filar_zf 19.04.06, 08:07 Cześć Dziewczyny, zapowiada się ładny dzień, przynajmniej na dworze wróciłam do pracy, a tutaj wielkie zmiany, ale o tym w wolniejszej chwili, bo zaczyna mi się nie podobać A co tam u Was ? Miłegod dnia ściskam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 08:17 Witajcie! Witaj Zuziu Odebrałaś mojego @ wczorajszego?? Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 08:27 Inguś, odebrałam, dziękuję, napisałaś się. Odpiszę jak tylko chwilkę tutaj wykroję. Wczoraj niestety, z tej kanapy nie dałam rady Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 08:31 ok, oka, pytam, żeby wiedzieć czy sie gdzieś nie zagubił Ja dziś sama nie wiem za co się zabrać Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 08:49 Ja mniej więcej wiem, ale atmosfera w pracy nie za ciekawa. Pieprzę to i dzisiaj obrabiam CV. Jak już kiedys pisałam moja szefowa odchodzi z początkiem czerwca, od dzisiaj na 4 miesiące nie ma mojej koleżanki, z którą siedziałam przy biurku. Z drugiej strony siedział kolega. Mamy też koleżankę, która oostatnio zaczełam nosić wyżej tyłek, zaczyna się zachowywać jak moja szefowa. Wczoraj poprzestawiali sobie biurka. Mamy jedno wielkie biuro, okazało się, ze zostałam prawie sama na jednej ścianie, w roku jest tylko szefowa i kierowniczka działu, a oni zrobili sobie w rogu pod oknem kólko wzajemnej adoracji. Paskudnie się czuję, ale cóż przecież ludzie mają poważniejsze problemy Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 09:04 Cześć Dziewczyny! U Ciebie Zuziu też zmiany, zmiany, zmiany... Jak i u mnie. Ciągle niepewność którą okropnie znoszę, nie mogę się skupić nawet na tym co wiem że mam zrobić. Ale muszę wygenerować w sobie spokój, bo przypłacam to wszystko zdrowiem (o czym wspominałam wczoraj). Życzę żeby się wyjaśniło po twojej myśli. A teraz z innej beczki: zrobiłam wczoraj test na dzidziusia, ale zgodnie z przewidywaniami - NIC. Trochę szkoda z jednej strony, a z drugiej - może uda mi się pewne sprawy uregulować (praca, ślub, dokończenie urządzania mieszkania) zanim pojawi się nowy człowiek. No nic to, ruszam do roboty chociaz mam chaos w głowie. Buźka! Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 09:08 hahah, ja tez miałam raz takie zajwki i nic... Ale ja chce jeszcze trochę odczekać Jak na razie chwale sie wszystkim moim chrzesniakiem (przyszłym) 6 dniowymalbo 5...hymmm?? hahah Zuziu miej ich w nosie, ta adoracja ich tylko zgubi! Silni w grupie, ale jak co, to i tak tylko każdy dba o siebie. Ja siedze sama, ale widze ludzi z 2 pokoju i czasem sobie krzyczymy do siebie O własnie teraz sobie gadamy Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 09:24 a właśnie Ingus chciałam Ci powiedzieć, ze chłopiec jest śliczny, w ogóle nie wygląda jak noworodek, taką ma główkę kształtną i jest przesłodki. Grupa grupą, ale nie lubię kółek wzajemnej adoracji, teraz też wolałabym siedzieć sama w pokoju, bo tak to czuję się samotna między innymi Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 09:14 Cześć Bogusiu, właśnie miałam się spytać jak czujesz ?! Z jednej strony szkoda, że nic, a z drugiej masz rację, że wszystko pomału. U mnie się raczej nie zmieni na dobre, chyba, ze zmienię pracę, co prawdę mówiąć by mi sie przydało tak czuję. Chociaż boję się zmian i kiepsko je znoszę. Ta koleżanka, która zaczeła nosić za wysoko tyłek ma jakieś takie dziwne odpały. Kiedyś się przyjaźniłyśmy, znam jej tajemnice, ale ona nie potrafi się cieszyć szczęściem innych, ot tak po prostu, na każdym kroku masz odczucie, ze chce Ci dopieprzyć, dlatego, że jesteś szczęliwa. Ma faceta-angola, kupił dom, jej samochód, ona wydaje tylko na ciuchy i kosmetyki, tylko on nie chce się żenić, ani w żaden inny sposób wiązać. Ale to niczyja wina. Sama powinna sobie ten problem załatwić. Ale się rozpisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 09:29 Z tymi zmianami mam to samo: do nowości podchodzę jak pies do jeża (nie znaczy że jestem skostniałą konserwą) ale oswajam się dość długo. A potem najczęściej okazuje się że dobrze mi robi taka zmiana. Może faktycznie nowa praca to najlepsze rozwiązania? Nie znam szczegółów. Mnie kiedyś atmosfera między współpracownikami już wygoniła z jednej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 09:32 Mam podobnie, strasznie długo się oswajam, ale jestem otwarta, później dokładnie okazuje się że zmiana była na lepsze. Ze zmianą pracy nie mam doświadczeń, ponieważ to moja pierwsza praca i siedzę w niej dokładnie 6 lat i 5 miesięcy, chyba najwyższy czas boje sie tez rozmów, bo nie mam doświadczeń, ale człowiek uczy się całe życie Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 09:36 A ja w obecnej pracy jestem już bardzo długo (rok i miesiąc) - to mój rekord!!!! Mam juz umowe na stałe, więc czuję się w miare stabilnie. Trochę mnie to martwi, ale daje tez odetchnąć. Moje wcześniejsze prace i ogólnie sytuacje męczyły swoją tymczasowością. W ciagu 3 lat od ukończenia studiów - przeprowadzałam sie chyba 5 razy i pracowałam w 5 miejscach... no i to 5 okazałao się tym, w którym jestem najdłużej. i pewnie jeszcze trochę pobędę tu... Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 09:39 Ja także walczyłam z tymczasowoscią i jak tylko dostałam wreszcie moją pierwszą umowę na czas nieokreślony, to zlikwidowali mi instytucję i przenieśli do innej na trzy miesiące, które praktycznie stanowią okres próbny. Cholera mnie wtedy wzięła! No i teraz jestem właśnie "na próbnym" Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 09:31 Oj tak, głupio byc tak wyłączonym Ja powinnam Pit sobie zrobić.... ech, chyba zaraz to zrobię Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 09:34 głupio, głupio, ale musze znaleźć dobre strony na razie jakoś nić mi nie przychodzi do głowy może popołudniu tez coś pokombinuję z przestawianiem Pita mam już zrobionego, tylko musze zapłacić ten 1 %, jeszcze nie wiem gdzie, i zawieść do urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 09:37 a ja chyba też mogę?? ile to wychodzi??? matko wclae sie na tym nie znam!!! Ale zauważyłam, że mama uzupełniła mi pit ołowkiem (zilczyła mi wszystkie prace!) ufff Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 09:50 z całego podatku, który Ci wyszedł za ten rok odliczasz 1 %, jednocześnie zmniejsza Ci to niedopłatę lub nadpłatę, czyli płacisz US mniej o ten 1 %. Wpłacasz to na jakąś instytucję pożytku publicznego. Wszystko jest na necie m astronie tego 1 % Odpowiedz Link Zgłoś
askiem Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 10:14 Witam wszystkich!!! Podatki... Ja muszę mojego Roberta rozliczyć... Może dziś się za to zabiorę. Mam jakieś przesilenie wiosenno-poświateczne i nic mi się nie chce... Czytam o waszych stosunkach w pracy... U mnie jest niby wszystko ok, ale co z tego - za miesiąc z hakiem i tak będę osobą bezrobotną. Pracuję "na zastępstwo" i kobieta, którą zastępuję wraca z macierzyńskiego. I wiecie co? Nawet się cieszę. Będę miała mobilizację żeby czegoś nowego poszukać. I wreszcie za przygotowania do ślubu się bardziej wezmę... Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 10:21 Cześć Asiu, to tak jak ja, ale wiem, że muszę i robię... ale bez przekonania. Ja tez moze bym i się cieszyła, bo to mobilizacja, ale popatrzyłam sobie na te ogłoszenia i złapałam lekką załamkę, mój angielski jest taki sobie, nie umiem sporzadząć deklaracji CIT i VAT. Ale jest też trochę stanowisk bez wymaganych deklaracji, może tak trzeba na to patrzeć, a angielski mam komunikatywny. Moze coś da się z tym zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 10:29 Ech, ten angielski.... mój walc angielski nawet komunikatywny nie jest... Co do angielskiego to się uwsteczniam, zawsze się zamotam jak gadam przez telefon... a ciągle dzwonią Ech... Kursy popołudniowe ciagle mi wypadały, o coś. Ponoc w orange school można rano chodzić - wolałbym, ale chba sa droga szkołą. Musze się iśc wywiedzieć o cene i warunki. Szef mi płaci, ale nie chce go przesadnie naciągać... Ogłoszenia to rzeczywiście załamka. Ide na pocztę chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
askiem Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 10:37 Taka właśnie jest rzeczywistość... Mam na 90% zaklepana pracę w sekretariacie prywatnej szkoły kosmetycznej (sprawy kadrowe i uczniowskie), ale jeśli skorzystam z tej oferty, to tylko po to by nie być bezrobotną... Odpowiedz Link Zgłoś
askiem Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 10:40 A na temat moich umiejetności językowych wolę się nie wypowiadać... W przyszłym roku razem z Robertem mamy zamiar wybrać się na kurs. Zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 10:48 Z angielskim mam to samo. Uwsteczniłąm się, a nigdy nie był on moją mocną stroną. Teraz wdrażając się w nowe obowiązki przeraziło mnie że będę musiała się komunikować w tym języku. Czytanie ze słownikiem pod ręką nie stanowi problemu,ale coś powiedzieć, to już problem. Odpowiedz Link Zgłoś
askiem Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 10:55 Bogusiu! Mój Robert też zawsze ma jeszcze dużo czasu. A później okazuje się, że musimy latać i załatwiać na ostatnią chwilę. Teraz staram się go bardziej zmobilizować. Nawet czasem troszeczke oszukuję... np. powiedziałam, że obrączki zamawia się 3,5 miesiąca przed, garnitur (jeśli chce szyć) 4 misiące przed...itd. przez to zawsze mam troche czasu w rezerwie... Odpowiedz Link Zgłoś
askiem Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 11:01 A nam zostało równe 4 miesiące! I też całkiem nieawno uświadomiłam sobie ile jeszcze rzeczy do zrobienia. A czas leci jak szalony. W tym tygodniu idziemy zamówić obrączki i do księdza z "papierami"... A ja wreszcie muszę się za jakąś kiecka porozglądać... Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 10:44 Cześć Aś! Ja już mojego PITa mam za sobą, zostało większe wyzwanie: zmusić Darka do rozliczenia. Czasami okropnie mnie denerwuje że on ma na wszystko jeszcze kupę czasu, wrrrr. Wiecie co usłyszałam w drodze na święta, kiedy poruszyłam sprawy organizacji ślubu? "O czym ty chcesz rozmawiać, przecież już chyba wszystko mamy załatwione" (Załamka!) Przez następne 50 km wyliczałam mu szczegółowo co jest do załatwienia, ustalenia, przemyślenia etc. A to już była nie pierwsza taka rozmowa. Ręce mi czasem opadają, bo ja lubię mieć sprawy pozałatwiane z wyprzedzeniem i spokojnie sobie siedzieć. Ponarzekałam sobie, ah. A wczoraj zostałam zaproszona na wesele kumpla z roku. Już za chwilę: 13 maja. Darek skwitował: jestesmy gośćmi rezerwowymi.Ale to nie tak, Marcin nie miał ze mną dawno kontaktu a ja zmieniałam telefony i adresy. Raczej czuję się w (dawnym) bliższym gronie jego znajomych. Oczywiście pierwsza myśl: JA NIE MAM CO NA SIEBIE WŁOŻYĆ!!! (jest w tym trochę prawdy, bo jak przytyłam to pół garderoby poszło dla ubogich.) Rozpisałam się, bo dowiedziałm się że mam w tym tyg. trochę luzu; chyba nie będzie stresujących nasiadówek z szefem. )) Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 10:53 Bogusiu, wiekszośc facetów ma zawsze na wszystko czas, to taki ich znak rozpoznawczy, a później jak jest na ostatnią chwile są źli to nam sie dostaje Co do pracy to nie chcę głównego ksiegowoego, tylko specjalistę jakiegoś działu, najlepiej materiałówki, pociąga mnie też praca administracyjna, tylko żeby znaleźć coś lepszego, znaczy innego Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 11:07 Z tymi facetami to chyba standart... Mają czas, nie wolno im głowy zawraćać, zakaz gdybania, chba ze 80 razy wygarniałam mojemu, że nie ma co jak się "cieszyć " z nim własnym ślubem!!! PS. niecałe 1,5 m-ca a my bez obrączek nadal!!! Co do ciuchów... bez komentarza, pewnie i tak nie masz takiego problemu jak ja. Nigdy nie byłam chuda, ale przez rok w Łdozi moje ciało niesamowicie się zmieniło. Adam za dobrze gotuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 11:13 Pocieszacie mnie że nie tylko mój facet tak ma. Ja tez zaczęłam stosować tricki i biorąc porawkę na to że Darek zyje w innej strefie czasowej, zafałszowuję terminy - a co ja mam się denerwować! Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 11:19 u mnie się tak nie da, bo on się we wszystkim lepiej orientuje niż ja.. ale miałam zakaz bujania w obłokach na dany temat... tak samo jak o urlopie... i w sumie, niby za 2 miesiące mamy jechać, ale nie wiemy nadal gdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 11:27 Inga, dwa miesiące to wieczność! My nie wiedzielismy gdzie pojedziemy na dwa dni przed urlopem planowanym od ponad roku! Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 11:34 hahah miłe pocieszenie ja lubie miec radość wybierania, a tu nici... nawet jak na 2 dni przed się zdecydujemy na inne miejsce... hahah w ten sposób mam wieczne wakacje - wybieram, czytam, przeglądam... Plan na dziś - garnitur i moze obaczki, choc moze przez net się zdecydujemy?? Chciałabym taką z oczkiem, ale nie mogłam znaleźć, wiec pewnie nic z tego ja wolałabym przymierzyć na żywo... Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 11:41 Przez net to zadna przyjemność, my w piatek weszliśmy do Apartu zobaczyć ile musimy sobie zarezerwować kasy na obrączki. Prawde mówiąc myślałąm, ze są droższe. TAm takie górna półka kostowału 550 za jedną. Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 11:46 ale mają mały wybór... z butami ciężko...podobaja mi się jedne (gino rossi - jak bądz) ale ciągle nie wiem czy sa białe czy po postu jasne. Cene maja nezłą, ale jak bym takie kupiła, to jest pewnośc, ze jeszcze je ubiorę. Sam nie wiem. W końcu pod suknia nie będzie widać ich. Sa jasne lyb prawie białe z jasnoniebieskimi wszyciami. Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 11:49 w sumie masz rację z butami, długa sukienka i nie będzie ich za bardzo widać. Ja jak już będę na tym etapie to będę się starać kupić takie, żeby jej jeszcze kiedys ubrać Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 11:56 Zuziu, jak dostaniesz @ "zobacz mamo" to się nie ździw - podłączyłam Cie pod maila do mej mamy - fota butów, znalazłam je na necie Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 11:57 Mnie się wydaje że lepiej dobrać porządnie buty do sukienki. Raz, że jak zaczniesz wywijać tańce, to będzie widać butki. A dwa, lepiej będziesz się czuła mając świadomość, że są dopasowane jak trzeba. Chyba, że nie ma to dla ciebie znaczenia. Ja np. źle się czuję jak WIEM, że mam oczko na rajstopie, którego i tak nie ma możliwości zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 12:02 no wlasnie ja nie miewam takich obsesji... a buty, jak będą białe jak kieca idealnie a brzydkie, mogą mnie wkurzać dopier! albo jak będą miały długiego nosa... Wszystkie moje koleżanki - meżatki maja białe buty i z chęcią by mi je pozyczyły, ale wszystkie maja niestety większy rozmiar stopy niż mój Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 12:06 Miałam na myśli dopasowanie nie tylko pod względem koloru. Po prostu takie dopasowanie, żebyś się dobrze czuła z tymi trepkami na sobie. Nie wiem jaką masz suknię więc trudno się wypowiadać. Chodziło mi o twoje samopoczucie. P.S. To nie są obsesje, ale na okazje kiedy chcę się dobrze czuć, bawić, staram się zapewnić sobie pełen komfort i przekonanie, że wyglądam świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 12:09 no a ja mam obsesje.... ech, a czsem wystarczy, że czarna zmienię na niebieska bluzke i już ok się czuję Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 12:02 ale z tego co wiem białe z niebieskimi wstawkami powinny pasować Indze. Ale racja, ze to też kwestia samopoczucia, ja jak mi coś nie pasuje to męcze się cały dzień, chocby wszyscy mówili, ze jest dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 12:04 widziałaś fotę?? bogui, Tobie też przesłałam Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 12:17 własnie, fason fajniutki, są śliczne - co do koloru, to na pewno nie są różem łamane. W sklepie tez trudno rozgryźc (sztuczne światło). Własnie stwierdziłam, że wezmę sobie jakąś białą szmatkę jak będę szła tam nastepnym razem Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 12:54 Witajcie Dziewczyny, ja dzis w domu na chorobowym do piatku,bo mnie polamalo jak cholera,wlasnie leze w lozku,moje kochanie musialo mi tylko kable poprzeciagac by wszystko segalo mi do lozka Ingus wyslij mi tez zdjecie tych butkow prosze. A co do pracy dziewczyny to glowa do gory nie ma tego zlego,czasem zmiany wychodza na lepsze,ja zmienilam teraz prace i jestem w sumie zadowolona,ale daje sobie dwa miesiace -jak mi sie nie spodoba to znow zmienie,z drugiej strony wiem ,ze w Polsce nie jest tak latwo i trzeba czasem "walczyc" o dobre miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 12:58 Witaj Marlenko buty i chrzesniak juz ci wysyłam Co do mojego Pita... 38, 80 musze dopłacic, ale gdzie?? Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:01 heh te pity tez zawsze to byl moj maly koszmarektu jest wszystko jakies takie proste,dostajesz od parcodawcy pita ,wypelniasz,sama bo jest tak prosto,ze dziecko potrafi to z podstawowki zrobic,no i poznije sie odsyla i to wszystko- tu z reszta wszystko odbywa sie przez poczte,nawet paszporty wysyla sie poczta zwykla i nie gina Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:03 u mnie w tym roku się wiele pitów zebrało, bo zanim zaczęłam tu pracować, to zahaczyłam na poczatku roku o kilka innych miejsc... no np. na tydzień i w tych krótkich pracach chba ten podatek nie jest normalnie liczony, dlatego muszę dopłacic No i zdórwka życze i "odłamania" sama bym z chęcia w łóżeczku poleżała Odpowiedz Link Zgłoś
askiem Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:04 Cześć Marlenka! Jeśli można - tez prosze o butki i chrześniaka oczywiście na fotkach Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:04 jeszcze nic nie przyszlona poczteale musze uzbroic sie w cierpiwoscUielbiam male dzieci,pewnie jak zobacze zdjecie to zaraz zaczne cos pojekiwac mojemu chyb amu zegar zaczal glosno tykac-za wsztytskimi wozkami sie ogladam Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:09 mi już tyka, za wózkami się oglądam, łzy mi się zbieraja na widok małych ubranek, itd.. mojego się spytałam kiedy bedziemy mieli to spytał kiedy chce, planowaliśmy przed jego 30-tką, więc po ślube=ie odstawiam tabletki i co ma być to będzie Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:12 mi nie cyka tzn uwiebiam dzieci, ale jeszcze nie teraz chcę mieć swoje. Choć "cyka" mi rozsądek - chcę też przed 30-stką Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:14 no walsnie ja tez chce zdazyc przed 30tka i w przyszlym roku postanowilismy,ze zaczniemy starac sie o potomka,chce troszke przepracowac by pozniej miec macierzynski.No to jeszcze troche i bedziemy sie postykac na forum porod Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:15 hahahha racja musimy sobie tak zaplanować życie, żeby zawsze w jakies forum się wpasowac - wspólnie Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:24 Ja już nie mam szans na zdążenie przed 30tką... Ale wkrótce zabieramy się do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:25 Bogusiu, ale w tym samym czasie, musicie zaczekać na mnie )) Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:07 masz niedopłatę względem skarbu panstwa, to musisz wpłacić na konto Twojego urzędu Skarbowego. A to już masz po odliczeniu tego 1% ? Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:10 nie odliczyłam tego 1% nie wiem jak ... nie wiem od czego... Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:24 od całego podatku rocznego, zaraz znajdę rubrykę Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:28 110 mam mi własnie tłumaczy.... masz jakis opis tego??? cos do tego pita trzeba dołączyć?? Bo wiele to ten mój 1 % nie jest, ale zawsze bedzie 1kg karmy dla kotka Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 14:18 Inguś, przepraszam , ze tak długo. Pozycja 113 to jest podatek całoroczny, z tego wyliczasz 1 % i wpisujesz w pozycji 123 Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:06 Cześć Marlenko, biedactwo, co się staneło ?! Mam nadzieję, ze to takie bardzo przejściowe. A co do pracym jak u Ciebie tak łatwo to się przejadę ) Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:11 sama nie wiem co mi jest,w sumie to wszystko-gardlo,dreszcze ,bola mnie wszystkie miesnie i kosci,do tego zapchany nos,i kaszel,to chyba wszystko co mozliwe A jesli chodzi o prace to tu faktycznie tak jest jesli chcesz pracowac to bedziesz pracowac,no chyba,ze ktos ma jakies scisle okreslone wymagania to czasem jest juz trudniej,ja na przyklad chcialabym pracowac w swoim zawodzie,ale boje sie ,ze moj jezyk jeszcze nie jest na tyle dobry,wiec zaczelam chodzic do szkoly,ale ogolnie rzecz biorac zycie tu jest duzo latwejsze niz w Polsce-nie ma tej zawisci miedzy ludzmi,nawet jak ktos czegos Ci zazdrosci to nie pokazuje Ci tego. Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:18 A, i fajnie , że moja "krówka" Ci się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:23 krowka jest boska,Piotr stwerdzil,ze masz prawdziwy talent i powinnas tym zajmowac sie zawodowo Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:22 Dawidek jest przeslodki-moj syn tez tak bedzie mial na imie A buciki sa po prostu sliczne-wydaje mi sie ,ze nie sa biale,ale sa bardzo ladne,ja zakupilam buty w szpic i teraz zaluje,chyba dam je mamie bo moja mama bardzo lubi biale buty,a ja sobie kupie takie wlasnie zaokraglone,co prawda podobaja mi sie bardziej z ciemnymi podeszwami,ale chyba z biala bardziej do sukni beda pasowac.Wysle wam na poczte jakie mi sie podobaja,chcialam wkleic linka,ale strona cos nie dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:26 MArlenko,to zaklep mi jakąś pracę i za 3 miesiące jestem )) Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:34 za trzy miesiace to tu prawdopodobnie bedzie masakra-studenci przyjada na wakacyjny zarobekAle zawsze mozesz wskoczyc na moje miejsce,bo ja chyba bede rezygnowac z mojej pracy i bede szukac cos w moim zawodzie.Ale tak zupelnie powaznie to z Twoimi kwalifikacjami i oczywiecie bardzo dobra znajomoscia jezyka nie mialabys problemow,bo ksiegowi sa tu w cenie,z tym,ze jeszcze musialabys przestawic sie na ich prawo podatkowe,ktore tu jest (tak mi sie wydaje)duzo latwiejsze.A jesli chodzi o prace w nie swoim zawodzie tzw prace proste,to jest tego sporo,najlepiej jednak jechac do bardzo duzych miast,gdzie sa wieksze mozliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
askiem Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:49 Oooooooojaaaaaa!!! Śliczny ten Dawidek! Słodziutki! Ja wogóle uwielbiam dzieci (chyba od zawsze), i chyba nie wiele ma to wspólnego z moim zegarem, który wprawdzie tyka... ale cały czas mówię sobie, że jeszcze czas. Myślę, że zdążę przed 30-tką, bo mój Robert już nie... Co do bucików - bardzo ładne. Szukam podobnych tylko w niższej cenie... bo ja akurat nie gustuję w jasnych, więc moje będą "na jeden raz"... Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 13:50 ja też nie... i stąd te wachania... w ogóle to sportowo się ubieram, ale chciałaby się bardziej przemóc do wysokich butów Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy-19.04.06 19.04.06, 11:39 Chyba będę musiała to z moim spróbować, bo jak na razie nie działa nic. Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Zuzia! 19.04.06, 14:38 Dzięki Zuzia Wpałacę na zwierzątka (Fundacja Św. franciszka) Zawsze coś mam nadziję, ze nie namotam. Nie wiem tylko czy musze to na poczcie robić, czy mogę przez net?? Wystarczy sobie wydrukować potwierdzenie przelewu z banku?? Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Zuzia! 19.04.06, 14:44 coz to za fundacja ?Ja pare razy dawalam pieniazki na jakas fundacje jak zbierali na rynku we Wrocku,a pozniej przestalam jak dowiedzialam sie,ze ponoc w ten sposob wyudzaja pieniadze i od tego czasu jak jezdzilam do Wroclawia to staralm sie podrzucac pare workow suchej karmy dla zwierzakow w schronisku.A poza tym mysle ,ze jak juz tu sie mocno zaklimatyzuje i bede znala bardzo dobrze wszystkie przepisy to otworze tu schronisko dla zwierzakow i bede sprowadzac zwierzaki z polskich schronisk,bo tu nikt nie uswiadczy bezdomnego stworka na ulicy,wszystkie sa porejestrowane i zachipowane i tak powinno byc,kazdy odpowiada za swojego pupila. Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Zuzia! 19.04.06, 14:55 Szukałam dla zwierzaczków coś. Zaraz robię przelew. Mam nadzieję, że nic nie pomąciłam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.k1 Re: Zuzia! 19.04.06, 14:58 troche z innej beczki-a podrozowalas juz z Biszkoptem za granice? Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Zuzia! 19.04.06, 15:19 musisz zapłacić najpóźniej w dniu skladania Pitu do urzędu, ale lepiej wcześniej i potwierdzenie zapłaty musisz przez 5 lat pilnować jak oka w głowie i pokazać jak Cię wezwą Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Zuzia! 19.04.06, 15:27 Dobra, zrobię jutro przelewy, bo dzis jeszcze dok. do agencji celnej mi sie trafiły spóźnię się na szukanie tego garniaka jak nic a potem dopiero wyślę do US (w Malborku) Odpowiedz Link Zgłoś