wizazystka1 04.05.06, 19:17 Czy mozecie mi powiedziec czy gdy sie wręcza kopertę z pieniędzmi jako ślubny prezent to czy wypada ją podpisać czy daje sie anonimowo ? moze to pytanie jest dla was głupie ale ja nie mam pojecia a nie chce wtopić pomóżcie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adzi25 Re: podpisana koperta czy nie???? 04.05.06, 19:23 ja podpisuję pod życzeniami... Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: podpisana koperta czy nie???? 04.05.06, 19:26 Jeśli jest możliwość można kopertę wręczyć przed ślubem. Wtedy nie ma nieporozumień. Niestety znajomi sygnalizują, że na weselach zdarzają się koperty puste lub z pociętymi gazetami. Paskudne. Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: podpisana koperta czy nie???? 04.05.06, 19:28 kol.3 napisała: >Niestety znajomi sygnalizują, że na weselach zdarzają się > koperty puste lub z pociętymi gazetami. to jest dla mnie nie pojete. nie maja to niech nie daja,ale pociete gazety? czy puste koprety przeciez to zalosne.. nie wyobrazam sobie jak mozna cos takiego zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: podpisana koperta czy nie???? 04.05.06, 19:32 Wkłada się pieniążki i kartkę z życzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: podpisana koperta czy nie???? 04.05.06, 19:38 witaj dajac koperte z pieniedzmi w prezencie slubnym wypada, a wrecz trzeba sie podpisac.a najlepiej dołączyc kartke z życzeniami. u nas nie trafiła sie ani jedna pusta koperta ale było 8 kopert niepodpisanych, w których były pieniadze ale nie wiemy od kogo je dostalismy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
regndronning Re: podpisana koperta czy nie???? 05.05.06, 08:48 my tez nie wiemy od kogo byly dwie koperty, tylko sie domyslamy. Przy skaldaniu zyczen jest takie zamieszanie ze nie sposob zapamietac kto, co dal... Odpowiedz Link Zgłoś
mloda83 Re: podpisana koperta czy nie???? 05.05.06, 09:19 zawsze do koperty wkładamy kartę z życzeniami, na której się podpisujemy Odpowiedz Link Zgłoś
kbor Re: podpisana koperta czy nie???? 05.05.06, 13:06 a po co??? Kazdy chce sie pokazac ile dal? Wg mnie to przegiecie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kbor Re: podpisana koperta czy nie???? 05.05.06, 13:06 I mlodym bedzie glupio ze kolega dal wiecej niz chrzestna Odpowiedz Link Zgłoś
orangewhatever Re: podpisana koperta czy nie???? 05.05.06, 09:56 ja zauważyłam, że to zależy od regionu, np. w moich rodzinnych okolicach (mazowsze) nigdy nie podpisywało się kopert, ani nie wkładało kartki z życzeniami i informacją, od kogo jest prezent, natomiast koleżanka była na weselu u przyjaciółki w Szczecinie - Młodzi się bardzo dziwili, czemu nie podpisała swojej koperty. ja teraz idę na wesele, i nie podpiszę, ale wsunę jakiś bilecik do koperty, lub przyczepię do pudełka, jeśli to będzie prezent, nie kasa. za dużo ostatnio czytam o akcjach typu pocięte papiery albo pusta koperta. Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: podpisana koperta czy nie???? 05.05.06, 13:20 orangewhatever napisała: > ja zauważyłam, że to zależy od regionu, np. w moich rodzinnych okolicach > (mazowsze) nigdy nie podpisywało się kopert, ani nie wkładało kartki z > życzeniami i informacją, od kogo jest prezent, Nie? Ja jestem z Warszawy i u nas zawsze obowiazkowo karteczka z zyczeniami w kopercie albo z wkladka finansowa albo dolozona do prezentu. Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: podpisana koperta czy nie???? 05.05.06, 13:30 no ja się spotkałam z tym, że kartka z życzeniami pod kościołem, a koperta/prezent w czasie lub po weselu Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: podpisana koperta czy nie???? 05.05.06, 13:35 esmeralda_pl napisała: > no ja się spotkałam z tym, że kartka z życzeniami pod kościołem, a > koperta/prezent w czasie lub po weselu Cos takiego widzialam w przypadku osob, ktore byly zaproszone tylko na slub-wtedy kwiatki i kartka pod kosciolem (wiadomo,ze osoby nie zaproszone na wesele raczej prezentow nie daja), natomiast cala reszta wrecza wszystko hurtem przed weselem-juz w sali ustawia sie ogonek z kwiatkami, kartkami i prezentami.I dopiero po tym wstepie goscie przechodza do stolow. Tak najczesciej to wygladalo na weselach i slubach, na ktorych bylam. Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_pl Re: podpisana koperta czy nie???? 05.05.06, 13:38 no widzisz... a ja zawsze daję kartkę z zyczeniami pod kościołem (inni znajomi też), a prezent podczas lub po weselu... młodzi i tak wiedzą co od kogo, bo mają listy życzeń Odpowiedz Link Zgłoś
trusia29 Re: podpisana koperta czy nie???? 05.05.06, 09:59 ja zawsze daję pieniądze w jednej kopercie razem z kartką z życzeniami, która oczywiście podpisuję Odpowiedz Link Zgłoś
anulka_1 Re: podpisana koperta czy nie???? 05.05.06, 10:04 u nas też: do koperty wkłada się kasę oraz podpisaną kartkę z życzeniami Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: podpisana koperta czy nie???? 05.05.06, 13:18 Hmm, to sa osoby dajace sama kase w kopercie? Nie spotkalam sie z czyms takim. Pieniadze zawsze sa w kopercie, w ktorej jest okolicznosciowa kartka z zyczeniami, pod ktorymi sie przeciez podpisujemy, wiec wiadomo, od kogo jest "wkładka" Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: podpisana koperta czy nie???? 05.05.06, 15:44 na kopertach były głównei nasze imione, czase Państwo... lub nowożeńcy, natomiast wewnątrz z reguły kartka z zyczeniami oczywiście podpisana plus banknociki. w kilku kopertkach były tylko banknociki w jednej kartka ale czysta... (?) i banknociki. i to nas zdziwiło. nie otwiera sie kopertk od razu, my nawet 2 dni po otworzyliśmy, bo dzień po spaliśmy do późna a potem plener i krzątanina w domu pełnym kwiatów jedzenia itp, dopiero następnego dnia rano pijac kawke oglądaliśmy kopertki i prezenty, i z taką "anonimową" kopertką dziwnie tak, bo nawet nie wiadomo od kogo, komu podziękowac itp. Odpowiedz Link Zgłoś
1edyta11 koperty podpisac!!! 06.05.15, 12:18 Robiłam wesele na 250 osób, wszystkie koperty były z życzeniami i podpisane oprócz ...7 sztuk i w nich nic nie było, wiec lepiej złożyć tylko życzenia i nie dawać pustych kopert. Czułam niesmak, wiedząc od kogo one były, a dostałam je w większości od osob, u których wcześniej byłam z koperta podpisana i znaczna kwotą. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: koperty podpisac!!! 06.05.15, 13:28 Paskudne zachowanie i tych, co dali puste koperty, i twoje - że wypominasz prezenty. Odpowiedz Link Zgłoś
kaga9 Re: koperty podpisac!!! 06.05.15, 16:51 Nie no, co Ty, szczera dziewczyna, przynajmniej nie ukrywa, że jeśli daje kasę, to potem zaprasza gości, by się zrewanżowali Odpowiedz Link Zgłoś
pina_july Re: koperty podpisac!!! 08.05.15, 10:20 U mnie na weselu na szczęście nie było pustych kopert albo takich wypełnionych gazetami. I nie dziwi mnie irytacja koleżanki. Jeśli kogoś nie stać można wręczyć drobny upominek, ozdobną kartkę z życzeniami itp Pusta koperta to dla mnie totalny brak szacunku dla młodych. Ja w ramach prezentu zawsze robię sama ozdobną kartkę i tam wkładam pieniądze. No i wiadomo pod życzeniami zawsze jest podpis Odpowiedz Link Zgłoś
kryspina007 Re: podpisana koperta czy nie???? 12.05.15, 14:50 W kopercie masz przecież kartkę z życzeniami i na niej się podpisujesz, przecież nie daje się samej koperty bez kartki;P Odpowiedz Link Zgłoś
izabella_witkowska Re: podpisana koperta czy nie???? 13.05.15, 10:08 dokładnie koperty nie podpisuj możesz jedynie wpisać para mloda. na kartce sie podpiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotazona Re: podpisana koperta czy nie???? 13.05.15, 12:46 wystarczy ze podpizesz kartke do niej wlozona a w srodku pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś