kotka81 07.05.06, 14:24 Temat troszke osobisty ale co tam .zastanawialyscie sie juz nad pojawieniem nowego domownika.jaki wiek jest wedlug was najlepszy, ile lat po slubie? A nieposiadanie dzieci co o tym sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarna_waw Re: Dziecko 07.05.06, 15:34 Ja nie wiem jaki jest najlepszy, ale my chyba zaczniemy "nad tym pracowac" z rok po slubie, a ze do slubu jeszcze 2 lata to mam czas na przemyslenie tematu glebiej. Nie wyobrazam sobie, zebysmy nie mieli dzieci. Dzieci bede na pewno i mysle o dwojce, najlepiej chlopczyk i dziewczynka. Ale bede zadowolona z dwoch synkow czy dwoch coreczek. Nie ma to wiekszego znaczenia. Najwazniejsze zeby byly zdrowe. Poza tym kiedys rozmawialm z moim narzeczonym, co jesli nie bedziemy mogli miec dzieci i zarowno zdanie moje jak i jego jest takie, ze wtedy zaadoptujemy dziecko/dzieci. Znam 4 malzenstwa, ktore pobraly sie praktycznie w tym samym okresie 3 lata temu i 2 pary nie maja dzieci, 1 para ma jedno dziecko, 1 para ma dwojke dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
szelma81 Re: Dziecko 07.05.06, 15:36 z jednej strony bierze mnie wzruszenie na mysl ze w moim brzuszku moze byc stworzenie z kawalka mnie i mojego kochanego ale z drugiej prowadze tak intesywny tryb żecyia, stresujaca praca dużo podrózy, niezależność w kazdym wzgledzie z e boje sie tego utracic Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_waw Re: Dziecko 07.05.06, 15:40 A ty kotka81 co myslisz? ps. ja tez jestem 81 (rocznik). Odpowiedz Link Zgłoś
kotka81 Re: Dziecko 07.05.06, 15:57 do czarna-waw my narazie jeszcze nie planujemy dzidziusia chciaz jestesmy juz 4 lata po slubie co do mnie to mam mieszane uczucia jednego dnia chce miec dziecko a na drugi przechodzi mi ochota Odpowiedz Link Zgłoś
kotka81 Re: Dziecko 07.05.06, 16:01 nie wiem czemu tak jest moze dlatego ze jak jestem w domu to wszyscy bliscy pytaja sie nas kiedy i kiedy .wtedy tez wydaje mi sie ze to juz czas ale pozniej wracam do domu i wpadam w inny tryb zycia i jakos juz nie czuje ze musze zostac mama i tak samo moj maz on tez nie czuje jeszcze ze musi byc juz tatem nie wiem pewnie gdybym byla blizej rodziny to juz bysmy byli rodzicami ale poniewaz jestesmy daleko od domu i jestesmy zdani tylko na siebie to jeszcze poczekamy poza tym uwazam ze jeszcze mam czas w sensie to jeszcze nie jest ostatni dzwonek dla nas Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Dziecko 07.05.06, 16:02 My pobieramy się za 1,5 miesiąca, w końcu roku stuknie nam 31 lat, wprowadzamy się do nowego domu i na wiosnę chcemy już być we troje. Odpowiedz Link Zgłoś
kotka81 Re: Dziecko 07.05.06, 16:09 jak dla mnie to jest calkiem dobry wiek na zostanie mama mysle ze ja tez tak urodze kolo 30 jesli nic innego w miedzyczasie nie wypadnie haha Odpowiedz Link Zgłoś
lanka_cathar Re: Dziecko 07.05.06, 16:45 Mój narzeczony chce mieć dwójkę dzieci, a mnie wystarczą koty. Nie lubię dzieci, delikatnie rzecz ujmując, on o tym wie. Poza tym zdaje sobie sprawę, że nawet jeśli we mnie obudzi się instynkt macierzyński, to ciąża może być wykluczona ze względu na mój kręgosłup (niech żyje sport wyczynowy). Wybór może być między wózkiem inwalidzkim a posiadaniem dziecka. Oboje wolimy w takim układzie brak wózka i brak dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
mariszka72 Re: Dziecko 07.05.06, 18:20 kotka81 napisała: > A nieposiadanie dzieci co o tym sadzicie? My właśnie NIE planujemy żadnych dzieci. Dzieci nie są ani obowiązkiem, ani też koniecznością niezbędną by czuć się "spełnionym" w małżeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
mariszka72 Re: Dziecko 07.05.06, 18:32 pantarejka napisała: > a to bardzo egoistyczne... Co Ty nie powiesz? Co to jakiś mus, że każdy powinien mieć dziecko, czy tego chce czy nie? Bez przesady... My jestśmy spełnieni i nie chcemy mieć dzieci i to jest NASZA sprawa. Wy jesteście spełnieni i chcecie mieć dzieci, to jest WASZA sprawa. "Egoizm" nie ma z tym nic wspólnego. Tak samo można by powiedzieć, że osoby które za wszelką cenę chcą mieć dziecko (bez względu na to czy stać je na to emocjonalnie, fizycznie czy finansowo) też są "egoistyczne", bo chcą mieć dziecko z własnych "egoistycznych" pobudek. Odpowiedz Link Zgłoś
pantarejka Re: Dziecko 07.05.06, 18:40 mariszka72 napisała: > Tak samo można by > powiedzieć, że osoby które za wszelką cenę chcą mieć dziecko (bez względu na to > > czy stać je na to emocjonalnie, fizycznie czy finansowo) też są "egoistyczne", > bo chcą mieć dziecko z własnych "egoistycznych" pobudek. Tu się z Tobą zgodzę całkowicie Ty i Twój narzeczony jesteście bardzo "alternatywni" na tym forum. Odbieram to pozytywnie Myślę, że potraficie cieszyć się życiem. Tak samo my - odczuwam radość z tego, że żyję. Chciałabym bezinteresownie coś z siebie dać - dać komuś szansę na przeżycie tych wszystkich dobrych chwil, które mnie dane było przeżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mariszka72 Re: Dziecko 07.05.06, 18:49 pantarejka napisała: > Myślę, że potraficie cieszyć się życiem. Masz 100% rację! Cieszymy się, bo wiemy, co NAM sprawia radość i przyjemność i nie przejmujemy się opiniami innych > Tak samo my - odczuwam radość z tego, że żyję. Chciałabym bezinteresownie coś > z siebie dać - dać komuś szansę na przeżycie tych wszystkich dobrych chwil, > które mnie dane było przeżyć. A to już motywacja piękna, dojrzała i godna szacunku! Odpowiedz Link Zgłoś