o mnie chodzi
        to wybiore dla siebie jasny bukiet z zielonymi wstawkami gdzie niegdzie, a
        kształt bukietu to nie żadna kula ale zgrabny opływający i lekko zwisający do
        dołu. Tylko zeby nie był za ciężki smile Gdzies przeczytałam,ze bukiet jest
        uzupełnieniem sukni. Jeżeli suknia jest strojna to bukiet delikatny i odwrotnie.
        • magd24 Do basialek - kwiaciarnia na Zana 09.01.06, 23:21
          Hej,

rzeczywiście - kwiaciarnia na Zana już nie funkcjonuje, ale właścicielka wciąż
          układa bukiety ślubne. Jestem jedną z Jej klientek. Gdybyś chciała adres e-mail
          do tej dziewczyny, chętnie Ci go podam (pisz proszę na priva).

Pozdrawiam
    • basialek Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 15.01.06, 21:11
      no i jak przygotowania bo planuje wybrać sie za suknią ale jakoś odkładam to
      ciągle ...
    • styska5 RESTAURACJA VANETT I ZESPÓŁ GALAXA 19.01.06, 18:12
      WOLNE NA 8 LIPCA TEGO ROKU. JESLI KTOS Z WAS JESZCZE NIE WIE GDZIE ROBIC
      WESELE, TO BARDZO POLECAM. MY Z ROZNYCH WZGLEDOW MUSIELISMY PRZELOZYC.
      • lobo25 Re: RESTAURACJA VANETT I ZESPÓŁ GALAXA 19.01.06, 22:29
        czy vanett maja jakas stronke?? daj link jesli masz smile
        • styska5 Re: RESTAURACJA VANETT I ZESPÓŁ GALAXA 20.01.06, 11:11
          wiesz, nie mam pojecia. Ja wiedzialam, ze chce tam miec swoja impreze, bo
          restauracje znam - odbywamy tam wszystkie mozliwe rodzinne uroczystosci,
          dlatego z czystym sumieniem moge polecic
    • monjan ja z Lublina! już po!! 23.01.06, 10:24
      dlatego słuze cennym radami doswiadczonej juz panny mlodejsmile
      wesele mielsmy 18 czerwca 2005, slub u sw Rodziny, wesele w Kazimierzowce
      miozecie pytacsmilenajlepiej na maila bo rzadko tu juz zagladam
      aa i chetnie sprzedam moja suknie-link na dolesmile
      cena do uzgodnienia
      pozdrawiam Narzeczone!ech jak fajnie miec to przed soba...
      szczęśliwa żonasmile
      • bebe20130 firma dekorujaca z Lublinie 08.02.06, 22:11
        a czy ktos zna namiary na firme dekorujaca w Lublinie, do udekorowania sali,
        kosciola
        • niemamloginu2 Re: firma dekorujaca z Lublinie 08.02.06, 22:13
          jest taka firma na bocznej Al. Kraśnickiej - szczegóły podam jak znajde namiar
          • bebe20130 Re: firma dekorujaca z Lublinie 09.02.06, 19:37
            z gory dzieki, i ..czekamsmile
        • bebe20130 a gdzie w lublinie macie wesele 09.02.06, 20:44
          a gdzie w Lublinie macie wesele, albo mieliscie..jakies fajne sale?
        • monjan Re: firma dekorujaca z Lublinie 10.02.06, 12:09
          odpisalam ci kiedys na priv
          ja mamnamaira do dizeczyny co dekoruje sale, nie kosciol
          jak chcesz-napisz
          • bebe20130 Re: firma dekorujaca z Lublinie 10.02.06, 16:27
            wiem, i dzieki, ale wolalabym cos innego niz tradycyjne dekorowanie balonamisad))
    • mgendek Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 10.02.06, 10:28
      Hej Witam!Jakbyś potrzebowała fotografa, który robi ciekawe zdjęcia, to polecam
      wejście na strone www.fotomotyw.pl Ten fotograf robi oryginalne, ciepłe zdjęcia
      w ciekawych scenariach.Można niektóre z nich obejrzec na stronie. Ja jestem
      zachwycona swoimi zdjęciami. Jedna sesje miałam np. na torach kolejowych. Robi
      wrażenie. No i ceny konkurencyjne.Monika
      • bebe20130 Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 10.02.06, 16:28
        dzieki za namiary, rzeczywiscie fajne zdjecia...pomyslimysmile
    • heather4 Re: kościół 13.02.06, 18:38
      a w jakich kościołach był/będzie wasz ślub? szukam najtańszego wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka