Dodaj do ulubionych

czy wypada?

20.07.06, 14:38
zastanawiam się czy wypada iśc do ślubu z gołymi nogami, zwłaszcza że to
sierpień, sukienka długa i sandałki do tego... jakoś nie widzę pończoch i
sandałków jednocześnie...
czy któraś z was była bez rajstop/pończoch? a jeśli jednak zakładać to białe
czy cieliste do białej sukienki? które wyjście lepsze?
Obserwuj wątek
    • epox123 Re: czy wypada? 20.07.06, 14:40
      Poszłabym z gołymi nogami,ale jakbym musiała to wybrałabym opcje cielistą,bo
      nienawidze białych rajstop.
    • orangewhatever Re: czy wypada? 20.07.06, 14:41
      rajstopy/pończochy ABSOLUTNIE nie pasują do sandałek!!

jeśli to nowe buty, to koniecznie sobie w nich trochę pochodź przed ślubem,
      gołe stopy ciężko reagują na pierwsze założenie nowych sandałków, coś o tym
      wiemwink
      • mia1986 Re: czy wypada? 20.07.06, 20:05
        gatta ma rajstopy 8, bardzo cieniutkie, bez palcy i pasuja do sandałek, wiem że
        sa cieliste, a daja wrażenie jakbyś wcale nie miala rajstop.
        • szara82 Re: czy wypada? 20.07.06, 20:31
          Ja znalazłam takie coś, kolorów multum:
          www.allegro.pl/item115220330_gatta_eve_8den_promocja_krakow_hit_lata.html
    • librea Re: czy wypada? 20.07.06, 14:42
      ja mam też białą sukienkę i ślub w sierpniu. też chętnie poszłabym z gołymi
      nogami, ale chyba nie wypada. będę mieć cieniutkie pończoszki cieliste
      oczywiście.ale jak masz butki bez palców to wydaje mi się że bez sensu
      wyglądają do tego rajstopy czy pończochy.
    • agnrek Re: czy wypada? 20.07.06, 14:48
      Jeśli masz szorstką halkę i koło, to załóż coś na nogi. My ćwiczyliśmy walca
      bez rajstop i miałam całe poobcierane łydki od koła i halki.
      • domargo Re: czy wypada? 20.07.06, 15:16
        no właśnie - ja też nienawidze białych rajstop...
        co do halki - to bez koła, ale czy będzie drapać nie mam pojęcia - przymiarka
        we wtorek. zresztą my robimy tylko obiad bez tańców, może i w drapiącej bym
        przeżyła...
    • agatha111 Re: czy wypada? 20.07.06, 15:56
      ja mam ślub 2 września i idę w bucikach z gołymi palcami na 5cm szpileczce -
      nie będę miała do tego ani rajstop ani pończoch.
      jeżeli masz ślub w sierpniu to tym bardziej nie zakładaj niczego takiego, bo ci
      będzie za gorąco, a poza tym kto zauważy, że nie masz rajstop, czy pończoch...
      • markiza_de_baux Re: czy wypada? 20.07.06, 16:03
        Oj zauwazy, zauwazy...I niestety wyglada to fatalnie do tradycyjnej sukni...Tak
        samo jak odkryte palce w butach...
        • agatha111 Re: czy wypada? 20.07.06, 16:11
          To nie wiedziałaś, że w Monako to już taka moda od roku panuje?
          Jak masz brzydkie palce, to cóż... Ja uważam, ze jeżeli mamy coś ładnego, to
          czemu tego nie pokazać (hihihi), ale tak na serio - ładnych i w dodatku
          zabudowanych butów nie znalazłam, samo badziewie w Wawce w tym roku sprzedają.
          • orangewhatever Re: czy wypada? 20.07.06, 16:15
            wszystko zależy od sukni, do tradycyjnej, ciężkiej, na kole, z długim trenem
            sandałki nie będą pasować, natomiast do lekkiej, prostej, zwiewnej - jak
            najbardziej, będą podkreślać tę lekkość.

całość musi być dograna.
        • agnrek Re: czy wypada? 20.07.06, 16:25
          Zgadzam się - moje buty było bardzo widać. Widaż w tańcu, widać, gdy się idzie,
          widać, gdy podnoszę suknię przy klękaniu.
          • agatha111 Re: czy wypada? 20.07.06, 16:33
            ale nie każdy będzie klękać...
            no i co z tego, że buty będzie widać!!! przecież gdyby ich nie było widać, to
            byśmy się tak nimi nie przejmowały! a jak ktoś nie chce mieć pończoch, albo iść
            w klapkach, to co? zabronicie? ślubu mu nie udzielą?
            • agnrek Re: czy wypada? 20.07.06, 16:45
              Ale każdy chyba usiądzie, nie? smile
    • lanka_cathar Re: czy wypada? 20.07.06, 16:29
      Ja miałam japonki do tej sukni:

www.laviniabridalgowns.co.uk/3089.html
      • noxaeterna Re: czy wypada? 20.07.06, 16:36
        O kurcze, fantastyczna kiecka smile A tren Ci nie przeszkadzal?
        Japonki, brawo - oryginalnie i wygodnie.
        • domargo Re: czy wypada? 20.07.06, 18:42
          moja sukienka będzie lekka, skromna, zwiewna. bierzemy ślub cywilny, zresztą
          nawet gdyby to był kościelny i tak nie chciałabym niczego strojnego. stąd
          myślę, że sandałki mogą być, zwłaszcza, że później będę mogła je wykorzystać, a
          pełnych już na pewno nie bo nie cierpię białych butów smilegorzej z tymi
          pończochami - właśnie babcia się wypowiedziałą, że bez nich ani rusz tongue_out

sukienkę można zobaczyć na www.morilee.pl - szyję model 339 z wieczorowych na
          rok 2006 (druga strona), będzie biała, choć pierwotnie miała być błękitna...
          ale za to będę miała błękitne dodatki smile
        • lanka_cathar Re: czy wypada? 21.07.06, 08:40
          Tren miał być po kościele i sesji podpięty. i był - do końca obiadu. Moja
          kuzynka nie mogła być na ślubie, bo wracała z kolonii, więc była tylko na
          obiedzie rodzinnym i bardzo chciała zobaczyć tren. Ponieważ na wszystkich
          zrobił wrażenie, to już się nie cackałam. Zostałam całe wesele z dwumetrowym
          trenem przewieszonym przez rękę (trochę bolała na drugi dzień). Było mi
          wygodnie, nikt mi nie wmówi, że tren przeszkadza. Poza tym koleżanki robiły
          sobie zdjęcia owinięte nim. smile
    • boulinka82 Re: czy wypada? 20.07.06, 21:04
      Ja bede w ponczochach taki ani bialych ani ecru - cielista koronka wydaje mi
      sie za ciemna do jasnej sukienki.
      • olaimikolaj Re: czy wypada? 21.07.06, 02:56
        ja tez w takich bialo-ecru, bardzo cieniutkuch i prawie ich nie widac. nie
        sadze ze wypada isc na boso, poza tym wbrew pozorom bedzie wygodniej w upaly
        (nasz slub 19 sierpnia) w ponczoszkach, bo nie obetra sie stopy od butow, ani
        nogi od halki. Tak wypada i tak jest elegancko.
        Mozesz zrobic jak uwazasz, wolny kraj. Pytanie brzmialo czy wypada, zgadzam sie
        z wiekszoscia, ze NIE. Ale przeciez nikt nikomu nie zabroni isc w japonkach, ba
        nawet na boso. Mozesz isc do opery w jeansach jak chcesz.
    • leszczynka33 Re: czy wypada? 21.07.06, 18:36
      Radziłabym założyć cieniutkie rajstopy, noga nie będzie Ci się kleić do buta,
      no i mniejsze niebezpieczeństwo otarcia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka