kasiababik 01.06.06, 14:40 Cześc Kobietki Zaczynamy szukać garnituru dla młodego koleżanka wspominała o firmie "Roland" na Modlińskiej czy znacie firmę? czy znacie ich produkty? Jakie są? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marjef Re: Do Warszawianek 01.06.06, 15:10 my kupiliśmy w Landzie garnitur (surdut) firmy Wilvorst -a dodatkowo obsługa super Odpowiedz Link Zgłoś
niusiawa Re: Do Warszawianek 01.06.06, 17:06 marjef napisała: > my kupiliśmy w Landzie garnitur (surdut) firmy Wilvorst -a dodatkowo obsługa > super no a jestem ciekawa ile daliscie za tego Wilvorst-a ? my jak szukalismy garniaczka trafilismy na sklep w Nadarzynie w Centrum Mody gdzie wlasnie sprzedaja Wilvorsta z ta tylka roznica ,ze prawie polowe taniej niz w salonach slubnych no ale ten Land to nie salon slubny wiec nie wiem polecam Centrum Mody w Nadarzynie Odpowiedz Link Zgłoś
kati_t Re: Do Warszawianek 01.06.06, 15:11 Tak, ja znam tę firmę, mój narzeczony u nich zamówił garnitur ślubny, tylko że nie na Modlinskiej a na Ursynowie ul. KEN, jeżeli chodzi o produkty to mają bardzo duży wybór wzorów materiałów, wykonanie - pierwsza klasa, a ceny bardzo przystępne jak na warunki Warszawskie, za ślubny garnitur zapłacił 500 coś zł, do tego dopasowali mu go idealnie wszystkie poprawki w cenie, skracanie spodni, kamizelka tez była ciut za duża i marynarka też zebrali z tyłu, wygląda super, do tego dokupił taką ładna typowo ślubną kamizelkę z krawatnikiem i do kieszonki taką szmatkę, według mnie rewelacja. Zawsze tam kupujemy dla niego garnitur, raz jak się okazało ze nie ma jego rozmiaru to mu uszyli na zamówienie a cena taka sama jak tych co wisiały na wieszaku. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: Do Warszawianek 01.06.06, 16:54 "do kieszonki taką szmatkę" ale mnie przyjemnie ubawiłaś DD dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
agatka2860 Re: Do Warszawianek 01.06.06, 17:10 No ja mam trochę odmienne zdanie. Mój narzeczony i jego znajomi kupowali tam garnitury na wesele kolegi i nie byl zadowoleni. Owszem obsługa super i szyją ale materiały z jakich sa wykonane są kiepskie. Nie przepuszczają powietrza i facet się poci. Wszyscy narzekali. Po praniu tez zaczęły się mechacić. Teraz wiemy że lepiej dopłacić 200-300zł(naprawdę) i mieć garniutu który posłuży dłużej, bo który facet kupuje częściej garniak niż raz na parę lat. A jeśli w nim pracuje to tymbardziej ważniejsza jest jakość niż cena. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kati_t Re: Do Warszawianek 02.06.06, 12:12 nie mogę się z tobą zgodzić, mój narzeczony jest bardzo zadowolony z garniturów z Rolanda, a ma ich chyba ze 3, najstarszy ma 2 lata, do pracy chodzi codziennie w garniturze, w pralni są mniej więcej co miesiąc i nie ma na nich większych oznak zniszczenia, żadnego zmechacenia ect.. zwykłe zużycie takie jak każdego innego ubrania. Nie przepuszczają powietrza? hmmm generalnie garnitury sa z dość grubego materiału (nie znam się nie jestm krawcową, ale każdy wie mniej więcej o co mi chodzi) do tego w każdym jest podszewka, jeżeli oczekiwali przewiewnego stroju to mogli kupić lniany chociaż te też z pewnością ciężko powietrze przepuszczają. Oczywiście możemy kupić te za większą kasę, ale różnica jest znikoma - prawie żadna no z małym wyjątkiem ze te za 3 tys gniotą się bardzo, i w rezultacie wyglądają gorzej.. Ale każdy ma to co lubi i w czym się dobrze czuje, więc wybór pozostawiam zainteresowanym pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiababik Re: Do Warszawianek 02.06.06, 12:18 Z tego co się orientuję wszystko zależy od materiału więc dziś jadę tam i sama zobaczę co i jak Dziękuję wszystkim Kobietkom za informację Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dr_kaczusia Re: Do Warszawianek 02.06.06, 18:07 dziewczyny to ja Was pogodze moj narzeczony dopiero bedzie szukac garnitury, ale moj kuzyn kupil sobie tam (Roland) garnitur na Studniowke i byl bardzo zadowolony, a to duzo bo jest chlopak "niewymiarowy" natomiast moj tata kupil sobie tam juz chyba ze 3 garnitury i tez nie slyszalam, zeby sie skarzyl... gdyby tak bylo to by nie wracal po kolejne ale prawda jest, ze nie kazdy znajdzie tam cos dla siebie... maz kolezanki wybral w koncu chyba Wolczanke. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieszczynka Re: Do Warszawianek 02.06.06, 11:56 Mój narzeczony twierdził, że szukanie garnituru zajmie mu 1-2 dni i tak też się stało . Znalazł garnitur w Lettfieldzie (marka Wólczanki). Garnitur za 1000 zł, bardzo ładny. Dostał jeszcze 100 zł zniżki na krawat, za który w związku z tym zapłacił 70 zł. Lettfield ma swoją filię w Klifie, Jankach i Galerii Centrum. Pozdrawiam. Nasz ślub Odpowiedz Link Zgłoś
dorcik_wk Re: Do Warszawianek 02.06.06, 13:02 Mój mąz miał od nich surdut szyty na miarę i wyglądał rewelacyjnie. Kupiliśmy u nich też buty, koszulę, pasek i spinki. Poza tym są terminowi i niedrodzy. Polecam. My kupowaliśmy w sklepie na Ursynowie Al. KEN róg Płaskowickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kola1111 Re: Do Warszawianek 02.06.06, 15:16 Mój narzeczony zamówił tam wczoraj garnitur, obsługa jest się w porządku. zobaczymy jaki będzie efekt końcowy. Muszę dodać że ten gajer szyją w ekspresowym tempie bo ślub jest 17 06. Ciekawa jestem efektu. Dodaję że namiar dostalismy od zadowoloneo klienta - salon na Modlińskiej Odpowiedz Link Zgłoś
agatka2860 Re: Do Warszawianek 03.06.06, 15:52 Nie ukrywam, że jestem zdziwiona pozytywnymi opiniami. My kupowalismy tam ze 3 lata temu a to z czego byly uszyte to byl zwykly plastik. Juz wiecej tam nie pojechalismy. Ale jezeli zmienili materialy to moze warto sprobowac, napewno znajde, chociaz moj narzeczony ma uraz i sie pewnie nie da przekonac. Do kati_t. Wyobraź sobie że mimo grubego materiału ciuch przepuszczaja powietrze. Nie mialam tu na mysli zeby wiatr im wpadl pod spodnie i hulał tylko żeby sie w nim nie ukisili. Chodzi o materialy z dodatkiem, cawet niewielkim bawełny, a nie samej mieszanki plastików różnego rodzaju. Chyba słyszałaś o butach przepuszczających powietrze? One to są dopiero z grubego materiału.... Odpowiedz Link Zgłoś