Dodaj do ulubionych

Pogadajmy-19.04.06

19.04.06, 08:07
Cześć Dziewczyny,

zapowiada się ładny dzień, przynajmniej na dworze smile wróciłam do pracy, a
tutaj wielkie zmiany, ale o tym w wolniejszej chwili, bo zaczyna mi się nie
podobać sad
A co tam u Was ?

Miłegod dnia smile ściskam
Obserwuj wątek
    • inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 08:17
      smile Witajcie! Witaj Zuziusmile Odebrałaś mojego @ wczorajszego??
      • filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 08:27
        Inguś,

odebrałam, dziękuję, napisałaś się. Odpiszę jak tylko chwilkę tutaj wykroję.
        Wczoraj niestety, z tej kanapy smile nie dałam rady smile
        • inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 08:31
          ok, oka, pytam, żeby wiedzieć czy sie gdzieś nie zagubiłwink
          Ja dziś sama nie wiem za co się zabraćsmile
          • filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 08:49
            Ja mniej więcej wiem, ale atmosfera w pracy nie za ciekawa. Pieprzę to i
            dzisiaj obrabiam CV. Jak już kiedys pisałam moja szefowa odchodzi z początkiem
            czerwca, od dzisiaj na 4 miesiące nie ma mojej koleżanki, z którą siedziałam
            przy biurku. Z drugiej strony siedział kolega. Mamy też koleżankę, która
            oostatnio zaczełam nosić wyżej tyłek, zaczyna się zachowywać jak moja szefowa.
            Wczoraj poprzestawiali sobie biurka. Mamy jedno wielkie biuro, okazało się, ze
            zostałam prawie sama na jednej ścianie, w roku jest tylko szefowa i
            kierowniczka działu, a oni zrobili sobie w rogu pod oknem kólko wzajemnej
            adoracji. Paskudnie się czuję, ale cóż przecież ludzie mają poważniejsze
            problemy sad
            • bogui Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 09:04
              Cześć Dziewczyny!
              U Ciebie Zuziu też zmiany, zmiany, zmiany... Jak i u mnie. Ciągle niepewność
              którą okropnie znoszę, nie mogę się skupić nawet na tym co wiem że mam zrobić.
              Ale muszę wygenerować w sobie spokój, bo przypłacam to wszystko zdrowiem (o
              czym wspominałam wczoraj). Życzę żeby się wyjaśniło po twojej myśli.
              A teraz z innej beczki: zrobiłam wczoraj test na dzidziusia, ale zgodnie z
              przewidywaniami - NIC. Trochę szkoda z jednej strony, a z drugiej - może uda mi
              się pewne sprawy uregulować (praca, ślub, dokończenie urządzania mieszkania)
              zanim pojawi się nowy człowiek. No nic to, ruszam do roboty chociaz mam chaos w
              głowie.
              Buźka!
              • inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 09:08
                hahah, ja tez miałam raz takie zajwki i nic... Ale ja chce jeszcze trochę
                odczekaćsmile Jak na razie chwale sie wszystkim moim chrzesniakiem (przyszłym) 6
                dniowymsmilealbo 5...hymmm?? hahah
                Zuziu miej ich w nosie, ta adoracja ich tylko zgubi! Silni w grupie, ale jak
                co, to i tak tylko każdy dba o siebie. Ja siedze sama, ale widze ludzi z 2
                pokoju i czasem sobie krzyczymy do siebiesmile O własnie teraz sobie gadamywink
                • filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 09:24
                  a właśnie Ingus chciałam Ci powiedzieć, ze chłopiec jest śliczny, w ogóle nie
                  wygląda jak noworodek, taką ma główkę kształtną i jest przesłodki. Grupa grupą,
                  ale nie lubię kółek wzajemnej adoracji, teraz też wolałabym siedzieć sama w
                  pokoju, bo tak to czuję się samotna między innymi sad
              • filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 09:14
                Cześć Bogusiu,

właśnie miałam się spytać jak czujesz ?! Z jednej strony szkoda, że nic, a z
                drugiej masz rację, że wszystko pomału. U mnie się raczej nie zmieni na dobre,
                chyba, ze zmienię pracę, co prawdę mówiąć by mi sie przydało smile tak czuję.
                Chociaż boję się zmian i kiepsko je znoszę. Ta koleżanka, która zaczeła nosić
                za wysoko tyłek ma jakieś takie dziwne odpały. Kiedyś się przyjaźniłyśmy, znam
                jej tajemnice, ale ona nie potrafi się cieszyć szczęściem innych, ot tak po
                prostu, na każdym kroku masz odczucie, ze chce Ci dopieprzyć, dlatego, że
                jesteś szczęliwa. Ma faceta-angola, kupił dom, jej samochód, ona wydaje tylko
                na ciuchy i kosmetyki, tylko on nie chce się żenić, ani w żaden inny sposób
                wiązać. Ale to niczyja wina. Sama powinna sobie ten problem załatwić. Ale się
                rozpisałam.
                • bogui Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 09:29
                  Z tymi zmianami mam to samo: do nowości podchodzę jak pies do jeża (nie znaczy
                  że jestem skostniałą konserwą) ale oswajam się dość długo. A potem najczęściej
                  okazuje się że dobrze mi robi taka zmiana. Może faktycznie nowa praca to
                  najlepsze rozwiązania? Nie znam szczegółów. Mnie kiedyś atmosfera między
                  współpracownikami już wygoniła z jednej firmy
                  • filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 09:32
                    Mam podobnie, strasznie długo się oswajam, ale jestem otwarta, później
                    dokładnie okazuje się że zmiana była na lepsze. Ze zmianą pracy nie mam
                    doświadczeń, ponieważ to moja pierwsza praca i siedzę w niej dokładnie 6 lat i
                    5 miesięcy, chyba najwyższy czas smile boje sie tez rozmów, bo nie mam
                    doświadczeń, ale człowiek uczy się całe życie smile
                    • inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 09:36
                      A ja w obecnej pracy jestem już bardzo długo (rok i miesiąc) - to mój
                      rekord!!!! Mam juz umowe na stałe, więc czuję się w miare stabilnie. Trochę
                      mnie to martwi, ale daje tez odetchnąć. Moje wcześniejsze prace i ogólnie
                      sytuacje męczyły swoją tymczasowością. W ciagu 3 lat od ukończenia studiów -
                      przeprowadzałam sie chyba 5 razy i pracowałam w 5 miejscach... no i to 5
                      okazałao się tym, w którym jestem najdłużej. i pewnie jeszcze trochę pobędę
                      tu...
                      • bogui Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 09:39
                        Ja także walczyłam z tymczasowoscią i jak tylko dostałam wreszcie moją pierwszą
                        umowę na czas nieokreślony, to zlikwidowali mi instytucję i przenieśli do innej
                        na trzy miesiące, które praktycznie stanowią okres próbny. Cholera mnie wtedy
                        wzięła! No i teraz jestem właśnie "na próbnym"
                • inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 09:31
                  Oj tak, głupio byc tak wyłączonymsad
                  Ja powinnam Pit sobie zrobić.... ech, chyba zaraz to zrobięsmile
                  • filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 09:34
                    głupio, głupio, ale musze znaleźć dobre strony smile na razie jakoś nić mi nie
                    przychodzi do głowy smile może popołudniu tez coś pokombinuję z przestawianiem smile
                    Pita mam już zrobionego, tylko musze zapłacić ten 1 %, jeszcze nie wiem gdzie,
                    i zawieść do urzędu.
                    • inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 09:37
                      a ja chyba też mogę?? ile to wychodzi??? matko wclae sie na tym nie znam!!! Ale
                      zauważyłam, że mama uzupełniła mi pit ołowkiem (zilczyła mi wszystkie prace!)
                      ufff
                      • filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 09:50
                        z całego podatku, który Ci wyszedł za ten rok odliczasz 1 %, jednocześnie
                        zmniejsza Ci to niedopłatę lub nadpłatę, czyli płacisz US mniej o ten 1 %.
                        Wpłacasz to na jakąś instytucję pożytku publicznego. Wszystko jest na necie m
                        astronie tego 1 %
                        • askiem Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 10:14
                          Witam wszystkich!!!
                          Podatki...
                          Ja muszę mojego Roberta rozliczyć... Może dziś się za to zabiorę.
                          Mam jakieś przesilenie wiosenno-poświateczne i nic mi się nie chce...
                          Czytam o waszych stosunkach w pracy... U mnie jest niby wszystko ok, ale co z
                          tego - za miesiąc z hakiem i tak będę osobą bezrobotną. Pracuję "na zastępstwo"
                          i kobieta, którą zastępuję wraca z macierzyńskiego. I wiecie co? Nawet się
                          cieszę. Będę miała mobilizację żeby czegoś nowego poszukać. I wreszcie za
                          przygotowania do ślubu się bardziej wezmę...
                          • filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 10:21
                            Cześć Asiu,

to tak jak ja, ale wiem, że muszę i robię... ale bez przekonania.
                            Ja tez moze bym i się cieszyła, bo to mobilizacja, ale popatrzyłam sobie na te
                            ogłoszenia i złapałam lekką załamkę, mój angielski jest taki sobie, nie umiem
                            sporzadząć deklaracji CIT i VAT. Ale jest też trochę stanowisk bez wymaganych
                            deklaracji, może tak trzeba na to patrzeć, a angielski mam komunikatywny. Moze
                            coś da się z tym zrobić smile
                            • inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 10:29
                              Ech, ten angielski.... mój walc angielski nawet komunikatywny nie jest...
                              Co do angielskiego to się uwsteczniam, zawsze się zamotam jak gadam przez
                              telefon... a ciągle dzwoniąsad Ech... Kursy popołudniowe ciagle mi wypadały, o
                              coś. Ponoc w orange school można rano chodzić - wolałbym, ale chba sa droga
                              szkołą. Musze się iśc wywiedzieć o cene i warunki. Szef mi płaci, ale nie chce
                              go przesadnie naciągać...
                              Ogłoszenia to rzeczywiście załamka. Ide na pocztę chyba...
                              • askiem Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 10:37
                                Taka właśnie jest rzeczywistość...
                                Mam na 90% zaklepana pracę w sekretariacie prywatnej szkoły kosmetycznej
                                (sprawy kadrowe i uczniowskie), ale jeśli skorzystam z tej oferty, to tylko po
                                to by nie być bezrobotną...
                                • askiem Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 10:40
                                  A na temat moich umiejetności językowych wolę się nie wypowiadać...
                                  W przyszłym roku razem z Robertem mamy zamiar wybrać się na kurs. Zobaczymy...
                              • bogui Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 10:48
                                Z angielskim mam to samo. Uwsteczniłąm się, a nigdy nie był on moją mocną
                                stroną. Teraz wdrażając się w nowe obowiązki przeraziło mnie że będę musiała
                                się komunikować w tym języku. Czytanie ze słownikiem pod ręką nie stanowi
                                problemu,ale coś powiedzieć, to już problem.
                                • askiem Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 10:55
                                  Bogusiu! Mój Robert też zawsze ma jeszcze dużo czasu. A później okazuje się, że
                                  musimy latać i załatwiać na ostatnią chwilę. Teraz staram się go bardziej
                                  zmobilizować. Nawet czasem troszeczke oszukuję... np. powiedziałam, że obrączki
                                  zamawia się 3,5 miesiąca przed, garnitur (jeśli chce szyć) 4 misiące
                                  przed...itd. przez to zawsze mam troche czasu w rezerwie...smile
                                  • askiem Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 11:01
                                    A nam zostało równe 4 miesiące!
                                    I też całkiem nieawno uświadomiłam sobie ile jeszcze rzeczy do zrobienia. A
                                    czas leci jak szalony.
                                    W tym tygodniu idziemy zamówić obrączki i do księdza z "papierami"...
                                    A ja wreszcie muszę się za jakąś kiecka porozglądać...
                          • bogui Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 10:44
                            Cześć Aś!
                            Ja już mojego PITa mam za sobą, zostało większe wyzwanie: zmusić Darka do
                            rozliczenia. Czasami okropnie mnie denerwuje że on ma na wszystko jeszcze kupę
                            czasu, wrrrr. Wiecie co usłyszałam w drodze na święta, kiedy poruszyłam sprawy
                            organizacji ślubu? "O czym ty chcesz rozmawiać, przecież już chyba wszystko
                            mamy załatwione" (Załamka!) Przez następne 50 km wyliczałam mu szczegółowo co
                            jest do załatwienia, ustalenia, przemyślenia etc. A to już była nie pierwsza
                            taka rozmowa. Ręce mi czasem opadają, bo ja lubię mieć sprawy pozałatwiane z
                            wyprzedzeniem i spokojnie sobie siedzieć. Ponarzekałam sobie, ah.

A wczoraj zostałam zaproszona na wesele kumpla z roku. Już za chwilę: 13 maja.
                            Darek skwitował: jestesmy gośćmi rezerwowymi.Ale to nie tak, Marcin nie miał ze
                            mną dawno kontaktu a ja zmieniałam telefony i adresy. Raczej czuję się w
                            (dawnym) bliższym gronie jego znajomych.
                            Oczywiście pierwsza myśl: JA NIE MAM CO NA SIEBIE WŁOŻYĆ!!! (jest w tym trochę
                            prawdy, bo jak przytyłam to pół garderoby poszło dla ubogich.)
                            Rozpisałam się, bo dowiedziałm się że mam w tym tyg. trochę luzu; chyba nie
                            będzie stresujących nasiadówek z szefem. smile))
                            • filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 10:53
                              Bogusiu,
                              wiekszośc facetów ma zawsze na wszystko czas, to taki ich znak rozpoznawczy, a
                              później jak jest na ostatnią chwile są źli to nam sie dostaje smile

Co do pracy to nie chcę głównego ksiegowoego, tylko specjalistę jakiegoś
                              działu, najlepiej materiałówki, pociąga mnie też praca administracyjna, tylko
                              żeby znaleźć coś lepszego, znaczy innego smile
                            • inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 11:07
                              Z tymi facetami to chyba standart...
                              Mają czas, nie wolno im głowy zawraćać, zakaz gdybania, chba ze 80 razy
                              wygarniałam mojemu, że nie ma co jak się "cieszyć " z nim własnym ślubem!!!
                              PS. niecałe 1,5 m-ca a my bez obrączek nadal!!!
                              Co do ciuchów... bez komentarza, pewnie i tak nie masz takiego problemu jak ja.
                              Nigdy nie byłam chuda, ale przez rok w Łdozi moje ciało niesamowicie się
                              zmieniło. Adam za dobrze gotuje.
                              • bogui Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 11:13
                                Pocieszacie mnie że nie tylko mój facet tak ma. Ja tez zaczęłam stosować tricki
                                i biorąc porawkę na to że Darek zyje w innej strefie czasowej, zafałszowuję
                                terminy - a co ja mam się denerwować!
                                • askiem Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 11:16
                                  Dokładnie!
                                  Sposób już sprawdzony smile
                                  • inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 11:19
                                    u mnie się tak nie da, bo on się we wszystkim lepiej orientuje niż ja..
                                    ale miałam zakaz bujania w obłokach na dany temat...
                                    tak samo jak o urlopie...sad
                                    i w sumie, niby za 2 miesiące mamy jechać, ale nie wiemy nadal gdzie...
                                    • bogui Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 11:27
                                      Inga, dwa miesiące to wieczność! My nie wiedzielismy gdzie pojedziemy na dwa
                                      dni przed urlopem planowanym od ponad roku!
                                      • inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 11:34
                                        hahah
                                        miłe pocieszeniesmile ja lubie miec radość wybierania, a tu nici... nawet jak na 2
                                        dni przed się zdecydujemy na inne miejsce... hahah
                                        w ten sposób mam wieczne wakacje - wybieram, czytam, przeglądam...
                                        Plan na dziś - garnitur i moze obaczki, choc moze przez net się zdecydujemy??
                                        Chciałabym taką z oczkiem, ale nie mogłam znaleźć, wiec pewnie nic z tegosad ja
                                        wolałabym przymierzyć na żywo...
                                        • filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 11:41
                                          Przez net to zadna przyjemność, my w piatek weszliśmy do Apartu zobaczyć ile
                                          musimy sobie zarezerwować kasy na obrączki. Prawde mówiąc myślałąm, ze są
                                          droższe. TAm takie górna półka kostowału 550 za jedną.
                                          • inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 11:46
                                            ale mają mały wybór...sad
                                            z butami ciężko...podobaja mi się jedne (gino rossi - jak bądz) ale ciągle nie
                                            wiem czy sa białe czy po postu jasne. Cene maja nezłą, ale jak bym takie
                                            kupiła, to jest pewnośc, ze jeszcze je ubiorę. Sam nie wiem. W końcu pod suknia
                                            nie będzie widać ich. Sa jasne lyb prawie białe z jasnoniebieskimi wszyciami.
                                            • filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 11:49
                                              w sumie masz rację z butami, długa sukienka i nie będzie ich za bardzo widać.
                                              Ja jak już będę na tym etapie to będę się starać kupić takie, żeby jej jeszcze
                                              kiedys ubrać
                                              • inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 11:56
                                                Zuziu, jak dostaniesz @ "zobacz mamo" to się nie ździw - podłączyłam Cie pod
                                                maila do mej mamy - fota butów, znalazłam je na neciesmile
                                            • bogui Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 11:57
                                              Mnie się wydaje że lepiej dobrać porządnie buty do sukienki. Raz, że jak
                                              zaczniesz wywijać tańce, to będzie widać butki. A dwa, lepiej będziesz się
                                              czuła mając świadomość, że są dopasowane jak trzeba. Chyba, że nie ma to dla
                                              ciebie znaczenia. Ja np. źle się czuję jak WIEM, że mam oczko na rajstopie,
                                              którego i tak nie ma możliwości zobaczyć.
                                              • inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 12:02
                                                no wlasnie ja nie miewam takich obsesji... a buty, jak będą białe jak kieca
                                                idealnie a brzydkie, mogą mnie wkurzać dopier! albo jak będą miały długiego
                                                nosa... Wszystkie moje koleżanki - meżatki maja białe buty i z chęcią by mi je
                                                pozyczyły, ale wszystkie maja niestety większy rozmiar stopy niż mójsad
                                                • bogui Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 12:06
                                                  Miałam na myśli dopasowanie nie tylko pod względem koloru. Po prostu takie
                                                  dopasowanie, żebyś się dobrze czuła z tymi trepkami na sobie. Nie wiem jaką
                                                  masz suknię więc trudno się wypowiadać. Chodziło mi o twoje samopoczucie.
                                                  P.S. To nie są obsesje, ale na okazje kiedy chcę się dobrze czuć, bawić, staram
                                                  się zapewnić sobie pełen komfort i przekonanie, że wyglądam świetnie.
                                                  • inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 12:09
                                                    no a ja mam obsesje....
                                                    ech, a czsem wystarczy, że czarna zmienię na niebieska bluzke i już ok się
                                                    czujęsmile
                                              • filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 12:02
                                                ale z tego co wiem białe z niebieskimi wstawkami powinny pasować Indze. Ale
                                                racja, ze to też kwestia samopoczucia, ja jak mi coś nie pasuje to męcze się
                                                cały dzień, chocby wszyscy mówili, ze jest dobrze
                                                • inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 12:04
                                                  widziałaś fotę?? bogui, Tobie też przesłałam
                                                  • filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 12:07
                                                    już odpisałam smile
                                                  • bogui Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 12:14
                                                    odpowiedziałam na gazetowego
                                                  • inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 12:17
                                                    własnie, fason fajniutki, są śliczne - co do koloru, to na pewno nie są różem
                                                    łamane. W sklepie tez trudno rozgryźc (sztuczne światło). Własnie stwierdziłam,
                                                    że wezmę sobie jakąś białą szmatkę jak będę szła tam nastepnym razemwink
                                                  • filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 12:21
                                                    spryciara, dobre smile
                                                  • marlena.k1 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 12:54
                                                    Witajcie Dziewczyny,
                                                    ja dzis w domu na chorobowym do piatku,bo mnie polamalo jak cholera,wlasnie
                                                    leze w lozku,moje kochanie musialo mi tylko kable poprzeciagac by wszystko
                                                    segalo mi do lozkasmile
                                                    Ingus wyslij mi tez zdjecie tych butkow prosze.
                                                    A co do pracy dziewczyny to glowa do gory nie ma tego zlego,czasem zmiany
                                                    wychodza na lepsze,ja zmienilam teraz prace i jestem w sumie zadowolona,ale
                                                    daje sobie dwa miesiace -jak mi sie nie spodoba to znow zmienie,z drugiej
                                                    strony wiem ,ze w Polsce nie jest tak latwo i trzeba czasem "walczyc" o dobre
                                                    miejsce.
                                                  • inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 12:58
                                                    Witaj Marlenkosmile buty i chrzesniak juz ci wysyłamsmile
                                                    Co do mojego Pita... 38, 80 musze dopłacic, ale gdzie??
                                                  • marlena.k1 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:01
                                                    heh te pity tez zawsze to byl moj maly koszmareksmiletu jest wszystko jakies takie
                                                    proste,dostajesz od parcodawcy pita ,wypelniasz,sama bo jest tak prosto,ze
                                                    dziecko potrafi to z podstawowki zrobic,no i poznije sie odsyla i to wszystko-
                                                    tu z reszta wszystko odbywa sie przez poczte,nawet paszporty wysyla sie poczta
                                                    zwykla i nie ginasmile
                                                  • inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:03
                                                    u mnie w tym roku się wiele pitów zebrało, bo zanim zaczęłam tu pracować, to
                                                    zahaczyłam na poczatku roku o kilka innych miejsc... no np. na tydzień i w tych
                                                    krótkich pracach chba ten podatek nie jest normalnie liczony, dlatego muszę
                                                    dopłacicsmile
                                                    No i zdórwka życze i "odłamania" sama bym z chęcia w łóżeczku poleżałasmile
                                                  • askiem Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:04
                                                    Cześć Marlenka! smile

Jeśli można - tez prosze o butki i chrześniaka smile oczywiście na fotkach smile
                                                  • marlena.k1 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:04
                                                    jeszcze nic nie przyszlona pocztesadale musze uzbroic sie w cierpiwoscsmileUielbiam
                                                    male dzieci,pewnie jak zobacze zdjecie to zaraz zaczne cos pojekiwac mojemusmile
                                                    chyb amu zegar zaczal glosno tykac-za wsztytskimi wozkami sie ogladamsmile
                                                  • filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:09
                                                    mi już tyka, za wózkami się oglądam, łzy mi się zbieraja na widok małych
                                                    ubranek, itd.. mojego się spytałam kiedy bedziemy mieli to spytał kiedy chce,
                                                    planowaliśmy przed jego 30-tką, więc po ślube=ie odstawiam tabletki i co ma być
                                                    to będzie smile
                                                  • inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:12
                                                    mi nie cykauncertain
                                                    tzn uwiebiam dzieci, ale jeszcze nie teraz chcę mieć swoje. Choć "cyka" mi
                                                    rozsądek - chcę też przed 30-stkąsmile
                                                  • marlena.k1 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:14
                                                    no walsnie ja tez chce zdazyc przed 30tka i w przyszlym roku postanowilismy,ze
                                                    zaczniemy starac sie o potomka,chce troszke przepracowac by pozniej miec
                                                    macierzynski.No to jeszcze troche i bedziemy sie postykac na forum porodsmile
                                                  • inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:15
                                                    hahahhasmile racjasmile
                                                    musimy sobie tak zaplanować życie, żeby zawsze w jakies forum się wpasowac -
                                                    wspólniesmile
                                                  • bogui Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:24
                                                    Ja już nie mam szans na zdążenie przed 30tką... Ale wkrótce zabieramy się do
                                                    roboty
                                                  • filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:25
                                                    Bogusiu, ale w tym samym czasie, musicie zaczekać na mnie smile))
                                                  • filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:07
                                                    masz niedopłatę względem skarbu panstwa, to musisz wpłacić na konto Twojego
                                                    urzędu Skarbowego. A to już masz po odliczeniu tego 1% ?
                                                  • inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:10
                                                    nie odliczyłam tego 1% nie wiem jak ... nie wiem od czego... sad
                                                  • filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:24
                                                    od całego podatku rocznego, zaraz znajdę rubrykę
                                                  • inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:28
                                                    110 mam mi własnie tłumaczy....sad
                                                    masz jakis opis tego??? cos do tego pita trzeba dołączyć?? Bo wiele to ten mój
                                                    1 % nie jest, ale zawsze bedzie 1kg karmy dla kotkasmile
                                                  • filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 14:18
                                                    Inguś,
                                                    przepraszam , ze tak długo.
                                                    Pozycja 113 to jest podatek całoroczny, z tego wyliczasz 1 % i wpisujesz w
                                                    pozycji 123
                                                  • filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:06
                                                    Cześć Marlenko,

biedactwo, co się staneło ?! Mam nadzieję, ze to takie bardzo przejściowe.
                                                    A co do pracym jak u Ciebie tak łatwo to się przejadę smile)
                                                  • marlena.k1 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:11
                                                    sama nie wiem co mi jest,w sumie to wszystko-gardlo,dreszcze ,bola mnie
                                                    wszystkie miesnie i kosci,do tego zapchany nos,i kaszel,to chyba wszystko co
                                                    mozliwesmile
                                                    A jesli chodzi o prace to tu faktycznie tak jest jesli chcesz pracowac to
                                                    bedziesz pracowac,no chyba,ze ktos ma jakies scisle okreslone wymagania to
                                                    czasem jest juz trudniej,ja na przyklad chcialabym pracowac w swoim
                                                    zawodzie,ale boje sie ,ze moj jezyk jeszcze nie jest na tyle dobry,wiec
                                                    zaczelam chodzic do szkoly,ale ogolnie rzecz biorac zycie tu jest duzo
                                                    latwejsze niz w Polsce-nie ma tej zawisci miedzy ludzmi,nawet jak ktos czegos
                                                    Ci zazdrosci to nie pokazuje Ci tego.
                                                  • inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:18
                                                    A, i fajnie , że moja "krówka" Ci się podobasmile
                                                  • marlena.k1 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:23
                                                    krowka jest boska,Piotr stwerdzil,ze masz prawdziwy talent i powinnas tym
                                                    zajmowac sie zawodowosmile
                                                  • marlena.k1 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:22
                                                    Dawidek jest przeslodki-moj syn tez tak bedzie mial na imiesmile
                                                    A buciki sa po prostu sliczne-wydaje mi sie ,ze nie sa biale,ale sa bardzo
                                                    ladne,ja zakupilam buty w szpic i teraz zaluje,chyba dam je mamie bo moja mama
                                                    bardzo lubi biale buty,a ja sobie kupie takie wlasnie zaokraglone,co prawda
                                                    podobaja mi sie bardziej z ciemnymi podeszwami,ale chyba z biala bardziej do
                                                    sukni beda pasowac.Wysle wam na poczte jakie mi sie podobaja,chcialam wkleic
                                                    linka,ale strona cos nie dziala.
                                                  • filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:27
                                                    Ok, czekam na namiary
                                                  • filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:26
                                                    MArlenko,to zaklep mi jakąś pracę i za 3 miesiące jestem smile))
                                                  • marlena.k1 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:34
                                                    za trzy miesiace to tu prawdopodobnie bedzie masakra-studenci przyjada na
                                                    wakacyjny zarobeksmileAle zawsze mozesz wskoczyc na moje miejsce,bo ja chyba bede
                                                    rezygnowac z mojej pracy i bede szukac cos w moim zawodzie.Ale tak zupelnie
                                                    powaznie to z Twoimi kwalifikacjami i oczywiecie bardzo dobra znajomoscia
                                                    jezyka nie mialabys problemow,bo ksiegowi sa tu w cenie,z tym,ze jeszcze
                                                    musialabys przestawic sie na ich prawo podatkowe,ktore tu jest (tak mi sie
                                                    wydaje)duzo latwiejsze.A jesli chodzi o prace w nie swoim zawodzie tzw prace
                                                    proste,to jest tego sporo,najlepiej jednak jechac do bardzo duzych miast,gdzie
                                                    sa wieksze mozliwosci.
                                                  • askiem Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:49
                                                    Oooooooojaaaaaa!!! Śliczny ten Dawidek! Słodziutki!
                                                    Ja wogóle uwielbiam dzieci (chyba od zawsze), i chyba nie wiele ma to wspólnego
                                                    z moim zegarem, który wprawdzie tyka... ale cały czas mówię sobie, że jeszcze
                                                    czas. Myślę, że zdążę przed 30-tką, bo mój Robert już nie...

Co do bucików - bardzo ładne. Szukam podobnych smile tylko w niższej cenie... bo
                                                    ja akurat nie gustuję w jasnych, więc moje będą "na jeden raz"...
                                                  • inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:50
                                                    ja też nie... i stąd te wachania... w ogóle to sportowo się ubieram, ale
                                                    chciałaby się bardziej przemóc do wysokich butówsmile
                                                  • askiem Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:51
                                                    * zdąrzę
                                                    sorki za byka...
                                  • filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 11:39
                                    Chyba będę musiała to z moim spróbować, bo jak na razie nie działa nic.
    • inga34 Zuzia! 19.04.06, 13:51
      Masz tak łopatologicznie o tym 1%??
      • filar_zf Re: Zuzia! 19.04.06, 14:19
        www.jedenprocent.pl
      • filar_zf Re: Zuzia! 19.04.06, 14:20
        www.ksiegowosc.ngo.pl
        • inga34 Re: Zuzia! 19.04.06, 14:38
          Dzięki Zuziasmile
          Wpałacę na zwierzątka (Fundacja Św. franciszka) Zawsze cośsmile
          mam nadziję, ze nie namotam. Nie wiem tylko czy musze to na poczcie robić, czy
          mogę przez net?? Wystarczy sobie wydrukować potwierdzenie przelewu z banku??
          • marlena.k1 Re: Zuzia! 19.04.06, 14:44
            coz to za fundacja ?Ja pare razy dawalam pieniazki na jakas fundacje jak
            zbierali na rynku we Wrocku,a pozniej przestalam jak dowiedzialam sie,ze ponoc
            w ten sposob wyudzaja pieniadze i od tego czasu jak jezdzilam do Wroclawia to
            staralm sie podrzucac pare workow suchej karmy dla zwierzakow w schronisku.A
            poza tym mysle ,ze jak juz tu sie mocno zaklimatyzuje i bede znala bardzo
            dobrze wszystkie przepisy to otworze tu schronisko dla zwierzakow i bede
            sprowadzac zwierzaki z polskich schronisk,bo tu nikt nie uswiadczy bezdomnego
            stworka na ulicy,wszystkie sa porejestrowane i zachipowane i tak powinno
            byc,kazdy odpowiada za swojego pupila.
            • inga34 Re: Zuzia! 19.04.06, 14:55
              Szukałam dla zwierzaczków coś. Zaraz robię przelew. Mam nadzieję, że nic nie
              pomąciłam!!!
              • marlena.k1 Re: Zuzia! 19.04.06, 14:58
                troche z innej beczki-a podrozowalas juz z Biszkoptem za granice?
                • inga34 Re: Zuzia! 19.04.06, 15:19
                  niesmile
          • filar_zf Re: Zuzia! 19.04.06, 15:19
            musisz zapłacić najpóźniej w dniu skladania Pitu do urzędu, ale lepiej
            wcześniej i potwierdzenie zapłaty musisz przez 5 lat pilnować jak oka w głowie
            i pokazać jak Cię wezwą
            • inga34 Re: Zuzia! 19.04.06, 15:27
              Dobra, zrobię jutro przelewy, bo dzis jeszcze dok. do agencji celnej mi sie
              trafiłysad spóźnię się na szukanie tego garniaka jak nicsad
              a potem dopiero wyślę do US (w Malborku)
              • filar_zf Lecę, pa :* 19.04.06, 16:09
                Pa, do wieczora lub jutra
                • marlena.k1 Re: Lecę, pa :* 19.04.06, 16:11
                  trzymaj sie Zuziu cieplutko ,pa!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka