tereska701 08.10.03, 17:37 3 tygodnie temu urodziłam dziecko.W jakim czasie po porodzie mogę zacząć uprawiać seks.Mój mąż nalega a ja nie chcę sprawić mu przykrości odmawiając.Proszę o radę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idalia21 Re: kiedy zacząć 08.10.03, 19:21 Po porodzie musisz odczekac 6 tyg.do czasu gdy wszystko sie zagoi po porodzie naturalnym, a po cesarskim cieciu do 10 tygodni jest to tzw okres pologu. Potem trzeba isc do ginekologa na wizyte kontrolna czy wszystko jest w porzadku,a takze przedyskutowac sprawe srodkow antykoncepcyjnych. Pamietaj ze nawet jak karmisz piersia nie chroni cie to przed zajsciem w ciaze. Pozdrawiam i zycze powodzenia,a mezowi jeszcze troszke cierpliwosci )) Odpowiedz Link Zgłoś
lakasha Re: kiedy zacząć 08.10.03, 21:16 Teresko po 1 gratuluje dzidzi , a kochac się z mężem możesz po 4 tyg. , jest to tak zwany połóg gdzie macica i wszystko wraca do normy. Oczywiscie możesz zacząć już teraz tylko teraz z owulacją jest róznie. Brdzo łatwo zajść w ciąże uż po porodzie.Jeśli karmisz piersia to prawdopodobieństwo zxajscia w ciąze jest znikoma.Pozdrawiam i życzę zdrowim zrówno Tobie jak i maleństwu.....i jeszczę męzusiowi Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 Re: kiedy zacząć 09.10.03, 12:30 My wróciliśmy do seksu dopiero 13 miesięcy po urodzeniu synka. I wcale nie zachwiało to ani naszymi relacjami ani zdrowiem. To kwestia indywidualna. Miałam tak potworny poród, że myślałam iz nigdy już nie będę spała z mężem. Korzystałam z rad seksuologa (ten po 2 wizytach skierował mnie do psychologa, ale ja odpuściłam). Jest znów fajnie jak zaraz po ślubie. Odpowiedz Link Zgłoś
praktycznyprzewodnik Re: kiedy zacząć 09.10.03, 19:47 Zrobisz wieksza przykrośc mężowi jak dorobisz sie zapalenia macicy i wylądujesz w szpitalu. Najpierw idz do lekarza. Bardzo mało prawdopodobne jest, ze lekarz Ci powie, ze można współzyc wczesniej niż po 6 tygodniach od porodu. czasem nawet bywa i dłuzsza abstynencja wskazana jesli były jakies komplikacje połogowe. Przy karmieniu piersią prawdopodobieństwo poczęcia dziecka jest znikome tylko przy spełnieniu warunku "ekologicznego karmienia piersią". Wejdz sobie przez eDziecko na planowanie rodziny i dalej na Liga M<ałżenstwo małżeństwu i poczytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: kiedy zacząć 10.10.03, 09:34 nigdy mu nie odmawiasz? twoje potrzeby, uczucia, zdrowie nie sa wazne ? tylko jego chuc? w pologu maz nalega!?!? wspolczuje ci ... Odpowiedz Link Zgłoś
shoah Re: kiedy zacząć 12.10.03, 20:18 an_ni to nie jest odpowiedź na pytanie autorki postu... Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: kiedy zacząć 12.10.03, 18:55 Po wizycie kontrolnej u lekarza, która ma miejsce 6 tygodnie po porodzie Odpowiedz Link Zgłoś