Dodaj do ulubionych

Alkoholizacja

24.04.06, 11:10
Wiem, że ten temat był poruszany już setki razy, ale nie mam czasu szukać. No
i może czasy się zmieniły...
ILE alkoholu liczycie na twarz? ILE win? I jaki ten alko, gdzie kupujecie?
Nasze wesele będzie na ok. 50 osób.
Z góry dzięki za sugestie!
Obserwuj wątek
    • agnrek Re: Alkoholizacja 24.04.06, 11:20
      Ja liczę po 0,5 l wódki na głowę. Do tego dokupię o połowę mniej wina.
      • epox123 Re: Alkoholizacja 24.04.06, 11:22
        też licze 0.5l wódki na głowe,20 butelek wina,oraz dużżżżo piwa
    • inga34 Re: Alkoholizacja 24.04.06, 11:32
      U mnie liczą około 1 litr na głowę (ale na ilośc dorosłych, nie wszystkich
      gości) do tego będzie wino i piwo. Na pewno zostanie, ale impra 2 dniowa, nie
      może zabraknąćsmile
    • poziomka76 Re: Alkoholizacja 24.04.06, 12:18
      Na 50 osób kupiliśmy 50 półlitrowych butelek wódki, 20 win i 10 szampanów.
      Rodzina pijąca, żadni tam abstynenci a jednak zostało 30 butelek wódki i 5 win.
      Wesele było jednodniowe. Kupowaliśmy w Selgrosie, ale tylko dlatego, że mają
      duży wybór win.
    • przytomna Jak to jest z tym winem i piwem??? 24.04.06, 15:25
      Jeszcze nigdy nie byłam na weselu, gdzie podawano wino i piwo. Jak to wygląda
      od strony czysto technicznej? Jeśli chodzi o wódkę to sprawa jest jasna - ktoś
      (świadek, ojciec, brat... itp) pilnuje, by jej nie zabrakło na stołach i donosi
      w razie potrzeby a goście obsługują się sami. Jak natomiast sprawa wygląda z
      innymi alkoholami? Jak się je podaje?
      • inga34 Re: Jak to jest z tym winem i piwem??? 24.04.06, 15:32
        u mnie w rodzinie sporo jest pijących jedynie wino. Sam nie zamierzam pić
        wódki. Piwo - też są zwolennicy. Choć piwo będzie też jako zaopatrznie lodówek
        w domkach. Pić będzie można to, co się lubismile
        • epox123 Re: Jak to jest z tym winem i piwem??? 24.04.06, 15:33
          u mnie wino postawię na stoły piwo będzie donoszone,bo kto by tam chciał
          ciepłego piwa
      • svidy Re: Jak to jest z tym winem i piwem??? 24.04.06, 15:35
        Wóda - tak, jak mówisz, wino albo gdzieś pomiędzy (na stole obok wódki), albo w
        kąciku z ciastami, jeśli taki jest lub coś w tym stylu. A piwko to spotykałam
        tylko na poprawinach, na zasadzie: nie ściuchra ponownie skacowanego biedaka
        tak, jak wóda, a pomoże na klina.
        • epox123 Re: Jak to jest z tym winem i piwem??? 24.04.06, 15:38
          u mnie jest więcej tzw.piwoszy,wszyscy praktycznie wolą piwo,każdy się pyta czy
          będzie,a zresztą mój B. też je lubi i ja też,więc sprawa i tak przesądzona
          • martyna1985 Re: Jak to jest z tym winem i piwem??? 24.04.06, 16:11
            U nas piwa na weselu nie bedzie. Po 1. brzydko butelki beda wygladaly na stole
            i zniszcza caly urok, 2. piwo piją codziennie, niech wiec bedzie jakas odmiana,
            3. mamy wesele i 5 dniowe poprawiny (dluugi majowy weekend) wiec wtedy niech
            sie opija piwska dowolismile
            A na weselu beda tez wina, które beda polewane tak samo jak wódka. Czyli jak
            tata lub ktos polewajacy zobaczy ze nie ma to wlewasmile pozdrawiam
            • epox123 Re: Jak to jest z tym winem i piwem??? 24.04.06, 16:17
              Każdy z nas robi jak uważa,u nas poprostu prawie każdy pije piwo,a wódki i wina
              tylko nieliczni,myśle,że urokiem będzie cały nasz wielki dzień,a nie tylko
              stół.
    • minerwamcg Re: Alkoholizacja 24.04.06, 16:25
      Myśmy na 50 osób kupili 12 butelek żubrówki i tyleż luksusowej, do tego pięć
      butelek łąckiej śliwowicy, piętnaście butelek Kagora - no, ale my mieliśmy
      jeszcze jakąś dziką ilość wina domowego w dwóch rodzajach, które też miało
      całkiem niezłe powodzenie smile)))
      Alkoholu jeszcze nam zostało, niewiele, ale zostało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka