Dodaj do ulubionych

Jaki alkohol?

20.02.06, 15:28
Jaki alkohol i w jakich proporcjach planujecie mieć na weselu?
Piwo podajecie w butelkach czy z beczki? W lodóweczce czy kelner na żadanie
przynosi,żeby nie zrobiło sie grzanesmile??
Obserwuj wątek
    • agnrek Re: Jaki alkohol? 20.02.06, 15:32
      U mnie 0,5 l wódki na głowę, będzie Luksusowa. Do tego 1 l wina na głowę.
      • marlena.k1 Re: Jaki alkohol? 20.02.06, 15:34
        u nas doslownie ta sama wodka w tych samych proporcjach
        • agnrek Re: Jaki alkohol? 20.02.06, 15:36
          Moja koleżanka stwierdziła, że ona nie pije wódki, wina tez nie i mam whiskey
          kupić. Na początku stwierdziłam, że ok, ale potem ktoś mi powiedział, że to nie
          lista życzeń, co kto chce pić. Za dużo jest gości, zeby każdemu dogadzać. Ona
          wypije jednego drinka,a ja 3 butelki kupić i kelner mi wypije chyba smile
          • marlena.k1 Re: Jaki alkohol? 20.02.06, 16:42
            dokladnie i tak dobrze,ze wino bedzie,bo kiedys to tylko wodka byla, a jak chce
            whisky to nich sobie kupi
            • justm Re: Jaki alkohol? 20.02.06, 17:16
              o matko ja myślałam ok 0,5l wódki i ewentualnie kilka / kilkanaście butelek
              wina ale nie butelkę na osobę. wink to co - mało będzie? smile
          • agab28 Re: Jaki alkohol? 20.02.06, 18:01
            Nam właściciel lokalu zaproponował ze moga zrobic nam około 50 drinków, np po
            10 drinków 5 rodzajów i ustawi sie je na bufecie. On uważa ze juz to
            wypraktykowali i sprawdza sie swietnie.
            Jeszcze sie nad tym zastanawiamy
    • figa_11 Re: Jaki alkohol? 20.02.06, 17:18
      U nas będzie Pan Tadeusz - również 0,5 l na głowę. Na stole kawowym będzie stało
      ciasto,różnego rodzaju winko, likier i whisky
      • askiem Re: Jaki alkohol? 20.02.06, 17:30
        U nas wódeczka - Sobieski, troszkę ponad 1l/osobę, ale liczymy z poprawinami.
        Dodatkowo kilka butelek winka. Na stole-bufetowym będą inne trunki (oczywiście
        w mniejszych ilościach) - "naleweczki babuni", Martini, Whiskey...
        Na szczęście większość moich gości na weselach najchętniej sięga po wódeczkę...
        • cafet Re: Jaki alkohol? 20.02.06, 21:04
          Dzieki za odpowiedzi,a co z piwem?bo u mnie dużo osób jest chętnych-w sumie na
          weselach też tylko je pije
          Jak je podawać?
          • cafet Re: Jaki alkohol? 21.02.06, 09:38
            Może i dzisiaj cos doradzicie?smile))
            • agnrek Re: Jaki alkohol? 21.02.06, 10:31
              A nie lepiej zamówić beczkę piwa i barman by nalewał?
              • cafet Re: Jaki alkohol? 21.02.06, 10:41
                No wlaśnie tak sie zastanawiam,a jak było na weselach,na których byłyście?Też
                nie chce żeby kufle zajmowały pół stołu...
                Na ostatnim weselu była mała lodóweczka z różnymi gatunkami piw-kto chciał
                podchodził...
                • agnrek Re: Jaki alkohol? 21.02.06, 10:44
                  Ja nie jestem pewna, czy połączenie wódki z winem i piwem jest najszczęśliwsze.
                  Jeśli masz ogórd, to postaw barmana przy beczce na zewnątrz albo gdzieś z boku
                  sali. Kufle na stole przy eleganckim jedzeniu i dekoracji raczej nie będą
                  ślicznie wyglądały.
                  • cafet Re: Jaki alkohol? 21.02.06, 10:48
                    No ja będe miała tak wymieszane towarzystwo,że jak najbardziej wodka piwo i
                    wino pasuje.Nie sądze żeby ktoś byl na tyle "niemądry"żeby to zacząć mieszać.
                    Wiem,że sa osoby co wódki nie trawia(jasmile)a chętnie piwa się napiją,są tez inne
                    (ciociesmile)co poza winem nic nie chcą.
                    A z tym barmanem jeszcze pomyśle-bo tak na całą noc wynająć i usadzić gościa
                    tylko do podawania piwasmile))<hmmm>
                    • agnrek Re: Jaki alkohol? 21.02.06, 10:50
                      Nieee, bez przesady, nie będzie tam cały czas siedział. Jak zobaczy chętnego,
                      do podejdzie i naleje.
                      • cafet Re: Jaki alkohol? 21.02.06, 10:51
                        Czyli uważasz żeby jednak zrezygnować z butelek zamawianych u kelnera na rzecz
                        beczki?może to i dobre rozwiązanie-dziękismile
                        • agnrek Re: Jaki alkohol? 21.02.06, 10:53
                          ja nie cierpię flaszek na stole smile
                        • cafet Re: Jaki alkohol? 21.02.06, 10:53
                          A co z winem?Bo pewno na stołach,nie wiem ile liczyć na osobę.-litr chyba za
                          dużo...
                          • cafet Re: Jaki alkohol? 21.02.06, 10:54
                            Upssmile))no widzisz a ja ci jeszcze wino do tych flaszek dołożyłamsmile
                            • miaau Re: Jaki alkohol? 21.02.06, 10:56
                              Luksusowa, cabernet chilijski, gin lubuski, whyski.. na poprawiny beczka piwa
                              (Zywiec)
                              • cafet Re: Jaki alkohol? 21.02.06, 10:57
                                No to naprawdę luksusowosmile
                              • cafet Re: Jaki alkohol? 21.02.06, 10:57
                                A w jakich proporcjach??
                          • agnrek Re: Jaki alkohol? 21.02.06, 10:58
                            Ja liczę litr na osobę, mamy w rodzinie dwa śluby za nami, jak zostanie -
                            oddamy.
                            Chciałabym, aby wino nalewał kelner, po prostu uzupełnia kieliszki. Niech już
                            ta wódka wyląduje na stołach, ale w kubełku z lodem (czerwiec), zaś kelner ją
                            wymienia na pełną.
                            • cafet Re: Jaki alkohol? 21.02.06, 11:00
                              O bardzo dobry pomysł z tymi kubełkami-nie ma nic gorszego chyba niż ciepła
                              wódka-dzieki podkradnęsmile))
                              • agnrek Re: Jaki alkohol? 21.02.06, 11:02
                                Chodziłam na mnóstwo imprez firmowych i super wygląda przy stole taki malusi
                                stoliczek, na nim wiaderko z lodem i wódka się chłodzi. Ale ładnie to wygląda,
                                gdy goście mają małe stoliki, a jak jeden wielki, to nie ma gdzie dosunąc tego
                                z wiaderkiem.
                                • agnrek Re: Jaki alkohol? 21.02.06, 11:03
                                  No i jak wódka w wiaderku z lodem, to bez żadnych nalepek weselnych i bez
                                  zawieszek na szyjce, bo wszystko się rozchlapie, rozmaże smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka