Dodaj do ulubionych

dekoracja samochodu

03.04.06, 16:35
cześć, nie mam pomysłu na przybranie samochodu, myślałam o drobnych
kwiatkach, samochód kolor morski. jak macie jakies zdjęcia... dzięki
niunia.2x@wp.pl
Obserwuj wątek
    • czarodziejka26 Re: dekoracja samochodu 06.04.06, 11:14
      ładnie wygląda girlanda z gipsówki, skoromnie ale elegancko
      • kiwigirl Re: dekoracja samochodu 06.04.06, 17:02
        czy mozecie polecić kogoś kto ładnie a niedrogo coą nam przygotuje do dekoracji
        auta?

Miałam ochote zrobić to sama, ale boję sieze mnie to przerośnie, plus i czasowo
        to golejne zawracanie zajętej już głowy... A - bukiecik robię sama, wiec odpada
        opcja "poproś kwiaciarke u której robisz bukiet".
        • kiwigirl Re: dekoracja samochodu 06.04.06, 17:02
          w Warszawie, najchętniej Wola lub centrum smile
          • minerwamcg Re: dekoracja samochodu 06.04.06, 20:40
            Wiesz co, oczywiście, że mogę Ci kogoś polecić, np. tę dziewczynę, która robiła
            bukiet i przybranie dla mnie. Ale co rozumiesz przez "niedrogo"? smile)))
            • kiwigirl Re: dekoracja samochodu 07.04.06, 11:56
              wiem ze to niezbyt precyzyjne okreslenie,
              osobiście uważam -po rozejrzeniu sie tu i tam - że panie które za wiązanke
              ślubną biora np. 200pln biora drogo, a słyszałam ze dekoracja auta itp jest
              mniejszą "inwestycją" niz wiazanka.

nie chcę wieńców jak na pogrzeb na masce, raczej coś ładnego, prostego,
              skromnego. wiązanke zrobię sama, chce z tulipanów, a panie "florystki" na
              targach ślubnych zaśpiewały 200pln własnie za 20 ściśnietych ciaśniutko
              tulipanów owiniętych czymś brzydkim - biały, tiulowatym. o zgorzo smile
              • twitti Re: dekoracja samochodu 07.04.06, 12:01
                na allegro jest pare fajnychsmile a na pewno mozna kupic np. stegi za 25 zl i do
                tego mozna kupic bukiet. Z reszta poszukaj tam! mi sie pare podobalo!
              • malutka78 Re: dekoracja samochodu 07.04.06, 15:27
                jesli uważasz ze dekoracja samochodu jest mniejszą inwestycją niż wiązanka
                ślubna, to jesteś w wielkim błędzie.

Na dekoracje samochodu potrzeba przede wszystkim większej ilości kwiatów.

Mi również podobają sie skromne dekoracje (mimo że dorabiam sobie jako
                florystka i nie powinnam z klientem dyskutować, tylko robić to co chce).

Uważam że jeśli jedzie sie do ślubu pięknym samochodem, nie ma potrzeby na siłe
                upiększać go ogromną ilością kwiatów.
                Skromnie udekorowane samochody wyglądają najładniej - i nie mówię tu o
                okropnych plastikowych wstążkach.

Kwiaciarnie faktycznie dokładają sobie wysoką marze. Ja nie mam kwiaciarni,
                pracuje jako wolny strzelec.
                Mimo wszystko za dekoracje samochodu nawet skromną nie wzielabym mniej niż 250-
                300zł.
                Wszystko zależy oczywiście od rodzaju kwiatów - jak ktoś wybierze sobie
                dekoracje z drogich kwiatów (np. Zantedeschia) to oczywiste jest że cena musi
                być jeszcze wyższa.

Pozdrawiam.

• kiwigirl Re: dekoracja samochodu 07.04.06, 16:17
                  wiesz, ja uważam ze skoro do pięknego auta, a takie będzie , pasuje skromna
                  dekoracja, a jak wyżej czytam wstęgi są po 25pln, w sklepie kupując na metry
                  pewnie jeszcze taniej, skromna kompozycja z kilku czy 10 czy nawet 20 tulipanków
                  to nawet po cenach kwiaciarnianych - 2pln za sztukę kolejne 20-40pln. czyli
                  koszty faktycznie są w granicach 50-80pln jesli dodać coś jeszcze. To czemu
                  "najskromniejsza nawet" ma kosztować 250?? to chyba nei jest aż tak ciężka praca co?
                  • malutka78 Re: dekoracja samochodu 07.04.06, 21:35
                    nie chce sie z Tobą sprzeczac, bo nie w tym moja rola.

tylko zastanawiam sie jak chcesz zrobić kompozycje na samochód z kilku lub
                    kilkunastu tulipanów?
                    Chyba że miałaś na myśli poprzyczepianie ich pojedyńczo na specjalne przyssawki.

jeśli tak - to faktycznie - dekoracja z poprzyczepianiem na przyssawki
                    tulipanów + wstązki na klamki to koszt góra 100 zł.

Mając na myśli skromną dekorację mialam na myśli np. girlandę którą kładzie sie
                    na masce przed przednią szybą + np. dekoracje na klamki w postaci wianuszków z
                    wstążkami.
                    I nijak nie da sie tego zrobić z kilkunastu tulipanów.

Taka girlanda mogłaby być np. z gipsówki + troche zieleni + jakieś kwiaty
                    (jeśli ma być tanio mogą być tulipany). Na klamki wianuszki - również z
                    gipsówki i z wstązkami (atłasowym) i jednym tulipanem.
                    Taka dekoracja jest skromna a przy tym bardzo elegancka.

Pozdrawiam Was smile

• dzastyna Re: dekoracja samochodu 11.04.06, 10:01
                      Jeżeli chcesz cos taniego to moze tu cos wybierzesz?
                      www.dekoracjeweselne.pl/index.html?sid=2&gid=23
                      • ewcia11 Re: dekoracja samochodu 10.05.06, 15:43
                        będę w przyszłą sobotę dekorować samochód i wymyśliłysmy sobie razezm z panną
                        młodą, że fajne by były małe główki kwiatków poprzyczepiane na masce. Czy macie
                        pomysł jak je przylepić?
                        z góry dzięki za podpowiedzi
                        • esmeralda_pl Re: dekoracja samochodu 10.05.06, 15:48
                          koleżanka przyklejała je na zwykły scotch
                          • ewcia11 Re: dekoracja samochodu 10.05.06, 15:53
                            a co myślicie o takiej gumie, co jej się np. używa do przylepiania plakatów do
                            ściany by nie zniszczyć farby i tynków?
                            • esmeralda_pl Re: dekoracja samochodu 10.05.06, 15:55
                              pod wpływem ruchu powietrza kwiatki poodpadają
                              • margola22 Re: dekoracja samochodu 11.05.06, 08:08
                                a ja wymyśliłam sobie, że samochód będzie ustrojony w ... słoneczniki, takie
                                miniaturki. zasadzę w ogródku i w sierpniu będzie jak znalazł. z resztą pasują
                                do wielu kolorów aut.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka