Dodaj do ulubionych

biura podrózy - oferta dla nowożeńców

13.05.06, 13:01
Chciałam tak z ciekawosci pooglądać co polskie biura podrózy mają do
zaoferowania nowożeńcom - szukam i szukam i nic nie moge znależć uncertain
Dziwne to troche po na zachodzie to każde biuro podrózy ma osobny katalog z
ofertami dla nowożeńców... Czyżby jakaś niewyeksloatowana nisza rynkowa???
Obserwuj wątek
    • esmeralda_pl Re: biura podrózy - oferta dla nowożeńców 13.05.06, 13:16
      to zalezt gdzie chcesz jechać... jeżeli wybierzesz np. Tajlandię, Bali itp z
      Neckermanna i TUI to w ofertach poszczególnych hoteli na stronie jest napisane:
      pakiet dla nowożeńców...
    • caysee Re: biura podrózy - oferta dla nowożeńców 13.05.06, 13:34
      Ja raz na targach slubnych sie pytalam pani z biura podrozy, czy maja jakies
      specjalne oferty dla nowozencow i oczywiscie nie mieli smile
      • lady_of_avalon Re: biura podrózy - oferta dla nowożeńców 13.05.06, 13:59
        No własnie... z jednej strony to trochę przykre, ale z drugiej może i lepiej,
        bo jak wszystkie wiemy na hasło "slub" ceny wszytskich usług ida dwa razy w
        górę ;PPP
        • anka786 Re: biura podrózy - oferta dla nowożeńców 13.05.06, 19:49
          lady_of_avalon napisała:

> No własnie... z jednej strony to trochę przykre, ale z drugiej może i lepiej,
          > bo jak wszystkie wiemy na hasło "slub" ceny wszytskich usług ida dwa razy w
          > górę ;PPP

wlasnie nie!ja jako panna mloda mam 50% znizki na hotel,ale to nie polskie
          biuro podrozy to pewnie dlatego.
          Palacy nie umieja zarabiac pieniedzy,tak niewiele trzeba zeby zachecic klientow
          a szczegolnie mlode pary.Zrobic liste slubna wlasnie w biurze,my tak robimy!
          • kiwigirl Re: biura podrózy - oferta dla nowożeńców 16.05.06, 13:17
            anka a jakie to biura zagraniczne mają takie dobre oferty? może coś dla siebie
            tam znajdziemy?
            bo i tak myślimy szukac z Anglii lub moze z niemiec wylot, bo często kierunki
            które nas interesują są tam tańsze niz u nas.
            • anka786 Re: biura podrózy - oferta dla nowożeńców 16.05.06, 13:53
              kiwigirl,
              we wloskich biurach podrozy maja takie oferty,ale ja mam plus ze wlasnie tutaj
              mieszkamy! ceny sa bardzo przyblizone do polskich bo specjalnie patrzylam.Za
              szybko wyjechalam z tym "robcie listy w biurach podrozy",sprobuj jak mowisz z
              anglii czy niemiec jesli masz taka mozliwosc!
    • mala_kasia1 Re: biura podrózy - oferta dla nowożeńców 13.05.06, 21:54
      Ja w umowie z biurem podróży( neckermann) mam wpis że to podróż poślubna, od
      hotelu będzie zależało to, czy będzie dostaniemy coś ponad standard.
      Najczęściej jest to szmpan, kosz owoców w pokoju, czasami lepszy pokój. Więc
      nawet jak biuro nie ma specjalnych ofert dla nowożwńców to i tak nic nie
      zaszkodzi o tym poinformować.
    • lady_of_avalon Re: biura podrózy - oferta dla nowożeńców 13.05.06, 22:46
      Tez znalzlam na stronach Tui i neckermana hotele,ktore maja specjalna oferte
      dla nowozencow, ale zeby jakis link dla nowozencow byl na glownej stronie
      jakiegokolwiek biura to nie znalazłam...
      • justm Re: biura podrózy - oferta dla nowożeńców 16.05.06, 08:16
        e tam taka oferta. mój narzeczony się uśmiał jak usłyszał, że w ofercie
        niektórych biur jest np butelka szampana jako gratis dla nowożeńców, ale musisz
        mieć ze sobą dokument potwierdzający wink)))
        ja dalej nie znalazłam ciekawej oferty, która byłaby niebanalna, nie w europie
        i nie skandalicznie droga
    • kiwigirl Re: biura podrózy - oferta dla nowożeńców 16.05.06, 13:15
      tak, neckernman i TUI w polsce mają "pakiety dla nowożeńców" które faktycznie
      najczęsciej sprowadzają sie do kosza owoców i butelki szampana, czasem jakaś
      romantyczna kolajcja na plaży sie pojawia.

co mnie zastanawia to fakt ze w wiekszośći ofert jest adnotacja ze ślub musi byc
      zawarty nie później niż 2 miesiace przed podróżą.

zakładam ze to pewnie błąd logiczny autorów katalogu, bo czytajac dokładnie
      oznacza to ze najwczesniej można z takiego pakietu skorzystac 2 miesiace po
      ślubie. czyli osoby planujące podróz zaraz po weselu nie moga z oferty
      skorzystać bo pobrali sie później niż na 2 miesiace przed podróżą smile

pewnie miało być nie wcześniej niz 2 miesiace, czyli ze w ciagu 2 miesięcy mozna
      z tego skorzystac.

A co z ludźmi którzy podróż planują na np. 4-5 miesięcy po słubie - jak my? nikt
      mi teraz nie da urlopu niestety, nawet z okazji ślubu, na 2 tygodniowy wyjadz.
      ledwo się doprosiłam tego długiego weekendu w maju... z załozenia u mnie w
      firmie w sezonie urlopowym urlopów nie ma bo to dla nasz szczyt sezonu (też
      biuro podóży) i co - jestesmy pokrzywdzeni...
      • dr_kaczusia Re: biura podrózy - oferta dla nowożeńców 16.05.06, 17:34
        Neckermann ma taka adnotacje, nie widzialam wink
        Natomiast my mamy u nich 5% znizki (wiem, ze malo sad ) no i zobaczymy co w
        hotelu... Zeby otrzymac znizke musimy przedstawic dokument zawarcia zwiazku
        malzenskiego, poniewaz slub w sob, a my wybywamy w srode wplacamy calosc, a
        zwrot dostaniemy po powrocie jak pokazemy dokument.

Widzialam tez jakas super oferte w Orbisie (ulotka lezala w salonie z sukniami)
        ale jakos pozno sie obudzilam to raz, a dwa, ze chyba dotyczyla jakiejs
        daaaaaaalekiej wycieczki (w pakiecie byl transport limuzyna z lotniska, szampan
        i kwiaty, wiecej nie pamietam).

A kto z Was wybiera sie z Neckermannem ??? Kiedy i dokad ??? moze sie spotkamy
        smile My od 13.09 na Krete smile
        • mala_kasia1 Re: biura podrózy - oferta dla nowożeńców 16.05.06, 20:06
          Ja jadę z Neckermanna. 22 sierpnia na Zakynthos.
          • malgoszac Re: biura podrózy - oferta dla nowożeńców 16.05.06, 23:45
            ja tez wybralam neckermanna. Kiedys z nimi juz jechalam i bylo wszystko ok (w
            odronieniu od innych biur, np itaka...brrr). Tylko ze wybieramy sie na podroz
            przedslubna, wiec o znizkach i szampanach nie ma mowy tongue_out
        • kiwigirl Re: biura podrózy - oferta dla nowożeńców 17.05.06, 15:40
          dzięki! to musze ten orbis sprawdzic w takim razie. bo my własnie w daleką
          podróż sie wybieramy poślubnie, grecję itp mamy uż "przejechaną" normalnie
          wakacyjnie, to ma byc coś serio super smile

• aqa11 Re: biura podrózy - oferta dla nowożeńców 17.05.06, 15:55
            Jest jedno biuro w Warszawie które organizuje podróże poślubne: www.romantic-
            travel.pl ale nie słyszałam żadnej opinii na jego temat. W związku z tym
            wybraliśmy ofertę Open Travel na Dominikanę.
            Pozdrawiam.
            • kiwigirl Re: biura podrózy - oferta dla nowożeńców 17.05.06, 16:01
              a keidy lecicie? bo my tez mysłimy o Dominikanie, ale teraz to tam się pora
              deszczowa zaczyna i potrwa do września. i szczerze - pomijając fakt ze ja teraz
              nie mogę wziąć urlopu, to jednak chyba większość fajnych miejsc, dominikana,
              amuritius, ogólnie Malediwy maja podobnie pore deszczową.
              • anka786 Re: biura podrózy - oferta dla nowożeńców 17.05.06, 17:37
                kiwigirl nie wiem jak tam na dominikanie czy maldivach ale wiem ze na
                mauritiusie deszcze sa do lipca,potem zaczyna sie "zima" co oznacza ze srednia
                temperatury spada kilka stopni z 34 do 26 i wlasnie nie pada bo w porze letniej
                leje ciagle i sa cyklony!
                wszyscy polecaja wrzesien i czesc zachodnia.
                • kiwigirl Re: biura podrózy - oferta dla nowożeńców 18.05.06, 11:08
                  dokładnie tak myślę, zeby się tam "zimowo" wybrać smile wiekszość takich miesc
                  kończy deszcze we wrześniu/ październiku.
            • kbor Romantic-travel.pl 17.05.06, 16:14
              Patrzac po cenach pobytu nie sa tacy drodzy...
              Tylko przelot kosztuje tyle co caly wypad, a to juz przesad lekka.
              • malgoszac Re: Romantic-travel.pl 17.05.06, 22:00
                to raczej normalny rozklad cen jak na dalekie podroze ...
                • lady_of_avalon Re: Romantic-travel.pl 17.05.06, 22:13
                  Ale swoją droga miejsca maja tylko super-luksusowe - bora bora i hawaje...
                  To nie da sie zorgaznizowac ludziom podrózy poslubnej do pragi??? ;PPP
                  • kiwigirl Re: Romantic-travel.pl 18.05.06, 11:13
                    oczywiście ze się da, ale jak widać oni się specjalizują w dalekim miejscach.
                    większość osób jak mówisz podróż poślubna od razu kojarzy to z pięnymi plażami i
                    palmami, plus drinkiem w łupinie kokosa, i oni pod tym kątem najwyraźniej próbują.

szczerze - mozna podróz poślubną nawet i do Krakowa zorganizować, ale czy to
                    faktycznie to? Prage obejrzeliśmy przy okazji moich 20 urodzin, to był prezent
                    od m. i było super, romantyczni i ciekawie, trochę zwiedzania i dobry hotel,
                    plus kilka fajnych restauracji, ale jak na moje wyobrażenia, to jednak podróż
                    poslubna to plaże o zachodzie słońca smile czy Grecja czy Malediwy to zależy od
                    portfela oraz jakby nei patrzeć dotychczasowych podrózy, dal nas grreja to
                    strzał w 10 na wakacje,większa jej część objechaliśy, ale to już nie to samo co
                    za pierwszym razem, już bardziej "pewniak" niż piękna nowość, wiec szukamy
                    czegoś dalej, gdzie nas nie yło i co nas zachwyci i rozmarzy smile
    • heather4 Re: biura podrózy - oferta dla nowożeńców 17.05.06, 22:57
      wybierając się do Pragi grzechem jest korzystać z usług biurawink lepiej i taniej
      samemu smile
      • twitti Re: biura podrózy - oferta dla nowożeńców 18.05.06, 07:12
        my jedziemy sami do pragismile na tydziensmile kupilismy sobie przewodniki i bedziemy
        zwiedzac wszystko co popadnie i pic piwosmile
        • heather4 Re: biura podrózy - oferta dla nowożeńców 18.05.06, 11:38
          twitti tak trzymaćsmile a jak się Wam znudzi praski zgiełk to wyskoczcie na 1
          dzień do Czeskiego Krumlova.
    • muszka1979 Re: biura podrózy - oferta dla nowożeńców 18.05.06, 12:13
      My jedziemy z TUI i też tylko w umowie mamy zapisane, że to podróż poslubna,
      więc to zależy od hotelu co zrobią. Nie mają tam żadnej oferty tylko dla
      nowożeńców.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka