basialek 03.01.06, 18:55 czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okolic?? Chciałam sie dowiedziec gdzie co i jak zalatwiacie, ja mam wesele w sierpniu i jeszcze dużo żeczy do załawienia a jak u was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niemamloginu2 Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 03.01.06, 19:11 ależ oczywiście, ze są tu ludziki z Lublina )) Pytaj o co chcesz My mamy termin w kościele, nauki juz za nami sale, zespół, fotografa, kamerzyste, Odpowiedz Link Zgłoś
basialek Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 03.01.06, 19:29 mam sale, kościół ale brak mi fotografa. i kosmetyczki. A jak przygotowania? Odpowiedz Link Zgłoś
mgendek Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 10.02.06, 10:31 Witam!Polecam fotografa z Chełma. Nie ma problemu z dojazdem do okolic Lublina.Jego strona www.fotomotyw.pl. Ja jestem zachwycona jego sesjami w plenerze. Ciepłe, subtelne, ale nie nuda tradycyjna.Taka przygoda!!!!Dobra cena! Odpowiedz Link Zgłoś
bebe20130 Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 23.01.06, 02:58 pewnie, a macie moze jakies namiary na zespol galaxy lub galaxy, bo nigdzie nie moge znalezc, z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
styska5 Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 23.01.06, 10:03 zespol nazywa sie galaxa, chlopak z ktorym sie wszystko zalatwia Grzegorz, przesylam Ci na maila nr telefonu a z ciekawosci kiedy masz slub? Odpowiedz Link Zgłoś
styska5 Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 03.01.06, 19:42 I ja jestem z Lublina, ale na razie jeszcze w lesie. Mam sale i zespol, a reszta... bosz.. juz mnie boli glowa dlatego wdzieczna bym byla za wszelkie rady... Odpowiedz Link Zgłoś
niemamloginu2 hejka 03.01.06, 19:46 to znowu ja. Kosmetyczkę też mam i jakby co moge polecić. Fajnie, ze z Lublina jest nas kilka to sobie możemy na wzajem radzić. Pozdrawiam serdecznie. Jakie macie zaklepane lokale? Odpowiedz Link Zgłoś
basialek Re: hejka 03.01.06, 19:47 może podasz namiary. Ja robie wesele w Łęcznej bo tam mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
basialek Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 03.01.06, 19:46 a kiedy masz ślub? ja 5.08 Odpowiedz Link Zgłoś
styska5 Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 03.01.06, 20:57 slub biore 8 lipca, a wesele w lokalu nad zalewem Odpowiedz Link Zgłoś
basialek Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 03.01.06, 21:39 my chceliśmy w Dworku Szlachcekim na Siennej ale terminy mieli już zajęte (( Teraz szukam kosmetyczki i fotografa. A jak u Was z przygotowaniami? Odpowiedz Link Zgłoś
niemamloginu2 :) 03.01.06, 21:53 my w czerwcu zatem teraz czas na poszukiwanie sukni a wy macie już jakieś upatrzone, swoje jedyne, wymarzone suknie? Odpowiedz Link Zgłoś
eewad Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 10.02.06, 13:23 Witam, tez mam slub 5 sierpnia pod Lublinem, pilnie poszukuje zespolu, moze cos poradzisz, fryzjera i kosmetyczki tez jescze nie mam, bo nie pochodze z Lublina i tam nie mieszkam. Prosze o kontakt na maila, jakby ktoś miał zespół warty polecenia: ewadan44@wp.p Odpowiedz Link Zgłoś
basialek Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 03.01.06, 22:16 sukienka - powoli się rozgladam. Mam kilka typów co mi się podobąją ale ja będę szyła raczej Odpowiedz Link Zgłoś
styska5 Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 03.01.06, 22:45 ja jestem tak totalnie w lesie, ze az wstyd sie przyznac. Generalnie nie wiem za co sie zabrac. A wszystko mam po stokroc utrudnione, bo ze wszystkim zostalam sama. Moj narzeczony jest marynarzem, teraz jest w pracy i wroci dopiero pod koniec maja. A do tego czasu, to juz wszystko powinno byc na prawie ostatni guzik... Na dodatek dopiero co pojechal i jeszcze jestem rozbita. Nie moge sie pozbierac Odpowiedz Link Zgłoś
basialek :) 04.01.06, 08:53 Współczuje, że narzeczony wyjechał. Wiem, że bardzo ciężko jest podjąć wszystkie decyzje samej. Ja mimo, że mam faceta na miejscu to ciągle zabieganego i zapracowanego, że praktycznie to ja biegam za wszystkim a on ewentualnie decyduje się na coś lub nie. Jak masz sale i zespół to już dobrze. A teraz Kościół, zaproszenia( gdzie wybieracie - ja w Dikorze w sumie mieli największy wybór i miła obsługę), suknia, fotograf (tu największy problem z wyborem) i kamerzysta (opcja, która jest u mnie do przedyskutowania czy w ogóle będzie). Odpowiedz Link Zgłoś
styska5 Re: :) 04.01.06, 09:03 Basia, dzieki za cenne rady , powiedz jesli mozesz z czym mam sie udac do kosciola (jakie papierki)i czy mnie nie wysmieja jak pojde tam sama. No i gdzie ten Dikor? Bo ja nie mam czasu szukac Dlatego bede wdzieczna za wszelkie podpowiedzi... I moze mi polecisz jakiegos fotografa...? Tak w ogole oprocz slubu zalatwiam pierdoly z kredytem mieszkaniowym, inne idiotyzmy z nowym samochodem i na dodatek pracuje. A moj narzeczony nie bedzie mial zasiegu prze nastepne dwa tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
basialek Re: :) 04.01.06, 09:24 Jak w Kościele byłam sama jak rezerwowałam termin. Z narzeczonym kazał mi przyjść dopiero 3 miesiące przed ślubem. Zamówiłam termin i dostałam karteczkę na nauki przedmałżeńskie, bo powiedziałam, że nie możemy przychodzić do mojej parafii, bo termin jest nam nieodpowiedni ze względu na studia ( w moim Kościele odbywają się co środę a ja wtedy kończę zajęcia o 20) Idziemy więc na nauki weekendowe ( pan jest wyrozumiały bardzo - nasi znajomi robili je w 3 tygodnie przed ślubem). Dikor mieści się na ul. Narutowicza 62, vis a vis hotelu Victoria. www.dikor.printia.pl to ich strona są przedstawicielami Caralii w Lublinie. Co do fotografa to mam umówione spotkania na przyszły tydzień, bo teraz to choruje. A jakie zdjęcia chcesz mieć - reportaż ze ślubu i wesela czy tylko sesje? Odpowiedz Link Zgłoś
styska5 Re: :) 04.01.06, 09:41 jestes suuuper co do zdjec, to nawet pomyslu nie mam musze sie zastanowic. A Ty? Jak robisz? Jutro sie wybieram do kosciola, ciekawe co mi powiedza Odpowiedz Link Zgłoś
basialek Re: :) 04.01.06, 09:55 bo się zarumieniłam ) My chcemy mieć reportaż w formie zdjęć ze ślubu. Kamerą zbytnio nie przepadamy - w ostateczności tylko film ze ślubu wchodzi w gre. Znalazłam stone kt.óra odpowiada mi formą i ilością fotek jakie ja chce - www.moment.com.pl rok temu znajoma brała ich (zdjecia cudne)i byliśmy bardzo nastwienie żeby ich wziąść.A w tym roku cena jest 2500. Troszke za drogo jak dla nas. na priv wyslę ci reszte namiarów co znalazłam na fotografów. Odpowiedz Link Zgłoś
julia898 Re: Proszę o pomoc w wyborze fotografa na ślub... 04.01.06, 10:16 Witam!W ubiegłym roku wyszłam za mąż i początkowo również nie mogłam zdecydować się na wybór fotografa.U swoich znajomych obejrzałam album pana Zenona Embingera z firmy"Embinger Fotografie"jeśli chce pani zasięgnąć większych informacji zapraszam na strone www.embinger.phg.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mxgrocho ja juz jestem po 04.01.06, 15:32 nie do knca przypadkiem znalazlem sie na tym forum jestem niespelana 5 miesiecy po slubie i chyba moge wam cos doradzic bo pamietam jak moja obecna zona tez sie martwila tak wiec co do kosmetyczki: to ulica okopowa tzn tam gdzie jest ten parking poddziemny w tym samym miejscu fryzjer nie znam sie naq cenach takich uslug ale wydaje mi sie ze nie bylo drogo a zona byla bardzo zadowolona bo fryzura przetrwala cala noc i noc poslubna tez (ale byla jazda)i tak samo makijaz przetrwal i kosetyczka uzywala naprawde dobrych kosmetykow nie pamietam nazw chyba cos na L chyba lancom (sorry za niewiedze). Co do sukienki to kupila w regina diamante na glebokiej zreszta ja tam kupilem swoj garnitur i dostalismy rabat i tydzien w orodku wypoczynkowym (do wyboru polska slowacja chorwacja jedyne co musisz zaplacic to dojazd do danej miejscowosci i pol wyzywienia)co do lokalu to polecam vanett nad zalewem ale nie pytajcie o terminy w wakacje bo juz na dwa lata do przodu zajete.Kapela poprostu zajebista ale jak sie nazywaja tylko moge powiedziec prywatnie moj mail mxgrocho@ctrl.co.uk. pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mxgrocho ja juz jestem po 04.01.06, 15:34 zapomnialem o fotografie to byl partyka na narutowicza.Mistrzostwo swiata to co zrobil koszt: 1200 zl w tym mialem album, przezentacje na dvd i dodatkowe dwa koplety zdjec dla rodzicow itp Odpowiedz Link Zgłoś
basialek Re: ja juz jestem po 04.01.06, 16:03 a możesz podać jakiś nr telefonu albo nr lokalu Odpowiedz Link Zgłoś
mxgrocho Re: ja juz jestem po 04.01.06, 17:35 jesli chodzi o lokal to nazywa sie 'Restauracja Vanet' ul. Niezapominajki to jest po lewej stronie jadac od lublina zaraz za kosciaolem w Zemborzycach Odpowiedz Link Zgłoś
mxgrocho Re: ja juz jestem po 04.01.06, 17:38 nie pamietam numeru ale nazywa sie partyka i miesci sie na narutowicza zaraz przy sklepie chyba swiat alkocholi a wczesniej jest sunset suits Odpowiedz Link Zgłoś
mxgrocho Re: ja juz jestem po 04.01.06, 17:39 i naprawde moge go z czystym sumieniem polecic Odpowiedz Link Zgłoś
nettie449 Re: ja juz jestem po 12.02.06, 18:56 mxgrocho napisał: > i naprawde moge go z czystym sumieniem polecic Mialem okazje obejrzec ich zdjecia jakie wysmarowali na weselu znajomych...i nie chwalac sie duzo lepsze robie sam swoja "glupawka" olympusem mju2. Zdjecia byly ciemne, sztuczne, pozowane... Moze mamy inne wymagania od zdjec slubnych... ale zdjecia partyki generalnie kojarzyly mi sie ze stypą a nie weselem. Obecnie zastanawiamy sie nad dwoma firmami: moment.com.pl oraz handlerfotografia.pl fakt faktem tani nie sa. moment kosztuje od 2200 (reportaz) - 4000 (reportaz z plenerem). a handler od 1500 (sam plener) do 2500 (plener z reportazem). Odpowiedz Link Zgłoś
nettie449 Re: ja juz jestem po 12.02.06, 19:03 zainteresowanym polecamjeszcze lekture: www.prl.strefa.net/lubelskie.php Odpowiedz Link Zgłoś
styska5 Re: ja juz jestem po 04.01.06, 19:14 dzieki za rady wlasnie w vanett bedzie moje wesele, a kapela "G..." faktycznie mistrzostwo swiata. Polecam na wszelkie mozliwe imprezy rodzinne i mniej. Sa suuuuuper!!!! Natomiast pani Jola, cudowna babka znlazla dla mnie termin na 8 lipca )) (i nie bylo by w tym nic dziwnego, ale rezerwowalam teraz w Nowy rok ))) Odpowiedz Link Zgłoś
mxgrocho Re: ja juz jestem po 05.01.06, 09:18 to ci powiem ze masz szczescie z tym vanet i z zespolem tez bo mimo ze sa rezydentami tej restauracji to czasem maja jakis termin zaklepany ja mialem tam wesele 15 pazdziernika i o maly wlos bym musial szukac kapeli ale powiedzieli ze zagraja i zagrali ale to jak, gosciu mi zaspiewal elvisa jak nikt inny, pani Jola fajna babka. Ps w trakcie twojego wesela napewna zaspiewaja blue cafe, czulem sie jak na koncercie pozdrowienia i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
styska5 Re: ja juz jestem po 05.01.06, 10:37 znam zespol, w vanett balujemy w kazda impreze - andrzejki, ostatki i czasami dancingi w piatek (bo tam graja), teraz bylismy na sylwestra gdzie grali (nie w vanet)- gdyby nie on, to by byla chala nie z tej ziemi. Dlatego z czystym sumieniem moge polecic kazdemu, kto szuka. Powiedz, ile Cie kosztowalo za osobe w vanet? Sorry, ze pytam o takie szczegoly, ale nie uzgadnialam jeszcze nic, dopiero zaliczka wplacona. Chcialabym wiedziec na czym moge sie oprzec. Jesli chce pisz na priv. A jesli nie chcesz, nie pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilka125 Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 04.01.06, 16:18 jezeli macie jakies linki do restauracji lub sal ktore polecacie piszcie, mnie szczegolnie chodzi o sale gdzie moge miec wlasne kucharki i kelnerki Odpowiedz Link Zgłoś
niemamloginu2 witajcie 04.01.06, 20:54 co do kosmetyczki to polecam taki mały zakład fryzjerski i kosmetyczny na ulicy Farmaceutycznej to jest niedaleko al.Kraśnickiej. Malowała moją kumpele i naprawdę ślicznie wyglądała. można się umówić na próbny makijaż i w ogóle. Natomiast jeżeli chodzi o fotografa to tez wybraliśmy Partyke na sesje w studio )) i ciesze się ,ze tutaj na forum ma takie dobre oceny. Jeżeli chodzi o nauki weekendowe - polecam z całego serca - tez byliśmy i było cool. Jakby co to dam namiary. Odpowiedz Link Zgłoś
niemamloginu2 namiar na Partyke 04.01.06, 20:57 znalazłam ten adres: Foto Partyka ul. Narutowicza 77/83 tel 0-81 534 33 49 Odpowiedz Link Zgłoś
paula_t Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 05.01.06, 15:01 Witam - ja też Lublin tylko wesele będzie w okolicach L., bo stamtąd pochodzi narzeczony i finansowo nam tak taniej wychodzi. Mamy załatwioną salę, kościół, orkiestrę, kamerzystę (orkiestra i kamerzysta sprawdzeni na weselu siostry mojego przyszłego). Ja mam już kupioną suknię. Jak coś Cię interesuje, to pytaj Odpowiedz Link Zgłoś
basialek Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 05.01.06, 15:22 Hej a można wiedzieć gdzie robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
paula_t Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 16.01.06, 11:34 W GOKu w Piotrkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
basialek kwiaty 05.01.06, 19:37 Wiem, że do ślubu jeszcze dużo czasu, ale dziś byłam w kwiaciarni na Zana (w budynku między media a lekleckiem) i okazało się, że już nie ma tej kwiaciarni i żadnej kartki nie było. Mam teraz dylemat, bo nie wiem gdzie warto zamówić bukiet. Może wy mi polecicie coś ciekawego a przy tym, nie z najdroższej półki. Druga sprawa. Znacie jakąś sprawdzoną panią od paznokci? Chciałabym sobie zrobić tipsy żelowe i nie bardzo wiem gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
mxgrocho Re: kwiaty 06.01.06, 09:23 mysmy kwiaty kupowali w olimpie jest takie stoisko niedaleko tej fonntany zaplacilismy za dwa bukiety naprawde ladne 220 zl i pani jeszcze zrobila butonierki z roz dla pana mlodego i swiadka(polecam) a co do paznokci to moja zona robila w oazie urody na zana tam z tylu, naprawde fachowa robota ale nie wiem ile zaplacila Odpowiedz Link Zgłoś
styska5 Re: kwiaty 06.01.06, 10:44 jesli chodzi o manicure, to mam dziewczyne, co robi fantastyczne paznokcie. Ale nie zel, tylko akryl. Ale wg mnie jest najlepsza. Chcesz? A kwiaty u mnie to jedyna rzecz co sie nie musze martwic - mam ciocie co ma kwiaciarnie i robi cuda. Tylko ze nie w Lublinie ale jesli chcesz, moge polecic. Odpowiedz Link Zgłoś
niemamloginu2 paznokcie 06.01.06, 11:09 dziewczyny nie robcie sobie tipsów ani akryli ani nawet fiberglasów (to najnowsze jedwabne) Dlaczego? Tipsy - istnieje ryzyko, ze zaczepisz i Ci odpadnie , potem zabawa w przyklejanie itp. akryl - strasznie niszczy płytke paznokcia - w dniu ślubu wyglada ślicznie, nie odpadnie jak tips, akryl to koszt ok 100 zł. Jezeli same teraz nie nosicie długich paznokci to będzie wam strasznie przeszkadzać ta sztuczna długość a w kościele będzie istniało duże ryzyko, ze upuścicie obrączkę - zła wróżba. Wiem to od kumpelek mężatek - jedno co jest pewne - lepsze krótsze z frenchem ale własne niż dłuższe i niewygodne. A co wy na to?? Odpowiedz Link Zgłoś
styska5 Re: paznokcie 06.01.06, 11:14 masz 100% racji. Ja co prawda nosze na co dzien dosc dlugie paznokcie, z reguly french i zapewne na slub zrobie tak samo. Ale sa to moje wlasne paznokcie, tylko malowane u manikuirzystki. Ale jesli juz robic sztuczne, to tylko akryl. Bo nie odpadnie, nie zlamie sie. Tylko pozniej trzeba kurowac pazurki jakis rok. Odpowiedz Link Zgłoś
niemamloginu2 Re: kwiaty 06.01.06, 18:18 skoro mowa o kwiatach to jakie wam się podobają bukiety? Jezeli o mnie chodzi to wybiore dla siebie jasny bukiet z zielonymi wstawkami gdzie niegdzie, a kształt bukietu to nie żadna kula ale zgrabny opływający i lekko zwisający do dołu. Tylko zeby nie był za ciężki Gdzies przeczytałam,ze bukiet jest uzupełnieniem sukni. Jeżeli suknia jest strojna to bukiet delikatny i odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
magd24 Do basialek - kwiaciarnia na Zana 09.01.06, 23:21 Hej, rzeczywiście - kwiaciarnia na Zana już nie funkcjonuje, ale właścicielka wciąż układa bukiety ślubne. Jestem jedną z Jej klientek. Gdybyś chciała adres e-mail do tej dziewczyny, chętnie Ci go podam (pisz proszę na priva). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basialek Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 15.01.06, 21:11 no i jak przygotowania bo planuje wybrać sie za suknią ale jakoś odkładam to ciągle ... Odpowiedz Link Zgłoś
styska5 RESTAURACJA VANETT I ZESPÓŁ GALAXA 19.01.06, 18:12 WOLNE NA 8 LIPCA TEGO ROKU. JESLI KTOS Z WAS JESZCZE NIE WIE GDZIE ROBIC WESELE, TO BARDZO POLECAM. MY Z ROZNYCH WZGLEDOW MUSIELISMY PRZELOZYC. Odpowiedz Link Zgłoś
lobo25 Re: RESTAURACJA VANETT I ZESPÓŁ GALAXA 19.01.06, 22:29 czy vanett maja jakas stronke?? daj link jesli masz Odpowiedz Link Zgłoś
styska5 Re: RESTAURACJA VANETT I ZESPÓŁ GALAXA 20.01.06, 11:11 wiesz, nie mam pojecia. Ja wiedzialam, ze chce tam miec swoja impreze, bo restauracje znam - odbywamy tam wszystkie mozliwe rodzinne uroczystosci, dlatego z czystym sumieniem moge polecic Odpowiedz Link Zgłoś
monjan ja z Lublina! już po!! 23.01.06, 10:24 dlatego słuze cennym radami doswiadczonej juz panny mlodej wesele mielsmy 18 czerwca 2005, slub u sw Rodziny, wesele w Kazimierzowce miozecie pytacnajlepiej na maila bo rzadko tu juz zagladam aa i chetnie sprzedam moja suknie-link na dole cena do uzgodnienia pozdrawiam Narzeczone!ech jak fajnie miec to przed soba... szczęśliwa żona Odpowiedz Link Zgłoś
bebe20130 firma dekorujaca z Lublinie 08.02.06, 22:11 a czy ktos zna namiary na firme dekorujaca w Lublinie, do udekorowania sali, kosciola Odpowiedz Link Zgłoś
niemamloginu2 Re: firma dekorujaca z Lublinie 08.02.06, 22:13 jest taka firma na bocznej Al. Kraśnickiej - szczegóły podam jak znajde namiar Odpowiedz Link Zgłoś
bebe20130 Re: firma dekorujaca z Lublinie 09.02.06, 19:37 z gory dzieki, i ..czekam Odpowiedz Link Zgłoś
bebe20130 a gdzie w lublinie macie wesele 09.02.06, 20:44 a gdzie w Lublinie macie wesele, albo mieliscie..jakies fajne sale? Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: firma dekorujaca z Lublinie 10.02.06, 12:09 odpisalam ci kiedys na priv ja mamnamaira do dizeczyny co dekoruje sale, nie kosciol jak chcesz-napisz Odpowiedz Link Zgłoś
bebe20130 Re: firma dekorujaca z Lublinie 10.02.06, 16:27 wiem, i dzieki, ale wolalabym cos innego niz tradycyjne dekorowanie balonami)) Odpowiedz Link Zgłoś
mgendek Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 10.02.06, 10:28 Hej Witam!Jakbyś potrzebowała fotografa, który robi ciekawe zdjęcia, to polecam wejście na strone www.fotomotyw.pl Ten fotograf robi oryginalne, ciepłe zdjęcia w ciekawych scenariach.Można niektóre z nich obejrzec na stronie. Ja jestem zachwycona swoimi zdjęciami. Jedna sesje miałam np. na torach kolejowych. Robi wrażenie. No i ceny konkurencyjne.Monika Odpowiedz Link Zgłoś
bebe20130 Re: czy jest tutaj na forum ktoś Lublina lub okol 10.02.06, 16:28 dzieki za namiary, rzeczywiscie fajne zdjecia...pomyslimy Odpowiedz Link Zgłoś
heather4 Re: kościół 13.02.06, 18:38 a w jakich kościołach był/będzie wasz ślub? szukam najtańszego Odpowiedz Link Zgłoś